Gmail zsarolás

 ( locsemege | 2016. november 25., péntek - 1:19 )

Gmail kitalálta ismerősnél, hogy valami furcsa dolog történt, azonosítsa magát a mailbox tulajdonosa, szükséges a webes felületen történő belépés. Eddig Thunderbird POP3-mal érte el a szervert. Egyből telefonszámot kérne. Jó, ügyes, csak átlátszó. Felkínál más lehetőséget, nézzük hát. Mondja a biztonsági kérdést, meg lett válaszolva. Kérdezi, mikor lett létrehozva a fiók, Thunderbird-ből az első mail megkeresve, időpont beírva. Kínos, mert mindenre meg lett adva a válasz, de ezen a ponton kitalálja, hogy kell neki egy másik mail cím, ahova küldheti a ...

A jelszót tudjuk, a Thunderbird tudja. Az a durva, hogy a Gmail önhatalmúlag zárolta a fiókot, s azzal zsarol, hogy csak IRL adatért cserében adja vissza. Épp úgy, mint a zsaroló vírus esetében.

Na, szóval itt volt elég! Egész egyszerűen nincs olyan út, hogy a Gmail-en keresztül az NSA-nek a legfrissebb hüvelyváladék tenyészet eredményét IRL személyes adatokat ne kelljen megadni, hogy hozzáférjen az ember a postafiókjához.

Nekem szerencsém van. Vagy azért, mert már elég régi a fiókom, vagy azért, mert sokat tudnak rólam, egyelőre nem piszkálnak. Ez persze ismerőst nem vigasztalja. Kérdéseim:

- vissza lehet-e szerezni a Gmail fiókot IRL adatok megadása nélkül? A jelszót tudjuk, a Thunderbird tudja, csak a Gmail önkényesen zárolta a fiókot a „felhasználó érdekében”. Aha.

- van-e ötlet normális free, pop3-on, imap4-en, smtp-n elérhető levelező szerverre, ahol nem kell születési anyakönyvi kivonat a regisztrációhoz?

- van-e valamiféle ügyfélszolgálata a Google-nek, ahol el lehet mesélni, mi is az a privacy, s lehetne-e úgy, hogy tiszteletben tartsák?

A második esetben persze ismerősöket értesíteni kell az új címről, meg arról, hogy a régi be lett bukva. Egyelőre az openmailbox.org tűnik szimpatikusnak.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez az egyik része. Viszont sokkal nagyobb problémának érzem azt, hogy IRL adatokat adnék a levelezés mellé, mint azt, hogy egy idegen cég, állam, akárki megismeri a levelezést IRL adatok nélkül. Tudniillik ez utóbbi már teljesült: a Google és így az amerikai szolgálatok már ismerik a levelezés tartalmát. Már csak az IRL adatok kellenek hozzá.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha az internet bárhova beírtad az adataidat, akkor elég valószínű, hogy az is meg van már neki. (adwords/adsense/analyitcs javascript kb mindenhol ott van)

Valamennyire a noscript illetve kellő mennyiségű hostnév tiltás ezt még meg is oldaná. Viszont a "személyesadat-tudatos" felhasználók száma töredéke azoknak, akiket ez nem érdekel, így a velük való érintkezésnél sajnos kiderülnek a te adataid is.
Az ő cimlistájukban benne vagy valószűleg a valós neveddel, még lehet a telefonszámod is be van írva ... amikor emailt kapsz akkor megszólítanak a neveden stb.

+1

Az ilyen NSA leányvállalatok, mint a Google ráadásul rá is játszanak erre olyan szolgáltatásokkal, hogy a kontaktlistában szereplő nevekhez egyedi, saját fotót rendelhet hozzá minden felhasználó. Így hiába védi valaki a saját magánszféráját azzal, hogy nem közöl magáról adatokat és képeket, mások megteszik róla és helyette...

Engem ilyen tekintetben a faszbook zavar. Nekem nincs FB accountom (mert nekem _életem_ van, hehe:D), viszont sem megakadályozni, sem kideríteni nem tudom, hogy valaki más tölt-e fel olyan fotókat, amelyeken szerepelek (vagy a családtagjaim).
Még ha lenne is faszbook-om, akkor sem tudnám kideríteni, hiszen bárki letilthatja, hogy lássam a képeit. És ez eléggé zavar.

https://www.google.com/transparencyreport/userdatarequests/countries/

Azért elég érdekes h. Mo. az egyetlen, ahol 0%-os (állítólag) a megkeresésekre visszaadott adat, ahhoz képest h. nagyságrenddel több adatbekérés volt itt, mint a többi 0%-os országban összesen.
--

Az adatokat bárhonnan tudhatod - a telefonszám (SIM) elkérése a kétfaktoros azonosításhoz kell.

Ha jól értem, akkor a problémát az okozza, hogy a telefonszámot most kéri be frissen, tehát igazából nincs meg ősidők óta. Így ez nem igazi kétfaktoros azonosítás (eddig), most válna azzá.
Viszont a csúnya bácsik ellen ez pont nem véd, tényleg csak a G személyes adatmennyiségének bővítése látszik belőle.

A helyzet szerintem a következő. PC-ről/telefonról/stb. volt gyanús (a felhasználói szokásoktól jelentősen eltérő) inband authentikáció, vagy csak egyszerűen megköveteli a Google, hogy webes felületről _is_ be kell jelentkezni x időnként.
Most a Google kérne egy outband auth-hoz címet, ami vagy egy másik mailbox, vagy egy mobiltelefonszám. Én pl. a Yahoo-n már beállítottam, hogy új bejelentkezés esetén jön a telefonomra a push üzenet, hogy loginolni akar valaki valahonnan, engedem-e?

Az meg, hogy ennyire paranoid az illető, hát az az ő baja - gondolom, a böngészőt csak és kizárólag privát módban használja - keresésre pláne - hiszen az is jól eltárolásra kerül...

Attól, hogy paranoiás, még nem lehetetlen, hogy tényleg üldözik :) Viccet félretéve, van akinek a privát szféra értékesebb, van akinek kevésbé. Én nem ítélem el egyiket sem.
Egyébként 2016-ban elég nehéz láthatatlan, azonosíthatatlan maradni, különösen a web használata során.

"Egyébként 2016-ban elég nehéz láthatatlan, azonosíthatatlan maradni, különösen a web használata során."

Ugyan már. TOR + sütik tiltása + JS tiltós bővítmény?

Egyszer rászánsz negyed órát, utána 0 további kényelmetlenség árán elérheted hogy a google/facebook ne tudjon a böngészési szokásaidról?

Javasolt kísérlet: Kérd meg egy ismerősöd, hogy tiltson le facebookon (feltételezem, hogy van ott fiókod).
Utána próbáld meg őt megtalálni TOR (meg amiket írtál) segítségével. Nem fogod. Személyes konklúzióm, hogy a TOR sem ad 100% névtelenséget.

Nem teljesen értem.

Valaki tiltotta fb-on, megprobalta stalkolni, de nem tudta a Torclientet/bongeszot rendesen beallitani, ezert nem jart sikerrel.

Hm. Ilyenről még nem hallottam. Felette érdekes.

Én mondjuk bárkit látok egy azonos nevű (és totál nem titkolva használt) másod-accountból.

Nem szokásom az általad említett tevékenység, de semmi gond mindenki magából indul ki...
Magát a TOR-t teszteltem volna egy youtube video kapcsán, ami szerzői jogok miatt az én országomban nem volt elérhető (ez a része a működött), utána kíváncsi voltam, hogy facebookon is működik-e és megkértem egy ismerősömet, hogy tiltson le (belépés nélküli találatokra voltam kíváncsi) - nem mutatta. Miután feloldotta a tiltást, újra meg lehetett találni anélkül, hogy be kellett volna lépni a fiókba.

-Most pedig engedelmeddel megyek tanulni, hogy mi az amit még nem tudok a TOR-ról.

FB>Beállítások>Adatvédelmi beállítások>Ki találhat rám?>Harmadik(utolsó) menüpont>Szeretnéd, hogy a FB-on kívüli keresőmotorok hivatkozást jelenítsenek meg az adatlapodra?
Ha ezt Nem-re állítod, akkor nem kapsz semmilyen (FB) találatot ha a neved beírod bármelyik keresőbe. A saját gépeden sem, ha épp nem vagy bejelentkezve a FB-ra. Ha be vagy jelentkezve csak akkor és csak azon az eszközön.

Köszi a facebookot még be tudom állítani.

-Gabucino neked csak annyit üzenek innen, hogy nem vagyok rendszergazda. Mezei linux user vagyok, és minden korábbi hülyeségemet tudom vállalni, mindenféle redundancia nélkül. (hupmeme)

"Kérd meg egy ismerősöd, hogy tiltson le facebookon (feltételezem, hogy van ott fiókod).
Utána próbáld meg őt megtalálni TOR (meg amiket írtál) segítségével. Nem fogod. Személyes konklúzióm, hogy a TOR sem ad 100% névtelenséget."

Vagy valószínűbb, hogy az illető beállította, hogy ne legyen kereshető/látható nyilvánosan :)
Ettől függetlenül az utolsó mondatod igaz, csak nem azért, amit leírtál :)

Ezt megerősíteni tudom.
Külföldröl jelenkeztem be és azonnal jött az értesítés.
Sőt ha nem az guglinál regisztrált készülékkel, Os-sel jelentkezel be akkor is értesítenek.
Azért ez valamelyest biztonságot is ad, ha valaki piszkálja az accot!

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Ez most komoly?
Van az országban valaki, akinek van 200.000 kártyája, vetessetek vele még egyet! :)
Ugye az ismerősnek buta telefonja van, véletlenül sem iphone vagy droid vagy berry, mert akkor a fenti "hiszti" tök értelmetlen. Amúgy 500 ft egy feltöltős sim, amit aztán el lehet dobni (nem tudom lehet-e még így venni a 200.000 simes balhé óta), egyszerűbb, mint értesíteni mindenkit az e-mail cím változásról, ami aztán vagy sikeres vagy nem (értsd, elkezdi a haver, ismerős, üzleti partner bepötyögni a nevet és rányomogat egy ideig a régi címre, ami ráadásul él, így aztán gyakorlatilag az e-mail /dev/null)
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

^so much to #add

--
so little time

Szerintem az e-mail bizalmas adat. Vagy odaadod az ingyenes, jó szolgáltatásért, vagy nem (azaz használsz olyan helyet, ami nem az adataidból él). Ha odaadtad, akkor már szerintem egy telefonszám nem oszt, nem szoroz. Főleg, mert valószínűleg már úgyis tudják (szuper dolog az Android). Most tehát nem arról van szó, hogy több adatot akarnak emberünkről, hanem arról, hogy nem szeretnének zombi fiókokat: bevezetik a két lépcsős beléptetést. Szerintem.
--
http://naszta.hu

mert valószínűleg már úgyis tudják (szuper dolog az Android)

nem feltetlen, csak ha a mobilodrol is hasznalod azt az email cimet. En pl. nem, hanem amikor eloszor elindult az android, akkor csinaltam egy dummy account-ot hozza, amit nyilvan semmire nem hasznalok.

nem arról van szó, hogy több adatot akarnak emberünkről

jaja, en sem ilyennek ismertem meg a goggelt.

Az en sztorim btw. az, hogy friss gaymail cim, kuldem vele egy ssh publikus kulcsot. Goggel a kovetkezo loginnal kiirja, hogy gyanus tevekenyseg (eloel), es adjak meg telefonszamot. En meg beintettem, es otthagytam a picsaba...

nem feltetlen, csak ha a mobilodrol is hasznalod azt az email cimet. En pl. nem, hanem amikor eloszor elindult az android, akkor csinaltam egy dummy account-ot hozza, amit nyilvan semmire nem hasznalok.

Ne légy naív! Ha 2-3 barátod gmail fiókjában a neved mellett ott a telefonszámod és az email címed, akkor a Google tud róla. Jó eséllyel az enyémet is tudja, pedig nem gmail-es címem van.
--
http://naszta.hu

nem vagyok naiv, nem levelezek gaymail-es cimzettekkel, a telefonszamom meg foleg nincs a levelben...

És nincs 2-3 ismerősöd, akik gmail-t használnak és a címjegyzékükben összekapcsolták a nevedet, telefonszámodat és email címedet? Nem tűnik életszerűnek, ne haragudj!
--
http://naszta.hu

pedig nem kaptam meg olyan embertol gmail-es levelet, akinek a telefonszamom is meglett volna. Persze ezzel egyutt lehetseges, hogy ha Bela, aki amugy a sajat ceges cimerol levelezik velem, beirta a telefonkonyvebe a szamom es az email cimem. Ebben sose lehetek biztos...

Nem kell gmailes levél!
Droid alatt elég, ha be van kapcsolva a kapcsolatok szinkronizációja. Nálam is be van. Levelezni saját domainról, saját szerverről levelezek, de mivel ment a google, így menti a kontaktok email címét, nevét, telszámát, stb.
Az iphone is ezt teszi, az sem jobb vagy lemondasz a backup ilyetén lehetőségéről...szerintem ezzel kevesen vannak így... Nekem annak ellenére is be van kapcsolva, hogy a fájlok nagyrésze a telómról syncthing-gel vpn-en keresztül szinkronizálódnak a házi nas-ra, plusz rendszeresen mentem a telefonomat a gépre, ami szintán szinkronizálódik a nas-ra.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

És ha egyszerűen felvett a telefonkönyvébe ? (ami mondjuk pont szinkronizálva van a Google/MS/whatever felhővel)

Egyébként megnéztem az ismerőseim 2/3-ának gmail címe van. Ebből az is következik, hogy legalább a levelezésem 2/3-át így is, úgy is látja a Google. (Kicsit többet egyébként, mert valamikor több címzett is van.) A nagy testvér mindent lát... :(
--
http://naszta.hu

Nem is kel levelezned velük, elég ha egyetlen ismerősöd google névjegyzékében tárolja a neved, telefonszámod stb. és még csak nem is kel a leveleidbe beletenned a telefonszámod.

vajon hany ilyenem lehet? Ha mrceeka csinal most egy ilyet, az nem er...

További probléma ezen kívül a 3rd party cookie hozzáférések alapértelmezett engedése a böngészők által, külön bejelentkezett fiók mellett, például G fiókba belépteti akit tud a Chrome (is).

100%-ban biztos vagy ebben? Nem kell, hogy gmail.* -os legyen az e-mail cím ahhoz, hogy a Google kezelje - ha meg fejből vágod minden levelezőpartneredről, hogy az MX-e nem a Google, akkor gratulálok... :-P

"nem levelezek gaymail-es cimzettekkel"
Ez a naivság csimborasszója. :)
Már bocs, de ha velem leveleznél akkor is a gmailbe esne be, pedig sajat domainen fut a levelezésem, nem @gmail.com. ;)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

hogy a te domained is a gaymail kezeli, az mennyiben gyengiti az allitasomat? Mar ha lenne egyaltalan gusztusom veled levelezni...

Gondolom nem tartja realisztikusnak, hogy minden levélküldés előtt lecsekkolod a címzett domain MX rekordját, így nem tudod, hogy gmail-es címről van-e szó. De fixme.

Arról nem is beszélve, hogy sokan használják a "nem géméles" postafiókjukat a gémél infrastruktúráján keresztül. A levél beérkezik az xy szolgáltató szerverére majd a gémél pop3-al letölti a leveleket. Tehát nem a "szakértő úr" gusztusán múlik, hogy a levelezése bekerül a gémél rendszerébe vagy sem. Így a biztonságról alkotott elmélete megbukott.

keves emberrel levelezek. Meg kevesebbel telefonalok. Lehet, hogy az egyiknel egy sieve rule atkuldi a goggelhez. De az is lehet, hogy nem. Szoval egyelore nem bukott meg meg semmi...

> Szoval egyelore nem bukott meg meg semmi...

Nem hát! Vagy lehet, hogy de! :-D

távirat! :) kódolva! Mivel tartod a kapcsolatot az "ügyfelek" fele amúgy akkor ? :)

Ha se nem gay*mail se nem telefon ? Morze kód ?

Csak only "saját domainről" érkező email, ami fentebb megbukott, az is bekerülhet gay*mailbe ahogy te fogalmazod.

Csak olyan telefonszámok amiket ismersz? Good luck a _leendő_ ügyfelekkel.

te mindig ennyit ertetlenkedsz?

Jah!

Ja, mindenki más helikopter :))

neked is megerte ma felkelni, lolb+...

Tovább lehet ennél menni. A javaforum.hu domain esetén például nyoma nincs Google érintettségnek, aztán mégis van egy forward rule és minden oda megy... sose tudod meg, hogy ténylegesen merre megy a leveled a címzetthez...

"nem levelezek gaymail-es cimzettekkel"

Elég sok levelező szolgáltatót ismerek, de meg kell mondjam, a gaymail nevűről még nem hallottam. Furcsa is, hogy szóbakerült, hiszen a beszélgetés eddig a gmail nevű szolgáltatásról szólt. Vagy én maradtam volna le néhány kommentről?

ne értetlenkedj ... :)

Heteróként szerintem teljesen normális, hogy nem hallottál még róla.

http://www.gay-mail.eu/

HTH

"nem feltetlen"

Viccelsz? A mobilszámod nyilvánosan elérhető, számos forrásból. Az épít belőle adatbázist, aki akar. (Az utolsó 4 jegy összege 22.)
Sőt az is, hogy a háznak, ahol laksz, feketére festett kovácsoltvas kapuja van. Ne légy naív!

Üdv,
Marci

ez most valami teszt, hogy olvassak-e a hozzaszolasodat?

Miért lenne az?

Üdv,
Marci

en ertelmeztem felre amit irtal, tul keson volt mar. felejtsd el!

Elfelejtettem.
Te, mit is írtál? :D

Üdv,
Marci

Nincs androidos eszköze. Ezen felül iért zombi fiók az, amire rendszeres időközönként belép egy Thunderbird kliens, s lehozza pop3-mal a leveleket?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az utóbbi években több nagy oldalt is feltörtek (Yahoo, LinkedIn stb.). Szerintem a Google nem akar bekerülni a sorba. Ezért erőlteti a 2 lépcsős auth-ot és gondolom figyeli, hogy melyik jelszó hash-ből van sok. Nyilván azt is nézi, hogy próbálják e törni az adott fiókot valahonnan vagy hogy van e nem szokásos tevékenység. Nem tudom melyik miatt került a scope-ba a barátod fiókja, de önmagában a 2 lépcsős auth üdvözítő.
--
http://naszta.hu

melyik jelszó hash-ből van sok

valoszinuleg nem erted, hogy is van ez a jelszo hash dolog. Ha a goggel nem sozza, az igen nagyfoku lamasagra vallana...

Per user salt van? Vagy globális? Ha az utóbbi, akkor simán tud csinálni statisztikát a jelszókról (hányan használnak veled megegyező jelszót).
--
http://naszta.hu

tok lenyegtelen milyen salt van, amikor user regisztral/jelszot valtoztat, akkor fel tudja jegyezni hogy X jelszot +1 ember hasznalja.

aztan a jelszot meg eltarolja ahogy akarja.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Igaz, így még egyszerűbb.
--
http://naszta.hu

Én a vivaldi.net-et használom, bevált.

van-e ötlet normális free, pop3-on, imap4-en, smtp-n elérhető levelező szerverre, ahol nem kell születési anyakönyvi kivonat a regisztrációhoz?

azt kene megerteni, hogy nincs free: vagy penzzel fizetsz, vagy az adataiddal. Ha van benned annyi affinitas, akkor csinalj magadnak egy $5/mo vps-en sajat domain alatt levelezest. En igy tettem, mondjuk nekem volt azert annyi affinitasom a dologhoz...

pont erre gondoltam, csak lusta voltam megkeresni :-)

Szerintem itt történt valami más is. Tőlem is kért már telefonszámot webes felület belépésekor, de még egyszer sem adtam meg, mert ki lehet hagyni. Egy biztonsági email cím megadása meg nem egy nagy cucc, amiért ekkora hisztit kell csapni. De lehet használni a gmail helyett a yahoo-t az outlook vagy live-ot.

Az openmailbox.org tényleg jó, de ki tudja meddig? Már most is spammel a szolgáltató (mondjuk érthetően) hogy kéne valami pénzmag a dologhoz, idővel valahogy elő kell majd teremtenie azt a költséget amit már nem akar/tud finanszírozni, vagy reklámokkal vagy akármivel.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mondjuk masik email cim nem olyan veszes, nekem is van egy par regisztralva mas szolgaltatoknal, pont arra az esetre ha kell egy spammelheto cim. Kulonleges ismertetojeluk, hogy passzol rajuk a '.*\.spam@.*' regex.

Amugy meg, jogilag nem tamadhatoak; ok nyujtanak egy szolgaltatast, adott feltetelekkel. Ha nem teccik, hasznalj mast. Itt raadasul extran santit, mert ugye ingyer' kapod.

Dehát mi a gond??? Felhúz egy VPS-t évi 60 dollárért és kész. Ha ingyenes szolgáltatót használsz, akkor elég necces sírni, hogy nem úgy szolgáltat ahogy neked jólesne.

+1,

Nem állnak fegyveresek a háta mögött, hogy csak a gmail rendszerét használhatja!
Nettó picsogás!

^^ nettó demagógia

Itt egy egyszeru leiras, hogy hogy is kell sajat emailt uzemeltetni:
http://arstechnica.com/business/2014/03/taking-e-mail-back-part-3-fortifying-your-box-against-spammers/

Persze a part 1, 2-ot is illik elolvasni.

Nem is ertem miert nem *mindenki* fuggetlenedik a gmailtol,
es hogyan tudott a google egy ilyen jol kidolgozott es egyszeru szoftveres kornyezetben piacot szerezni...

Az tenyleg extra lustasagra vall, aki nem sajat maga uzemelteti a levelezoszerveret.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Úgy, hogy csináltak egy középszerű webmailt, ami üdítő színfolt volt a szánnivalóan kinéző ópenszorsz lyukware alternatívák (horde! openwebmail!) mellett. (disclaimer: sose volt gmail accom)

Az userek retardáltabbik fele ugyanis előszeretettel rajong az everything-over-http elképzelésért, mert ők technikailag itt ragadtak meg örökre. Így el is érkeztünk a leak-ek, személyiség eltulajdonítások, égitest-szintű adatgyűjtések és a globális digitális megfigyelés évtizedébe (ki emlékszik már arra, mekkora felháborodások voltak a '90-es években, ha a szemétMS egyetlen szaros UDP csomagot haza mert küldeni?) courtesy of google és a google-színvonalú felhasználói bázis egymásra találása.

Mellesleg ugyanennek az embercsoportnak köszönhetjük, hogy az amúgy viszonylag egyszerű böngészők mára komplexebbek (ezalatt az ésszerű és minimálisan biztonságos működés tökéletes hiányát kell érteni), mint az őket futtató, mára csak minimális ellátó funkciókat biztosító OS-ek, amik kétségbeesett küzdelmet folytatnak, hogy a rajtuk parazitaként futó virtualizált browserOS elől valamilyen módon automatikusan elszeparálják az esetleg még a cloud-on kívül létező minimális mennyiségű felhasználói információt. Persze (mivel fundamentálisan kontraproduktív elképzelésre épül fel a rendszer, meg a felhasználói is azok) teljességgel eredménytelenül.

Ilyen szintű hanyatlástól a jobb érzésű emberek megőszült hajjal menekülnének lakatlan szigetekre, de mivel megvan az a mókás motívum hogy ezen apokaliptikus állapotnak az összes ökör ujjongva tapsol, így ehelyett egyfajta The Final Hours-jellegű extatikus haláltáncban egyesülve várhatjuk az elkerülhetetlen végkifejletet.

Amid sosem volt, arról azért egészen jól tudsz baromságokat beszélni... Agysebészetről nem akarsz értekezni? Szerintem az is menne :-P

+1

"A második esetben persze ismerősöket értesíteni kell az új címről, meg arról, hogy a régi be lett bukva. Egyelőre az openmailbox.org tűnik szimpatikusnak."

Angol wiki szócikk sincs erről a csodáról. Vajon melyik titkosszolgálat üzemelteti, amelyik privacy huszárokra utazik?

Amúgy meg lol, ezt a hisztit, omg...

"azonosítsa magát a mailbox tulajdonosa" vs "azzal zsarol, hogy csak IRL adatért cserében adja vissza"

Ha valakit azonosítani akarnak, akkor nem annyira meglepő, hogy nem egy mesebeli karakter adatait kérik, hanem a valós személyét.

és pontosan hogyan is fogják ezt ellenőrízni utólag, ha nincs viszonyítási pontjuk?

Egy bankkártya vagy egy telefonszám már elég jó való életbeli viszonyítási pont. Az alapján már hamar utolérheti a hatóság azt, aki rossz fát tesz a tűzre.

A mai prepaid SIM és bankkártyák korában elég vicces ezt olvasni.

Miért? A prepaid-es SIM vásárlása is névvel, címmel, személyi igazolvány számmal történik.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Persze, csak néha egy névvel és címmel kétszázezer SIM kártyát vásárolnak... ;))

Tudom, és most emiatt fogok szívni, noha én egy kártyát vettem, azt is a saját nevemre. :(


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mondjuk úgy, hogy a hatósági információ az, hogy ennyit vettek... Érdemes utánaszámolni, hogy ez fizikailag mekkora tétel (tasakostól), mennyibe kerül, mennyi egy nagyobb prepaid-forgalmazó havi eladása ilyen kártyából és ennek hányszorosa a 200E darab... Aztán lehet gondolkodni azon, hogy mennyi lehet a valóságtartalma, illetve hogy nem-é a pre-paid kártyásokat érintő jogszabályi szigorításnak ágyaztak meg vele...

Tudtommal azt nem mondták, hogy egy hónap alatt lett véve ennyi. Lehet, hogy 15 év alatt vettek és adtak el ennyit. Úgy egyáltalán nem sok ez.

Nekem nincsenek illúzióim, függetlenül attól, hogy hány darabot vettek a konkrét esetben. Bemegyek a helyi GSM kisboltba, kérem a legolcsóbb használt telefont és hozzá egy SIM kártyát. Bármiféle név és személyi nélkül kiszolgálnak és nem a GSM bolt nevén lesz a SIM...

Ennek ellenére nem a prepaid SIM kártya eladását kell ettől még szigorítani, mert az embereknek joguk van a magánszféra védelméhez és ha akarnak név nélkül telefonálni, akkor ahhoz is. A magántitok védelme nem bűncselekmény.

Az, hogy az emberek birkán tűrik, hogy ilyen hivatkozási alappal jogszabályi szigorítást végezzenek, az meg az embereket minősíti.

Itthon a prepaid kártyák aktiválásához eddig is be kellett diktálni személyi adatokat. Már 12 éve is így volt.

Komolyan aggódom, hogy én írok ennyire rosszul, vagy te vagy érthetetlen...

Amiről én beszélek azok már aktivált kártyák és amit leírtam az tapasztalat, nem feltételezés és okoskodás a prepaid kártyákról. Helyi GSM kisboltban vettem már úgy telefont és SIM-et, hogy semmiféle "személyi adatokat" nem kellett megadni.

Miert fiam kobol talan nem lehet hidat epiteni? Mo-n kivul is van elet. Fejlettebb orszagokban prepaid simet nem is kell venni ingyen osztjak a reptereken...

Kivéve, amikor nem.

Én kaptam már repülőn és utcán is prepaid sim kártyát, amit aztán telefonba téve simán tudtam hívásokat fogadni, vagy miután sarki kisboltban kp-ért vettem feltöltő kupont, hívni vele.

Tényleg vicces. Minden NCIS részben legalább egyszer elhangzik, hogy nem tudjuk bemérni, mert prepaid kártyát használ :D

Ezzel szemben semmi különbség nincs a prepaid és postpaid kártya között. Az nem számít, hogy milyen néven aktiválták. Hanem az, hogy visszakereshető, hol járt és összekapcsolható más tevékenységekkel, amelyek segítenek beazonosítani. Persze nem a google fog lenyomozni, hanem ha valamiért a hatóságnak kellesz, akkor megtalálnak. Míg a kiskunrikettyési Neo-t egy fokkal macerásabb megtalálni. Nomeg a sim egyúttal rögtön párba is kerül az imeivel is. Legtöbben simán megveszik egy boltból vagy a szolgáltatótól a készüléket.

Snowden óta pedig köztudott, hogy nem az a kérdés, hogy elérnek-e hozzád, hanem az, hogy el akanak-e érni. Nemhogy sim kártya, de akár egy átlagos sd kártya sorozatszáma alapján is megtalálhatják a gonosztevőt, mert elég sok helyre be van kötve már mindenféle információ, ahol vissza lehet keresni. Pl így kaptak el egy sorozatgyilkost az usaban. Gondolom házhoz rendelte a webshopból a kártyát, a számlázás meg be van kötve központi hatósághoz.

Nem azért nem tudják bemérni, mert más a kártya, hanem azért, mert a prepaid kártya nincs személyhez kötve, vagyis fogalmuk sincs, hogy a sok prepaid kártya közül melyiket kéne bemérni.

Megtalálnak a faxomat. A régóta börtönre ítélt, utcákon rendszeresen flangáló, barátnőjével élő és onnan folyamatosan saját nevén facebookozó gyilkost se találták meg addig, amíg egy civil oda nem vezette őket...

Ezekután ha veszel egy random használt telefont és SIM-et az ecserin, amelyet csak néha kapcsolsz be egy-egy SMS elolvasása erejéig, majd biztos azonnal centire pontosan bemér és rádrohan a NCIS-nél is tehetségesebb magyar rendőrség.

Nem a rendorseg mer be. A mobilszolgaltato.

Megfogtad a lényeget.

Ha nem akarnak intézkedni, akkor nem kérik ki az adatokat a mobilszolgáltatótól. Egyik haveromnak pár éve eltűnt a telefonja, miután a rendőrségen megtette a megfelelő lépéseket és a rendőrség is megtette a megfelelő lépéseket, meg tudták neki mondani, hogy a falu melyik utcájának melyik részén volt utoljára bekapcsolva, kérdezték járt-e arra. Azóta persze 50 ezerig csak szabálysértés és lehet nagyobb értékek esetén sem lépnek semmit, hanem inkább lebeszélnek, ne rontsd a statisztikát.
A szolgálgatónak pedig kötelező bizonyos ideig megőrizni a metaaadatokat, a hatóság kikérheti megfelelő indokkal, megfelelő fejes aláírásával.

Nagyobb balhé kapcsán, ha van akarás, akkor direktben is rá tudnak mászni eszközökre. Volt egy időben cikkezés, hogy a töketlen hatóságunk milyen támadószoftvercsomag supportot vett igénybe, mert kikerült valamelyik ilyet készítő cég levelezése.

Igen, a HackingTeam volt az a készítő cég és nem kell őket, meg a "támadószoftvercsomagjukat" túlmisztifikálni. Az eszközre "rámászni" úgy tudnak, hogy frissítésnek álcázott Finfisher Finspy mobile spywaret küldenek a célszemély telefonjára. Ha az balfasz és telepíti a spywaret (pl. kattint az SMS-ben érkező URL-re), akkor lehet a telefonjával valamit kezdeni. Ha nem balfasz, akkor nehezebb a helyzet, de akkor sem lehetetlen, csak épp nem a magyar rendőrség fog ilyen módon biztonsági sebezhetőségeket kihasználni, hogy valakiről információt szerezzen, amikor még arra sincs idejük, hogy egy hazai szolgáltató IP címe és a használat időpontja alapján megtaláljanak valakit, aki kirabolt egy irodát és a lopott számítógépről jelentkezik be otthonából az áldozat fiókjaiba...

Youtube kapcsán szívtam hasonlóképp néhány hete:

[16-11-01|12:07:58] <@Hunger> vazzeg, nem enged be a google a youtube accomba... felrakott mindenfele keresztkerdest, amikre jol valaszoltam, majd kert egy email cimet, ekuldott ra egy kodot, azt is visszagepeltem neki, elfogadta, aztan kiirta, hogy
[16-11-01|12:07:59] <@Hunger> Google couldn't verify it's you, so you can't sign in to this account right now.
[16-11-01|12:08:08] <@Hunger> FSCK
[...]
[16-11-01|12:17:11] <@Hunger> There's something unusual about how you're signing in. 
[16-11-01|12:17:21] <@Hunger> beirom az email cimet es a jelszot ^^
[...]
[16-11-01|12:29:27] <@Hunger> Someone has your password
[16-11-01|12:29:27] <@Hunger> Hi,
[16-11-01|12:29:27] <@Hunger> Someone just used your password to try to sign in to your Google Account
[16-11-01|12:29:33] <@Hunger> hat ez kesz

https://hunger.hu/google-rejected.png

https://hunger.hu/google-lame.png

Egyik ismerősöm a skype accountját veszítette el hasonlóképpen egy külföldi út során.

A google kapcsán, ha több accountot is használsz, akkor lehet, hogy a nyomorék rendszerük a másik acchoz akarta párosítani az azonostást. Teljesen össze tud kavarodni, ha több acc egyszerre be van lépve.

Van több accom és böngészőm, ügyelek rá, hogy ne kavarodjanak össze. Ennek ellenére lehet, hogy az azonos IP cím, browser User-Agent stringek és hasonlók beindítanak valamiféle korlátozást.

Az asztali gépemen négy Google accountot használok párhuzamosan, a notebookomon és a telefonomon hármat. Még soha nem kavarodtak össze.

+1

Néhány nagyon egyszerű példa. A play store publikáláshoz belépéskor hibát dobál miután az ahhoz való acc lett kiválasztva a listából "You need a Google Cloud account for gmail.com to login. Learn more", mert láthatóan másik email címet fűzött a címhez. Google apps alatti account nem tud belépni, mert szintén rossz címet fűz a kéréshez. stb...
Inkognító ablakot kell nyitnom, hogy tényleg azzal akarjon belépni. Vagy minden más fiókból ki kéne jelentkeznem. Ha nem alapból az éppen szükséges címet kínálja fel, hanem rá kell nyomni a "sign with different account" linkre, akkor általában képtelen azt a címet használni, amit megadok.

Vagy acc projekthez adásakor az elfogadó linkre kattintva hibaüzenet, mert nem a linkelt címnek a landing pagére dobja át.

Ilyennel vélhetően soha nem találkoztam, mert kínosan ügyelek, hogy ne legyek egyszerre kettőbe belogolva. Chrome alatt direkt fel van véve mind külön usernek, mert egyéb okokból sem szeretném őket keverni, és amúgy is tök más extensionök, bookmarkok, hasonlók kellenek. (Különben nem lenne ennyi accountom.)

Hát, nekem van egy sima magán google accountom, meg egyik ügyfélnél volt egy céges email címem, ami szintén egy google account volt.

A böngészőben be volt mindkettő jelentkezve egyszerre, hiszen két külön tabon mindkét mailboxot/naptárt néztem.

Összeakadásra nem emlékszem

Hmm... én három Google account-ot használok egy Chrome esetén, nagyon szépen meg tudja különböztetni az identitásokat különösebb gond nélkül... szóval szerintem valami túlgondoltál és most azzal szívsz.

kattints rá arra, hogy igen, én voltam az!

A második link már egy 2 nappal későbbi eset, amikor nagynehezen sikerült egy Google hiba miatt érvényes sessiont szereznem és elfogadtatni magam...

béna vagy, mindenkivel előfordulhat :)

Az hogy béna vagyok már csak abból is látszik, hogy képes vagyok még mindig Google szolgáltatásokat használni, amikor már rég el kellene kerülni az összeset messziről... :)

nekem is csinálta folyamatosan az egyik gmail-es fiókommal hogy keresztkérdeseket tett fel és hetente kizárt a fiókomból olyan szinten hogy 3-4 lépésben kellett létrehozási dátum,kikkel levelezek,stb. megadni.
kétlépcsőst beállítottam telószámra és kész. azóta nincs rinya.

facebook ugyanúgy megteszi. letiltja az accountot figyelmeztetés nélkül, mert szerinte nem valódi néven vagy és ID-t kér. Ha nem tetszik buktad az összes adatod.

az (fb) account bezaras foleg akkor gaz, ha (ceg vagy, es) az fb-n bizniszelsz...

Anyám borogass, hogy lehet azon bizniszelni, van rajta webáruház is? Vagy csak ott tartja az ember a kapcsolatot a kis szelfiző kuncsaftjaival? Vagy netán oda írod ki a híreiedet? Akkor úgyis cégként van ott az ember, nem? Na arra milyen ID-t kérnek...

csak a te kedvedert most newsflash, mert nagyon boci szemekkel ertetlenkedsz: rengeteg ceg van, amelyik a promokat, hireket, bejelenteseket, whatever az fb-n nyomja...

Azért mondom, hogy azok cégek, ott milyen ID-t kérnek? Be kell mutatni az aláírási címpéldányt?

Jó lehet nekik, hogy ezzel csak azokat érik el, akik fenn vannak a Facebookon. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szintet léptünk.
Pár éve sokak fejébe az internet = google azonosság volt bevésve, de apdételték internet = facebookra.

Már aki. Szerencsére nem mindenki. Gondolom, a vk.com-ra is járnak. Meg van a social networking-en túl is internet.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azaz gyakorlatilag mindenkit. Ez nekik elég, a FB account nélküli világ lassan kerekítési hiba.

Ez baj. Ha jobban belegondolsz, ez csak annyi, hogy az eddig anonim internethasználat helyett nevesített belépéssel történik a net használata.

Aztán abban biztos vagy-e, hogy minden vk.com felhasználónak egyben fb accountja is van?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én sem mondtam, hogy ez jó. :)

A vk nem tudom, hogy jött ide, nálunk tudtommal nem olyan nagy divat.

Azok a cégek keverik a személyes oldalt a céges oldallal... normál módszer az, hogy a cégtulaj, mint természetes személy, létrehoz egy oldalt a cégnek. Amiről Te beszélsz, az az, hogy sokan létrehoznak egy kamu Facebook profilt a cégnek, kitöltve a természetes személyeknek szóló adatlapot céges adatokkal, amit valóban előbb-utóbb zárolni fognak.

Nem kell beszarni! Maximum 24 óra elteltével be fog engedni a gmail.

Telefonszámot és másodlagos e-mail címet azért kér, hogy az esetleges támadó ezek hiányáról se szerezzen tudomást. A két faktoros azonosítás különben nem az ördög találmánya, a te biztonságodat szolgálja. Ha több gmail címed is van, akkor is megadhatod mindegyiknek a telefonszámodat. Ha valamilyen okból nem akarsz telefonszámot megadni, vagy esetleg extrém sok gmail címet használsz, akkor is ott van a másodlagos email lehetősége. Összedobsz valamelyik felhős szolgáltatónál egy egyszerű email szervert. Vásárolsz egy olcsó domaint magadnak és ha kell bekapcsolod.

.

Nyugodtan használhatsz másik szolgáltatást. Esetleg működtethetsz sajátot is.
Különben extrém felhasználók, akik többszörösen élvezni akarják az ingyenes és gyors gdrive-ot, korlátlan videós tárhelyet, 50000 zeneszám és 1000 ebook ingyenes feltöltési lehetőségét, az ennyit nyugodtan "dolgozhatnak".
Normál felhasználóknak pedig ott van a telefonszám.

A topic alapján jutott eszembe, eyszer összegyűjthetné valaki azokat az IT-s, (és nem IT-s!), tényezőket, pontokba szedve, amelyek legalább nagyobb valószínűséggel, - hangsúlyozom, a jelen, (a ma!) technológiai körülményeinek ismeretében, és legalább átmeneti időre, biztosítanak anonimitást a "Nagy Testvér" figyelő szemei ellen. (És persze hagyjuk most az "albán kecskepásztor" lehetőségeit)

A "parások" mindjárt tudhatnák, hogy mennyire bonyolult, egy szinte közönséges állampolgár átlagos életterében midezen feltételek napról-napra biztosítása. (Sztem., csaknem lehetetlen...) De egy kivételes lehetőséggel és pénzekkel élő ember számára is csak ideig óráig elképzelhető. (Mert még neki is nehéz követni az újabb technológiai lehetőségeket, amelyek "holnaptól" a "nagytestvér" rendelkezésére állnak.)

Például csak egy alapvető feltétel, - amelyet nem egyszerű biztosítani, - (ami "játékosan" eszembe jutott..,)

1./ Folyamatosan és gyorsan cserélt, leváltott hardverekkel, és a fellépési "pontok" cseréjével kell internetes szolgáltatásokat elérnie, mert, ha egyszer aktivált, regisztrált hardvert vagy szoftvert az interneten egy szolgáltatás igénybevételéhez, akkor már a hardveres egyedi azonosító minden azt felhasználni kívánó, "ellenérdekű fél" számára rendelkezésére áll a követéshez. (Ez korszerűbb eszközök használatával egyenes arányban valószínűsíthetőbb. Lsd.: pl. UEFI, ipv6, "felhős" szolgáltatások használata, stb.)

a legfontosabb tényező: retardáltság mellőzése

Ideiglenesen az is segít, ha az embernek rendelkezésére áll egy barlangrendszer Kelet-Afganisztánban.

Vicces. :( Sokadjára mondom, elődeink az életüket adták a szabadságukért - nem mellesleg a mi szabadságunkért is -, ezzel szemben a ma embere sokszor azt sem érti, mit jelent ez, miért fontos ez.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tulajdonképpen igazad van.

Csak Békemeneten ezt így ne mondd, mert még a végén félreértik, és békésen agyonvernek.

haha, +1...

Igen, furcsa is mikor szitokszónak használják a "liberális" jelzőt egy olyan felületen (=internet), ami nem is létezhetne a liberális alapelvek és a kiharcolt szabadság hiányában.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Szerintem ez így zöldség. Nem bináris a világ. A liberalizmusnak is vannak pozitívumai és vannak vadhajtásai. A konzervativizmusnak is. Mi több, szerintem az emberek többsége nem egy-egy nevesített ideológiával azonosul, hanem az őt ért hatások valamint a gondolkodás eredményeként kialakul valamiféle meggyőződése, világnézete, melyek valamilyen részben fellelhetők ilyen-olyan nevesített ideológiákban. Aligha van olyan, aki vegytisztán konzervatív, vagy liberális, vagy szociáldemokrata. Vagy bármi más.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudod, azok az elődeid, akik az életüket adták a szabadságért, azok relatíve mindig liberálisok voltak az akkori konzervatívokhoz képest. Egyszerűen csak mai múltba révedős ábrándozós konzervatívoknak tűnik úgy évöltők távlatából, hogy egy platformon állnak a múlt hőseivel, pedig a konzervatívok ma egyszerűen azt a világrendet próbálják megőrizni, amit száz éve az akkori liberálisok kivívtak, sokszor az életük árán.

+2, bar annyiban -1, hogy azok egyaltalan nem pacizaba elodei, mert pacizaba egy reakcios ruszki agent...

Már csak oroszul kellene megtanulnom. :) Már akkor sem sikerült, amikor pedig kötelező volt.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ma új fogalmat tanultam: relatív liberális. :)

Mondtál valamit, amit semmivel sem támasztottál alá. Ezen felül azt sem igazoltad, hogy egy régen liberális akár ne lehetne épp egy mai konzervatív. Mondjuk úgy, hogy írtál betűket, de nem látom annak igazságtartalmát, ellenőrizhetőségét.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ma új fogalmat tanultam: relatív liberális. :)

kepessegeidet azert jol szemlelteti, hogy relativ liberalisrol szo sem volt.

Mondtál valamit, amit semmivel sem támasztottál alá.

valoszinuleg azt hitte Franko, hogy te is erettsegiztel tortenelembol, es tudod, hogy kik harcoltak pl. a 48-49-es szabadsagharc oldalan, es kik voltak ellene. Merthogy newsflash, mar akkor is voltak magyar(!) reakciosok, akiknek jo volt az osztrak fuggoseg.

56-rol inkabb nem kerdezlek, tudvan az orosz erintettsegedet...

Milyen érintettségem van?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

orulok, hogy pont a lenyeget sikerult megragadnod: hat, tudod, az az erintettseged, hogy orosz berenc vagy...

Idézet:
azt sem igazoltad, hogy egy régen liberális akár ne lehetne épp egy mai konzervatív

google:Fidesz

google:konzervatív

Nézd, elég kevés forradalom tört ki azért, hogy minden maradjon úgy, ahogy eddig volt.

Csak hápogás lesz belőle, ha megkérdesz valakit, h szerinte mégis mi az a konzervativizmus? A konzervativizmus egy megalkuvás. Úgy érdemes felfogni, hogy "régen" volt a rend, a tradíció. És ezt az idők során mindig és újra kikezdik, erodálják az új eszmék, amiket baloldali eszméknek kell tekintenünk kivétel nélkül. A konzervatívban nincs meg elszántság az eredeti rend, a tradíció visszaállítására, hanem megelégszik a jelenlegi erodált állapotot megelőző, egy kevésbé erodált (kevésbé baloldali), a tradícióhoz közelebb lévő állapot elérésével. Konzervatív, liberális, szociáldemokrata - egy kutya. Csak a Tradíció van és minden más megy a levesbe. Nincs más legitim aspektus.

Már ahhoz biztosan jó lenne, hogy a tálibok, mint szövetségi ügynököt, elevenen megnyúzzák, ha arra "tévedne", - csak az "értékes" információkért.

Szerinted ennyi elég az anonimitáshoz, vagy ezzel arra akarsz utalni, hogy mindenki aki nem eléggé "retardált" már biztonságban van a "követést" illetően..? Ennélfogva kíváncsi lennék az általad "retardáltaknak" nevezettek jellemzőire.

(Mondjuk nem Fb-zik, nem használ Google-t? Szűkszavú v. kifejezetten hallagatag típus és ezzel nem árul el magáról semmi jellemzőt?) Tehát a "nem retardáltak" alavetően ez esetleg utóbbi kategóriából "esélyesek"?

Azaz a jövő társadalmának nem a "fecsegő poszáták" soraiból kell kikerülnie? Azaz, a sokszínű és "bőséges" kommunikáció halálát "vizionálod" ilyen módon? (Egyébként lehet, a most felnövő generáció, már meg is kezdte ezt a fajta viselkedést?)

?

> Ennélfogva kíváncsi lennék az általad "retardáltaknak" nevezettek jellemzőire.

Itt megtekintheted

Ja bocs, ezek már "bennfentes és személyes" információk. - Én ezekből egyenlőre, csak azt szűrhetem le, hogy ad1: Tévedni emberi dolog, ad2: Nem vagyunk egyformák, ad3: A tudatlanság általános társadalmi bűn is, nem csak személyes, mert a valódi "útmutató bólyák" a "hajózható útvonalakon" már csak kevesek számára elérhetők, valamint a kihelyezett "megtévesztő bólyák" száma, korrelál a világegyetemben a csillagok számával..

:)

A probléma része vagy

Ismered azt a mondást, hogy "a poloska a hülyeséget is beveszi?"

Igen. A dezinformáció legfőbb felelőse és generátora.

Ha valakinek ez a bónája biztos vagyok benne, hogy bármelyik városban lehet találni egy homelesst. Vásárolsz a nevére egy sim kártyát és a mobilszám már nem is köthető hozzád. Ahol anonim módon lehet sim kártyát venni ez sem kell.

"Folyamatosan és gyorsan cserélt, leváltott hardverekkel"
Egy olyan live rendszer mint a Tails linux is bőven megteszi.

"fellépési "pontok" cseréjével kell internetes szolgáltatásokat elérnie"
Integrálva van a Tor Tailsbe.

Anélkül, hogy megkérdőjelezném a véleményed igazságtartamát, fentebb már utaltam rá, hogy ha azonos PC-t, esetleg okosmobilt legalább egynél többször használsz internetelérésre, nincs kizárva, hogy a számodra már egy korábbi ellenőrizhető regisztrációd során generáltak "jobb helyeken" a gépedből egy hardveres azonosítót, amelyet mindegy, hogy TOR hálózatán keresztül, v. éppen Tails oprendszerből olvasnak ki, máris azonosítva vagy. Ez így szerinted nem életszerű? (Azaz, az azonosításhoz nincs szükség még állandó IP-re, SIM-re, stb-re sem. A követelmény a géped azonossága az internet bármilyen elérésénél.)

Az anonimitáshoz szükséges "fellépési" pontok cseréje, nálam nem a TOR "kilépő" szervereinek a rendszer működéséből fakadó cseréjét jelentette. A belépésnek kell fizikailag máshonnan menni, - a helymeghatározó szolgáltatások miatt, - és persze a hardvercserével együtemben. (Ebből a szempontból anonim azaz biztonságos fellépést csak WI-FI-n, - persze nem a saját WiFi-n.., - keresztül tudok elképzelni.) (Olvastam, hogy a TOR hálózatában a szerverek egy része hivatalosan, - hogy használjam ezt a "terminológiát",- az "ellenérdekű fél" működtetésében van.)

(Én teoretikusan akartam volna végiggondolni azt, hogyan maradhat valaki a net használatával biztosan anonim, pusztán azért hogy mennyire nehéz ez. És persze, mutassatok rá, hol van hiba a gondolatmenetben. - Meg adjatok hozzá még jó ötleteket... :-)

Ne már.., éppen az "ügynökség" ajánlásait linkeled?

Mit értesz ez alatt?

TASZ

Valahol nagyon fura világ az, ahol egy jogegyenlőségért küzdő szervezet külföldi ügynök/ármánykodó szervezet... :(
--
http://naszta.hu

Attól, hogy fura, még nem jó, hogy ez ilyen. :(


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hogy világos legyen: nem az, csak annak van mondva (ld.: Oroszország). Az autoriter rendszerek nem szeretik, ha megmutatják a rosszul működő pontokat.
--
http://naszta.hu

:^)

Egy nép azért hoz a választásokon olyan döntést, amilyent hoz, mert azt úgy tartja helyesnek. Ha különféle külföldről finanszírozott civil szervezetek a választásokon felhatalmazást nyert kormányt támadják, az nagyon nincs rendjén, mert azon emberek akaratát veszik semmibe, akik által az adott kormány a felhatalmazását kapta, tehát ez az ország belügyeibe történő beavatkozás.

Önmagában az, hogy egy társadalom egy autoriter rendszert választ, még nem rossz. Ez az igénye. Teszem azt, alacsony életszínvonal esetén nagyobb szüksége lehet a társadalom tagjainak a terelgetésre, mert önerőből képtelen az önvédelemre. Mégis mekkora eséllyel fogja perelni a bankot egy földönfutóvá tett adós, akit átvertek, ha ehhez nem kap állami segítséget? Az állam nem az ellenségünk, hanem a közügyek intézményesített megtestesítője. Mi, a polgárok akarjuk az államot, mert valószínűleg nem lenne jó, ha minden második éjszaka újabb szabadcsapatok erőszakolnák a feleségeinket, gyerekeinket, hordanák szét javainkat, és így tovább, de az sem lenne jó, ha hatalmas gazdasági entitások Istent, embert nem ismerve kizárólag a profitot szem előtt tartva működhetnének. Környezetvédelem, munkavédelem, Mt., s effélék nélkül.

Ami a rosszul működő pontokat illeti, volt Magyarországon nem autoriter vezetési elveket valló - vagy legalább is egyesek által így nevezet - kormány is, lehetett volna jól csinálni. Mégsem éltek a lehetőséggel, de legalább több lett az adósság.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tehát anno a TASZ rosszul tette, hogy 2006-ban a választásokon felhatalmazást nyert kormány ellen tüntetők érdekeit védték és nyújtottak ingyenes jogsegélyt?

"Mégis mekkora eséllyel fogja perelni a bankot egy földönfutóvá tett adós, akit átvertek, ha ehhez nem kap állami segítséget?"

Mekkora eséllyel fogja perelni az államot egy földönfutóvá tett állampolgár, akit szándékosan tévesen inkasszózott a NAV, ha ehhez nem kap civil segítséget?

Semmi bajom nem lenne a civil szervezetekkel, amennyiben a finanszírozásuk politikasemleges volna. De nem az. Mondjuk úgy, nem is tud az lenni. Bárki finanszírozza, annak célja van, ha csak az nem történik, hogy személyesen Teréz anya nyer a lottón, s a nyereményt civil szervezeteknek adományozza.

Tegyünk próbát: forduljon egy kisebbségi a TASZ-hoz valamilyen többségiek által megtapasztalt jogsérelmével, majd forduljon a többségi társadalom tagja a TASZ-hoz a kisebbségek által megélt jogsérelmével kapcsolatban. Ezt követően nézzük meg, kinek hogyan védik az érdekeit, s a végén vonjuk le a következtetést.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És ezt mind a magyar bíróságok előtt teszik, akik a magyar törvényeknek megfelelően döntenek, járnak el. Teljesen mindegy, hogy ki finanszírozza (egyébként én pl. szoktam), abból a szempontból, hogy milyen ítélet születik.
--
http://naszta.hu

Nem teljesen mindegy. A függetlenség, illetve annak hiánya miatt nem az. Pont olyan ez, mint a sajtó részrehajlása. A hírek önmagukban igazak, viszont nem mindegy, hogy milyen hírek vannak, amelyeket diszkréten elhallgatnak. Tudod, fehérzaj bemenetből sávszűrővel bármilyen frekvenciájú szinusz jelet ki tudsz szűrni.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Semmi bajom nem lenne a civil szervezetekkel, amennyiben a finanszírozásuk politikasemleges volna."

A TASZ védte már Orbán Viktort is anno... a TASZ ajánlott már jogi védelmet a Kurucz.info működtetőinek... a TASZ védte már a rendőrségi túlkapásokkal szemben a 2006-os kormányellenes tüntetőket... a TASZ mindenkit védett már semleges, pusztán jogi alapokon. A TASZ most is ugyanezt teszi, csak épp a szívednek oly kedves (társadalom)politikával szemben, ezért rájuk nyomod azt a bélyeget, hogy nem politika semleges a finanszírozásuk... innen nézve nem a TASZ az elfogult, hanem Te.

"Ezt követően nézzük meg, kinek hogyan védik az érdekeit, s a végén vonjuk le a következtetést."

Nosza, tegyél egy próbát. Lássuk.

És az milyen, hogy a bíróságot próbálja befolyásolni az Amnesty International? Aztán egyesek arról győzködnek, hogy nem belügyekbe való beavatkozás. Nem, a fenét nem! Mellesleg van határátkelő, ahol érvényes papírokkal be lehet jönni Magyarországra. Nem tömeget megafonnal lázítva, rendőrök ellen uszítva, illegális határátkelésre buzdítva, ultimátumot adva. Tudom, nem neked kell magyarázni...


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért a "próbálja befolyásolni" az konkrétan annyit jelent, hogy elmondja a véleményét az adott, nem jogerős ítéletről.

A "belügyekbe való beavatkozás" pedig nyilván vicc, itt egy magyar civil szervezet nyilvánít véleményt, ami amúgy egy nemzetközi szervezet tagja. Gondolom ha a magyar katolikus egyház (vagy egy egyházmegye, gyülekezet, akármi) bármilyen témában véleményt nyilvánít akkor is felemeled a szavad, hogy nehogymá magyar belügyekbe avatkozzanak. És gondolom hasonlóan akkor is, ha az mlsz mond valamit, mert ugye az a fifa hazai tagszervezete, satöbbi.

Az meg egy vicc, hogy a csávót megafonozással elkövetett terrorizmus miatt 10 év fegyházra ítélték, rossz vicc. Mert akkor bármilyen tüntetésen bármilyen kormánnyal kritikus ("ultimátumot adó", pl. vonják vissza, nem lesz netadó, whatever) szónokot le lehet 10 évre csukatni terrorizmusért, ha a bíróság jogértelmezése helyes.

Azt mondjuk nem találtam a cikkben, hogy a rendőrök ellen uszított volna, ettől persze lehet. Viszont a magyar joggyakorlatban a rendőrök elleni uszítás általában el se jut a bíróságig, még a rendőrök ellen fizikai erőszakot elkövetők is megússzák rövidebb letöltendővel, de jellemzően felfüggesztett kapnak. Vagy épp azt se.

Egy háború elől menekülő ember eszébe se jut megafont a hátára kötni, hogy majd valahol azt használni fogja a véleménye hallatására.
Egy háború elől menekülő ember, az első biztonságos helyen örül, hogy megmenekült és hálát ad az istenének, amiért segítette.
Egy háború elől menekülő embercsoport nem viselkedik majomhordaként egy idegenország másik idegen ország szomszédos határán. Szétvereve az egész környéket.
A háborúk elől normális esetben az asszonyok, gyerekek, idősek és nem hadrafogható férfiak menekülnek.
Az életerős férfiak fegyvert fognak és megvédik az életük árán is azt, ami az övék.

A röszkei határátkelőnél egy irányított, szándékos zavargásra buzdított majomhorda örjöngött.

Meg lehet próbálni megmagyarázni az ellenkezőjét, de felesleges.

Az életerős férfiak fegyvert fognak és megvédik az életük árán is azt, ami az övék.

Baromság. Életerős férfiként a családot védem és velük megyek akárhova. Nem ragadok fegyvert egy falat földért: hátrahagyom, amit ott kell hagyni és leírom a veszteségeket. Mindenkinél máshol jön el ez a pont. Nekik háború kellett hozzá, 500.000 honfitársunk pedig csak simán lábbal szavaz. Nincs nagy különbség, csak a pont más, ahol (le)lép az ember a problémás helyről.
--
http://naszta.hu

Így van.

Így van. Ezt nevezik hadiállapotkor a katonai szolgálat megtagadását dezertálásnak.

Amikor sorkatona voltál, volt már feleséged, gyerekeid? Belátod, hogy más mondjuk egy idegen ország támadásától védeni az országodat, mint beállni a saját országod diktátorának a hadseregébe a saját népedet írtani?

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Igen nős voltam és az első gyerekem akkor született.
Egy percig nem kérdőjeleztem meg azt, hogy a haza védelme idegen támadástól és a Sziriában folyó háború az ugyanaz. Magyarként csak a hazám védelmében tudok gondolkodni.
Az, hogy Szíriából és annak kapcsán máshonnan is útrakelt embercsoport. A hazájától távol egy akárhanyadik. Békés ország határán veri a nyálát. Azt nem tudom elfogadni. Ezeket nem tartom háborús menekültnek. Mint ahogy azt az embert sem, aki a kamerák előt vágja a földhöz a feleségét és a gyerekét. Miközben eljátsza a hattyú halálát.

Lehet itt feszegetni az emberi érzéseket és egyéb dolgokat. Meg kiforgatott, nyakatekert kérdéseket feltenni. Az emberek nem olyan hülyék, hogy ne látnának át a rostán.

A témában nincs több mondani valóm.

"Egy percig nem kérdőjeleztem meg azt, hogy a haza védelme idegen támadástól és a Sziriában folyó háború az ugyanaz."

Fogalmad nincs arról, hogy mi van Szíriában, ugye?

"Lehet itt feszegetni az emberi érzéseket és egyéb dolgokat."

Te is ezt teszed... úgy gondolva, hogy az értékrendszered az egyetlen elfogadható alap, mindenki más meg hülye...

Senkit nem hülyéztem le, mert más a véleménye.
Kérdeztetek, válaszoltam. Az, hogy nektek ez nem tetszik, az egy dolog.
Tisztában vagyok azzal, hogy mi van Szíriában, mint ahogy azzal is, hogy nagyon sokan nem jöttek el, mert azt tartják a szülőföldjüknek. Harcolnak érte az életük árán is.
A Te gondolataid alapján már rég kiürült volna Szíria, mert háború van és el kell menekülni.

>Fogalmad nincs arról, hogy mi van Szíriában, ugye?

Röviden összefoglalhatnád, _ti_ olyan jók vagytok szájbarágásban

--
jók=a monitorra köphetem a sört a röhögéstől

Polgárháború, bandaháború, terrorista hatalomátvételi kísérlet és mindenféle törzsi viszálykodás van karöltve csempészekkel, fosztogatókkal és rablóbandákkal, embercsempészekkel, illetve a szomszédos és kevésbé szomszédos nagyhatalmi játszadozásokkal.

Aki azt mondja, hogy egy szíriai C++ fejlesztő képes lenne fegyvert ragadni a hazája védelmében, miközben fogalma nincs, hogy ki van kivel és ki van ki ellen, mert ez is változik hetente, az kicsit sem ismeri a helyzetet és egy nacionalista álomvilágban él.

8/10 i laffed

most beszeltem a csaladdal, es azt mondtak, semmi kifogasuk az ellen, ha teged megol az ellenseg. De azt nem akarjak, hogy engem is megoljon.

Viszont mostansag egy Mo elleni katonai tamadasnak kb. zero az eselye. Korabban a jugoszlavoktol, meg a romanoktol kellett panikolni. Szerintem kb. 10-20 ev, es siman jobban jarunk, ha Nagy-Romania eszak-nyugati tartomanya leszunk...

"Az életerős férfiak fegyvert fognak és ,megvédik az életük árán is azt, ami az övék."

Legutoljára mikor tettél ilyet?

A dél-szláv háború idején voltam sorkatona 1994-1995-ben. Két hétig le sem vetkezhettünk,teljes menetfelszerelés, éles vegyvédelmi, a fegyverszobában háborús bevetésre kiadott új fegyverek.A laktanya udvarán felmálházott járművek lőszerrel, mindennel.Dögcédula a nyakunkban. Mit szeretnél még hallani?
Mentem volna? Igen.
Miért? Mert katonai esküt tettem az alkotmányon keresztül a hazámra, hogy életem árán is megvédem.

És most is mennél? Akkor is, ha 250 kilométerről lőné a városodat rakétákkal a saját hadsereged?

Igen. A parancs az parancs. Csak teljesíteni lehet. Felülbírálni, kritizálni nem. A hadsereg nem közösségi oldal, hogy tetszik vagy nem tetszik. Meg írjunk ki szavazást a holnapi bevetés esélyeiről.

Inkább halnék meg a Hazámért parancs teljesítés közben, mintsem dezertáljak.

"Igen. A parancs az parancs. Csak teljesíteni lehet. Felülbírálni, kritizálni nem."

Milyen parancs? Érted amit írok? Harcolnál a saját országod külföldről megtámogatott reguláris hadserege ellen civilként, úgy, hogy családod van, akikről gondoskodnod kell?

Te ne érted, amit én írok. Ha Magyarországot megtámadná egy idegen sereg, akkor hadiállapot lépne érvénybe. Mozgósítás, bevonulás stb..
Ne áltasd magad. Időd se lenne semmiről gondoskodni.
Honnan veszed, hogy civilként tenném mindezt?
Te sem civilként próbálnál meg minden tőled telhetőt megtenni a családodért, hanem lajstromba vett hadrafogható, bevonultatható katonaként.
A katonai függelem sértés meg nem az a kategória, hogy jól van Jóska-Pista majd jössz, ha rendben van a családod.

A lehetőséged meg van minderre fittyet hányva elmenekülni az országból.

Értem én, tehát ha jönne egy sokcsillagos lapos sapkás ember, hogy "Miska74, szerintünk a felesége hazaáruló, a gyerekei pedig egy idegen ország kémei, lője agyon őket!", akkor Te meg se kérdőjelezve a döntést agyonlőnéd a családod, mert parancs az parancs, mégiscsak függelemsértés lenne, ha nem így tennél?

rambovics74 elvtars... :-)

Nem figyelsz.

A szituáció az, hogy nem vagy a hadsereg tagja, viszont a nagyfőnök kiadott egy parancsot, hogy a te országod hadserege lője szét a te városodat, a te házadat, a te családodat, mindenkit, aki a városban tartózkodik. A városban vannak civilek (te és a családod), és mindenféle szabadcsapatok.

A parancs nem neked szólt.

Itt választhatsz:
- végrehajtod a parancsot (amit nem te kaptál), felgyújtod és lerombolod a házadat, kinyírod a családodat, a szomszédokat és saját magadat. Meghalsz a hazádért.
- beállsz az egyik milíciába vagy zavarosban halászó terrorista csoportba, fegyvert fogsz, a családodtól elbúcsúzol, és elkezded lőni a hadsereget (és innentől a gerillák/terroristák parancsait hajtod végre). Meghalsz a hazádért.
- fogod a családodat, meg amit vinni tudsz, és elmész oda, ahol nem lőnek. Lehet, hogy külföldre, lehet, hogy csak másik megyébe. Életben maradsz a családodért, aztán amikor vége a polgárháborúnak, hazatérsz, és teszel a hazád újjáépítéséért.

Magyarként Magyarország megvédéséről ( idegen-nem magyar támadás esetén) és a katonai függelemről beszéltem. Amiről Te beszélsz ( az első két választási lehetőség) az belső viszály-polgárháború, amikor ugyanazon nép tagjai egymást ölik, mert az egyiken van sapka a másikon meg nincs. Pont a harmadik lehetőségben mondod, hogy polgárháború.

Milyen jó, hogy a propagandát bemagoltad, de már nem emlékszel, hogy honnan indítottad ezt a szálat.

Vered magad, hogy milyen jó katona lennél, ha megtámadná egy külső hatalom az országot. És szidod a menekülteket, akik nem szállnak szembe a támadókkal, bezzeg te megtennéd. Majd szabadkozol, hogy te katonai függelemről beszéltél, nem polgárháborús helyzetről.

Csakhogy ott egy fajta polgárháború van. A külső hatalom nem személyesen vonul be először, hanem a helyi szélsőségeseket ellátja pénzzel, fegyverrel és kiképzéseket tart nekik. A helyi szélsőséges pedig lehet hogy épp te vagy, vagy a szomszédod, vagy a pap. Attól függ, hogy éppen milyen sérelmeid miatt kikre haragszol és mennyire vagy fogékony a propagandára.

A nyílvánosan pár perc alatt elérhető adatok szerint az utóbbi 10 évben kb 1 millió embert öltek abban a 3-4 országban, ahol nem volt szimpatikus a vezetés a befektetők számára. Emellett kb 10 millió ember hagyta el az országát a háború miatt és ki tudja mennyi menekült az országán belül. Mindezt azért hogy "elvigyék a demokráciát" és a befektetők kedvére való vezetés legyen. Majd, ha már nem kell a feltápolt szélsőséges banda, akkor porig bombázzák az egész országot, már személyesen.

Háborús helyzetben nem lennék a szomszédod, mert az elvakult hozzáállásod alapján elsők közt lennél azok közt, akik elkezdik lelövöldözni a szomszédaikat, mert a propaganda azt mondta, hogy ők az ellenség.

1:Nem magoltam be semmilyen propagandát. Ezt Te állítod. Ilyen alapon mondhatom Én is, hogy amit Te gondolsz erről. Azt egy ellenpropaganda magoltatta beléd.

2:"Vered magad, hogy milyen jó katona lennél, ha megtámadná egy külső hatalom az országot."
Nézd, ha Te neked ez a véleményed a hazafiságról és a hazád iránti szeretetről, a Hon megvédéséről. Az a Te dolgod.

3:Feleslegesen forgatod ki a szavaimat. Nem minden menekültet "szidtam". Csak azokat, akik szánt szándékkal barátságos és biztonságos országokban zavargást keltenek, leszarják az adott ország törvényeit, követelőznek. Ezek továbbra sem tudom menekültnek tekinteni.

4:Az utolsó mondatod nettó hülyeség. Azért vigyázz a szomszédaiddal, mert lehet azok is elvakultak.

"Nem magoltam be semmilyen propagandát."

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy ha hadiállapotot hirdetnének azzal, hogy minden 175 centiméternél magasabb ember idegenszívű hazaáruló, akkor még ma nekiállnál egy centivel és egy pisztollyal "rendet" tenni, mert parancs az parancs és a hazát meg kell védeni a 175 centiméternél magasabb betolakodókkal szemben. Tévednék?

Teljes mértékben tévedsz. Nem vagy tisztában egyáltalán azzal, hogy mi is az idegen támadás az országod ellen. Jössz itt ilyen bugyuta hasonlattal, hogy magasság szerinti ellenség.
Felesleges tovább ragozni ezt. Folyamatosan beleveszel a történetbe irreleváns tényezőket.
Lehet folytatni,majd csak ráunsz előbb-utóbb, hogy amit belegondolsz az én véleményem félremagyarázásába. Az mind csak a Te képzeleted szüleménye.
Várom a következő epizódot.

"Teljes mértékben tévedsz. Nem vagy tisztában egyáltalán azzal, hogy mi is az idegen támadás az országod ellen."

Parancsot kapsz, mit vitatkozol azzal, hogy a parancsnokság szerint ki az idegen ellenség? Az előbb még függelemsértés jött szóba ilyen esetben, most meg már cherry picking van a parancsot illetően?

"Folyamatosan beleveszel a történetbe irreleváns tényezőket."

Én csak tisztázni szeretném, hogy nálad mit jelent a haza védelme. Döntsd már el, hogy parancsot kell teljesítened, mert esküt tettél vagy az kell, hogy TE magad is teljes mértékben egyetérts azzal, hogy tényleg idegen támadás van az ország ellen. A kettő lényegesen különbözik és látszólag még sem érted a különbséget.

Mit nem lehet azon érteni, ha megtámadják a hazádat, akkor azt meg kell védeni? Nem olyan bonyolult, mint ahogy azt gondolod. Az egészet Te bonyolítod magadnak.

hadd segitsek, mert latvanyosan ertetlenkedsz: ha Mo-t a magyarok tamadjak meg, akkor dafuq? Egyaltalan: akkor az orszagot tamadtak meg, vagy az intezmenyesitett hatalmat? Es ilyenkor ki hal hosi halalt: aki vedi, vagy aki tamadja azt? Na most mar te is latod, hogy egy kisse komplikaltabb is tud lenni a helyzet. HTH...

Nem szorulok a segítségedre. Azok a Te kérdéseid magaddal szemben. Válaszold meg magadnak.Na már most Te is láthatod, hogy egy olyan lenéző emberrel, mint amilyen Te vagy.( A lófasz sem kíván érdemben beszélgetni.) Aki szupertálentumnak tartja magát, mindazon által, hogy a világ tudomást sem vesz rólad. Mert egy,a világtól elzárt fekete lyukban terelgeted a szaros spamszűrőidet. Miközben azt hiszed magadról, hogy milyen minta keresztény életet élsz a családoddal. Nem veszed észre, hogy az emberekkel nem tudsz emberi módon kommunikálni, csak úgy, mint ha azok is egy szűrési lista elemei lennének.
Annyi a bökkenő, hogy ezek az emberek visszapofáznak neked, szemben az általad kreált szürke vagy fekete listákkal.

Nem tudsz hozzászólni olyan témához normálisan, ami nem a Te szakterületed és csak szakmai hozzáadást igényelne. Bármely más esetben,a lenéző, megbélyegző és a másikat semmibe vevő módon tudsz megnyilvánulni.

Azt gondolod magadról, hogy valamit nagyon tudsz, de a világ éppen leszarja. Ezért frusztrált vagy és kommunikációd jegyei alapján az látszik, hogy ez téged nagyon bánt. Olyannyira, hogy mindenkit gyűlölsz és megalázol a hozzászólásaiddal. Ott és ahol fogást tudsz rajta lelni. Ahol úgy gondolod.

Lehet, hogy informatikai szempontból egy nagy valaki vagy, de emberként egy rakás szar.

lock

"Azt gondolod magadról, hogy valamit nagyon tudsz, de a világ éppen leszarja. Ezért frusztrált vagy és kommunikációd jegyei alapján az látszik, hogy ez téged nagyon bánt. Olyannyira, hogy mindenkit gyűlölsz és megalázol a hozzászólásaiddal."

Ezt javaslom elolvasásra és megértésre, ha már leírtad, mert nagyon illik a hozzászólásaidhoz.

Attól függetlenül, hogy ez nem neked szól. Te azért még bepróbálkozol, mert hát rohadt nagy demokratikus életfelfogásod közepedte Te oda mész kifütyülni bárkit. De ha Téged kifütyülnek, az már baromira sérti a demokratikus önérzeted. És zihálva rinyálsz, mert hát ezt hogy lehet.

Szánalmasan próbálkoztatok egész nap olyas valamit kimondatni velem, ami a Ti álláspontok.

Feltettek rengeteg kérdést és fikciókat vázoltatok, amire Ti sem tudjátok a saját válaszaitokat.

Szerinted, hol érdekel engem, hogy Ti nem értitek az Én gondolkodásomat?
Fogadd el, hogy ilyen vagyok és rettegj attól a saját irreleváns gondolatotdtól, hogy Magyarként Magyar ember vérét ontanám.

Aki meg Nagy Románia képét vizionálja, annak meg legyen vér a pucájában és vállalja azt Magyaroszágon a mocskos pofájával és a személyiségével a véleményét. Ne bújjon két betűs nick mögé féregként.

Hamar eljutottál oda, hogy mindenki másnál jobban illik rád a saját írásod: "Lehet, hogy informatikai szempontból egy nagy valaki vagy, de emberként egy rakás szar."

Viszont Te hamar kifogytál az ideogizáló nyakatekert semmit mondásodból.
Informatikai szempontból Én egy senki vagyok. Emberként meg, meg állom a helyem.

> meg állom (sic!) a helyem

Mutatsz erre példát is? Itt ez még nem mutatkozott meg.

"Viszont Te hamar kifogytál az ideogizáló nyakatekert semmit mondásodból."

Nem fogytam ki, nem válaszoltál erre: http://hup.hu/node/150703#comment-2043456

"Informatikai szempontból Én egy senki vagyok."

Innen nézve informatikai szempontból _is_ senki vagy.

"Emberként meg, meg állom a helyem."

Emberként igen, mert az szimpla genetika. Az emberiesség fogalma már nem sokat mond, ugye? Ahogy a "parancsra tettem" sem számít kifogásnak kultúrkörökben.

>kultúrkörök

[img]

misike, mondd csak, tenyleg ennyire kemeny az elet? Tenyleg ennyire megviselt, hogy a multkor belebotlottal valakibe, aki a foci EB szittyamagyarkodos orjongese kozben nem osztotta a kincstari optimizmust a magyar foci kapcsan? (Btw. az azota eltelt ido engem igazolt). Remelem, van kutyad, es inkabb abba rugtal bele, mint a gyerekbe.

Tudod, kiscsillag, van az a projekcio nevu jelenseg, ami azt jelenti, hogy a sajat taszito lelki problemaidat (pl. lenezo vagy, szupertalentumnak tartod magad, egy fekete lyukban elsz, kepmutato kereszteny vagy, nem tudsz emberi modon kommunikalni, visszapofaznak neked az emberek, nem tudsz normalisan hozzaszolni) bennem latod meg - attol fuggetlenul, hogy engem is erintenek vagy sem.

Olyan szinten felment benned a pumpa, hogy nem jutott at az agyadon levo kodon, ami pedig masoknak is feltunt, nem csak nekem, hogy ezek valojaban a te problemaid.

Ha pedig valaki (nem en) kritizal teged, akkor egybol neki esel, es kiosztod. Ejnye, misike, apad erre tanitott? Kuldd be hozzam, beszedem van vele.

Mert azert az gaz, hogy akinek a velemenye nem egyezik a tieddel, annak mocskos a pofaja, meg a szemelyisege, sot: fereg. Pedig, ha egy kicsit jobban menne az erto olvasas, akkor elotted is nyilvanvalo lenne, hogy egyaltalan nem arrol van szo, hogy Nagy-Romaniat vizionaltam.

De meg ha igy is tettem volna, az mar nem fer bele szittyamagyar buksidba? Hogy vannak, akiknek herotjuk van ettol a nagypofaju szittyamagyarkodastol? Probalj meg egyutt elni a dologgal, szamolj el 10-ig, vegyel egy boxzsakot, relaxalj, vagy ragj kavicsot, mert ezzel az agyilag zokni mentalitassal a vegen meg agyverzest kapsz...

Lám lám kibukott a szög a zsákból, kiírtál magadból mindent amiért olyan vagy amilyen. A saját stílusodat fordítottad magad ellen.

igy probalod vedeni magad? Nagyon gyenge...

"Mit nem lehet azon érteni, ha megtámadják a hazádat, akkor azt meg kell védeni? Nem olyan bonyolult, mint ahogy azt gondolod."

Ó, dehogynem. Adott egy legitim kormány, amelyet meg akar dönteni egy különféle külföldi szervezetek által is támogatott lazán szerveződő lázadó csoport, mert szerintük csalással jutott hatalomra és megfélemlítéssel maradt hatalmon, véres összetűzések után a katonaság egyik fele a lázadókat támogatja fegyverrel és tűzerővel, a katonaság másik fele a legitim kormányt védi, amely eközben segítséget kér egy idegen hatalomtól, akik gyalogsággal, tüzérséggel és légierővel segítenek leverni a felkelést. Közben partizánok és különféle paramilitáris csoportok fosztogatnak, rabolnak, rongálnak, illetve válogatás nélkül lincselnek és ölnek meg civileket, vélt kémeket, ellenállókat, állami tisztviselőket. Na, kinek az oldalára állsz, kivel szemben véded meg a hazát?

Ha nem index szájbarágókat olvasol, akkor kézenfekvő a válasz, számodra viszont már nincs esély

Nem akarok nagyon belefolyni, de tipikusan a Magyar Kuríron lehet olvasni szalézi szerzetesektől elég vad beszámolókat, amik azért azt mondják, hogy arrafele nagyon áll a bál. Annyi a bajom, hogy tipikusan a szaléziakról nem mondanám el, hogy "indexes szájbarágó".

Nosza, elő a farbával: mi az a kézenfekvő válasz, ha már ennyire egyszerű a helyzet.

Ez nem válasz, szóval?

FYI

>számodra viszont már nincs esély

Azt mondtam kézenfekvő a válasz, azt nem hogy mainstream sorosmédián edződött agyad fel is tudja fogni

"Mit nem lehet azon érteni, ha megtámadják a hazádat"

Azt basszus, hogy _ott_ erről szó sincs.

Arrafelé polgárháború nélkül is bukott, életképtelen államok vannak. Mindenféle vonalzóval meghúzott határokkal kettévágott népek vannak más népekkel egy országba "zárva", különféle vallási irányzatokkal akik egymást egy kanál vízben megfojtanák. Diktátorokkal, akik talán képesek megfelelően adagolt terrorral egyben tartani az országukat.

Na ez van ott a békeidőben, és ez a békeidő kb. aranykornak tűnik ahhoz a polgárháborúhoz képest ami mostarrafelé van, terroristákkal, mindenféle szabadcsapatokkal, iszlamistákkal, zsoldosokkal, iráni gárdával, orosz "szőnyegbombázással", stb.

Egy ilyen szituációban ki az a "támadó", akitől meg kellene védened a hazádat? A bal oldali szomszédod, aki szerint inkább aszad, mert neki a daes ölte meg az unokatestvérét? Vagy a jobb oldali szomsszédod, aki szerint bárki, akár a daes is inkább mint aszad, mert neki a nagybátyja halt meg aszad börtönében? Miközben ott éltek 30 éve, ismeritek egymást, bíztok egymásban, de ugye _valamelyik_ oldalra szerinted állni kellene, mert ugye, hát na, nem olyan bonyolult...

szeva gabu. Most nem reklámozod a csicska kis oldaladat?

>a nagyfőnök kiadott egy parancsot, hogy a te országod hadserege lője szét a te városodat, a te házadat, a te családodat

Agile kocsi elképzelése a geopolitikáról.

A nagyfőnök meg kiadta a parancsot, hogy védd meg a TASZ-t.. És te teljesíted!

Szásszor inkább méltányolható az, ha a hazádat akarod megvédeni. Magyar civil szervezetek soha nem mennek "emberjogi" védelmet szervezett formában gyakorolni, idegen országba. Sántít az egész TASZ-ügy. Csak a vak és az anyagilag elkötelezett nem látja. (mert nem akarja látni.) Ezek befolyásoló csoportok, idegen hatalmi, pénzügyi érdekekért, akkor is, ha magát Orbán Viktort is megvédték(?) valamikor. (Kíváncsi lennék, hogy neki ma, mi lenne erről a véleménye...)

Amúgy ez szerintem inkább a szánalmas külpolitikánknak jele. Nem a jelenlegi bagázsra értem, hanem általában mindre. Más országok lobbiznak a saját érdekeikben, de nálunk csak töketlenkedés megy.

"Magyar civil szervezetek soha nem mennek "emberjogi" védelmet szervezett formában gyakorolni, idegen országba."

Noha egyáltalán biztos hogy igaz, de tegyük fel. És akkor mi van? És mi köze ennek a taszhoz?

"Sántít az egész TASZ-ügy. Csak a vak és az anyagilag elkötelezett nem látja. (mert nem akarja látni.) Ezek befolyásoló csoportok, idegen hatalmi, pénzügyi érdekekért, akkor is, ha magát Orbán Viktort is megvédték(?) valamikor."

Csak mert neked nem tetszik, ezért nyilván idegen ügynökök.
Menj fel a holnapjukra, de ha nem akarsz akkor idézem:"1994-es megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követjük a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végzünk, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtunk és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtunk, képzéseket tartunk és média kampányokkal mozgósítjuk a nyilvánosságot."
Máshol: "A TASZ az Alapszabály I. 4. pontban meghatározott jogok (gyülekezési jog, lelkiismereti és vallásszabadság, szólásszabadság, részvételi jog (különös tekintettel: választhatóság és választójog, önrendelkezési jog (különös tekintettel: egészségügy), egyenlő bánásmódhoz való jog, átlátható államhoz való jog (információszabadság), adatvédelem, magánélet védelméhez való jog) elsősorban az állam és szerveivel szemben történő érvényesítése érdekében vállalja el az ügyfelek képviseletét."

Ha éppen orbán viktor ellen emberkedik a - a tasz álláspontja szerint - _jogtalanul_, akkor ov jó eséllyel számíthat a taszra. Ha gyurcsány ellen, akkor ő. Ha épp r=1 Kovács István ellen és ő szorul védelemre, akkor ő is. A kucurinfónak is felajánlották a jogsegélyt, de nekik nem kellett.

Igen, soros (alapítványa) az egyik fő támogatójuk. Nyíltan. De kérlek áruld már el nekem, hogy miféle "hatalmi vagy pénzügyi" érdeke fűződik sorosnak ahhoz, hogy egy szervezet megpróbálja a magyar állammal és annak részeivel betartatni a magyar jogszabályokat...

>miféle "hatalmi vagy pénzügyi" érdeke fűződik sorosnak ahhoz

Ez sajnos nem tudjuk. :^(

Általában csak nevetek rajtad, de néha sajnállak.

Régen én is így gondoltam. Sajnos (és ezt a sajnos-t őszintén, szívemből mondom) már nem érzem a hazámnak, annak ellenére se hogy (még) itt élek. Egyébként tisztelem a véleményed.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Ha jól emlékszem, azt olvastam, hogy a megafonos ember Magyarországon élt már egy ideje, és azért ment a határra, mert rokonai voltak a menekültek között, és megrekedtek a határ másik oldalán.
Ő meg azért ment oda, hogy tüntessen ez ellen a helyzet ellen.

Ha ez tényleg igaz, akkor számos más módja lett volna segíteni a rokonainak. Például a hivatalos utat is lehetett volna választani. Odamennek a határátkelőhöz, benyújtják a menekült kérelmet. Együtt működnek a hatóságokkal.

Az meg megint elfogadhatatlan, hogy Magyarországon élőként megafonnal a hátán. Átmegy a túloldalra, aztán az elsősorban veri a nyálát.

Mégis mit lehet várni az ilyen beállítottságú emberektől?

Valahol szembe jött velem egy cikk, amiben azt írták, hogy a csóka (Ahmed, ha jól emlékszem), Cipruson élt. (Nem Magyarországon).
És amikor a családja úgy döntött, hogy menekülnek, akkor velük tartott, hogy segítse őket az úton.
Azt nem tudom, a megafon honnan került oda :-)

Nem értek egyet veled.

Ha a törvényes keretek között maradnak, akkor teljesen rendjén van.

A csapat nyert, bárki, aki B csapatot szerette volna (vagy csak A-t nem), nyugodtan tüntethet, agitálhat, stb. (Gondolom, támadás alatt ilyesmit értesz, nem terror akciókat, polgárháborút, gerilla hadviselést).
Teljesen mindegy, hogy magánember, cég, vagy civil szervezet, és teljesen mindegy, hogy nem kap pénzt (vagy bármi segítséget), vagy belföldről vele egyetértő emberek/szervezetek, esetleg külföldről vele egyetértő emberek/szervezetek támogatják.
Egy speciális eset az, amikor mondjuk egy másik ország akar felfordulást kelteni, valahol, és ezért a helyben lévő ellenzéket támogatják. Azt el tudom fogadni, hogy ez sokaknak nem tetszik. De igazából nincs nagy különbség az előzőek és ez között, ha a támogatott emberek továbbra is törvényes keretek között hangoztatják, hogy valami nem tetszik.

Attól, hogy egy csapat nyert a választásokon, az ellenzéknek nem kell csendben maradnia. Az nem az emberek akaratának a semmibe vétele, ha 1) felhívják a figyelmet a visszásságokra, 2) elmondják, hogy ők mit csinálnának másként.

Csak azzal nem számolsz, hogy Magyarországot (a magyar népet) egész történelme során megosztották. Soha nem volt lényeges, hogy a nép mit szeretne. Az "oszd meg és uralkodj" elv a mai napig "mérgezi" ezt a földet. Ideje lenne pár dologban, pl. legalább a muzulmán betelepítések ügyében egyetérteni, és erre már sokminden felfűzhető lenne. Mert az vita nélkül még magasabb szintjét fogja jelenteni a nemzet-ország megosztásának, és tegyük hozzá a kiszolgáltatottságának is.

Amerika mindenütt ott van ahol, civil érdekeket kell védeni? Ja, 56-ban is itt volt..! Jól mevédte a magyar demokráciát. + Csinált arab tavaszt is. - (Nevetséges, hogy ilyen TASZ-okkal kapcsolatban mi minden "megesznek" egyesek(?) Pillanatig nem hiszem el az "érdektelen", ilyen véleményt.)

"Ideje lenne pár dologban, pl. legalább a muzulmán betelepítések ügyében egyetérteni, és erre már sokminden felfűzhető lenne."

Így van... de miért is gondolod, hogy a te nézőpontod az igaz és egyetlen nézőpont? Csak azért, mert a többi gondolatod felfűzhető rá? Másoknak teljesen más alapra fűzhető fel az értékrendje, akkor nekik is pusztán ettől igaz és egyetlen lesz a nézőpontjuk.

Nem attól lesz megosztott az ország, hogy eltérő nézőpontok vannak, attól csak színesebb, gazdagabb és élhetőbb lesz. Attól lesz megosztott az ország, ha valaki kizárólagosságot követel a saját nézőpontjának. Mint például most Te, aki sír ugyan a megosztottság miatt, de ugyanazzal a lendülettel követeli, hogy mindenki értsen egyet a nézőpontjával.

+1

+1

Nem a nézőpontomnak szeretnék kizárólagosságot, az az enyém és ha kell, akár mindenkivel szemben is vállalom. A megosztottság nem csak nézőpontok kérdése. Olyan, objektív tényekhez való egységes hozzáállást, - ideális esetben, - szeretnék, - de lehet hogy csak álmodnék, - mondjuk azoktól, akik itt élnek és magyarnak vallják magukat, mint mondjuk 1526 Mohács. (Sorolhatnám a többit, pl. a ilyen TASZ-féle, szerintem "semmi keresnivalója itt" "szabad csapatokat" illetően is..) (Vagy, van egy álmom: hogyan lehet elfogadni idegen ország kémszervezeteinek fedőszerveit legális itt tartózkodóknak??? - Jelenlegi céljuk, a népvándorlás szervezése Európába, ennek támogatása, hazánknak akár egy "új Mohácsot" is jelenthet. - Vagy esetleg rosszat álmodom?) Magyarország lakossága 10 millió, itt akár pár % indúló muzulmán idegen ajkú is hosszabb időt tekintve a keresztény kultúrájú magyarság végét jelentheti.. (Ismerve pl. a közelkelet utolsó 100 évének történelmét, ezt kicsit is pozitívnak betudni.., hát?)

Mert a népvádorlás, különösen a jelenlegi szervezett formája, ilyen súllyal formálhatja át pár évtized alatt a magyar nemzet "arculatát". (Hozzáteszem, Európáét is.) Aki ezt nem érzi problémának, helyette azon problémázik, hogy valaki a hazaszeretete folytán kész az életét is feláldozni a magyarságért, országáért, hazáért, - nos.., szerintem ez a nem OK! (Egyébként a hazája védelme erkölcsi kötelessége minden állampolgárnak. Nem pártpolitikai kérdés. Nem csak a magyar nemzet esetén. Ez globális erkölcsi elv. (Az sem véletlen, hogy adott esetben erre a célra minden egészséges magyar állampolgár is mozgósítható.)

Végre valaki, akinek helyén az esze és a szive.

+1

E!
Ez gyönyörű, tényleg.

Először leírod, hogy nem a nézőpontodnak akarsz kizárolagosságot.
Majd leírod, hogy vannak 1+1=2 szintű objektív tények.
Ezután pedig leírod az - igencsak vitatható - gondolataidat bizonyos dolgokról, mert ugye az is objektív tény.

És a végén jön az a derék csúsztatás, hogy a 10 milliós Magyarországon "kár pár % indúló muzulmán", továbbegyenlő nemzethalál.
Ez a néhány százalék ugye többszázezer főt jelent, amiről szó nem volt soha. Pláne hogy Schengen, hogy tartanánk itt őket még ha így is lenne? Ettől nagyobb probléma hogy nem csak ők nem akarnak idejönni, többszázezer magyar is nyugatabbra költözött, ez szerintem a mai Magyarország egyik legnagypbb problémája, hogy lassan már senki nem marad itt aki dolgozna.

Persze ha levesszük a túlzásokat akkor egyetértünk sok dologban. Szerintem is a szélsőséges iszlám az egyik legnagyobb veszély az EU-ban. És szerintem is szűrni kell azokat, akiket ide beengedünk. És nyilván rengeteg dologban egyetértünk még, és sokban persze nem.

És azt is elhiszem (nem), hogy regényeket tudnál írni a Közel-Kelet elmúlt 100 évének történelméről, de nézzük csak a magyar történelem elmúlt 100 évét: a két világháborút leszámítva vörösterror, fehérterror, náci kormány, komcsi kormány, német megszállás, szovjet megszállás, közte olyan apróságokkal hogy bazmeg hadat üzentünk a Szovjetúniónak...
Az elmúlt 25 évet pedig csak simán elcsesztük, már Szlovákiai is elhúzott mellettünk, szerintem lassan a románok és a bolgárok is kiteszik az indexet.

Szóval hát izé...

Nem értem. Miért kellene beengedni Magyarországra idegeneket? Miért jó az, hogy noha évtizedek óta ugyanabban a városben élek, lassan olyan, mintha száműzetésben lennék? Idegenek vesznek körül. Én például ezt nem szeretném. Aki szeretné, annak megvan a lehetősége, menjen idegenek közé.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1

Egyrészt: én ilyet nem mondtam.

Másrészt: amikor az EU tagjai lettünk (ahova ugye _mi_ jelentkeztünk és népszavazáson döntöt erről az istenadta) akkor elfogadtuk azt, hogy az EU-s határozatokat végrehajtjuk. Nem csak olyanokat ami tetszik nekünk, hanem azokat is amik nem. Egyébként ezeket nem a "fejünk fölött" hozzák, a magyar kormány és/vagy a magyar EU képviselők is részt vesznek a döntésben. (És ez esetben nemmel szavaztak, de a határozat átment.)

Harmadrészt: csatlakoztunk a genfi egyezményhez is.

Negyedrészt: 1294 emberről lett volna szó, akinek az olaszoknál vagy görögöknél beadott kérelmét a magyar államnak kellett volna elbírálnia. Tehát a magyar államnak lett volna lehetősége arra, hogy megszűrje hogy kiket enged be.
Ez tízezer lakosonként 1,3 fő idegent jelent. Kb. fel se tűnne.

(Ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy ez csak egy gesztusértékű dolog lett volna, nem elsősorban a menekültek felé hanem az EU-s határállamok felé. Valójában ez az 1300 ember nem oszt és nem szoroz. De ezt az 1300 embert fújta fel a fidesz és ebből lett a plakátkampány és a népszavazás.)

Nem én akartam az EU-hoz csatlakozni, de elfogadom, így jártam, kisebbség lettem. Egyébiránt éppen ezért nem akartam az EU tagságot. Azért, mert azok többsége, aki akarta, az adott pillanatban érvényes feltételek mellett akarja, a feltételek megváltozása esetén már nem biztos. Jómagam előrelátóan úgy voltam, hogy jobb ezzel vigyázni, lehet előre nem látható történés, s akkor meg van kötve a kezünk. Aztán lett is: a népvándorlás.

Laza párhuzam: akik a devizahiteleket felvették, az adott pillanatban érvényes árfolyam és törlesztőrészlet mellett gondolták ezt jó ötletnek. Ezzel szemben óvatos ember nem fordul soha bankhoz. Mégis mi dolga lenne vele?

Aztán azért is hülyeség volt az EU csatlakozás, mert kicsi a súlyunk az EU-n belül. Jaj de jó, szavazhatnak a képviselőink az EP-ben? Nagyszerű, statisztikai hibahatár, mérési zaj vagyunk. Arról már nem is beszélve, hogy kint is pártpolitizálás zajlik, nincsenek nagyon konszenzusos döntéseink, így az a kevés képviselő is egymás ellen nyomul, nem az országért. Igaz, annyira más a politikai oldalak meggyőződése, hogy ki-ki mást gondol arról, mi az ország érdeke.

A mennyiségekkel az a baj, hogy precedenst teremt. Ha egyszer engedünk, utána nincs megállás. A következő adag ember még rosszabb sorsú, aztán akkor már nehezen védhető, hogy ha az előző adagot beengedtük, akkor az újakat miért nem. Így az egyetlen helyes megközelítés az, hogy senkit.

Aztán van a dolognak egy olyan vetülete, hogy illene határátkelőn jönni érvényes okmányokkal, nem pedig a bozótosban éjszaka.

Önmagában azt nem érzem bajnak, hogy a Fidesz ezt felfújta, s plakátkampányt csinált belőle. Egyrészt azért nem, mert sok ember ösztönös érzéseivel találkozott, ennélfogva tetszett sokaknak ez a dolog, így a Fidesz stabilizálni tudta szavazóbázisát.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Aztán van a dolognak egy olyan vetülete, hogy illene határátkelőn jönni érvényes okmányokkal, nem pedig a bozótosban éjszaka.

te menekultel mar mindent hatrahagyva? Akkor mar te is erted, hogy kb. annyi hitelesseggel nyilatkozol a temarol, mint csiga az F1-rol. Te vagy az idealis kormanyparti szavazo: cinikus es vegtelenul ostoba, aki kritika nelkul becumizza a kormany propagandajat (amellett, hogy ruszki berenc vagy). Ezt az ordenare dolgot pl. lezerjani nyomatta...

Igen, cinikus vagyok, mert nem helyeselem azt, hogy a nemzeti identitásunkat feladjuk. Bátorkodom megjegyezni, az okmányokra jogos lehet az érved. Ugyanakkor a határátkelőt nem sikerül megtalálni? Mert üsse kő, jöjjön gyalog Szíriából mezítláb egy szál fűszoknyában papírok nélkül, de legyen kedves megtalálni a határátkelőt. Véleményem szerint normális államban fegyveres őrök védik a határt érvényes tűzparanccsal. Mert ha nem, akkor végül is mi a fene az a határ? Egy képzelt vonal, ami olyan, mintha nem is lenne? Szabad préda? Alapértelmezetten az, aki nem a határátkelőn jön, rossz szándékkal teszi, tehát ellenség, az országra támadt. Nem tudom, te hogy vagy vele, de némileg nehezményezném, ha olyan vendégeim érkeznének, akik nem az ajtón kopognak, s megvárják, amíg beengedem őket, vagy tudomásul veszik az elutasítást, hanem mondjuk kibontanák a lakásom falát, s bejönnének ha akarom, ha nem. Én sem csákánnyal látogatok falat bontva másokat, legalább is szerintem nem illik így.

A másik dolog pedig az, hogy szerinted ezek a menekültek a szír-magyar határon jöttek át? Valahogy nem emlékszem közös határszakaszra. Márpedig akkor felmerül a kérdés, hogy a nagy menekülésben kitartott egészen idáig a lendület? Továbbá, ha nincs papírja, ebből az is következik, hogy elfelejti, mikor született? A kölni balhé megvan még? Hülye német csipák minek mentek a térre szilveszterezni, megérdemelték a sorsukat, majd jól otthon maradnak legközelebb, igaz-e? ;)

Ami az orosz bérencezésedet illeti, hűsd le magad! Ha úgy gondolod, van bizonyítékod, akkor állj ezekkel elő, de kezd sok lenni, amit csinálsz, a nyilvánosság pedig elég nagy, továbbá nem vagyok közszereplő, ennél fogva nem kell annyit tűrnöm, mintha az lennék... Bánom én, akár offolhatunk is, de szakadj el egy pillanatra a személyemtől.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

cinikus vagyok, mert nem helyeselem azt, hogy a nemzeti identitásunkat feladjuk.

amikor a zsidok szetszorodtak idegen orszagokba, akkor kisebbsegkent is meg tudtak orizni a nemzeti identitasukat. Namost ha neked az orszagon athalado migransok hatasara oda a nemzeti identitasod, akkor valami nagy baj van a fejedben. Foleg, ha azt is hozza tesszuk, hogy az atlag szittyamagyar tobb ufot lat eleteben, mint migranst.

fegyveres őrök védik a határt érvényes tűzparanccsal.

hat te is rambonak kepzeled magad?

Mert ha nem, akkor végül is mi a fene az a határ? Egy képzelt vonal, ami olyan, mintha nem is lenne?

ha most eltekintunk a Nagy Faltol, meg mondjuk a folyoktol, mint termeszetes hataroktol, akkor igen: egy kepzelt vonal, ami csak az emberek fejeben van. A hatarAz ne zavarjon meg, hogy a Focigany delen keritest huzat fel, mert nem az a hatar, hiszen az mar magyar teruleten van.

Alapértelmezetten az, aki nem a határátkelőn jön, rossz szándékkal teszi, tehát ellenség, az országra támadt.

a kozelmultban tortent egy baki. Dominika es Costa Rica hataran tortent egy incidens. Ne kerdezd, melyik orszag egyik katonai egysege a hatar kozeleben gyakorlatozott, whatever, azonban mivel a googlemaps-et hasznaltak, es az par 100 m-t tevedett, igy atkerultek a masik terfelre. Namost ha ott is egy rambo lett volna, aki szerint ha nem a hataratkelon jossz, akkor ellenseg vagy, aki az orszagra tamadt, akkor ott bizony kitort volna a haboru. De azok - legalabbis hozzad kepest - ertelmesebbek voltak, megbeszeltek a dolgot, es a vegen mindenki szepen hazament.

Mondjuk mokas is a jelenet, amint Juszuf Hasszan karjan az egyik pujaval, mogotte az asszony, meg a masik puja szaladnak Nemeto. fele, de a miska74 meg a locsemege nevu hos, bator, szittyamagyar hatarvadaszok lemeszaroljak oket, mert nyilvan a 4 kis g*ci megtamadta az orszagot.

Én sem csákánnyal látogatok falat bontva másokat, legalább is szerintem nem illik így.

neked segitenek a hulyebbnel hulyebb hasonlatokat kitalalni?

a nagy menekülésben kitartott egészen idáig a lendület?

es meg tovabb is, ha hagynak oket. Azt te is tudod, hogy nem ide akarnak jonni.

A kölni balhé megvan még?

persze, sajnalatos dolog, gyorsitott eljarasban, peldasan meg kell buntetni az elkovetoket, aztan kiutasitani az orszagbol. En is azt mondom, aki nem hajlando integralodni, az menjen mashova.

Ami az orosz bérencezésedet illeti, hűsd le magad! Ha úgy gondolod, van bizonyítékod,

van! A hozzaszolasaid azok.

továbbá nem vagyok közszereplő,

azt en nem tudhatom, de legalabb nem az ostoba ellen tiltakozol. Gondolom, te is erezted, akkor nagyon kilogna a lolab.

>Namost ha neked az orszagon athalado migransok hatasara oda a nemzeti identitasod, akkor valami nagy baj van a fejedben.

[img]

Igaza van sültbolond janinak: csak az nyithatja ki a pofáját a segíny menekültek ügyében, aki maga is menekült!!!

"segíny menekültek" azok lesznek, akik elsöprik egész Európát, Ahogyan Rómát is kitakarították a térképről annak idején a barbárok.

+1 - "az egyetlen helyes megközelítés az, hogy senkit." - Részemről, Ámen!

(Azt is mérlegre téve, hogy Afganisztánban, Pakisztánban, Észak-Afrikában van még úgy potenciális, adott esetben az Európából "hazaérkező" jó hírek függvényében, gyorsan útnak induló, 50 millió gazdasági menekült. Ez helyes önvédelmi reflex. Nem is tudom..., annak, akinek nincs ilyenje, mije van helyette?)

- Azaz van egy kiskapu: turistaként, ahogyan mi is megyünk, mondjuk Kairóba.., egy-két hétre. - Természetesen VÍZUMMAL!

"Aztán azért is hülyeség volt az EU csatlakozás, mert kicsi a súlyunk az EU-n belül."

És ha nem vagyunk az EU-ban, akkor mekkora súlyunk bárkivel szemben is? Kb. 0, az a baj. Nincs erős gazdaságunk, nincs erős hadseregünk, nincsenek nélkülözhetetlen termékeink vagy szolgáltatásaink, szóval semmilyen szempontból nem csökkent a befolyásunk. Viszont a világ legnagyobb gazdaságú államszövetségének tagja lettünk, és ezt ki lehetne használni.

"Önmagában azt nem érzem bajnak, hogy a Fidesz ezt felfújta, s plakátkampányt csinált belőle."

A fidesz kurvára nem ezt csinálta. Egy gyűlöletkampányt csinált belföldön, belföldi céllal, közben a haverokba beletolt pártízmilliárdot.

Csúsztatás, amit írsz. Ha nem vagyunk EU tagok, akkor teljes az önrendelkesésünk, ha úgy tetszik, 100 % a súlyunk. Jó, persze, a parlamenti képviselők nem egyetlen pártból delegáltak - szerencsére -, szóval valamilyen parlamenti konszenzus szükséges, nagyobb horderejű, 2/3-os törvényekhez mindenképp. Ezzel szemben EU tagállamként lemondtunk a szuverenitásunkról, s olyan kérdésekben, amelyekben korábban a parlamentünk dönthetett, most alig néhány szavazatot tehetünk. Én erről beszéltem.

A többi, amit írsz is mese habbal, mert a védővámoka hazai gazdaságot védenék, ugyanakkor ahhoz valóban nem erős a gazdaságunk, hogy akár az EU-n belül nagy befektetők lennénk. Más szóval az EU piaca lettünk, ezzel nyertek a régi, gazdaságilag erős tagországok, mi viszont a nyakunkba kaptunk egy rakás korlátozást a semmiért.

Ami a személyek szabad mozgását illeti, hagyjuk már. Nem teljesen mindegy, hogy igényel valaki útlevelet, s úgy utazik, vagy személyivel? Ez nem olyan vívmány, amiért egy rakás hátrányt fel kellene vállalni. Ez nagyjából annyi előny, mint az illatos rózsaszín WC-papír a nem illatosított fehérhez képest. Jó, jó, de semmi valós értelme sincs.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Külkereskedelmi termékforgalom. Nézz utána, mit jelent, és ezzel hogy áll az ország. Aztán gondold végig, hol lenne a magyar gazdaság az EU-n kívül.

Véleményem szerint a szabadság, önrendelkezés fontosabb, mint a gazdaság.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na, ezért lépett le néhány százezer ember ebből az országból, élve a szabad mozgás lehetőségével…
Kérdezd meg az igazán szerencsétlen gazdasági helyzetben lévőket, pl. egy közmunkást, mennyire érzi magát szabadnak, és mit kezdhet az önrendelkezésével.

Nézd, ott tartunk, hogy nem vezethetjük be fixen, statikusan a nyári időszámítást sem. Mondjuk van erre kreatív javaslatom, tudniillik az időzónához szabadon csatlakozhatunk. Annyit kell csinálni, hogy nyáron GMT+1-hez, míg télen GMT+2-höz kell tartozni, félévente erről ki kell jönnie egy új jogszabálynak, aztán Juncker és csapata bekaphatják, így mindenképp UTC+2 lennénk.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A javaslatod tetszik :)
Viszont a téli/nyári időszámítás ügyben kellene az eu-ban egy vitát kezdeni szerintem, hátha trükközés nélkül is meg lehetne beszélni a dolgokat. Ez az óraállítás amúgy szerintem is baromság.

Bocs, másodszor is leírtam. Értem, de ha nem lennénk EU tagok, akkor minden nehézség nélkül menne ez, s nem azon kellene izgulni, hogy átmegy-e a javaslatunk, vagy lefújják, esetleg szokásos zsarolási potenciált látnak benne, hogy jól van, mehet, de mindennek ára van, cserébe mondjuk fél Afrikát befogadjuk. Aha.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De baszki, ez egy dolog. Nyilván minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, mittomén a munkahelyeden fizetést kapsz (ami jó), de be kell menned és el kell végezned a feladataidat, ami nem annyira. És néha vannak néha olyan hülye szabályok, hogy öltöny-nyakkendő, akkor is ha épp kényelmesebb lenne pólóban és papucsban. Ez az óraállítás valami ilyen öltöny-nyakkendő baromság, szar de együtt lehet vele élni.

Izgulni meg nem kell, meg kell próbálni mgváltoztatni. Tudomásom szerint a kormány eddig 0 lépést tett az ügyben, csak a hozzád hasonló eu-ellenesek hőbörögnek hogy deháesselehet mermérnemlehet.

Ezt értem, csak felesleges felvállalni a korlátokat. Nem igazán tapasztalom az előnyöket. Az, hogy Nyugat-Európa piaca lettünk, nem az. A szabadságunk jelentősen csökkent, az életszínvonalunk ezzel szemben nem javult. Ez így egy borzasztó rossz üzlet volt.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Melyik szabadság jogodat sérti konkrétan az EU? Mert az pl. az EU miatt van, hogy az EU területén bárhol dolgozhatsz.
--
http://naszta.hu

"Nem igazán tapasztalom az előnyöket."

Az a helyzet, hogy a jóhoz könnyű hozzászokni.

"A szabadságunk jelentősen csökkent, az életszínvonalunk ezzel szemben nem javult."

Nézz kicsit körül a szomszédos Ukrajnában, ha szeretnéd látni a különbségeket. Illetve nézd meg, hogy hol tartanak azok a szomszédaink, ahol nem populista balfaszok a vezetők.

Persze, megint mindenért az MSZP a hibás

is

Nekem javult a szabadságom is és az életszinvonalam is. Szerintem jó üzlet volt.

Néha elgondolkodom azon, hogy kellene egy múltba révedős nemzeti rezervátum, útlevéllel, vízummal, védővámmal, saját pénzzel, saját bankrendszerrel, ahol különösebb országkockázatok nélkül kipróbálhatná minden múltban élő az unión kívüli életet saját autonóm kormányzással, aztán eldönthetné, hogy tényleg jobb-e úgy élni...

csak annyit kerek, hogy Sziberiaban alapitsak meg az emlitett balfaszok Putyinfalvat...

Addig is ott a S.T.A.L.K.E.R játéksorozat gyakorlásnak :)

"Ezt értem, csak felesleges felvállalni a korlátokat."

Még egyszer: ez egy csomag. Vannak előnyök és vannak hátrányok, olyan nincs hogy csak az egyiket kérem.

"Nem igazán tapasztalom az előnyöket."

Pl. nem mentünk csődbe az előző évtized végén. Ez azért nem kis előny. Ha nem EU tagállamként hanem kis lófasz Magyarországként egyedül lettünk volna, akkor simán a saját bőrödön érezted volna hogy milyen is egy államcsőd belülről. Persze lehet hogy akkor is inkább a szuverenitásnak örülnél, mert mi így szállunk le a bicikliről.
De nézzük például Szlovákiát, ugye ők volta a régió szegényei 10-20 évvel ezelőtt, aztán ma már ott tartunk hogy a jobb bérért Szlovákiába jár át a magyar melós dolgozni. Annyi a titkuk, hogy a kormányuk - a maradék szuverenitásukkal - nem volt olyan fasz, mint a mindenkori magyar kormány, aztán leléptek bennünket.

"Az, hogy Nyugat-Európa piaca lettünk, nem az. A szabadságunk jelentősen csökkent, az életszínvonalunk ezzel szemben nem javult. Ez így egy borzasztó rossz üzlet volt."

És Nyugat-EU pedig a mi piacunk is lett. Hogy ki tudjuk-e használni az már más kérdés.
A szabadságunk érdemben nem csökkent, az életszínvonalunkat pedig nem az EU-nak köszönhetjük, hanem a mindenkori magyar kormányoknak. Mert gyurcsánynak is volt 6 éve, és orbánnak is volt 6 éve, de mindegyik csak elkúrni tudta.
Sajnos annyira nem korlátozza az EU a szuverenitásunkat, hogy ezt ne tudták volna megtenni...

Sajnos annyira nem korlátozza az EU a szuverenitásunkat, hogy ezt ne tudták volna megtenni...

Ezen mondatod után nincs kedvem folytatni a vitát, ugyanis olyan alapvető nézeteltéréseink vannak az élet mibenlétéről, értelméről, a fontos és kevésbé fontos dolgokról, a szabadság fogalmáról, hogy nincs értelme. Más az axiómarendszerünk, mást értünk a fogalmakon. Az, ami neked jó, az nekem rossz és fordítva. Amíg a „jó” és „rossz” fogalmáról sem sikerül egyezségre jutnunk, addig kár minden szóért.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem sincs kedvem folytatni, az egyik oka hogy annyi hsz van már hogy meguntam.

Másrészt az tényleg alapvető nézetkülönbség köztünk, hogy neked tök mindegy hogy milyen fasságot csinál a mindenkori magyar kormány (bár lehet h ez csak a fideszre igaz, nemtom), neked az a lényeg hogy "teljesen" szuverén módon azt csináljon amit akar.
Nekem meg baromira nem mindegy hogy mit csinál, és ha egy fasságtól valami eltéríti őket annak örülök. Ha a józan eszük akkor annak, ha az EU akkor annak, ha leszáll a mennyből egy angyal és pofánbassza őket szívlapáttal akkor annak.

EU tagság előnyökről: Magyarország baromi sok pénzt kapott az EU-tól.
Volt több olyan év, amikor gyakorlatilag _minden_ állami nagy beruházás EU pénzből ment részben vagy egészben.

EU pénz nélkül sokkal kevesebb autópálya épült volna, nem lenne 4-es metró, egy csomó villamos pálya felújítás, meghosszabbítás nem történt volna meg, nem lettek volna újabb buszok, villamosok, vonatok, stb.

Persze lehet, hogy neked személyesen egyik sem előny, mert valami faluban laksz, és sohasem utazol sehova, de Magyarországnak jól jött.

A 4-es metró kényelmes, az autópálya kényelmes, de ettől még a hajléktalan megfagy az utcán, akinek nincs munkája, annak nem lesz - legfeljebb egy projectre -, és továbbra is maradnak az egyenlőtlenségek, illetve az, hogy épp azok keresnek a legkevesebbet, akik a legtöbbet dolgoznak, s számukra nincs boldog élet, csak stressz, félelem a kilakoltatástól, attól, hogy nem tudja kifizetni a számlákat, marad a rossz életminőség. Azt kellene megérteni, hogy a 4-es metró tényleg marha jó, de teljesen felesleges. Korábban is el lehetett jutni Kelenföldre, legfeljebb pár perccel tovább tartott.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"de ettől még a hajléktalan megfagy az utcán, akinek nincs munkája, annak nem lesz [...]"

És ez szerinted az EU tagság eredménye? Ha nem lennénk az EU tagjai, az országnak több lehetősége volna ezeket a problémákat kontrollálni és megoldani?

Nem mondom azt, hogy egy megfelelő ország ne tudna némi önállóságot a saját javára fordítani, de valóban ilyen országban élünk? Nem esélyesebb, hogy az EU-s szabályozások és pénzek nélkül csak még rosszabb volna a helyzet?

"Azt kellene megérteni, hogy a 4-es metró tényleg marha jó, de teljesen felesleges. Korábban is el lehetett jutni Kelenföldre, legfeljebb pár perccel tovább tartott."

Úgy tűnik számos példából kiragadtad azt az egyet amit tényleg nem volt annyira fontos megcsinálni (bár ez vitatható). Gee említett még autópályákat, villamosvonal felújításokat, új buszokat, stb, mi a helyzet azokkal, és a sok más fejlesztéssel amire EU pénzek nélkül nem jutott volna még ennyi sem?

A felsorolt rossz dolgok nem az EU tagság következményei.

Viszont gondolj abba bele, ha az EU nem adott volna pénzt, de az állam mégis megépített volna ilyen-olyan nagy beruházást (bizonyára nem az összeset), akkor arra honnan lett volna pénz? Vagy magasabb adók lettek volna, vagy átcsoportosítottak volna olyan területekről, amik most úgy-ahogy működnek.
Vagyis _elképzelhető_, hogy EU tagság nélkül több lenne a hajléktalan, még rosszabb lenne az oktatás, az egészségügy, stb.

Emellett ha az infrastruktúra beruházások elmaradnak, akkor a gazdaság se tud úgy fejlődni, ha nem lennénk EU tagok, akkor néhány külföldi beruházó nem nálunk épített volna gyárat -> magasabb lenne a munkanélküliség, kisebb GDP-ből kevesebb jutna nyugdíjra, erre-arra.

Röviden: ha nem lennénk EU tagok, kevesebb lenne az ország pénze, és ennek a negatív hatásait a legtöbb ember a saját bőrén érezné.

Röviden: ha nem lennénk EU tagok, kevesebb lenne az ország pénze, és ennek a negatív hatásait a legtöbb ember a saját bőrén érezné.

--
Szájbarágó.

Én kérek elnézést, amiért az összetettebb szöveget nem mindenkinek sikerült megértenie.

De remélem, a szájbarágó eléri a célját.

orosz berenc hozzaszolas detected...

?

Hogyan jönnek ide az oroszok? Te már mindenben őket látod? Komolyan nem értem, hogyan jönnek nálad képbe az oroszok egy olyan hozzászólásból, amelyben leírtam, hogy noha kényelmes a 4-es metró, magam is használom, de attól még felesleges.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ok, megmagyarazom. Szoval ket lehetoseg van: az egyik az, hogy orosz berenc vagy, ezert terelsz, kodositesz es zavarsz ossze dolgokat. Az ugyanis koztudott, hogy a Kreml masszivan dezinformal, manipulal es keveri a szart. Igen, ebben az orszagban is. Noha ez egy orosz barat kormany, de szamukra Viktorovicsek es az alattvaloik (igy te is) cuzammen az n+1-edik sotet paraszt a sakktablan.

Pl. allitasod szerint az diktatura, hogy az EU-s burokratak (akik kozott, csak jelzem, magyar hivatalnokok is vannak) beleszolnak bizonyos dolgokba, hogy egy osszehangolt europai allamszovetseg jojjon letre.

A masik lehetoseg az, hogy egy tokkelutott idiota vagy valami brutalis modon kiforditott gondolkodassal. Ezt valoszinusiti pl. a szamolatlan bantoan ostoba hasonlatod is.

De az is lehet, hogy a ketto egyszerre van jelen...

Ja, így már értem. :) Mindegy, mit gondolsz rólam, nem érzem szükségét annak, hogy a világnézetemet hozzád igazítsam.

Fentebb - vagy lejjebb, ezt már nem tudom -, írtam arról, hogy hiába vannak magyar képviselők is az EP-ben, ez csak porszemnyi a szavazatok között, s olyan dolgokon kell aggódni, olyasmiért lobbizni, amiért EU tagság nélkül nem kellene. Egyszerűen csak hoznánk róla egy törvényt, holnaptól fogva az a jog, s meg is vagyunk. Nem tudom, mit nem értesz ezen.

Írod, hogy összehangolt európai államszövetség. Miért is? Mitől jó ez? Azt értem, hogy a nyugati államoknak kellettünk piacnak, tehát az világos, hogy a németeknek, franciáknak miért jó ez. Na, de nekünk?

Ami az EU pénzeket illeti, azok nem tartanak örökké, hiszen felzárkóztatás az eredeti célja. A másik dolog, hogy fizetünk is a kasszába, csak erről nem nagyon hallasz a hírekben. Még az oly sokat szidott Fideszhez húzó sajtóban sem.

Szóval mi a fészkes fenéért adtuk fel az önrendelkezésünket?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"s olyan dolgokon kell aggódni, olyasmiért lobbizni, amiért EU tagság nélkül nem kellene. Egyszerűen csak hoznánk róla egy törvényt, holnaptól fogva az a jog, s meg is vagyunk. Nem tudom, mit nem értesz ezen"

Meglepne, ha azt mondanám, hogy EU szinten igen nagy többségben olyan döntések születnek, amelyek az országok együttműködését segítik? És jellemzően nemzeti hatáskör az, ami az országhatáron belül marad...

Az időzóna például egy ilyen dolog, amiben volt egy közös megegyezés és nem lehetetlen az, hogy egy ország időzónát váltson vagy megszüntesse a téli-nyári átállítás, csak keresztül kell menni a megfelelő procedúrán. Azért kell átmenni a megfelelő procedúrán, hogy mindenkinek legyen ideje felkészülni és esetleg közölni azokat az problémákat, amelyek blokkolják a folyamat végrehajtását... például irdatlan mennyiségű szoftvert kell átírni és megjósolhatatlan mennyiségű hardvert kell felülvizsgálni ahhoz, hogy ezt kivitelezzék. Persze lehet ostobán jogászkodni, hogy márpedig jövő ősztől nincs átállítás, csak valakinek viselnie kell az ezzel járó mindenféle költségeket.

Az EU folyamat legalább gondolkodásra késztet, időt ad arra, hogy felgyúljon a kis lámpa, hogy baj lesz ebből, mint ahogy Lázár is lazán megígérte, hogy majd a kormányablak alkalmazottai kiviszik a nyugdíjasok júdáspénzét és egész komolyan gondolták, aztán Kövér László kormányablakban dolgozó felesége kellett ahhoz, hogy rájöjjenek: se idő nem lesz erre, se erőforrás, se pénz. Normál esetben nem az van, hogy ha egy politikus rokona érintett a balfaszságban, akkor meghúzzák a gyeplőt, hanem még előtte rendesen végiggondolják. Több idő, de kevesebb blama.

Országok milyen együttműködését? Gazdasági? Most akkor megint az ember van a gazdaságért, nem pedig fordítva? Csak két kulcsszó: TTIP, GMO. Azt magyarázom, hogy EU nélkül nem kellene alkalmazkodni jó néhány dologban, nem kellene az együttműködés oltárán - ami valójában a pénzügyi rendszer, a tőke érdeke - feláldozni az emberek mindennapjait.

És igen, aki aznap éjszaka utazik, annak ne kelljen 1 órát ücsörögnie a semmiért a vonaton, aki akkor éjszakás nővér, annak ne kelljen 13 órát dolgoznia, amit persze nem fizetnek ki. De szívás az 1 órával korábbi kelés is.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Országok milyen együttműködését? Gazdasági? Most akkor megint az ember van a gazdaságért, nem pedig fordítva?"

Egyrészt gazdasági _is_, másrészt ha rossz minőségű a gazdasági együttműködés a szomszédokkal, akkor neked még rosszabb lesz, még jobban ki fognak zsigerelni és még több lesz a hajléktalan...

"Csak két kulcsszó: TTIP, GMO."

Igen, ezek balfaszságok, tessék tiltakozni ellene. Lehet. Sőt, kell. Mikor és hol tiltakoztál ezek ellen utoljára?

"EU nélkül nem kellene alkalmazkodni jó néhány dologban"

De, kellene. EU tagság előtt is kellett alkalmazkodni, hol a KGST-hez, hol a nyílt piachoz. Sőt, úgy kellene alkalmazkodni az összes szomszédhoz és piachoz, hogy közben esélyed nincs semmiféle kompromisszumra, mert nem látsz rá a folyamatra, aminek a végeredményével együtt kell élned. Az angolok erre most jönnek rá, hogy a kilépéssel elvesztik az összes előnyt, viszont megmarad a hátrányok többsége.

>Meglepne, ha azt mondanám, hogy EU szinten igen nagy többségben olyan döntések születnek, amelyek az országok együttműködését segítik?

cue [laugh_track.wav]

--
Hupu standup, best standup.

emberunk nyilvanvaloan az oroszok szekeret tolja...

Azt már látom, hogy van valami fóbiád az oroszoktól, csak azt nem, hogy miért. Alkoholmérgezésed lett vodkától? Vagy mi a baj? :D


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szóval azt mondod, az év egyik felében Ausztriával lennénk egy időzónában, a másikban Romániával? A MÁV egy átlagos hétköznapot képtelen összehangolni, de ezt lehetetlen lesz. Finom munka lesz a nemzetközi szállítmányozás, és a vállalatirányítási rendszerek leprogramozása, követése, ami persze pénzbe fog kerülni, amit te szívesen kifizetsz az előnyökért.
Mindegy is, évek kellenek, hogy ez rendesen le legyen vezényelve, és minden lényeges szoftver frissítve legyen. De milyen jó, hogy télen, amikor amúgy is rohadt hideg van, és szabadban nem tudok nagyjából semmit sem csinálni, tovább lesz világos, és bár most is sötétben kelek, még később kell fel a nap, tovább fokozva a reggeli hangulatom.

A végeredmény épp az lenne, hogy nem kellene állítani az órát. A téli-nyári időszámítást kompenzálná az időzónák közti vándorlás. Persze az volna a normális, ha az EU hagyná a statikus időzónát, s a téli-nyári időszámítás nélkülözését.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amit mondasz, jogos, bár hozzátenném, hogy ma is léteznek országok, amelyek nem váltanak félévente, és ők is valahogy meg tudták oldani az összehangolódást a szomszédos országokkal/időzónákkal.

De tény ami tény, hogy lehet több problémát okozna, mint ami haszna lenne, ezért tartom butaságnak, hogy az ország akar önkényesen időzónát váltani, és nem az egész térségre/idősávra alkalmazzák a nincs téli/nyári átállás szabályt.

"De milyen jó, hogy télen, amikor amúgy is rohadt hideg van, és szabadban nem tudok nagyjából semmit sem csinálni, tovább lesz világos"

Ez csak egy dolog. Neked nincs rá igényed, sokakat viszont eléggé pocsékul érint ha a szabadidejük minden pillanatát sötétben töltik. Depresszióra hajlamosakat ez komolyabban érinti. Azt mondják, hogy az átállás időszakában a balesetek száma is megnövekszik valamennyivel, és egészségügyi kockázatai is vannak a dolognak.

Nem beszélve arról, hogy félévente szokhatom meg, hogy épp az UTC 1 vagy 2 órányira van :)

"Ha nem vagyunk EU tagok, akkor teljes az önrendelkesésünk, ha úgy tetszik, 100 % a súlyunk."

A nullának a 100%-a is nulla.

"Ezzel szemben EU tagállamként lemondtunk a szuverenitásunkról, s olyan kérdésekben, amelyekben korábban a parlamentünk dönthetett, most alig néhány szavazatot tehetünk. Én erről beszéltem."

Hű, sorold már azt a rengeteg dolgot amit ezzel vesztettünk. De most komolyan, érdekelne hogy mik azok a húde dolgok amiket a zeu eldönt a fejünk fölött és a magyar gombnyomkodó biorobotok jobban csinálnák...

"A többi, amit írsz is mese habbal, mert a védővámoka hazai gazdaságot védenék"

Ha védővámmal kell védeni, akkor arról beszélsz hogy nem versenyképes az importtermékkel szemben. Mert ha az lenne, akkor nem kellene védővámmal védeni. Ami azt jelenti hogy a magyar fogyasztónak drágább.
Ezt magyar fogyasztóként azért nem annyira szeretném...

"Ami a személyek szabad mozgását illeti, hagyjuk már. Nem teljesen mindegy, hogy igényel valaki útlevelet, s úgy utazik, vagy személyivel? Ez nem olyan vívmány, amiért egy rakás hátrányt fel kellene vállalni."

Mi az a rakás hátrány? De most komolyan, és ne ilyen elfont fasságokkal gyere hogy dehát a szuverenitásunk. Nem, konkrétan, mik azok a hátrányok?

Konkrét példa a nyári időszámítás statikus bevezetése, amelyre meglenne a parlamenti akarat. Szerintem is jó lenne. Már rég eltűnődtem azon, hogy nyáron nyilván az a jó, ha sokáig világos van, amúgy is igen korán kel a Nap. Télen meg szintén értékesebb a délutáni világos, mert az édesmindegy, hogy sötétben vagy világosban botorkál be az ember a munkahelyére, mire megissza az első kávét, úgyis világos lesz. Hétvégén meg legalább nyugodtan lehet aludni. Ha jól számolom, Budapest UTC-hez képest 1 óra és 16 perccel van keletebbre, tehát valóban a téli időszámításhoz van közelebb, de a téli és nyári között valójában. Viszont a nyári időszámítás közelebb lenne az életmódunkból fakadó igényeinkhez. Mi a fenének állítgatni az órát? Mellesleg az egykoron energiatakarékosság ma már alig számít, de ha UTC+2-t választunk, épp meg is marad az a hatás is.

Na most van ez az EU, amely ezt megakadályozná. Mégis miért? Egy módon lehetne ezt kikerülni némi jogi trollkodással: félévente törvényben rögzítenénk, hogy nyáron a GMT+1, télen pedig a GMT+2 időzónához tartozzunk, ezzel épp kompenzálva az EU által ránk erőltetett téli-nyári időszámítás hatását. Mert ugye, legalább az időzónát megállapíthatjuk mi magunk.

A nullának a 100%-a is nulla.

Értékelem a cinizmusod, de nem gazdasági súlyról beszélek még mindig, hanem önrendelkezésről. Arról, hogy ha valamit szeretnénk, akkor ne EU-s jogszabályhoz kelljen alkalmazkodni, hanem a parlament hozzon róla döntést, s akkor az úgy legyen. Az milyen már, hogy úgy kell lobbizni valamiért, amit simán megtehetnénk az EU nélkül. Na, erről a súlyról beszéltem. A döntésképességről. Magyarország/EU=kicsi. Magyarország/Magyarország=1. Remélem, így már világos.

Másik példa. Volt arról is szó, hogy az EU elmeszelné a munkanap áthelyezéseinket, előre ledolgozott olyan napokat, ahol az ünnepnap és a hétvége közé esik egy munkanap. Jellemzően keddi, csütörtöki ünnepekről, s ennek kapcsán hétfői, pénteki munkanapokról van szó. Mert, hogy problémát okoz az elszámolásban, a pénzügyi rendszerben, a kereskedelemben. Hát tudod, csesszék meg, írják át a banki software-eket, s hagyják meg a jól kitalált, jól bevált hosszú hétvégéinket, amikor is szabadság kivétele nélkül el lehet utazni pár napra. A gazdaság illetve a pénzügyi rendszer van az emberért, nem pedig fordítva, de tudom, nem kevesen úgy látják, hogy a pénzügyi rendszer a szent tehén, s ennek kiszolgálására az emberáldozat nem probléma.

Nem izgat a versenyképesség, mert inkább ennék a magyar gazdától finom magyar paradicsomot, mint valami növekedési hormonnal telenyomott íztelen, egészségtelen külföldi szart, még ha a magyar termék pár forinttal drágább is. Ráadásul jobban érezném magam azért is, mert Jóska bácsi nem akasztaná fel magát kilátástalanságában, hanem értelme lenne az életének, örömmel csinálná, amit csinál, s meg is élne belőle.

További hátrányok: házi pálinkafőzés adómentessége, élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermék-értékesítést terhelő adó, telekomadó, reklámadó, Erzsébet-utalvány, népvándorlók kvóta alapján történő kötelező betelepítése. Elég konkrét?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE