Gmail zsarolás

Gmail kitalálta ismerősnél, hogy valami furcsa dolog történt, azonosítsa magát a mailbox tulajdonosa, szükséges a webes felületen történő belépés. Eddig Thunderbird POP3-mal érte el a szervert. Egyből telefonszámot kérne. Jó, ügyes, csak átlátszó. Felkínál más lehetőséget, nézzük hát. Mondja a biztonsági kérdést, meg lett válaszolva. Kérdezi, mikor lett létrehozva a fiók, Thunderbird-ből az első mail megkeresve, időpont beírva. Kínos, mert mindenre meg lett adva a válasz, de ezen a ponton kitalálja, hogy kell neki egy másik mail cím, ahova küldheti a ...

A jelszót tudjuk, a Thunderbird tudja. Az a durva, hogy a Gmail önhatalmúlag zárolta a fiókot, s azzal zsarol, hogy csak IRL adatért cserében adja vissza. Épp úgy, mint a zsaroló vírus esetében.

Na, szóval itt volt elég! Egész egyszerűen nincs olyan út, hogy a Gmail-en keresztül az NSA-nek a legfrissebb hüvelyváladék tenyészet eredményét IRL személyes adatokat ne kelljen megadni, hogy hozzáférjen az ember a postafiókjához.

Nekem szerencsém van. Vagy azért, mert már elég régi a fiókom, vagy azért, mert sokat tudnak rólam, egyelőre nem piszkálnak. Ez persze ismerőst nem vigasztalja. Kérdéseim:

- vissza lehet-e szerezni a Gmail fiókot IRL adatok megadása nélkül? A jelszót tudjuk, a Thunderbird tudja, csak a Gmail önkényesen zárolta a fiókot a „felhasználó érdekében”. Aha.

- van-e ötlet normális free, pop3-on, imap4-en, smtp-n elérhető levelező szerverre, ahol nem kell születési anyakönyvi kivonat a regisztrációhoz?

- van-e valamiféle ügyfélszolgálata a Google-nek, ahol el lehet mesélni, mi is az a privacy, s lehetne-e úgy, hogy tiszteletben tartsák?

A második esetben persze ismerősöket értesíteni kell az új címről, meg arról, hogy a régi be lett bukva. Egyelőre az openmailbox.org tűnik szimpatikusnak.

Hozzászólások

Ez az egyik része. Viszont sokkal nagyobb problémának érzem azt, hogy IRL adatokat adnék a levelezés mellé, mint azt, hogy egy idegen cég, állam, akárki megismeri a levelezést IRL adatok nélkül. Tudniillik ez utóbbi már teljesült: a Google és így az amerikai szolgálatok már ismerik a levelezés tartalmát. Már csak az IRL adatok kellenek hozzá.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valamennyire a noscript illetve kellő mennyiségű hostnév tiltás ezt még meg is oldaná. Viszont a "személyesadat-tudatos" felhasználók száma töredéke azoknak, akiket ez nem érdekel, így a velük való érintkezésnél sajnos kiderülnek a te adataid is.
Az ő cimlistájukban benne vagy valószűleg a valós neveddel, még lehet a telefonszámod is be van írva ... amikor emailt kapsz akkor megszólítanak a neveden stb.

+1

Az ilyen NSA leányvállalatok, mint a Google ráadásul rá is játszanak erre olyan szolgáltatásokkal, hogy a kontaktlistában szereplő nevekhez egyedi, saját fotót rendelhet hozzá minden felhasználó. Így hiába védi valaki a saját magánszféráját azzal, hogy nem közöl magáról adatokat és képeket, mások megteszik róla és helyette...

Engem ilyen tekintetben a faszbook zavar. Nekem nincs FB accountom (mert nekem _életem_ van, hehe:D), viszont sem megakadályozni, sem kideríteni nem tudom, hogy valaki más tölt-e fel olyan fotókat, amelyeken szerepelek (vagy a családtagjaim).
Még ha lenne is faszbook-om, akkor sem tudnám kideríteni, hiszen bárki letilthatja, hogy lássam a képeit. És ez eléggé zavar.

Az adatokat bárhonnan tudhatod - a telefonszám (SIM) elkérése a kétfaktoros azonosításhoz kell.

Ha jól értem, akkor a problémát az okozza, hogy a telefonszámot most kéri be frissen, tehát igazából nincs meg ősidők óta. Így ez nem igazi kétfaktoros azonosítás (eddig), most válna azzá.
Viszont a csúnya bácsik ellen ez pont nem véd, tényleg csak a G személyes adatmennyiségének bővítése látszik belőle.

A helyzet szerintem a következő. PC-ről/telefonról/stb. volt gyanús (a felhasználói szokásoktól jelentősen eltérő) inband authentikáció, vagy csak egyszerűen megköveteli a Google, hogy webes felületről _is_ be kell jelentkezni x időnként.
Most a Google kérne egy outband auth-hoz címet, ami vagy egy másik mailbox, vagy egy mobiltelefonszám. Én pl. a Yahoo-n már beállítottam, hogy új bejelentkezés esetén jön a telefonomra a push üzenet, hogy loginolni akar valaki valahonnan, engedem-e?

Az meg, hogy ennyire paranoid az illető, hát az az ő baja - gondolom, a böngészőt csak és kizárólag privát módban használja - keresésre pláne - hiszen az is jól eltárolásra kerül...

Attól, hogy paranoiás, még nem lehetetlen, hogy tényleg üldözik :) Viccet félretéve, van akinek a privát szféra értékesebb, van akinek kevésbé. Én nem ítélem el egyiket sem.
Egyébként 2016-ban elég nehéz láthatatlan, azonosíthatatlan maradni, különösen a web használata során.

"Egyébként 2016-ban elég nehéz láthatatlan, azonosíthatatlan maradni, különösen a web használata során."

Ugyan már. TOR + sütik tiltása + JS tiltós bővítmény?

Egyszer rászánsz negyed órát, utána 0 további kényelmetlenség árán elérheted hogy a google/facebook ne tudjon a böngészési szokásaidról?

Nem szokásom az általad említett tevékenység, de semmi gond mindenki magából indul ki...
Magát a TOR-t teszteltem volna egy youtube video kapcsán, ami szerzői jogok miatt az én országomban nem volt elérhető (ez a része a működött), utána kíváncsi voltam, hogy facebookon is működik-e és megkértem egy ismerősömet, hogy tiltson le (belépés nélküli találatokra voltam kíváncsi) - nem mutatta. Miután feloldotta a tiltást, újra meg lehetett találni anélkül, hogy be kellett volna lépni a fiókba.

-Most pedig engedelmeddel megyek tanulni, hogy mi az amit még nem tudok a TOR-ról.

FB>Beállítások>Adatvédelmi beállítások>Ki találhat rám?>Harmadik(utolsó) menüpont>Szeretnéd, hogy a FB-on kívüli keresőmotorok hivatkozást jelenítsenek meg az adatlapodra?
Ha ezt Nem-re állítod, akkor nem kapsz semmilyen (FB) találatot ha a neved beírod bármelyik keresőbe. A saját gépeden sem, ha épp nem vagy bejelentkezve a FB-ra. Ha be vagy jelentkezve csak akkor és csak azon az eszközön.

"Kérd meg egy ismerősöd, hogy tiltson le facebookon (feltételezem, hogy van ott fiókod).
Utána próbáld meg őt megtalálni TOR (meg amiket írtál) segítségével. Nem fogod. Személyes konklúzióm, hogy a TOR sem ad 100% névtelenséget."

Vagy valószínűbb, hogy az illető beállította, hogy ne legyen kereshető/látható nyilvánosan :)
Ettől függetlenül az utolsó mondatod igaz, csak nem azért, amit leírtál :)

Ezt megerősíteni tudom.
Külföldröl jelenkeztem be és azonnal jött az értesítés.
Sőt ha nem az guglinál regisztrált készülékkel, Os-sel jelentkezel be akkor is értesítenek.
Azért ez valamelyest biztonságot is ad, ha valaki piszkálja az accot!

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Ez most komoly?
Van az országban valaki, akinek van 200.000 kártyája, vetessetek vele még egyet! :)
Ugye az ismerősnek buta telefonja van, véletlenül sem iphone vagy droid vagy berry, mert akkor a fenti "hiszti" tök értelmetlen. Amúgy 500 ft egy feltöltős sim, amit aztán el lehet dobni (nem tudom lehet-e még így venni a 200.000 simes balhé óta), egyszerűbb, mint értesíteni mindenkit az e-mail cím változásról, ami aztán vagy sikeres vagy nem (értsd, elkezdi a haver, ismerős, üzleti partner bepötyögni a nevet és rányomogat egy ideig a régi címre, ami ráadásul él, így aztán gyakorlatilag az e-mail /dev/null)
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Szerintem az e-mail bizalmas adat. Vagy odaadod az ingyenes, jó szolgáltatásért, vagy nem (azaz használsz olyan helyet, ami nem az adataidból él). Ha odaadtad, akkor már szerintem egy telefonszám nem oszt, nem szoroz. Főleg, mert valószínűleg már úgyis tudják (szuper dolog az Android). Most tehát nem arról van szó, hogy több adatot akarnak emberünkről, hanem arról, hogy nem szeretnének zombi fiókokat: bevezetik a két lépcsős beléptetést. Szerintem.
--
http://naszta.hu

mert valószínűleg már úgyis tudják (szuper dolog az Android)

nem feltetlen, csak ha a mobilodrol is hasznalod azt az email cimet. En pl. nem, hanem amikor eloszor elindult az android, akkor csinaltam egy dummy account-ot hozza, amit nyilvan semmire nem hasznalok.

nem arról van szó, hogy több adatot akarnak emberünkről

jaja, en sem ilyennek ismertem meg a goggelt.

Az en sztorim btw. az, hogy friss gaymail cim, kuldem vele egy ssh publikus kulcsot. Goggel a kovetkezo loginnal kiirja, hogy gyanus tevekenyseg (eloel), es adjak meg telefonszamot. En meg beintettem, es otthagytam a picsaba...

nem feltetlen, csak ha a mobilodrol is hasznalod azt az email cimet. En pl. nem, hanem amikor eloszor elindult az android, akkor csinaltam egy dummy account-ot hozza, amit nyilvan semmire nem hasznalok.

Ne légy naív! Ha 2-3 barátod gmail fiókjában a neved mellett ott a telefonszámod és az email címed, akkor a Google tud róla. Jó eséllyel az enyémet is tudja, pedig nem gmail-es címem van.
--
http://naszta.hu

Nem kell gmailes levél!
Droid alatt elég, ha be van kapcsolva a kapcsolatok szinkronizációja. Nálam is be van. Levelezni saját domainról, saját szerverről levelezek, de mivel ment a google, így menti a kontaktok email címét, nevét, telszámát, stb.
Az iphone is ezt teszi, az sem jobb vagy lemondasz a backup ilyetén lehetőségéről...szerintem ezzel kevesen vannak így... Nekem annak ellenére is be van kapcsolva, hogy a fájlok nagyrésze a telómról syncthing-gel vpn-en keresztül szinkronizálódnak a házi nas-ra, plusz rendszeresen mentem a telefonomat a gépre, ami szintán szinkronizálódik a nas-ra.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Egyébként megnéztem az ismerőseim 2/3-ának gmail címe van. Ebből az is következik, hogy legalább a levelezésem 2/3-át így is, úgy is látja a Google. (Kicsit többet egyébként, mert valamikor több címzett is van.) A nagy testvér mindent lát... :(
--
http://naszta.hu

"nem levelezek gaymail-es cimzettekkel"
Ez a naivság csimborasszója. :)
Már bocs, de ha velem leveleznél akkor is a gmailbe esne be, pedig sajat domainen fut a levelezésem, nem @gmail.com. ;)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Arról nem is beszélve, hogy sokan használják a "nem géméles" postafiókjukat a gémél infrastruktúráján keresztül. A levél beérkezik az xy szolgáltató szerverére majd a gémél pop3-al letölti a leveleket. Tehát nem a "szakértő úr" gusztusán múlik, hogy a levelezése bekerül a gémél rendszerébe vagy sem. Így a biztonságról alkotott elmélete megbukott.

távirat! :) kódolva! Mivel tartod a kapcsolatot az "ügyfelek" fele amúgy akkor ? :)

Ha se nem gay*mail se nem telefon ? Morze kód ?

Csak only "saját domainről" érkező email, ami fentebb megbukott, az is bekerülhet gay*mailbe ahogy te fogalmazod.

Csak olyan telefonszámok amiket ismersz? Good luck a _leendő_ ügyfelekkel.

"nem levelezek gaymail-es cimzettekkel"

Elég sok levelező szolgáltatót ismerek, de meg kell mondjam, a gaymail nevűről még nem hallottam. Furcsa is, hogy szóbakerült, hiszen a beszélgetés eddig a gmail nevű szolgáltatásról szólt. Vagy én maradtam volna le néhány kommentről?

Az utóbbi években több nagy oldalt is feltörtek (Yahoo, LinkedIn stb.). Szerintem a Google nem akar bekerülni a sorba. Ezért erőlteti a 2 lépcsős auth-ot és gondolom figyeli, hogy melyik jelszó hash-ből van sok. Nyilván azt is nézi, hogy próbálják e törni az adott fiókot valahonnan vagy hogy van e nem szokásos tevékenység. Nem tudom melyik miatt került a scope-ba a barátod fiókja, de önmagában a 2 lépcsős auth üdvözítő.
--
http://naszta.hu

Én a vivaldi.net-et használom, bevált.

van-e ötlet normális free, pop3-on, imap4-en, smtp-n elérhető levelező szerverre, ahol nem kell születési anyakönyvi kivonat a regisztrációhoz?

azt kene megerteni, hogy nincs free: vagy penzzel fizetsz, vagy az adataiddal. Ha van benned annyi affinitas, akkor csinalj magadnak egy $5/mo vps-en sajat domain alatt levelezest. En igy tettem, mondjuk nekem volt azert annyi affinitasom a dologhoz...

Szerintem itt történt valami más is. Tőlem is kért már telefonszámot webes felület belépésekor, de még egyszer sem adtam meg, mert ki lehet hagyni. Egy biztonsági email cím megadása meg nem egy nagy cucc, amiért ekkora hisztit kell csapni. De lehet használni a gmail helyett a yahoo-t az outlook vagy live-ot.

Az openmailbox.org tényleg jó, de ki tudja meddig? Már most is spammel a szolgáltató (mondjuk érthetően) hogy kéne valami pénzmag a dologhoz, idővel valahogy elő kell majd teremtenie azt a költséget amit már nem akar/tud finanszírozni, vagy reklámokkal vagy akármivel.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mondjuk masik email cim nem olyan veszes, nekem is van egy par regisztralva mas szolgaltatoknal, pont arra az esetre ha kell egy spammelheto cim. Kulonleges ismertetojeluk, hogy passzol rajuk a '.*\.spam@.*' regex.

Amugy meg, jogilag nem tamadhatoak; ok nyujtanak egy szolgaltatast, adott feltetelekkel. Ha nem teccik, hasznalj mast. Itt raadasul extran santit, mert ugye ingyer' kapod.

Dehát mi a gond??? Felhúz egy VPS-t évi 60 dollárért és kész. Ha ingyenes szolgáltatót használsz, akkor elég necces sírni, hogy nem úgy szolgáltat ahogy neked jólesne.

Itt egy egyszeru leiras, hogy hogy is kell sajat emailt uzemeltetni:
http://arstechnica.com/business/2014/03/taking-e-mail-back-part-3-forti…

Persze a part 1, 2-ot is illik elolvasni.

Nem is ertem miert nem *mindenki* fuggetlenedik a gmailtol,
es hogyan tudott a google egy ilyen jol kidolgozott es egyszeru szoftveres kornyezetben piacot szerezni...

Az tenyleg extra lustasagra vall, aki nem sajat maga uzemelteti a levelezoszerveret.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Úgy, hogy csináltak egy középszerű webmailt, ami üdítő színfolt volt a szánnivalóan kinéző ópenszorsz lyukware alternatívák (horde! openwebmail!) mellett. (disclaimer: sose volt gmail accom)

Az userek retardáltabbik fele ugyanis előszeretettel rajong az everything-over-http elképzelésért, mert ők technikailag itt ragadtak meg örökre. Így el is érkeztünk a leak-ek, személyiség eltulajdonítások, égitest-szintű adatgyűjtések és a globális digitális megfigyelés évtizedébe (ki emlékszik már arra, mekkora felháborodások voltak a '90-es években, ha a szemétMS egyetlen szaros UDP csomagot haza mert küldeni?) courtesy of google és a google-színvonalú felhasználói bázis egymásra találása.

Mellesleg ugyanennek az embercsoportnak köszönhetjük, hogy az amúgy viszonylag egyszerű böngészők mára komplexebbek (ezalatt az ésszerű és minimálisan biztonságos működés tökéletes hiányát kell érteni), mint az őket futtató, mára csak minimális ellátó funkciókat biztosító OS-ek, amik kétségbeesett küzdelmet folytatnak, hogy a rajtuk parazitaként futó virtualizált browserOS elől valamilyen módon automatikusan elszeparálják az esetleg még a cloud-on kívül létező minimális mennyiségű felhasználói információt. Persze (mivel fundamentálisan kontraproduktív elképzelésre épül fel a rendszer, meg a felhasználói is azok) teljességgel eredménytelenül.

Ilyen szintű hanyatlástól a jobb érzésű emberek megőszült hajjal menekülnének lakatlan szigetekre, de mivel megvan az a mókás motívum hogy ezen apokaliptikus állapotnak az összes ökör ujjongva tapsol, így ehelyett egyfajta The Final Hours-jellegű extatikus haláltáncban egyesülve várhatjuk az elkerülhetetlen végkifejletet.

"A második esetben persze ismerősöket értesíteni kell az új címről, meg arról, hogy a régi be lett bukva. Egyelőre az openmailbox.org tűnik szimpatikusnak."

Angol wiki szócikk sincs erről a csodáról. Vajon melyik titkosszolgálat üzemelteti, amelyik privacy huszárokra utazik?

Amúgy meg lol, ezt a hisztit, omg...

"azonosítsa magát a mailbox tulajdonosa" vs "azzal zsarol, hogy csak IRL adatért cserében adja vissza"

Ha valakit azonosítani akarnak, akkor nem annyira meglepő, hogy nem egy mesebeli karakter adatait kérik, hanem a valós személyét.

Mondjuk úgy, hogy a hatósági információ az, hogy ennyit vettek... Érdemes utánaszámolni, hogy ez fizikailag mekkora tétel (tasakostól), mennyibe kerül, mennyi egy nagyobb prepaid-forgalmazó havi eladása ilyen kártyából és ennek hányszorosa a 200E darab... Aztán lehet gondolkodni azon, hogy mennyi lehet a valóságtartalma, illetve hogy nem-é a pre-paid kártyásokat érintő jogszabályi szigorításnak ágyaztak meg vele...

Tudtommal azt nem mondták, hogy egy hónap alatt lett véve ennyi. Lehet, hogy 15 év alatt vettek és adtak el ennyit. Úgy egyáltalán nem sok ez.

Nekem nincsenek illúzióim, függetlenül attól, hogy hány darabot vettek a konkrét esetben. Bemegyek a helyi GSM kisboltba, kérem a legolcsóbb használt telefont és hozzá egy SIM kártyát. Bármiféle név és személyi nélkül kiszolgálnak és nem a GSM bolt nevén lesz a SIM...

Ennek ellenére nem a prepaid SIM kártya eladását kell ettől még szigorítani, mert az embereknek joguk van a magánszféra védelméhez és ha akarnak név nélkül telefonálni, akkor ahhoz is. A magántitok védelme nem bűncselekmény.

Az, hogy az emberek birkán tűrik, hogy ilyen hivatkozási alappal jogszabályi szigorítást végezzenek, az meg az embereket minősíti.

Komolyan aggódom, hogy én írok ennyire rosszul, vagy te vagy érthetetlen...

Amiről én beszélek azok már aktivált kártyák és amit leírtam az tapasztalat, nem feltételezés és okoskodás a prepaid kártyákról. Helyi GSM kisboltban vettem már úgy telefont és SIM-et, hogy semmiféle "személyi adatokat" nem kellett megadni.

Tényleg vicces. Minden NCIS részben legalább egyszer elhangzik, hogy nem tudjuk bemérni, mert prepaid kártyát használ :D

Ezzel szemben semmi különbség nincs a prepaid és postpaid kártya között. Az nem számít, hogy milyen néven aktiválták. Hanem az, hogy visszakereshető, hol járt és összekapcsolható más tevékenységekkel, amelyek segítenek beazonosítani. Persze nem a google fog lenyomozni, hanem ha valamiért a hatóságnak kellesz, akkor megtalálnak. Míg a kiskunrikettyési Neo-t egy fokkal macerásabb megtalálni. Nomeg a sim egyúttal rögtön párba is kerül az imeivel is. Legtöbben simán megveszik egy boltból vagy a szolgáltatótól a készüléket.

Snowden óta pedig köztudott, hogy nem az a kérdés, hogy elérnek-e hozzád, hanem az, hogy el akanak-e érni. Nemhogy sim kártya, de akár egy átlagos sd kártya sorozatszáma alapján is megtalálhatják a gonosztevőt, mert elég sok helyre be van kötve már mindenféle információ, ahol vissza lehet keresni. Pl így kaptak el egy sorozatgyilkost az usaban. Gondolom házhoz rendelte a webshopból a kártyát, a számlázás meg be van kötve központi hatósághoz.

Megtalálnak a faxomat. A régóta börtönre ítélt, utcákon rendszeresen flangáló, barátnőjével élő és onnan folyamatosan saját nevén facebookozó gyilkost se találták meg addig, amíg egy civil oda nem vezette őket...

Ezekután ha veszel egy random használt telefont és SIM-et az ecserin, amelyet csak néha kapcsolsz be egy-egy SMS elolvasása erejéig, majd biztos azonnal centire pontosan bemér és rádrohan a NCIS-nél is tehetségesebb magyar rendőrség.

Ha nem akarnak intézkedni, akkor nem kérik ki az adatokat a mobilszolgáltatótól. Egyik haveromnak pár éve eltűnt a telefonja, miután a rendőrségen megtette a megfelelő lépéseket és a rendőrség is megtette a megfelelő lépéseket, meg tudták neki mondani, hogy a falu melyik utcájának melyik részén volt utoljára bekapcsolva, kérdezték járt-e arra. Azóta persze 50 ezerig csak szabálysértés és lehet nagyobb értékek esetén sem lépnek semmit, hanem inkább lebeszélnek, ne rontsd a statisztikát.
A szolgálgatónak pedig kötelező bizonyos ideig megőrizni a metaaadatokat, a hatóság kikérheti megfelelő indokkal, megfelelő fejes aláírásával.

Nagyobb balhé kapcsán, ha van akarás, akkor direktben is rá tudnak mászni eszközökre. Volt egy időben cikkezés, hogy a töketlen hatóságunk milyen támadószoftvercsomag supportot vett igénybe, mert kikerült valamelyik ilyet készítő cég levelezése.

Igen, a HackingTeam volt az a készítő cég és nem kell őket, meg a "támadószoftvercsomagjukat" túlmisztifikálni. Az eszközre "rámászni" úgy tudnak, hogy frissítésnek álcázott Finfisher Finspy mobile spywaret küldenek a célszemély telefonjára. Ha az balfasz és telepíti a spywaret (pl. kattint az SMS-ben érkező URL-re), akkor lehet a telefonjával valamit kezdeni. Ha nem balfasz, akkor nehezebb a helyzet, de akkor sem lehetetlen, csak épp nem a magyar rendőrség fog ilyen módon biztonsági sebezhetőségeket kihasználni, hogy valakiről információt szerezzen, amikor még arra sincs idejük, hogy egy hazai szolgáltató IP címe és a használat időpontja alapján megtaláljanak valakit, aki kirabolt egy irodát és a lopott számítógépről jelentkezik be otthonából az áldozat fiókjaiba...

Youtube kapcsán szívtam hasonlóképp néhány hete:


[16-11-01|12:07:58] <@Hunger> vazzeg, nem enged be a google a youtube accomba... felrakott mindenfele keresztkerdest, amikre jol valaszoltam, majd kert egy email cimet, ekuldott ra egy kodot, azt is visszagepeltem neki, elfogadta, aztan kiirta, hogy
[16-11-01|12:07:59] <@Hunger> Google couldn't verify it's you, so you can't sign in to this account right now.
[16-11-01|12:08:08] <@Hunger> FSCK
[...]
[16-11-01|12:17:11] <@Hunger> There's something unusual about how you're signing in. 
[16-11-01|12:17:21] <@Hunger> beirom az email cimet es a jelszot ^^
[...]
[16-11-01|12:29:27] <@Hunger> Someone has your password
[16-11-01|12:29:27] <@Hunger> Hi,
[16-11-01|12:29:27] <@Hunger> Someone just used your password to try to sign in to your Google Account
[16-11-01|12:29:33] <@Hunger> hat ez kesz

https://hunger.hu/google-rejected.png

https://hunger.hu/google-lame.png

Egyik ismerősöm a skype accountját veszítette el hasonlóképpen egy külföldi út során.

A google kapcsán, ha több accountot is használsz, akkor lehet, hogy a nyomorék rendszerük a másik acchoz akarta párosítani az azonostást. Teljesen össze tud kavarodni, ha több acc egyszerre be van lépve.

Néhány nagyon egyszerű példa. A play store publikáláshoz belépéskor hibát dobál miután az ahhoz való acc lett kiválasztva a listából "You need a Google Cloud account for gmail.com to login. Learn more", mert láthatóan másik email címet fűzött a címhez. Google apps alatti account nem tud belépni, mert szintén rossz címet fűz a kéréshez. stb...
Inkognító ablakot kell nyitnom, hogy tényleg azzal akarjon belépni. Vagy minden más fiókból ki kéne jelentkeznem. Ha nem alapból az éppen szükséges címet kínálja fel, hanem rá kell nyomni a "sign with different account" linkre, akkor általában képtelen azt a címet használni, amit megadok.

Vagy acc projekthez adásakor az elfogadó linkre kattintva hibaüzenet, mert nem a linkelt címnek a landing pagére dobja át.

Ilyennel vélhetően soha nem találkoztam, mert kínosan ügyelek, hogy ne legyek egyszerre kettőbe belogolva. Chrome alatt direkt fel van véve mind külön usernek, mert egyéb okokból sem szeretném őket keverni, és amúgy is tök más extensionök, bookmarkok, hasonlók kellenek. (Különben nem lenne ennyi accountom.)

Hát, nekem van egy sima magán google accountom, meg egyik ügyfélnél volt egy céges email címem, ami szintén egy google account volt.

A böngészőben be volt mindkettő jelentkezve egyszerre, hiszen két külön tabon mindkét mailboxot/naptárt néztem.

Összeakadásra nem emlékszem

nekem is csinálta folyamatosan az egyik gmail-es fiókommal hogy keresztkérdeseket tett fel és hetente kizárt a fiókomból olyan szinten hogy 3-4 lépésben kellett létrehozási dátum,kikkel levelezek,stb. megadni.
kétlépcsőst beállítottam telószámra és kész. azóta nincs rinya.

facebook ugyanúgy megteszi. letiltja az accountot figyelmeztetés nélkül, mert szerinte nem valódi néven vagy és ID-t kér. Ha nem tetszik buktad az összes adatod.

Ez baj. Ha jobban belegondolsz, ez csak annyi, hogy az eddig anonim internethasználat helyett nevesített belépéssel történik a net használata.

Aztán abban biztos vagy-e, hogy minden vk.com felhasználónak egyben fb accountja is van?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azok a cégek keverik a személyes oldalt a céges oldallal... normál módszer az, hogy a cégtulaj, mint természetes személy, létrehoz egy oldalt a cégnek. Amiről Te beszélsz, az az, hogy sokan létrehoznak egy kamu Facebook profilt a cégnek, kitöltve a természetes személyeknek szóló adatlapot céges adatokkal, amit valóban előbb-utóbb zárolni fognak.

Nem kell beszarni! Maximum 24 óra elteltével be fog engedni a gmail.

Telefonszámot és másodlagos e-mail címet azért kér, hogy az esetleges támadó ezek hiányáról se szerezzen tudomást. A két faktoros azonosítás különben nem az ördög találmánya, a te biztonságodat szolgálja. Ha több gmail címed is van, akkor is megadhatod mindegyiknek a telefonszámodat. Ha valamilyen okból nem akarsz telefonszámot megadni, vagy esetleg extrém sok gmail címet használsz, akkor is ott van a másodlagos email lehetősége. Összedobsz valamelyik felhős szolgáltatónál egy egyszerű email szervert. Vásárolsz egy olcsó domaint magadnak és ha kell bekapcsolod.

Nyugodtan használhatsz másik szolgáltatást. Esetleg működtethetsz sajátot is.
Különben extrém felhasználók, akik többszörösen élvezni akarják az ingyenes és gyors gdrive-ot, korlátlan videós tárhelyet, 50000 zeneszám és 1000 ebook ingyenes feltöltési lehetőségét, az ennyit nyugodtan "dolgozhatnak".
Normál felhasználóknak pedig ott van a telefonszám.

A topic alapján jutott eszembe, eyszer összegyűjthetné valaki azokat az IT-s, (és nem IT-s!), tényezőket, pontokba szedve, amelyek legalább nagyobb valószínűséggel, - hangsúlyozom, a jelen, (a ma!) technológiai körülményeinek ismeretében, és legalább átmeneti időre, biztosítanak anonimitást a "Nagy Testvér" figyelő szemei ellen. (És persze hagyjuk most az "albán kecskepásztor" lehetőségeit)

A "parások" mindjárt tudhatnák, hogy mennyire bonyolult, egy szinte közönséges állampolgár átlagos életterében midezen feltételek napról-napra biztosítása. (Sztem., csaknem lehetetlen...) De egy kivételes lehetőséggel és pénzekkel élő ember számára is csak ideig óráig elképzelhető. (Mert még neki is nehéz követni az újabb technológiai lehetőségeket, amelyek "holnaptól" a "nagytestvér" rendelkezésére állnak.)

Például csak egy alapvető feltétel, - amelyet nem egyszerű biztosítani, - (ami "játékosan" eszembe jutott..,)

1./ Folyamatosan és gyorsan cserélt, leváltott hardverekkel, és a fellépési "pontok" cseréjével kell internetes szolgáltatásokat elérnie, mert, ha egyszer aktivált, regisztrált hardvert vagy szoftvert az interneten egy szolgáltatás igénybevételéhez, akkor már a hardveres egyedi azonosító minden azt felhasználni kívánó, "ellenérdekű fél" számára rendelkezésére áll a követéshez. (Ez korszerűbb eszközök használatával egyenes arányban valószínűsíthetőbb. Lsd.: pl. UEFI, ipv6, "felhős" szolgáltatások használata, stb.)

Igen, furcsa is mikor szitokszónak használják a "liberális" jelzőt egy olyan felületen (=internet), ami nem is létezhetne a liberális alapelvek és a kiharcolt szabadság hiányában.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Szerintem ez így zöldség. Nem bináris a világ. A liberalizmusnak is vannak pozitívumai és vannak vadhajtásai. A konzervativizmusnak is. Mi több, szerintem az emberek többsége nem egy-egy nevesített ideológiával azonosul, hanem az őt ért hatások valamint a gondolkodás eredményeként kialakul valamiféle meggyőződése, világnézete, melyek valamilyen részben fellelhetők ilyen-olyan nevesített ideológiákban. Aligha van olyan, aki vegytisztán konzervatív, vagy liberális, vagy szociáldemokrata. Vagy bármi más.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudod, azok az elődeid, akik az életüket adták a szabadságért, azok relatíve mindig liberálisok voltak az akkori konzervatívokhoz képest. Egyszerűen csak mai múltba révedős ábrándozós konzervatívoknak tűnik úgy évöltők távlatából, hogy egy platformon állnak a múlt hőseivel, pedig a konzervatívok ma egyszerűen azt a világrendet próbálják megőrizni, amit száz éve az akkori liberálisok kivívtak, sokszor az életük árán.

Ma új fogalmat tanultam: relatív liberális. :)

Mondtál valamit, amit semmivel sem támasztottál alá. Ezen felül azt sem igazoltad, hogy egy régen liberális akár ne lehetne épp egy mai konzervatív. Mondjuk úgy, hogy írtál betűket, de nem látom annak igazságtartalmát, ellenőrizhetőségét.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ma új fogalmat tanultam: relatív liberális. :)

kepessegeidet azert jol szemlelteti, hogy relativ liberalisrol szo sem volt.

Mondtál valamit, amit semmivel sem támasztottál alá.

valoszinuleg azt hitte Franko, hogy te is erettsegiztel tortenelembol, es tudod, hogy kik harcoltak pl. a 48-49-es szabadsagharc oldalan, es kik voltak ellene. Merthogy newsflash, mar akkor is voltak magyar(!) reakciosok, akiknek jo volt az osztrak fuggoseg.

56-rol inkabb nem kerdezlek, tudvan az orosz erintettsegedet...

Csak hápogás lesz belőle, ha megkérdesz valakit, h szerinte mégis mi az a konzervativizmus? A konzervativizmus egy megalkuvás. Úgy érdemes felfogni, hogy "régen" volt a rend, a tradíció. És ezt az idők során mindig és újra kikezdik, erodálják az új eszmék, amiket baloldali eszméknek kell tekintenünk kivétel nélkül. A konzervatívban nincs meg elszántság az eredeti rend, a tradíció visszaállítására, hanem megelégszik a jelenlegi erodált állapotot megelőző, egy kevésbé erodált (kevésbé baloldali), a tradícióhoz közelebb lévő állapot elérésével. Konzervatív, liberális, szociáldemokrata - egy kutya. Csak a Tradíció van és minden más megy a levesbe. Nincs más legitim aspektus.

Szerinted ennyi elég az anonimitáshoz, vagy ezzel arra akarsz utalni, hogy mindenki aki nem eléggé "retardált" már biztonságban van a "követést" illetően..? Ennélfogva kíváncsi lennék az általad "retardáltaknak" nevezettek jellemzőire.

(Mondjuk nem Fb-zik, nem használ Google-t? Szűkszavú v. kifejezetten hallagatag típus és ezzel nem árul el magáról semmi jellemzőt?) Tehát a "nem retardáltak" alavetően ez esetleg utóbbi kategóriából "esélyesek"?

Azaz a jövő társadalmának nem a "fecsegő poszáták" soraiból kell kikerülnie? Azaz, a sokszínű és "bőséges" kommunikáció halálát "vizionálod" ilyen módon? (Egyébként lehet, a most felnövő generáció, már meg is kezdte ezt a fajta viselkedést?)

?

Ja bocs, ezek már "bennfentes és személyes" információk. - Én ezekből egyenlőre, csak azt szűrhetem le, hogy ad1: Tévedni emberi dolog, ad2: Nem vagyunk egyformák, ad3: A tudatlanság általános társadalmi bűn is, nem csak személyes, mert a valódi "útmutató bólyák" a "hajózható útvonalakon" már csak kevesek számára elérhetők, valamint a kihelyezett "megtévesztő bólyák" száma, korrelál a világegyetemben a csillagok számával..

:)

Ha valakinek ez a bónája biztos vagyok benne, hogy bármelyik városban lehet találni egy homelesst. Vásárolsz a nevére egy sim kártyát és a mobilszám már nem is köthető hozzád. Ahol anonim módon lehet sim kártyát venni ez sem kell.

"Folyamatosan és gyorsan cserélt, leváltott hardverekkel"
Egy olyan live rendszer mint a Tails linux is bőven megteszi.

"fellépési "pontok" cseréjével kell internetes szolgáltatásokat elérnie"
Integrálva van a Tor Tailsbe.

Anélkül, hogy megkérdőjelezném a véleményed igazságtartamát, fentebb már utaltam rá, hogy ha azonos PC-t, esetleg okosmobilt legalább egynél többször használsz internetelérésre, nincs kizárva, hogy a számodra már egy korábbi ellenőrizhető regisztrációd során generáltak "jobb helyeken" a gépedből egy hardveres azonosítót, amelyet mindegy, hogy TOR hálózatán keresztül, v. éppen Tails oprendszerből olvasnak ki, máris azonosítva vagy. Ez így szerinted nem életszerű? (Azaz, az azonosításhoz nincs szükség még állandó IP-re, SIM-re, stb-re sem. A követelmény a géped azonossága az internet bármilyen elérésénél.)

Az anonimitáshoz szükséges "fellépési" pontok cseréje, nálam nem a TOR "kilépő" szervereinek a rendszer működéséből fakadó cseréjét jelentette. A belépésnek kell fizikailag máshonnan menni, - a helymeghatározó szolgáltatások miatt, - és persze a hardvercserével együtemben. (Ebből a szempontból anonim azaz biztonságos fellépést csak WI-FI-n, - persze nem a saját WiFi-n.., - keresztül tudok elképzelni.) (Olvastam, hogy a TOR hálózatában a szerverek egy része hivatalosan, - hogy használjam ezt a "terminológiát",- az "ellenérdekű fél" működtetésében van.)

(Én teoretikusan akartam volna végiggondolni azt, hogyan maradhat valaki a net használatával biztosan anonim, pusztán azért hogy mennyire nehéz ez. És persze, mutassatok rá, hol van hiba a gondolatmenetben. - Meg adjatok hozzá még jó ötleteket... :-)

Egy nép azért hoz a választásokon olyan döntést, amilyent hoz, mert azt úgy tartja helyesnek. Ha különféle külföldről finanszírozott civil szervezetek a választásokon felhatalmazást nyert kormányt támadják, az nagyon nincs rendjén, mert azon emberek akaratát veszik semmibe, akik által az adott kormány a felhatalmazását kapta, tehát ez az ország belügyeibe történő beavatkozás.

Önmagában az, hogy egy társadalom egy autoriter rendszert választ, még nem rossz. Ez az igénye. Teszem azt, alacsony életszínvonal esetén nagyobb szüksége lehet a társadalom tagjainak a terelgetésre, mert önerőből képtelen az önvédelemre. Mégis mekkora eséllyel fogja perelni a bankot egy földönfutóvá tett adós, akit átvertek, ha ehhez nem kap állami segítséget? Az állam nem az ellenségünk, hanem a közügyek intézményesített megtestesítője. Mi, a polgárok akarjuk az államot, mert valószínűleg nem lenne jó, ha minden második éjszaka újabb szabadcsapatok erőszakolnák a feleségeinket, gyerekeinket, hordanák szét javainkat, és így tovább, de az sem lenne jó, ha hatalmas gazdasági entitások Istent, embert nem ismerve kizárólag a profitot szem előtt tartva működhetnének. Környezetvédelem, munkavédelem, Mt., s effélék nélkül.

Ami a rosszul működő pontokat illeti, volt Magyarországon nem autoriter vezetési elveket valló - vagy legalább is egyesek által így nevezet - kormány is, lehetett volna jól csinálni. Mégsem éltek a lehetőséggel, de legalább több lett az adósság.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tehát anno a TASZ rosszul tette, hogy 2006-ban a választásokon felhatalmazást nyert kormány ellen tüntetők érdekeit védték és nyújtottak ingyenes jogsegélyt?

"Mégis mekkora eséllyel fogja perelni a bankot egy földönfutóvá tett adós, akit átvertek, ha ehhez nem kap állami segítséget?"

Mekkora eséllyel fogja perelni az államot egy földönfutóvá tett állampolgár, akit szándékosan tévesen inkasszózott a NAV, ha ehhez nem kap civil segítséget?

Semmi bajom nem lenne a civil szervezetekkel, amennyiben a finanszírozásuk politikasemleges volna. De nem az. Mondjuk úgy, nem is tud az lenni. Bárki finanszírozza, annak célja van, ha csak az nem történik, hogy személyesen Teréz anya nyer a lottón, s a nyereményt civil szervezeteknek adományozza.

Tegyünk próbát: forduljon egy kisebbségi a TASZ-hoz valamilyen többségiek által megtapasztalt jogsérelmével, majd forduljon a többségi társadalom tagja a TASZ-hoz a kisebbségek által megélt jogsérelmével kapcsolatban. Ezt követően nézzük meg, kinek hogyan védik az érdekeit, s a végén vonjuk le a következtetést.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem teljesen mindegy. A függetlenség, illetve annak hiánya miatt nem az. Pont olyan ez, mint a sajtó részrehajlása. A hírek önmagukban igazak, viszont nem mindegy, hogy milyen hírek vannak, amelyeket diszkréten elhallgatnak. Tudod, fehérzaj bemenetből sávszűrővel bármilyen frekvenciájú szinusz jelet ki tudsz szűrni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Semmi bajom nem lenne a civil szervezetekkel, amennyiben a finanszírozásuk politikasemleges volna."

A TASZ védte már Orbán Viktort is anno... a TASZ ajánlott már jogi védelmet a Kurucz.info működtetőinek... a TASZ védte már a rendőrségi túlkapásokkal szemben a 2006-os kormányellenes tüntetőket... a TASZ mindenkit védett már semleges, pusztán jogi alapokon. A TASZ most is ugyanezt teszi, csak épp a szívednek oly kedves (társadalom)politikával szemben, ezért rájuk nyomod azt a bélyeget, hogy nem politika semleges a finanszírozásuk... innen nézve nem a TASZ az elfogult, hanem Te.

"Ezt követően nézzük meg, kinek hogyan védik az érdekeit, s a végén vonjuk le a következtetést."

Nosza, tegyél egy próbát. Lássuk.

És az milyen, hogy a bíróságot próbálja befolyásolni az Amnesty International? Aztán egyesek arról győzködnek, hogy nem belügyekbe való beavatkozás. Nem, a fenét nem! Mellesleg van határátkelő, ahol érvényes papírokkal be lehet jönni Magyarországra. Nem tömeget megafonnal lázítva, rendőrök ellen uszítva, illegális határátkelésre buzdítva, ultimátumot adva. Tudom, nem neked kell magyarázni...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért a "próbálja befolyásolni" az konkrétan annyit jelent, hogy elmondja a véleményét az adott, nem jogerős ítéletről.

A "belügyekbe való beavatkozás" pedig nyilván vicc, itt egy magyar civil szervezet nyilvánít véleményt, ami amúgy egy nemzetközi szervezet tagja. Gondolom ha a magyar katolikus egyház (vagy egy egyházmegye, gyülekezet, akármi) bármilyen témában véleményt nyilvánít akkor is felemeled a szavad, hogy nehogymá magyar belügyekbe avatkozzanak. És gondolom hasonlóan akkor is, ha az mlsz mond valamit, mert ugye az a fifa hazai tagszervezete, satöbbi.

Az meg egy vicc, hogy a csávót megafonozással elkövetett terrorizmus miatt 10 év fegyházra ítélték, rossz vicc. Mert akkor bármilyen tüntetésen bármilyen kormánnyal kritikus ("ultimátumot adó", pl. vonják vissza, nem lesz netadó, whatever) szónokot le lehet 10 évre csukatni terrorizmusért, ha a bíróság jogértelmezése helyes.

Azt mondjuk nem találtam a cikkben, hogy a rendőrök ellen uszított volna, ettől persze lehet. Viszont a magyar joggyakorlatban a rendőrök elleni uszítás általában el se jut a bíróságig, még a rendőrök ellen fizikai erőszakot elkövetők is megússzák rövidebb letöltendővel, de jellemzően felfüggesztett kapnak. Vagy épp azt se.

Egy háború elől menekülő ember eszébe se jut megafont a hátára kötni, hogy majd valahol azt használni fogja a véleménye hallatására.
Egy háború elől menekülő ember, az első biztonságos helyen örül, hogy megmenekült és hálát ad az istenének, amiért segítette.
Egy háború elől menekülő embercsoport nem viselkedik majomhordaként egy idegenország másik idegen ország szomszédos határán. Szétvereve az egész környéket.
A háborúk elől normális esetben az asszonyok, gyerekek, idősek és nem hadrafogható férfiak menekülnek.
Az életerős férfiak fegyvert fognak és megvédik az életük árán is azt, ami az övék.

A röszkei határátkelőnél egy irányított, szándékos zavargásra buzdított majomhorda örjöngött.

Meg lehet próbálni megmagyarázni az ellenkezőjét, de felesleges.

Az életerős férfiak fegyvert fognak és megvédik az életük árán is azt, ami az övék.

Baromság. Életerős férfiként a családot védem és velük megyek akárhova. Nem ragadok fegyvert egy falat földért: hátrahagyom, amit ott kell hagyni és leírom a veszteségeket. Mindenkinél máshol jön el ez a pont. Nekik háború kellett hozzá, 500.000 honfitársunk pedig csak simán lábbal szavaz. Nincs nagy különbség, csak a pont más, ahol (le)lép az ember a problémás helyről.
--
http://naszta.hu

Amikor sorkatona voltál, volt már feleséged, gyerekeid? Belátod, hogy más mondjuk egy idegen ország támadásától védeni az országodat, mint beállni a saját országod diktátorának a hadseregébe a saját népedet írtani?

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Igen nős voltam és az első gyerekem akkor született.
Egy percig nem kérdőjeleztem meg azt, hogy a haza védelme idegen támadástól és a Sziriában folyó háború az ugyanaz. Magyarként csak a hazám védelmében tudok gondolkodni.
Az, hogy Szíriából és annak kapcsán máshonnan is útrakelt embercsoport. A hazájától távol egy akárhanyadik. Békés ország határán veri a nyálát. Azt nem tudom elfogadni. Ezeket nem tartom háborús menekültnek. Mint ahogy azt az embert sem, aki a kamerák előt vágja a földhöz a feleségét és a gyerekét. Miközben eljátsza a hattyú halálát.

Lehet itt feszegetni az emberi érzéseket és egyéb dolgokat. Meg kiforgatott, nyakatekert kérdéseket feltenni. Az emberek nem olyan hülyék, hogy ne látnának át a rostán.

A témában nincs több mondani valóm.

"Egy percig nem kérdőjeleztem meg azt, hogy a haza védelme idegen támadástól és a Sziriában folyó háború az ugyanaz."

Fogalmad nincs arról, hogy mi van Szíriában, ugye?

"Lehet itt feszegetni az emberi érzéseket és egyéb dolgokat."

Te is ezt teszed... úgy gondolva, hogy az értékrendszered az egyetlen elfogadható alap, mindenki más meg hülye...

Senkit nem hülyéztem le, mert más a véleménye.
Kérdeztetek, válaszoltam. Az, hogy nektek ez nem tetszik, az egy dolog.
Tisztában vagyok azzal, hogy mi van Szíriában, mint ahogy azzal is, hogy nagyon sokan nem jöttek el, mert azt tartják a szülőföldjüknek. Harcolnak érte az életük árán is.
A Te gondolataid alapján már rég kiürült volna Szíria, mert háború van és el kell menekülni.

Polgárháború, bandaháború, terrorista hatalomátvételi kísérlet és mindenféle törzsi viszálykodás van karöltve csempészekkel, fosztogatókkal és rablóbandákkal, embercsempészekkel, illetve a szomszédos és kevésbé szomszédos nagyhatalmi játszadozásokkal.

Aki azt mondja, hogy egy szíriai C++ fejlesztő képes lenne fegyvert ragadni a hazája védelmében, miközben fogalma nincs, hogy ki van kivel és ki van ki ellen, mert ez is változik hetente, az kicsit sem ismeri a helyzetet és egy nacionalista álomvilágban él.

most beszeltem a csaladdal, es azt mondtak, semmi kifogasuk az ellen, ha teged megol az ellenseg. De azt nem akarjak, hogy engem is megoljon.

Viszont mostansag egy Mo elleni katonai tamadasnak kb. zero az eselye. Korabban a jugoszlavoktol, meg a romanoktol kellett panikolni. Szerintem kb. 10-20 ev, es siman jobban jarunk, ha Nagy-Romania eszak-nyugati tartomanya leszunk...

A dél-szláv háború idején voltam sorkatona 1994-1995-ben. Két hétig le sem vetkezhettünk,teljes menetfelszerelés, éles vegyvédelmi, a fegyverszobában háborús bevetésre kiadott új fegyverek.A laktanya udvarán felmálházott járművek lőszerrel, mindennel.Dögcédula a nyakunkban. Mit szeretnél még hallani?
Mentem volna? Igen.
Miért? Mert katonai esküt tettem az alkotmányon keresztül a hazámra, hogy életem árán is megvédem.

Igen. A parancs az parancs. Csak teljesíteni lehet. Felülbírálni, kritizálni nem. A hadsereg nem közösségi oldal, hogy tetszik vagy nem tetszik. Meg írjunk ki szavazást a holnapi bevetés esélyeiről.

Inkább halnék meg a Hazámért parancs teljesítés közben, mintsem dezertáljak.

"Igen. A parancs az parancs. Csak teljesíteni lehet. Felülbírálni, kritizálni nem."

Milyen parancs? Érted amit írok? Harcolnál a saját országod külföldről megtámogatott reguláris hadserege ellen civilként, úgy, hogy családod van, akikről gondoskodnod kell?

Te ne érted, amit én írok. Ha Magyarországot megtámadná egy idegen sereg, akkor hadiállapot lépne érvénybe. Mozgósítás, bevonulás stb..
Ne áltasd magad. Időd se lenne semmiről gondoskodni.
Honnan veszed, hogy civilként tenném mindezt?
Te sem civilként próbálnál meg minden tőled telhetőt megtenni a családodért, hanem lajstromba vett hadrafogható, bevonultatható katonaként.
A katonai függelem sértés meg nem az a kategória, hogy jól van Jóska-Pista majd jössz, ha rendben van a családod.

A lehetőséged meg van minderre fittyet hányva elmenekülni az országból.

Értem én, tehát ha jönne egy sokcsillagos lapos sapkás ember, hogy "Miska74, szerintünk a felesége hazaáruló, a gyerekei pedig egy idegen ország kémei, lője agyon őket!", akkor Te meg se kérdőjelezve a döntést agyonlőnéd a családod, mert parancs az parancs, mégiscsak függelemsértés lenne, ha nem így tennél?

Nem figyelsz.

A szituáció az, hogy nem vagy a hadsereg tagja, viszont a nagyfőnök kiadott egy parancsot, hogy a te országod hadserege lője szét a te városodat, a te házadat, a te családodat, mindenkit, aki a városban tartózkodik. A városban vannak civilek (te és a családod), és mindenféle szabadcsapatok.

A parancs nem neked szólt.

Itt választhatsz:
- végrehajtod a parancsot (amit nem te kaptál), felgyújtod és lerombolod a házadat, kinyírod a családodat, a szomszédokat és saját magadat. Meghalsz a hazádért.
- beállsz az egyik milíciába vagy zavarosban halászó terrorista csoportba, fegyvert fogsz, a családodtól elbúcsúzol, és elkezded lőni a hadsereget (és innentől a gerillák/terroristák parancsait hajtod végre). Meghalsz a hazádért.
- fogod a családodat, meg amit vinni tudsz, és elmész oda, ahol nem lőnek. Lehet, hogy külföldre, lehet, hogy csak másik megyébe. Életben maradsz a családodért, aztán amikor vége a polgárháborúnak, hazatérsz, és teszel a hazád újjáépítéséért.

Magyarként Magyarország megvédéséről ( idegen-nem magyar támadás esetén) és a katonai függelemről beszéltem. Amiről Te beszélsz ( az első két választási lehetőség) az belső viszály-polgárháború, amikor ugyanazon nép tagjai egymást ölik, mert az egyiken van sapka a másikon meg nincs. Pont a harmadik lehetőségben mondod, hogy polgárháború.

Milyen jó, hogy a propagandát bemagoltad, de már nem emlékszel, hogy honnan indítottad ezt a szálat.

Vered magad, hogy milyen jó katona lennél, ha megtámadná egy külső hatalom az országot. És szidod a menekülteket, akik nem szállnak szembe a támadókkal, bezzeg te megtennéd. Majd szabadkozol, hogy te katonai függelemről beszéltél, nem polgárháborús helyzetről.

Csakhogy ott egy fajta polgárháború van. A külső hatalom nem személyesen vonul be először, hanem a helyi szélsőségeseket ellátja pénzzel, fegyverrel és kiképzéseket tart nekik. A helyi szélsőséges pedig lehet hogy épp te vagy, vagy a szomszédod, vagy a pap. Attól függ, hogy éppen milyen sérelmeid miatt kikre haragszol és mennyire vagy fogékony a propagandára.

A nyílvánosan pár perc alatt elérhető adatok szerint az utóbbi 10 évben kb 1 millió embert öltek abban a 3-4 országban, ahol nem volt szimpatikus a vezetés a befektetők számára. Emellett kb 10 millió ember hagyta el az országát a háború miatt és ki tudja mennyi menekült az országán belül. Mindezt azért hogy "elvigyék a demokráciát" és a befektetők kedvére való vezetés legyen. Majd, ha már nem kell a feltápolt szélsőséges banda, akkor porig bombázzák az egész országot, már személyesen.

Háborús helyzetben nem lennék a szomszédod, mert az elvakult hozzáállásod alapján elsők közt lennél azok közt, akik elkezdik lelövöldözni a szomszédaikat, mert a propaganda azt mondta, hogy ők az ellenség.

1:Nem magoltam be semmilyen propagandát. Ezt Te állítod. Ilyen alapon mondhatom Én is, hogy amit Te gondolsz erről. Azt egy ellenpropaganda magoltatta beléd.

2:"Vered magad, hogy milyen jó katona lennél, ha megtámadná egy külső hatalom az országot."
Nézd, ha Te neked ez a véleményed a hazafiságról és a hazád iránti szeretetről, a Hon megvédéséről. Az a Te dolgod.

3:Feleslegesen forgatod ki a szavaimat. Nem minden menekültet "szidtam". Csak azokat, akik szánt szándékkal barátságos és biztonságos országokban zavargást keltenek, leszarják az adott ország törvényeit, követelőznek. Ezek továbbra sem tudom menekültnek tekinteni.

4:Az utolsó mondatod nettó hülyeség. Azért vigyázz a szomszédaiddal, mert lehet azok is elvakultak.

"Nem magoltam be semmilyen propagandát."

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy ha hadiállapotot hirdetnének azzal, hogy minden 175 centiméternél magasabb ember idegenszívű hazaáruló, akkor még ma nekiállnál egy centivel és egy pisztollyal "rendet" tenni, mert parancs az parancs és a hazát meg kell védeni a 175 centiméternél magasabb betolakodókkal szemben. Tévednék?

Teljes mértékben tévedsz. Nem vagy tisztában egyáltalán azzal, hogy mi is az idegen támadás az országod ellen. Jössz itt ilyen bugyuta hasonlattal, hogy magasság szerinti ellenség.
Felesleges tovább ragozni ezt. Folyamatosan beleveszel a történetbe irreleváns tényezőket.
Lehet folytatni,majd csak ráunsz előbb-utóbb, hogy amit belegondolsz az én véleményem félremagyarázásába. Az mind csak a Te képzeleted szüleménye.
Várom a következő epizódot.

"Teljes mértékben tévedsz. Nem vagy tisztában egyáltalán azzal, hogy mi is az idegen támadás az országod ellen."

Parancsot kapsz, mit vitatkozol azzal, hogy a parancsnokság szerint ki az idegen ellenség? Az előbb még függelemsértés jött szóba ilyen esetben, most meg már cherry picking van a parancsot illetően?

"Folyamatosan beleveszel a történetbe irreleváns tényezőket."

Én csak tisztázni szeretném, hogy nálad mit jelent a haza védelme. Döntsd már el, hogy parancsot kell teljesítened, mert esküt tettél vagy az kell, hogy TE magad is teljes mértékben egyetérts azzal, hogy tényleg idegen támadás van az ország ellen. A kettő lényegesen különbözik és látszólag még sem érted a különbséget.

hadd segitsek, mert latvanyosan ertetlenkedsz: ha Mo-t a magyarok tamadjak meg, akkor dafuq? Egyaltalan: akkor az orszagot tamadtak meg, vagy az intezmenyesitett hatalmat? Es ilyenkor ki hal hosi halalt: aki vedi, vagy aki tamadja azt? Na most mar te is latod, hogy egy kisse komplikaltabb is tud lenni a helyzet. HTH...

Nem szorulok a segítségedre. Azok a Te kérdéseid magaddal szemben. Válaszold meg magadnak.Na már most Te is láthatod, hogy egy olyan lenéző emberrel, mint amilyen Te vagy.( A lófasz sem kíván érdemben beszélgetni.) Aki szupertálentumnak tartja magát, mindazon által, hogy a világ tudomást sem vesz rólad. Mert egy,a világtól elzárt fekete lyukban terelgeted a szaros spamszűrőidet. Miközben azt hiszed magadról, hogy milyen minta keresztény életet élsz a családoddal. Nem veszed észre, hogy az emberekkel nem tudsz emberi módon kommunikálni, csak úgy, mint ha azok is egy szűrési lista elemei lennének.
Annyi a bökkenő, hogy ezek az emberek visszapofáznak neked, szemben az általad kreált szürke vagy fekete listákkal.

Nem tudsz hozzászólni olyan témához normálisan, ami nem a Te szakterületed és csak szakmai hozzáadást igényelne. Bármely más esetben,a lenéző, megbélyegző és a másikat semmibe vevő módon tudsz megnyilvánulni.

Azt gondolod magadról, hogy valamit nagyon tudsz, de a világ éppen leszarja. Ezért frusztrált vagy és kommunikációd jegyei alapján az látszik, hogy ez téged nagyon bánt. Olyannyira, hogy mindenkit gyűlölsz és megalázol a hozzászólásaiddal. Ott és ahol fogást tudsz rajta lelni. Ahol úgy gondolod.

Lehet, hogy informatikai szempontból egy nagy valaki vagy, de emberként egy rakás szar.

"Azt gondolod magadról, hogy valamit nagyon tudsz, de a világ éppen leszarja. Ezért frusztrált vagy és kommunikációd jegyei alapján az látszik, hogy ez téged nagyon bánt. Olyannyira, hogy mindenkit gyűlölsz és megalázol a hozzászólásaiddal."

Ezt javaslom elolvasásra és megértésre, ha már leírtad, mert nagyon illik a hozzászólásaidhoz.

Attól függetlenül, hogy ez nem neked szól. Te azért még bepróbálkozol, mert hát rohadt nagy demokratikus életfelfogásod közepedte Te oda mész kifütyülni bárkit. De ha Téged kifütyülnek, az már baromira sérti a demokratikus önérzeted. És zihálva rinyálsz, mert hát ezt hogy lehet.

Szánalmasan próbálkoztatok egész nap olyas valamit kimondatni velem, ami a Ti álláspontok.

Feltettek rengeteg kérdést és fikciókat vázoltatok, amire Ti sem tudjátok a saját válaszaitokat.

Szerinted, hol érdekel engem, hogy Ti nem értitek az Én gondolkodásomat?
Fogadd el, hogy ilyen vagyok és rettegj attól a saját irreleváns gondolatotdtól, hogy Magyarként Magyar ember vérét ontanám.

Aki meg Nagy Románia képét vizionálja, annak meg legyen vér a pucájában és vállalja azt Magyaroszágon a mocskos pofájával és a személyiségével a véleményét. Ne bújjon két betűs nick mögé féregként.

"Viszont Te hamar kifogytál az ideogizáló nyakatekert semmit mondásodból."

Nem fogytam ki, nem válaszoltál erre: http://hup.hu/node/150703#comment-2043456

"Informatikai szempontból Én egy senki vagyok."

Innen nézve informatikai szempontból _is_ senki vagy.

"Emberként meg, meg állom a helyem."

Emberként igen, mert az szimpla genetika. Az emberiesség fogalma már nem sokat mond, ugye? Ahogy a "parancsra tettem" sem számít kifogásnak kultúrkörökben.

misike, mondd csak, tenyleg ennyire kemeny az elet? Tenyleg ennyire megviselt, hogy a multkor belebotlottal valakibe, aki a foci EB szittyamagyarkodos orjongese kozben nem osztotta a kincstari optimizmust a magyar foci kapcsan? (Btw. az azota eltelt ido engem igazolt). Remelem, van kutyad, es inkabb abba rugtal bele, mint a gyerekbe.

Tudod, kiscsillag, van az a projekcio nevu jelenseg, ami azt jelenti, hogy a sajat taszito lelki problemaidat (pl. lenezo vagy, szupertalentumnak tartod magad, egy fekete lyukban elsz, kepmutato kereszteny vagy, nem tudsz emberi modon kommunikalni, visszapofaznak neked az emberek, nem tudsz normalisan hozzaszolni) bennem latod meg - attol fuggetlenul, hogy engem is erintenek vagy sem.

Olyan szinten felment benned a pumpa, hogy nem jutott at az agyadon levo kodon, ami pedig masoknak is feltunt, nem csak nekem, hogy ezek valojaban a te problemaid.

Ha pedig valaki (nem en) kritizal teged, akkor egybol neki esel, es kiosztod. Ejnye, misike, apad erre tanitott? Kuldd be hozzam, beszedem van vele.

Mert azert az gaz, hogy akinek a velemenye nem egyezik a tieddel, annak mocskos a pofaja, meg a szemelyisege, sot: fereg. Pedig, ha egy kicsit jobban menne az erto olvasas, akkor elotted is nyilvanvalo lenne, hogy egyaltalan nem arrol van szo, hogy Nagy-Romaniat vizionaltam.

De meg ha igy is tettem volna, az mar nem fer bele szittyamagyar buksidba? Hogy vannak, akiknek herotjuk van ettol a nagypofaju szittyamagyarkodastol? Probalj meg egyutt elni a dologgal, szamolj el 10-ig, vegyel egy boxzsakot, relaxalj, vagy ragj kavicsot, mert ezzel az agyilag zokni mentalitassal a vegen meg agyverzest kapsz...

"Mit nem lehet azon érteni, ha megtámadják a hazádat, akkor azt meg kell védeni? Nem olyan bonyolult, mint ahogy azt gondolod."

Ó, dehogynem. Adott egy legitim kormány, amelyet meg akar dönteni egy különféle külföldi szervezetek által is támogatott lazán szerveződő lázadó csoport, mert szerintük csalással jutott hatalomra és megfélemlítéssel maradt hatalmon, véres összetűzések után a katonaság egyik fele a lázadókat támogatja fegyverrel és tűzerővel, a katonaság másik fele a legitim kormányt védi, amely eközben segítséget kér egy idegen hatalomtól, akik gyalogsággal, tüzérséggel és légierővel segítenek leverni a felkelést. Közben partizánok és különféle paramilitáris csoportok fosztogatnak, rabolnak, rongálnak, illetve válogatás nélkül lincselnek és ölnek meg civileket, vélt kémeket, ellenállókat, állami tisztviselőket. Na, kinek az oldalára állsz, kivel szemben véded meg a hazát?

Nem akarok nagyon belefolyni, de tipikusan a Magyar Kuríron lehet olvasni szalézi szerzetesektől elég vad beszámolókat, amik azért azt mondják, hogy arrafele nagyon áll a bál. Annyi a bajom, hogy tipikusan a szaléziakról nem mondanám el, hogy "indexes szájbarágó".

"Mit nem lehet azon érteni, ha megtámadják a hazádat"

Azt basszus, hogy _ott_ erről szó sincs.

Arrafelé polgárháború nélkül is bukott, életképtelen államok vannak. Mindenféle vonalzóval meghúzott határokkal kettévágott népek vannak más népekkel egy országba "zárva", különféle vallási irányzatokkal akik egymást egy kanál vízben megfojtanák. Diktátorokkal, akik talán képesek megfelelően adagolt terrorral egyben tartani az országukat.

Na ez van ott a békeidőben, és ez a békeidő kb. aranykornak tűnik ahhoz a polgárháborúhoz képest ami mostarrafelé van, terroristákkal, mindenféle szabadcsapatokkal, iszlamistákkal, zsoldosokkal, iráni gárdával, orosz "szőnyegbombázással", stb.

Egy ilyen szituációban ki az a "támadó", akitől meg kellene védened a hazádat? A bal oldali szomszédod, aki szerint inkább aszad, mert neki a daes ölte meg az unokatestvérét? Vagy a jobb oldali szomsszédod, aki szerint bárki, akár a daes is inkább mint aszad, mert neki a nagybátyja halt meg aszad börtönében? Miközben ott éltek 30 éve, ismeritek egymást, bíztok egymásban, de ugye _valamelyik_ oldalra szerinted állni kellene, mert ugye, hát na, nem olyan bonyolult...

A nagyfőnök meg kiadta a parancsot, hogy védd meg a TASZ-t.. És te teljesíted!

Szásszor inkább méltányolható az, ha a hazádat akarod megvédeni. Magyar civil szervezetek soha nem mennek "emberjogi" védelmet szervezett formában gyakorolni, idegen országba. Sántít az egész TASZ-ügy. Csak a vak és az anyagilag elkötelezett nem látja. (mert nem akarja látni.) Ezek befolyásoló csoportok, idegen hatalmi, pénzügyi érdekekért, akkor is, ha magát Orbán Viktort is megvédték(?) valamikor. (Kíváncsi lennék, hogy neki ma, mi lenne erről a véleménye...)

"Magyar civil szervezetek soha nem mennek "emberjogi" védelmet szervezett formában gyakorolni, idegen országba."

Noha egyáltalán biztos hogy igaz, de tegyük fel. És akkor mi van? És mi köze ennek a taszhoz?

"Sántít az egész TASZ-ügy. Csak a vak és az anyagilag elkötelezett nem látja. (mert nem akarja látni.) Ezek befolyásoló csoportok, idegen hatalmi, pénzügyi érdekekért, akkor is, ha magát Orbán Viktort is megvédték(?) valamikor."

Csak mert neked nem tetszik, ezért nyilván idegen ügynökök.
Menj fel a holnapjukra, de ha nem akarsz akkor idézem:"1994-es megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követjük a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végzünk, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtunk és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtunk, képzéseket tartunk és média kampányokkal mozgósítjuk a nyilvánosságot."
Máshol: "A TASZ az Alapszabály I. 4. pontban meghatározott jogok (gyülekezési jog, lelkiismereti és vallásszabadság, szólásszabadság, részvételi jog (különös tekintettel: választhatóság és választójog, önrendelkezési jog (különös tekintettel: egészségügy), egyenlő bánásmódhoz való jog, átlátható államhoz való jog (információszabadság), adatvédelem, magánélet védelméhez való jog) elsősorban az állam és szerveivel szemben történő érvényesítése érdekében vállalja el az ügyfelek képviseletét."

Ha éppen orbán viktor ellen emberkedik a - a tasz álláspontja szerint - _jogtalanul_, akkor ov jó eséllyel számíthat a taszra. Ha gyurcsány ellen, akkor ő. Ha épp r=1 Kovács István ellen és ő szorul védelemre, akkor ő is. A kucurinfónak is felajánlották a jogsegélyt, de nekik nem kellett.

Igen, soros (alapítványa) az egyik fő támogatójuk. Nyíltan. De kérlek áruld már el nekem, hogy miféle "hatalmi vagy pénzügyi" érdeke fűződik sorosnak ahhoz, hogy egy szervezet megpróbálja a magyar állammal és annak részeivel betartatni a magyar jogszabályokat...

Ha ez tényleg igaz, akkor számos más módja lett volna segíteni a rokonainak. Például a hivatalos utat is lehetett volna választani. Odamennek a határátkelőhöz, benyújtják a menekült kérelmet. Együtt működnek a hatóságokkal.

Az meg megint elfogadhatatlan, hogy Magyarországon élőként megafonnal a hátán. Átmegy a túloldalra, aztán az elsősorban veri a nyálát.

Mégis mit lehet várni az ilyen beállítottságú emberektől?

Valahol szembe jött velem egy cikk, amiben azt írták, hogy a csóka (Ahmed, ha jól emlékszem), Cipruson élt. (Nem Magyarországon).
És amikor a családja úgy döntött, hogy menekülnek, akkor velük tartott, hogy segítse őket az úton.
Azt nem tudom, a megafon honnan került oda :-)

Nem értek egyet veled.

Ha a törvényes keretek között maradnak, akkor teljesen rendjén van.

A csapat nyert, bárki, aki B csapatot szerette volna (vagy csak A-t nem), nyugodtan tüntethet, agitálhat, stb. (Gondolom, támadás alatt ilyesmit értesz, nem terror akciókat, polgárháborút, gerilla hadviselést).
Teljesen mindegy, hogy magánember, cég, vagy civil szervezet, és teljesen mindegy, hogy nem kap pénzt (vagy bármi segítséget), vagy belföldről vele egyetértő emberek/szervezetek, esetleg külföldről vele egyetértő emberek/szervezetek támogatják.
Egy speciális eset az, amikor mondjuk egy másik ország akar felfordulást kelteni, valahol, és ezért a helyben lévő ellenzéket támogatják. Azt el tudom fogadni, hogy ez sokaknak nem tetszik. De igazából nincs nagy különbség az előzőek és ez között, ha a támogatott emberek továbbra is törvényes keretek között hangoztatják, hogy valami nem tetszik.

Attól, hogy egy csapat nyert a választásokon, az ellenzéknek nem kell csendben maradnia. Az nem az emberek akaratának a semmibe vétele, ha 1) felhívják a figyelmet a visszásságokra, 2) elmondják, hogy ők mit csinálnának másként.

Csak azzal nem számolsz, hogy Magyarországot (a magyar népet) egész történelme során megosztották. Soha nem volt lényeges, hogy a nép mit szeretne. Az "oszd meg és uralkodj" elv a mai napig "mérgezi" ezt a földet. Ideje lenne pár dologban, pl. legalább a muzulmán betelepítések ügyében egyetérteni, és erre már sokminden felfűzhető lenne. Mert az vita nélkül még magasabb szintjét fogja jelenteni a nemzet-ország megosztásának, és tegyük hozzá a kiszolgáltatottságának is.

Amerika mindenütt ott van ahol, civil érdekeket kell védeni? Ja, 56-ban is itt volt..! Jól mevédte a magyar demokráciát. + Csinált arab tavaszt is. - (Nevetséges, hogy ilyen TASZ-okkal kapcsolatban mi minden "megesznek" egyesek(?) Pillanatig nem hiszem el az "érdektelen", ilyen véleményt.)

"Ideje lenne pár dologban, pl. legalább a muzulmán betelepítések ügyében egyetérteni, és erre már sokminden felfűzhető lenne."

Így van... de miért is gondolod, hogy a te nézőpontod az igaz és egyetlen nézőpont? Csak azért, mert a többi gondolatod felfűzhető rá? Másoknak teljesen más alapra fűzhető fel az értékrendje, akkor nekik is pusztán ettől igaz és egyetlen lesz a nézőpontjuk.

Nem attól lesz megosztott az ország, hogy eltérő nézőpontok vannak, attól csak színesebb, gazdagabb és élhetőbb lesz. Attól lesz megosztott az ország, ha valaki kizárólagosságot követel a saját nézőpontjának. Mint például most Te, aki sír ugyan a megosztottság miatt, de ugyanazzal a lendülettel követeli, hogy mindenki értsen egyet a nézőpontjával.

Nem a nézőpontomnak szeretnék kizárólagosságot, az az enyém és ha kell, akár mindenkivel szemben is vállalom. A megosztottság nem csak nézőpontok kérdése. Olyan, objektív tényekhez való egységes hozzáállást, - ideális esetben, - szeretnék, - de lehet hogy csak álmodnék, - mondjuk azoktól, akik itt élnek és magyarnak vallják magukat, mint mondjuk 1526 Mohács. (Sorolhatnám a többit, pl. a ilyen TASZ-féle, szerintem "semmi keresnivalója itt" "szabad csapatokat" illetően is..) (Vagy, van egy álmom: hogyan lehet elfogadni idegen ország kémszervezeteinek fedőszerveit legális itt tartózkodóknak??? - Jelenlegi céljuk, a népvándorlás szervezése Európába, ennek támogatása, hazánknak akár egy "új Mohácsot" is jelenthet. - Vagy esetleg rosszat álmodom?) Magyarország lakossága 10 millió, itt akár pár % indúló muzulmán idegen ajkú is hosszabb időt tekintve a keresztény kultúrájú magyarság végét jelentheti.. (Ismerve pl. a közelkelet utolsó 100 évének történelmét, ezt kicsit is pozitívnak betudni.., hát?)

Mert a népvádorlás, különösen a jelenlegi szervezett formája, ilyen súllyal formálhatja át pár évtized alatt a magyar nemzet "arculatát". (Hozzáteszem, Európáét is.) Aki ezt nem érzi problémának, helyette azon problémázik, hogy valaki a hazaszeretete folytán kész az életét is feláldozni a magyarságért, országáért, hazáért, - nos.., szerintem ez a nem OK! (Egyébként a hazája védelme erkölcsi kötelessége minden állampolgárnak. Nem pártpolitikai kérdés. Nem csak a magyar nemzet esetén. Ez globális erkölcsi elv. (Az sem véletlen, hogy adott esetben erre a célra minden egészséges magyar állampolgár is mozgósítható.)

E!
Ez gyönyörű, tényleg.

Először leírod, hogy nem a nézőpontodnak akarsz kizárolagosságot.
Majd leírod, hogy vannak 1+1=2 szintű objektív tények.
Ezután pedig leírod az - igencsak vitatható - gondolataidat bizonyos dolgokról, mert ugye az is objektív tény.

És a végén jön az a derék csúsztatás, hogy a 10 milliós Magyarországon "kár pár % indúló muzulmán", továbbegyenlő nemzethalál.
Ez a néhány százalék ugye többszázezer főt jelent, amiről szó nem volt soha. Pláne hogy Schengen, hogy tartanánk itt őket még ha így is lenne? Ettől nagyobb probléma hogy nem csak ők nem akarnak idejönni, többszázezer magyar is nyugatabbra költözött, ez szerintem a mai Magyarország egyik legnagypbb problémája, hogy lassan már senki nem marad itt aki dolgozna.

Persze ha levesszük a túlzásokat akkor egyetértünk sok dologban. Szerintem is a szélsőséges iszlám az egyik legnagyobb veszély az EU-ban. És szerintem is szűrni kell azokat, akiket ide beengedünk. És nyilván rengeteg dologban egyetértünk még, és sokban persze nem.

És azt is elhiszem (nem), hogy regényeket tudnál írni a Közel-Kelet elmúlt 100 évének történelméről, de nézzük csak a magyar történelem elmúlt 100 évét: a két világháborút leszámítva vörösterror, fehérterror, náci kormány, komcsi kormány, német megszállás, szovjet megszállás, közte olyan apróságokkal hogy bazmeg hadat üzentünk a Szovjetúniónak...
Az elmúlt 25 évet pedig csak simán elcsesztük, már Szlovákiai is elhúzott mellettünk, szerintem lassan a románok és a bolgárok is kiteszik az indexet.

Szóval hát izé...

Nem értem. Miért kellene beengedni Magyarországra idegeneket? Miért jó az, hogy noha évtizedek óta ugyanabban a városben élek, lassan olyan, mintha száműzetésben lennék? Idegenek vesznek körül. Én például ezt nem szeretném. Aki szeretné, annak megvan a lehetősége, menjen idegenek közé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyrészt: én ilyet nem mondtam.

Másrészt: amikor az EU tagjai lettünk (ahova ugye _mi_ jelentkeztünk és népszavazáson döntöt erről az istenadta) akkor elfogadtuk azt, hogy az EU-s határozatokat végrehajtjuk. Nem csak olyanokat ami tetszik nekünk, hanem azokat is amik nem. Egyébként ezeket nem a "fejünk fölött" hozzák, a magyar kormány és/vagy a magyar EU képviselők is részt vesznek a döntésben. (És ez esetben nemmel szavaztak, de a határozat átment.)

Harmadrészt: csatlakoztunk a genfi egyezményhez is.

Negyedrészt: 1294 emberről lett volna szó, akinek az olaszoknál vagy görögöknél beadott kérelmét a magyar államnak kellett volna elbírálnia. Tehát a magyar államnak lett volna lehetősége arra, hogy megszűrje hogy kiket enged be.
Ez tízezer lakosonként 1,3 fő idegent jelent. Kb. fel se tűnne.

(Ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy ez csak egy gesztusértékű dolog lett volna, nem elsősorban a menekültek felé hanem az EU-s határállamok felé. Valójában ez az 1300 ember nem oszt és nem szoroz. De ezt az 1300 embert fújta fel a fidesz és ebből lett a plakátkampány és a népszavazás.)

Nem én akartam az EU-hoz csatlakozni, de elfogadom, így jártam, kisebbség lettem. Egyébiránt éppen ezért nem akartam az EU tagságot. Azért, mert azok többsége, aki akarta, az adott pillanatban érvényes feltételek mellett akarja, a feltételek megváltozása esetén már nem biztos. Jómagam előrelátóan úgy voltam, hogy jobb ezzel vigyázni, lehet előre nem látható történés, s akkor meg van kötve a kezünk. Aztán lett is: a népvándorlás.

Laza párhuzam: akik a devizahiteleket felvették, az adott pillanatban érvényes árfolyam és törlesztőrészlet mellett gondolták ezt jó ötletnek. Ezzel szemben óvatos ember nem fordul soha bankhoz. Mégis mi dolga lenne vele?

Aztán azért is hülyeség volt az EU csatlakozás, mert kicsi a súlyunk az EU-n belül. Jaj de jó, szavazhatnak a képviselőink az EP-ben? Nagyszerű, statisztikai hibahatár, mérési zaj vagyunk. Arról már nem is beszélve, hogy kint is pártpolitizálás zajlik, nincsenek nagyon konszenzusos döntéseink, így az a kevés képviselő is egymás ellen nyomul, nem az országért. Igaz, annyira más a politikai oldalak meggyőződése, hogy ki-ki mást gondol arról, mi az ország érdeke.

A mennyiségekkel az a baj, hogy precedenst teremt. Ha egyszer engedünk, utána nincs megállás. A következő adag ember még rosszabb sorsú, aztán akkor már nehezen védhető, hogy ha az előző adagot beengedtük, akkor az újakat miért nem. Így az egyetlen helyes megközelítés az, hogy senkit.

Aztán van a dolognak egy olyan vetülete, hogy illene határátkelőn jönni érvényes okmányokkal, nem pedig a bozótosban éjszaka.

Önmagában azt nem érzem bajnak, hogy a Fidesz ezt felfújta, s plakátkampányt csinált belőle. Egyrészt azért nem, mert sok ember ösztönös érzéseivel találkozott, ennélfogva tetszett sokaknak ez a dolog, így a Fidesz stabilizálni tudta szavazóbázisát.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Aztán van a dolognak egy olyan vetülete, hogy illene határátkelőn jönni érvényes okmányokkal, nem pedig a bozótosban éjszaka.

te menekultel mar mindent hatrahagyva? Akkor mar te is erted, hogy kb. annyi hitelesseggel nyilatkozol a temarol, mint csiga az F1-rol. Te vagy az idealis kormanyparti szavazo: cinikus es vegtelenul ostoba, aki kritika nelkul becumizza a kormany propagandajat (amellett, hogy ruszki berenc vagy). Ezt az ordenare dolgot pl. lezerjani nyomatta...

Igen, cinikus vagyok, mert nem helyeselem azt, hogy a nemzeti identitásunkat feladjuk. Bátorkodom megjegyezni, az okmányokra jogos lehet az érved. Ugyanakkor a határátkelőt nem sikerül megtalálni? Mert üsse kő, jöjjön gyalog Szíriából mezítláb egy szál fűszoknyában papírok nélkül, de legyen kedves megtalálni a határátkelőt. Véleményem szerint normális államban fegyveres őrök védik a határt érvényes tűzparanccsal. Mert ha nem, akkor végül is mi a fene az a határ? Egy képzelt vonal, ami olyan, mintha nem is lenne? Szabad préda? Alapértelmezetten az, aki nem a határátkelőn jön, rossz szándékkal teszi, tehát ellenség, az országra támadt. Nem tudom, te hogy vagy vele, de némileg nehezményezném, ha olyan vendégeim érkeznének, akik nem az ajtón kopognak, s megvárják, amíg beengedem őket, vagy tudomásul veszik az elutasítást, hanem mondjuk kibontanák a lakásom falát, s bejönnének ha akarom, ha nem. Én sem csákánnyal látogatok falat bontva másokat, legalább is szerintem nem illik így.

A másik dolog pedig az, hogy szerinted ezek a menekültek a szír-magyar határon jöttek át? Valahogy nem emlékszem közös határszakaszra. Márpedig akkor felmerül a kérdés, hogy a nagy menekülésben kitartott egészen idáig a lendület? Továbbá, ha nincs papírja, ebből az is következik, hogy elfelejti, mikor született? A kölni balhé megvan még? Hülye német csipák minek mentek a térre szilveszterezni, megérdemelték a sorsukat, majd jól otthon maradnak legközelebb, igaz-e? ;)

Ami az orosz bérencezésedet illeti, hűsd le magad! Ha úgy gondolod, van bizonyítékod, akkor állj ezekkel elő, de kezd sok lenni, amit csinálsz, a nyilvánosság pedig elég nagy, továbbá nem vagyok közszereplő, ennél fogva nem kell annyit tűrnöm, mintha az lennék... Bánom én, akár offolhatunk is, de szakadj el egy pillanatra a személyemtől.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

cinikus vagyok, mert nem helyeselem azt, hogy a nemzeti identitásunkat feladjuk.

amikor a zsidok szetszorodtak idegen orszagokba, akkor kisebbsegkent is meg tudtak orizni a nemzeti identitasukat. Namost ha neked az orszagon athalado migransok hatasara oda a nemzeti identitasod, akkor valami nagy baj van a fejedben. Foleg, ha azt is hozza tesszuk, hogy az atlag szittyamagyar tobb ufot lat eleteben, mint migranst.

fegyveres őrök védik a határt érvényes tűzparanccsal.

hat te is rambonak kepzeled magad?

Mert ha nem, akkor végül is mi a fene az a határ? Egy képzelt vonal, ami olyan, mintha nem is lenne?

ha most eltekintunk a Nagy Faltol, meg mondjuk a folyoktol, mint termeszetes hataroktol, akkor igen: egy kepzelt vonal, ami csak az emberek fejeben van. A hatarAz ne zavarjon meg, hogy a Focigany delen keritest huzat fel, mert nem az a hatar, hiszen az mar magyar teruleten van.

Alapértelmezetten az, aki nem a határátkelőn jön, rossz szándékkal teszi, tehát ellenség, az országra támadt.

a kozelmultban tortent egy baki. Dominika es Costa Rica hataran tortent egy incidens. Ne kerdezd, melyik orszag egyik katonai egysege a hatar kozeleben gyakorlatozott, whatever, azonban mivel a googlemaps-et hasznaltak, es az par 100 m-t tevedett, igy atkerultek a masik terfelre. Namost ha ott is egy rambo lett volna, aki szerint ha nem a hataratkelon jossz, akkor ellenseg vagy, aki az orszagra tamadt, akkor ott bizony kitort volna a haboru. De azok - legalabbis hozzad kepest - ertelmesebbek voltak, megbeszeltek a dolgot, es a vegen mindenki szepen hazament.

Mondjuk mokas is a jelenet, amint Juszuf Hasszan karjan az egyik pujaval, mogotte az asszony, meg a masik puja szaladnak Nemeto. fele, de a miska74 meg a locsemege nevu hos, bator, szittyamagyar hatarvadaszok lemeszaroljak oket, mert nyilvan a 4 kis g*ci megtamadta az orszagot.

Én sem csákánnyal látogatok falat bontva másokat, legalább is szerintem nem illik így.

neked segitenek a hulyebbnel hulyebb hasonlatokat kitalalni?

a nagy menekülésben kitartott egészen idáig a lendület?

es meg tovabb is, ha hagynak oket. Azt te is tudod, hogy nem ide akarnak jonni.

A kölni balhé megvan még?

persze, sajnalatos dolog, gyorsitott eljarasban, peldasan meg kell buntetni az elkovetoket, aztan kiutasitani az orszagbol. En is azt mondom, aki nem hajlando integralodni, az menjen mashova.

Ami az orosz bérencezésedet illeti, hűsd le magad! Ha úgy gondolod, van bizonyítékod,

van! A hozzaszolasaid azok.

továbbá nem vagyok közszereplő,

azt en nem tudhatom, de legalabb nem az ostoba ellen tiltakozol. Gondolom, te is erezted, akkor nagyon kilogna a lolab.

+1 - "az egyetlen helyes megközelítés az, hogy senkit." - Részemről, Ámen!

(Azt is mérlegre téve, hogy Afganisztánban, Pakisztánban, Észak-Afrikában van még úgy potenciális, adott esetben az Európából "hazaérkező" jó hírek függvényében, gyorsan útnak induló, 50 millió gazdasági menekült. Ez helyes önvédelmi reflex. Nem is tudom..., annak, akinek nincs ilyenje, mije van helyette?)

- Azaz van egy kiskapu: turistaként, ahogyan mi is megyünk, mondjuk Kairóba.., egy-két hétre. - Természetesen VÍZUMMAL!

"Aztán azért is hülyeség volt az EU csatlakozás, mert kicsi a súlyunk az EU-n belül."

És ha nem vagyunk az EU-ban, akkor mekkora súlyunk bárkivel szemben is? Kb. 0, az a baj. Nincs erős gazdaságunk, nincs erős hadseregünk, nincsenek nélkülözhetetlen termékeink vagy szolgáltatásaink, szóval semmilyen szempontból nem csökkent a befolyásunk. Viszont a világ legnagyobb gazdaságú államszövetségének tagja lettünk, és ezt ki lehetne használni.

"Önmagában azt nem érzem bajnak, hogy a Fidesz ezt felfújta, s plakátkampányt csinált belőle."

A fidesz kurvára nem ezt csinálta. Egy gyűlöletkampányt csinált belföldön, belföldi céllal, közben a haverokba beletolt pártízmilliárdot.

Csúsztatás, amit írsz. Ha nem vagyunk EU tagok, akkor teljes az önrendelkesésünk, ha úgy tetszik, 100 % a súlyunk. Jó, persze, a parlamenti képviselők nem egyetlen pártból delegáltak - szerencsére -, szóval valamilyen parlamenti konszenzus szükséges, nagyobb horderejű, 2/3-os törvényekhez mindenképp. Ezzel szemben EU tagállamként lemondtunk a szuverenitásunkról, s olyan kérdésekben, amelyekben korábban a parlamentünk dönthetett, most alig néhány szavazatot tehetünk. Én erről beszéltem.

A többi, amit írsz is mese habbal, mert a védővámoka hazai gazdaságot védenék, ugyanakkor ahhoz valóban nem erős a gazdaságunk, hogy akár az EU-n belül nagy befektetők lennénk. Más szóval az EU piaca lettünk, ezzel nyertek a régi, gazdaságilag erős tagországok, mi viszont a nyakunkba kaptunk egy rakás korlátozást a semmiért.

Ami a személyek szabad mozgását illeti, hagyjuk már. Nem teljesen mindegy, hogy igényel valaki útlevelet, s úgy utazik, vagy személyivel? Ez nem olyan vívmány, amiért egy rakás hátrányt fel kellene vállalni. Ez nagyjából annyi előny, mint az illatos rózsaszín WC-papír a nem illatosított fehérhez képest. Jó, jó, de semmi valós értelme sincs.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nézd, ott tartunk, hogy nem vezethetjük be fixen, statikusan a nyári időszámítást sem. Mondjuk van erre kreatív javaslatom, tudniillik az időzónához szabadon csatlakozhatunk. Annyit kell csinálni, hogy nyáron GMT+1-hez, míg télen GMT+2-höz kell tartozni, félévente erről ki kell jönnie egy új jogszabálynak, aztán Juncker és csapata bekaphatják, így mindenképp UTC+2 lennénk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bocs, másodszor is leírtam. Értem, de ha nem lennénk EU tagok, akkor minden nehézség nélkül menne ez, s nem azon kellene izgulni, hogy átmegy-e a javaslatunk, vagy lefújják, esetleg szokásos zsarolási potenciált látnak benne, hogy jól van, mehet, de mindennek ára van, cserébe mondjuk fél Afrikát befogadjuk. Aha.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De baszki, ez egy dolog. Nyilván minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, mittomén a munkahelyeden fizetést kapsz (ami jó), de be kell menned és el kell végezned a feladataidat, ami nem annyira. És néha vannak néha olyan hülye szabályok, hogy öltöny-nyakkendő, akkor is ha épp kényelmesebb lenne pólóban és papucsban. Ez az óraállítás valami ilyen öltöny-nyakkendő baromság, szar de együtt lehet vele élni.

Izgulni meg nem kell, meg kell próbálni mgváltoztatni. Tudomásom szerint a kormány eddig 0 lépést tett az ügyben, csak a hozzád hasonló eu-ellenesek hőbörögnek hogy deháesselehet mermérnemlehet.

Ezt értem, csak felesleges felvállalni a korlátokat. Nem igazán tapasztalom az előnyöket. Az, hogy Nyugat-Európa piaca lettünk, nem az. A szabadságunk jelentősen csökkent, az életszínvonalunk ezzel szemben nem javult. Ez így egy borzasztó rossz üzlet volt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Nem igazán tapasztalom az előnyöket."

Az a helyzet, hogy a jóhoz könnyű hozzászokni.

"A szabadságunk jelentősen csökkent, az életszínvonalunk ezzel szemben nem javult."

Nézz kicsit körül a szomszédos Ukrajnában, ha szeretnéd látni a különbségeket. Illetve nézd meg, hogy hol tartanak azok a szomszédaink, ahol nem populista balfaszok a vezetők.

Néha elgondolkodom azon, hogy kellene egy múltba révedős nemzeti rezervátum, útlevéllel, vízummal, védővámmal, saját pénzzel, saját bankrendszerrel, ahol különösebb országkockázatok nélkül kipróbálhatná minden múltban élő az unión kívüli életet saját autonóm kormányzással, aztán eldönthetné, hogy tényleg jobb-e úgy élni...

"Ezt értem, csak felesleges felvállalni a korlátokat."

Még egyszer: ez egy csomag. Vannak előnyök és vannak hátrányok, olyan nincs hogy csak az egyiket kérem.

"Nem igazán tapasztalom az előnyöket."

Pl. nem mentünk csődbe az előző évtized végén. Ez azért nem kis előny. Ha nem EU tagállamként hanem kis lófasz Magyarországként egyedül lettünk volna, akkor simán a saját bőrödön érezted volna hogy milyen is egy államcsőd belülről. Persze lehet hogy akkor is inkább a szuverenitásnak örülnél, mert mi így szállunk le a bicikliről.
De nézzük például Szlovákiát, ugye ők volta a régió szegényei 10-20 évvel ezelőtt, aztán ma már ott tartunk hogy a jobb bérért Szlovákiába jár át a magyar melós dolgozni. Annyi a titkuk, hogy a kormányuk - a maradék szuverenitásukkal - nem volt olyan fasz, mint a mindenkori magyar kormány, aztán leléptek bennünket.

"Az, hogy Nyugat-Európa piaca lettünk, nem az. A szabadságunk jelentősen csökkent, az életszínvonalunk ezzel szemben nem javult. Ez így egy borzasztó rossz üzlet volt."

És Nyugat-EU pedig a mi piacunk is lett. Hogy ki tudjuk-e használni az már más kérdés.
A szabadságunk érdemben nem csökkent, az életszínvonalunkat pedig nem az EU-nak köszönhetjük, hanem a mindenkori magyar kormányoknak. Mert gyurcsánynak is volt 6 éve, és orbánnak is volt 6 éve, de mindegyik csak elkúrni tudta.
Sajnos annyira nem korlátozza az EU a szuverenitásunkat, hogy ezt ne tudták volna megtenni...

Sajnos annyira nem korlátozza az EU a szuverenitásunkat, hogy ezt ne tudták volna megtenni...

Ezen mondatod után nincs kedvem folytatni a vitát, ugyanis olyan alapvető nézeteltéréseink vannak az élet mibenlétéről, értelméről, a fontos és kevésbé fontos dolgokról, a szabadság fogalmáról, hogy nincs értelme. Más az axiómarendszerünk, mást értünk a fogalmakon. Az, ami neked jó, az nekem rossz és fordítva. Amíg a „jó” és „rossz” fogalmáról sem sikerül egyezségre jutnunk, addig kár minden szóért.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem sincs kedvem folytatni, az egyik oka hogy annyi hsz van már hogy meguntam.

Másrészt az tényleg alapvető nézetkülönbség köztünk, hogy neked tök mindegy hogy milyen fasságot csinál a mindenkori magyar kormány (bár lehet h ez csak a fideszre igaz, nemtom), neked az a lényeg hogy "teljesen" szuverén módon azt csináljon amit akar.
Nekem meg baromira nem mindegy hogy mit csinál, és ha egy fasságtól valami eltéríti őket annak örülök. Ha a józan eszük akkor annak, ha az EU akkor annak, ha leszáll a mennyből egy angyal és pofánbassza őket szívlapáttal akkor annak.

EU tagság előnyökről: Magyarország baromi sok pénzt kapott az EU-tól.
Volt több olyan év, amikor gyakorlatilag _minden_ állami nagy beruházás EU pénzből ment részben vagy egészben.

EU pénz nélkül sokkal kevesebb autópálya épült volna, nem lenne 4-es metró, egy csomó villamos pálya felújítás, meghosszabbítás nem történt volna meg, nem lettek volna újabb buszok, villamosok, vonatok, stb.

Persze lehet, hogy neked személyesen egyik sem előny, mert valami faluban laksz, és sohasem utazol sehova, de Magyarországnak jól jött.

A 4-es metró kényelmes, az autópálya kényelmes, de ettől még a hajléktalan megfagy az utcán, akinek nincs munkája, annak nem lesz - legfeljebb egy projectre -, és továbbra is maradnak az egyenlőtlenségek, illetve az, hogy épp azok keresnek a legkevesebbet, akik a legtöbbet dolgoznak, s számukra nincs boldog élet, csak stressz, félelem a kilakoltatástól, attól, hogy nem tudja kifizetni a számlákat, marad a rossz életminőség. Azt kellene megérteni, hogy a 4-es metró tényleg marha jó, de teljesen felesleges. Korábban is el lehetett jutni Kelenföldre, legfeljebb pár perccel tovább tartott.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"de ettől még a hajléktalan megfagy az utcán, akinek nincs munkája, annak nem lesz [...]"

És ez szerinted az EU tagság eredménye? Ha nem lennénk az EU tagjai, az országnak több lehetősége volna ezeket a problémákat kontrollálni és megoldani?

Nem mondom azt, hogy egy megfelelő ország ne tudna némi önállóságot a saját javára fordítani, de valóban ilyen országban élünk? Nem esélyesebb, hogy az EU-s szabályozások és pénzek nélkül csak még rosszabb volna a helyzet?

"Azt kellene megérteni, hogy a 4-es metró tényleg marha jó, de teljesen felesleges. Korábban is el lehetett jutni Kelenföldre, legfeljebb pár perccel tovább tartott."

Úgy tűnik számos példából kiragadtad azt az egyet amit tényleg nem volt annyira fontos megcsinálni (bár ez vitatható). Gee említett még autópályákat, villamosvonal felújításokat, új buszokat, stb, mi a helyzet azokkal, és a sok más fejlesztéssel amire EU pénzek nélkül nem jutott volna még ennyi sem?

A felsorolt rossz dolgok nem az EU tagság következményei.

Viszont gondolj abba bele, ha az EU nem adott volna pénzt, de az állam mégis megépített volna ilyen-olyan nagy beruházást (bizonyára nem az összeset), akkor arra honnan lett volna pénz? Vagy magasabb adók lettek volna, vagy átcsoportosítottak volna olyan területekről, amik most úgy-ahogy működnek.
Vagyis _elképzelhető_, hogy EU tagság nélkül több lenne a hajléktalan, még rosszabb lenne az oktatás, az egészségügy, stb.

Emellett ha az infrastruktúra beruházások elmaradnak, akkor a gazdaság se tud úgy fejlődni, ha nem lennénk EU tagok, akkor néhány külföldi beruházó nem nálunk épített volna gyárat -> magasabb lenne a munkanélküliség, kisebb GDP-ből kevesebb jutna nyugdíjra, erre-arra.

Röviden: ha nem lennénk EU tagok, kevesebb lenne az ország pénze, és ennek a negatív hatásait a legtöbb ember a saját bőrén érezné.

?

Hogyan jönnek ide az oroszok? Te már mindenben őket látod? Komolyan nem értem, hogyan jönnek nálad képbe az oroszok egy olyan hozzászólásból, amelyben leírtam, hogy noha kényelmes a 4-es metró, magam is használom, de attól még felesleges.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ok, megmagyarazom. Szoval ket lehetoseg van: az egyik az, hogy orosz berenc vagy, ezert terelsz, kodositesz es zavarsz ossze dolgokat. Az ugyanis koztudott, hogy a Kreml masszivan dezinformal, manipulal es keveri a szart. Igen, ebben az orszagban is. Noha ez egy orosz barat kormany, de szamukra Viktorovicsek es az alattvaloik (igy te is) cuzammen az n+1-edik sotet paraszt a sakktablan.

Pl. allitasod szerint az diktatura, hogy az EU-s burokratak (akik kozott, csak jelzem, magyar hivatalnokok is vannak) beleszolnak bizonyos dolgokba, hogy egy osszehangolt europai allamszovetseg jojjon letre.

A masik lehetoseg az, hogy egy tokkelutott idiota vagy valami brutalis modon kiforditott gondolkodassal. Ezt valoszinusiti pl. a szamolatlan bantoan ostoba hasonlatod is.

De az is lehet, hogy a ketto egyszerre van jelen...

Ja, így már értem. :) Mindegy, mit gondolsz rólam, nem érzem szükségét annak, hogy a világnézetemet hozzád igazítsam.

Fentebb - vagy lejjebb, ezt már nem tudom -, írtam arról, hogy hiába vannak magyar képviselők is az EP-ben, ez csak porszemnyi a szavazatok között, s olyan dolgokon kell aggódni, olyasmiért lobbizni, amiért EU tagság nélkül nem kellene. Egyszerűen csak hoznánk róla egy törvényt, holnaptól fogva az a jog, s meg is vagyunk. Nem tudom, mit nem értesz ezen.

Írod, hogy összehangolt európai államszövetség. Miért is? Mitől jó ez? Azt értem, hogy a nyugati államoknak kellettünk piacnak, tehát az világos, hogy a németeknek, franciáknak miért jó ez. Na, de nekünk?

Ami az EU pénzeket illeti, azok nem tartanak örökké, hiszen felzárkóztatás az eredeti célja. A másik dolog, hogy fizetünk is a kasszába, csak erről nem nagyon hallasz a hírekben. Még az oly sokat szidott Fideszhez húzó sajtóban sem.

Szóval mi a fészkes fenéért adtuk fel az önrendelkezésünket?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"s olyan dolgokon kell aggódni, olyasmiért lobbizni, amiért EU tagság nélkül nem kellene. Egyszerűen csak hoznánk róla egy törvényt, holnaptól fogva az a jog, s meg is vagyunk. Nem tudom, mit nem értesz ezen"

Meglepne, ha azt mondanám, hogy EU szinten igen nagy többségben olyan döntések születnek, amelyek az országok együttműködését segítik? És jellemzően nemzeti hatáskör az, ami az országhatáron belül marad...

Az időzóna például egy ilyen dolog, amiben volt egy közös megegyezés és nem lehetetlen az, hogy egy ország időzónát váltson vagy megszüntesse a téli-nyári átállítás, csak keresztül kell menni a megfelelő procedúrán. Azért kell átmenni a megfelelő procedúrán, hogy mindenkinek legyen ideje felkészülni és esetleg közölni azokat az problémákat, amelyek blokkolják a folyamat végrehajtását... például irdatlan mennyiségű szoftvert kell átírni és megjósolhatatlan mennyiségű hardvert kell felülvizsgálni ahhoz, hogy ezt kivitelezzék. Persze lehet ostobán jogászkodni, hogy márpedig jövő ősztől nincs átállítás, csak valakinek viselnie kell az ezzel járó mindenféle költségeket.

Az EU folyamat legalább gondolkodásra késztet, időt ad arra, hogy felgyúljon a kis lámpa, hogy baj lesz ebből, mint ahogy Lázár is lazán megígérte, hogy majd a kormányablak alkalmazottai kiviszik a nyugdíjasok júdáspénzét és egész komolyan gondolták, aztán Kövér László kormányablakban dolgozó felesége kellett ahhoz, hogy rájöjjenek: se idő nem lesz erre, se erőforrás, se pénz. Normál esetben nem az van, hogy ha egy politikus rokona érintett a balfaszságban, akkor meghúzzák a gyeplőt, hanem még előtte rendesen végiggondolják. Több idő, de kevesebb blama.

Országok milyen együttműködését? Gazdasági? Most akkor megint az ember van a gazdaságért, nem pedig fordítva? Csak két kulcsszó: TTIP, GMO. Azt magyarázom, hogy EU nélkül nem kellene alkalmazkodni jó néhány dologban, nem kellene az együttműködés oltárán - ami valójában a pénzügyi rendszer, a tőke érdeke - feláldozni az emberek mindennapjait.

És igen, aki aznap éjszaka utazik, annak ne kelljen 1 órát ücsörögnie a semmiért a vonaton, aki akkor éjszakás nővér, annak ne kelljen 13 órát dolgoznia, amit persze nem fizetnek ki. De szívás az 1 órával korábbi kelés is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Országok milyen együttműködését? Gazdasági? Most akkor megint az ember van a gazdaságért, nem pedig fordítva?"

Egyrészt gazdasági _is_, másrészt ha rossz minőségű a gazdasági együttműködés a szomszédokkal, akkor neked még rosszabb lesz, még jobban ki fognak zsigerelni és még több lesz a hajléktalan...

"Csak két kulcsszó: TTIP, GMO."

Igen, ezek balfaszságok, tessék tiltakozni ellene. Lehet. Sőt, kell. Mikor és hol tiltakoztál ezek ellen utoljára?

"EU nélkül nem kellene alkalmazkodni jó néhány dologban"

De, kellene. EU tagság előtt is kellett alkalmazkodni, hol a KGST-hez, hol a nyílt piachoz. Sőt, úgy kellene alkalmazkodni az összes szomszédhoz és piachoz, hogy közben esélyed nincs semmiféle kompromisszumra, mert nem látsz rá a folyamatra, aminek a végeredményével együtt kell élned. Az angolok erre most jönnek rá, hogy a kilépéssel elvesztik az összes előnyt, viszont megmarad a hátrányok többsége.

Szóval azt mondod, az év egyik felében Ausztriával lennénk egy időzónában, a másikban Romániával? A MÁV egy átlagos hétköznapot képtelen összehangolni, de ezt lehetetlen lesz. Finom munka lesz a nemzetközi szállítmányozás, és a vállalatirányítási rendszerek leprogramozása, követése, ami persze pénzbe fog kerülni, amit te szívesen kifizetsz az előnyökért.
Mindegy is, évek kellenek, hogy ez rendesen le legyen vezényelve, és minden lényeges szoftver frissítve legyen. De milyen jó, hogy télen, amikor amúgy is rohadt hideg van, és szabadban nem tudok nagyjából semmit sem csinálni, tovább lesz világos, és bár most is sötétben kelek, még később kell fel a nap, tovább fokozva a reggeli hangulatom.

A végeredmény épp az lenne, hogy nem kellene állítani az órát. A téli-nyári időszámítást kompenzálná az időzónák közti vándorlás. Persze az volna a normális, ha az EU hagyná a statikus időzónát, s a téli-nyári időszámítás nélkülözését.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amit mondasz, jogos, bár hozzátenném, hogy ma is léteznek országok, amelyek nem váltanak félévente, és ők is valahogy meg tudták oldani az összehangolódást a szomszédos országokkal/időzónákkal.

De tény ami tény, hogy lehet több problémát okozna, mint ami haszna lenne, ezért tartom butaságnak, hogy az ország akar önkényesen időzónát váltani, és nem az egész térségre/idősávra alkalmazzák a nincs téli/nyári átállás szabályt.

"De milyen jó, hogy télen, amikor amúgy is rohadt hideg van, és szabadban nem tudok nagyjából semmit sem csinálni, tovább lesz világos"

Ez csak egy dolog. Neked nincs rá igényed, sokakat viszont eléggé pocsékul érint ha a szabadidejük minden pillanatát sötétben töltik. Depresszióra hajlamosakat ez komolyabban érinti. Azt mondják, hogy az átállás időszakában a balesetek száma is megnövekszik valamennyivel, és egészségügyi kockázatai is vannak a dolognak.

Nem beszélve arról, hogy félévente szokhatom meg, hogy épp az UTC 1 vagy 2 órányira van :)

"Ha nem vagyunk EU tagok, akkor teljes az önrendelkesésünk, ha úgy tetszik, 100 % a súlyunk."

A nullának a 100%-a is nulla.

"Ezzel szemben EU tagállamként lemondtunk a szuverenitásunkról, s olyan kérdésekben, amelyekben korábban a parlamentünk dönthetett, most alig néhány szavazatot tehetünk. Én erről beszéltem."

Hű, sorold már azt a rengeteg dolgot amit ezzel vesztettünk. De most komolyan, érdekelne hogy mik azok a húde dolgok amiket a zeu eldönt a fejünk fölött és a magyar gombnyomkodó biorobotok jobban csinálnák...

"A többi, amit írsz is mese habbal, mert a védővámoka hazai gazdaságot védenék"

Ha védővámmal kell védeni, akkor arról beszélsz hogy nem versenyképes az importtermékkel szemben. Mert ha az lenne, akkor nem kellene védővámmal védeni. Ami azt jelenti hogy a magyar fogyasztónak drágább.
Ezt magyar fogyasztóként azért nem annyira szeretném...

"Ami a személyek szabad mozgását illeti, hagyjuk már. Nem teljesen mindegy, hogy igényel valaki útlevelet, s úgy utazik, vagy személyivel? Ez nem olyan vívmány, amiért egy rakás hátrányt fel kellene vállalni."

Mi az a rakás hátrány? De most komolyan, és ne ilyen elfont fasságokkal gyere hogy dehát a szuverenitásunk. Nem, konkrétan, mik azok a hátrányok?

Konkrét példa a nyári időszámítás statikus bevezetése, amelyre meglenne a parlamenti akarat. Szerintem is jó lenne. Már rég eltűnődtem azon, hogy nyáron nyilván az a jó, ha sokáig világos van, amúgy is igen korán kel a Nap. Télen meg szintén értékesebb a délutáni világos, mert az édesmindegy, hogy sötétben vagy világosban botorkál be az ember a munkahelyére, mire megissza az első kávét, úgyis világos lesz. Hétvégén meg legalább nyugodtan lehet aludni. Ha jól számolom, Budapest UTC-hez képest 1 óra és 16 perccel van keletebbre, tehát valóban a téli időszámításhoz van közelebb, de a téli és nyári között valójában. Viszont a nyári időszámítás közelebb lenne az életmódunkból fakadó igényeinkhez. Mi a fenének állítgatni az órát? Mellesleg az egykoron energiatakarékosság ma már alig számít, de ha UTC+2-t választunk, épp meg is marad az a hatás is.

Na most van ez az EU, amely ezt megakadályozná. Mégis miért? Egy módon lehetne ezt kikerülni némi jogi trollkodással: félévente törvényben rögzítenénk, hogy nyáron a GMT+1, télen pedig a GMT+2 időzónához tartozzunk, ezzel épp kompenzálva az EU által ránk erőltetett téli-nyári időszámítás hatását. Mert ugye, legalább az időzónát megállapíthatjuk mi magunk.

A nullának a 100%-a is nulla.

Értékelem a cinizmusod, de nem gazdasági súlyról beszélek még mindig, hanem önrendelkezésről. Arról, hogy ha valamit szeretnénk, akkor ne EU-s jogszabályhoz kelljen alkalmazkodni, hanem a parlament hozzon róla döntést, s akkor az úgy legyen. Az milyen már, hogy úgy kell lobbizni valamiért, amit simán megtehetnénk az EU nélkül. Na, erről a súlyról beszéltem. A döntésképességről. Magyarország/EU=kicsi. Magyarország/Magyarország=1. Remélem, így már világos.

Másik példa. Volt arról is szó, hogy az EU elmeszelné a munkanap áthelyezéseinket, előre ledolgozott olyan napokat, ahol az ünnepnap és a hétvége közé esik egy munkanap. Jellemzően keddi, csütörtöki ünnepekről, s ennek kapcsán hétfői, pénteki munkanapokról van szó. Mert, hogy problémát okoz az elszámolásban, a pénzügyi rendszerben, a kereskedelemben. Hát tudod, csesszék meg, írják át a banki software-eket, s hagyják meg a jól kitalált, jól bevált hosszú hétvégéinket, amikor is szabadság kivétele nélkül el lehet utazni pár napra. A gazdaság illetve a pénzügyi rendszer van az emberért, nem pedig fordítva, de tudom, nem kevesen úgy látják, hogy a pénzügyi rendszer a szent tehén, s ennek kiszolgálására az emberáldozat nem probléma.

Nem izgat a versenyképesség, mert inkább ennék a magyar gazdától finom magyar paradicsomot, mint valami növekedési hormonnal telenyomott íztelen, egészségtelen külföldi szart, még ha a magyar termék pár forinttal drágább is. Ráadásul jobban érezném magam azért is, mert Jóska bácsi nem akasztaná fel magát kilátástalanságában, hanem értelme lenne az életének, örömmel csinálná, amit csinál, s meg is élne belőle.

További hátrányok: házi pálinkafőzés adómentessége, élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermék-értékesítést terhelő adó, telekomadó, reklámadó, Erzsébet-utalvány, népvándorlók kvóta alapján történő kötelező betelepítése. Elég konkrét?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Ráadásul jobban érezném magam azért is, mert Jóska bácsi nem akasztaná fel magát kilátástalanságában, hanem értelme lenne az életének, örömmel csinálná, amit csinál, s meg is élne belőle.

Ez speciel pont nem az EU-n múlik. Különben ez nem fordul ma már elő, ne feledd, jobban teljesítünk.

Az óraállítás egy dolog, vótmá, a hsz felét letudtam. :)

Az önrendelkezés témában továbbra se értek egyet, nagyon kevés olyan dolog van amiben az EU korlátoz. Ezek is túlnyomó többségében olyanok, hogy akkor korlátoz ha túl nagy fasságot csinálna a té parlamenti többség.

Munkanap áthelyezés: erről még nem hallottam, de 12 éve vagyunk EU tagok, ez nem változott, szóval ez inkább az urban legend kategória szerintem.
Ugyanakkor ezek a szombati munkanapokat én simán megszüntetném, mert több kárt okoz mint hasznot. Az ország fele szombatot tart, a másik fele pedig dolgozik. Vagyis inkább csak dolgozgat, ímmel-állam, kummantva, és ezért szét van cseszve a hétvégi pihenése és a következő hétre is kevésbé tudja magát kipihenni.
Én kötelező szabadnapként adnám ki az ilyen hétfőket/péntekeket, már ha vannak.

Az a te dolgod hogy nem izgat a versenyképesség, viszont az EU nem korlátoz abban hogy finom paradicsomot (egyébként nem pár forinttal drágábban, hanem sokkal drágábban), viszont elvennéd mástól a lehetőséget hogy a versenyképes (értsd: olcsó) terméket vegye.
Az meg egy mese hogy Jóska bácsi húde megél belőle, mert egy fenét. A mezőgazdazdaság a magyar GDP 5%-át adja, és zömmel ez is fideszközeli nagybirtokosok kezében van ma már. Ők pedig gépesítve termelnek, kevés élőmunkát igénybe véve.
És még egy apróság: elég közelről néztem végig a magyar mg. szétverését és lezüllését, és ez messze a 2004-es EU csatlakozás előtt történt...

A továbbiak:
- házi pálinkafőzés adómentessége - ami egy ordenáré fasság volt, már bocsánat. Bevezetni se lett volna szabad, hatalmas kárt okozott, mert gyakorlatilag lehetetlen úgy ellenőrizni hogy mindenre rámondták a csalók, hogy ez az ő akárhány literjük amit a saját kezükkel főztek.
- élelmiszerlánc-felügyeleti díj - ami ugye arról szólt, hogy a cba drága és szar tehát aki teheti nem vásárol ott, de ugye fideszes cég, szóval akkor tegyünk különadót a jól működő kisker egységekre. Amit a sor végén nyilván én fizetek meg, a vásárló. Köszönöm EU, hogy ezt - még ha lassan is - de megtiltottad.
- a dohánytermék-értékesítést terhelő adó - ez nem rémlik, de a fidesz az egész dohánykisker szegmenst ellopta a haveroknak, aztán meg a nagykert is. Az eu sajnos hagyta.
- telekomadó, reklámadó - mindenféle szektoradót csináltak, nem tudom hogy mit vonatott vissza az eu és mit nem. Tökre örülök neki hogy az állam a mobilszolgáltatómon keresztül _IS_ adóztat (a 27% áfán és hasonlókon kívül).
- Erzsébet-utalvány - ami ugye arról szólt, hogy csináltak egy állami hogyishívjákot amire sokkal kedvezőbb adókulcsok vonatkoztak mint a többi szereplőre - az ilyet pedig nem szabad hagyni. Sajnos mire az EU lépett addigra a zállam szétverte ezt a piacot.
- népvándorlók kvóta alapján történő kötelező betelepítése - igen, ez is volt már. Minimálisan számú menekült akit akit a magyar kormány választ ki és vesz át az EU-s határországoktól. Ebből amúgy nem lett semmi.

Hát továbbra se nagyon látom a hátrányokat, ezek alapján én inkább előnynek tartom hogy "elvesztettük a szuverenitásunkat" és az eu belepofázik a magyar kormány fasságaiba.

"Én kötelező szabadnapként adnám ki az ilyen hétfőket/péntekeket, már ha vannak."

Plusz vannak országok, ahol ha hétvégére esik ünnep, akkor a következő munkanapot megkapják, hogy ne vesszen el a szabadnap. Például Kínában. Összességében azt hiszem gyengén állunk szabadnapok tekintetében kelet és nyugat felől nézve is.

A demokrácia mégis csak arról szól, hogy az a kormány vezeti az országot, amelyet a nép megválasztott. Az nem demokrácia, hogy választunk egy kirakati bábut, felöltöztetjük, kisminkeljük, szépen mosolyog, majd az országot irányítják olyanok, akiket nem választottunk meg, például EU-s bürokraták. Az egy más kérdés, hogy utálod ezt a kormányt, és örülsz annak, ha antidemokratikus módon valaki beleszól Magyarország belügyeibe. Értem, csak ez nem demokrácia. Ez a diktatúra, nem pedig az, amelyről a liberális kánon azt véli.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Majd akkor beszéljünk, amikor
- tudnak számolni
- a szavazócédulákon lesz egy olyan pont, hogy "tököm tele van azzal, amit bármelyik párt művel, gondolkodjatok már el"

Engem rohadtul nem érdekel a nagy "fújliberális-fújnáci" összecsapás, az inkább, hogy a hallgatóimat megkérdezve 75% menne ki külföldre. Ez nagyon gáz!

Az EU mellett elhangzó érvelések tények, el kell fogadni. (Nem hiszem, hogy Magyaro.-n komolyan gondolkodik valaki is a kilépésről.) A hallgatók külföldre távozása, önmagában még nem gáz. Elmennek "világot látni". Tapasztalnak, nyelvet tanulnak, és esetleg, ha az itt maradóknak sikerül élhetőbb országot teremteni addigra, majd viszzajönnek, és még beruháznak is, korszerűbb munkahelyeket teremtenek a jövő magyar nemzedékének, mintha eredetileg itt maradtak volna.

Az ország muszlimokkal való kényszerbetelepítése, viszont nem növeli az élhetőbb ország megteremtésének esélyét. Ez az 1000 éves Magyarország. Nincs hagyománya az idegenek elfogadásának. Az muszlim vallású idegeneket nem szeretné senki sem. (Már egy roma származású család beköltözése is pánikszerű menekülést indukál magyar családokkal élő utcában, és akárhol is Magyarországon. Lássuk be. Az itt elhangzó más nézetkülönbségek jórészt, esetleg kompromisszumosan, de megoldhatók, a betelepítés álltal okozott problémák, még az elkövetkező 100 év alatt sem.

Tehát észszerű felsorakozni minden magyarnak, az ez elleni zászló alá, mert ezt történelmi tények sora indokolja. (Kivéve, ha valaki, itt alapból muszlim vallású. De ő rövidebb hosszabb idő alatt, ha jobban megismeri az országot, úgy is elmenekül magától, és a kivétel csak erősíti a szabályt.) Brüsszel ezeket az ellenérzéseket határozatokkal nem oldhatja meg. Viszont életükre szólóan kics*szik az erre a célra kiválasztott betelepítendőkkel, később, a mennyiség növekedése esetén, akár polgárháborús viszonyokat is teremthet Magyarországon.

Kórházban, egy beteg arra a kérdésre, ki volt a kezelő orvosa, azt a választ adta: "az a migráns orvos" (szegény, 20 éve él, és a szakma által elismerten dolgozik a magyar kórházban.)

Mindannyian tudjuk, hogy százmilliókat és a világot érintő népvándorlás hatásai alól, hosszabb idő alatt nem vonhatjuk ki magunkat. De jó hozzáállással lassíthatjuk a folyamat nemzetünkre gyakorolt káros hatásait, és ezzel időt nyerünk. (Mert az EU más országaiból, majd száz év múlva muszlim idejövők, már nem lesznek ugyanazok a vallási fanatikusok, akik még manapság. Ráadásul az EU nyugatabbra lévő országaiból, már most, a muszlim bevándorlók elől menekülő "őslakosok", előbb hazára lelnek Magyarországon, mint azok akik elől menekülnek, őket jelenleg könnyebb lesz idegenként befogadni, mint a muszlimokat.)

Jelenlegi feladatunk, mint a közösség tagjának, minden lehetséges eszközzel lassítani az Európába, - így akár a hazánkba is, - irányuló betelepülési folyamatot, Ez az EU igényeinek is megfelel. A többi tagországnak is hasonló módon kéne hozzáállni ehhez a kérdéshez, és akkor hanyagságukkal nem akcelerálnának plusz népvándorlást.

"Elmennek "világot látni". Tapasztalnak, nyelvet tanulnak, és esetleg, ha az itt maradóknak sikerül élhetőbb országot teremteni addigra, majd viszzajönnek, és még beruháznak is, korszerűbb munkahelyeket teremtenek a jövő magyar nemzedékének, mintha eredetileg itt maradtak volna."

Az a baj, hogy nem jönnek vissza, nem ruháznak be és nem teremtenek korszerűbb munkahelyeket. Azért nem jönnek vissza, mert az itt maradók nem teremtenek élhetőbb országot. Sőt, éppen az elől mennek, sőt menekülnek el, amit az itt maradók épp újrateremtenek... és ha a balfaszok megkettőzött intenzitással basszák szét az országot, akkor a fiatalok megkettőzött intenzitással mennek el, csak a balfaszok nem veszik ezt észre, mert balfaszok.

"Tehát észszerű felsorakozni minden magyarnak, az ez elleni zászló alá, mert ezt történelmi tények sora indokolja."

Hát a történelem pont nem ezt indokolja, lásd a betelepítéseket... egyáltalán ki a magyar? Én például sváb vagyok. Te be mernél vállalni egy genetikai tesztet és annak megfelelően élni a továbbiakban, mint betelepítettek leszármazottja?

Én is csak ezt tudom mondani a gyerekeimnek. Tanuljanak és menjenek innen, amíg lehet. Majd mi is skype nagyszülők leszünk, mint a körülöttünk élő idősebbek többsége.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Az, hogy nem megyek el a választásokra hol fog beleszámítani az eredményekbe? Sehol. Amíg elsöprő győzelemnek tekinthető az, hogy az ország fele elment szavazni, és annak egy bizonyos hányada az "A"-ra szavazott, addig nem sok értelme van, ezt azért csak belátod.

A hallgatóimmal kapcsolatban nem az a baj, hogy mennének (megjegyzem, ez is az EU egyik lehetősége: van Erasmus, stb.). Az a baj, hogy nem jönnének vissza. Aztán csodálkozunk, hogy "fogy a magyar". Nem tudom, kitől van ez az idézet, hogy "azé az ország, aki teleszüli". Ha a saját fiataljaink (és sok köztük elég kiváló) elmennek, nem vállalnak családot, whatever, akkor csodálkozol, hogy megy a félelem az eliszlámosodástól?

Vagy megveszed a piacon azt a terméket, amit kapsz, vagy megcsinálod magadnak, vagy beletörődsz, hogy amit megálmodtál, olyan nincs.

Tehát vagy választol a politikai paletta szereplői közül, vagy pártot alapítasz, s betöltöd a piaci rést, vagy tudomásul veszed, hogy az élet ilyen.

Nem rosszindulatból mondom. Van jobb ötleted?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy hangyányival van. Bevezetni az "egyik sem"-et, ami jobban jelezné a pártjainknak, hogy van egy olyan csapat is, aki a "tollat a fületekbe" állásponton van. Talán lenne egy olyan fék-szerepe, hogy visszafogja a mindenkori kormányt a nagyobb túlkapásoktól. Ja, és persze nem lehetne "elsöprő győzelemnek" nevezni azt, amit ma bárki annak nevez.

Párt alapítása... Őszintén, olvasva a kommentjeimet, te ezt tényleg szeretnéd :-)? Nekem sem volt könnyű elfogadni azokat az álláspontokat, amiket leírok/leírtam. Nem akarom nagyon lelkiség/vallási irányba elterelni a dolgot, de egy kicsit az lesz belőle. Az talán néha kiderült, hogy próbálok katolikus lenni, de persze baromira nem megy. Ez is valahol oda tartozik számomra: szinte minden szentmisén az egyetemes könyörgésekben elhangzik, hogy "áldd meg a népek vezetőit, hogy együtt dolgozzanak az emberiség jövőjén", meg ehhez hasonlók. Akkor ezt most komolyan gondoljuk, vagy nem? Imádkozzuk, hogy "jöjjön el a Te országod". Akarjuk-e, aktívan dolgozunk-e érte? Sokszor magamon is azt veszem észre, hogy mondom ezeket a szavakat, de szinte hozzá gondolom, hogy "de persze ha az én életemet megváltoztatja, akkor még várj vele egy kicsit".

És tudjuk-e hitelesen védeni a keresztény Európát, ha ezeket az alap dolgokat elutasítjuk?

Szóval ez olyan kérdés nálam, ahol a kényelmem meg a lelkiismeretem igencsak ellentmondásban van. Ugyanide tartozik: akadály-e a magyarságom az emberiség (Isten gyermekei) üdvösségében vagy eszköz? Mit tartok előbbre? Hol a kompromisszum, ahol a magyarságomnak sérülnie kell azért, hogy a másik üdvözüljön. Kicsit olyan ez, mint amit a plébánosunk mondott a múltkoriban: ha egy államfő jön, vagy a pápa: hetekkel, hónapokkal előtte elkezdünk készülődni, rengeteg szervezés, biztonság, díszbemutatók, whatever. Ha az Isten jön? Kit érdekel.

Bocsánat a lelki oldalért, ne haragudjatok, csak legyen egy ilyen Advent is, ne csak a sörös ;-). Ha nem illik ide, vagy megbántok valakit, akkor törölhető, és természetesen elnézést kérek.

"áldd meg a népek vezetőit, hogy együtt dolgozzanak az emberiség jövőjén"

nekem meg pont az a resz jutott eszembe, hogy amikor elvesznek az istentelenek, orvendezes van

Hol a kompromisszum, ahol a magyarságomnak sérülnie kell azért, hogy a másik üdvözüljön.

tudsz mondani olyan elethelyzetet, amiben a magyarsagod serul?

Sokszor magamon is azt veszem észre, hogy mondom ezeket a szavakat,

en ezert sem szoktam a miatyankot mantrazni, nehogy en is csak ledaraljam...

Az EU parlamentet választjuk, az Európai Tanácsban pedig a miniszterelnök ül. Az EU nem kevésbé demokratikus, mint a magyar parlament, sőt...

Egyébként az új választási szabályok óta itthon, ugye az erősebb visz mindent és kevésbé tükrözi az eredeti választói akaratot, sokszínűséget. Vö.: a szavazatok 43%-val 2/3-ja volt a Fidesznek 2014-ben. Tehát az emberek többsége elzavarta volna őket már akkor is. Ehhez képest az EU parlament a demokrácia csúcsa.
--
http://naszta.hu

Igen, ez vicces.

Itt, Angliában is a brexit kampány egyik visszatérő eleme volt, hogy antidemokratikus az EU, mert nem azok döntenek rólunk, akiket mi választottunk.
Persze, mert nem csak mi választottuk őket, hanem az egész EU.

Ezzel szemben itt, Angliában, ugye két kamarás a parlament. Az alsóházat a magyarhoz hasonlóan eléggé torzító módon választás útján töltik fel, viszont a felsőházba azok ülnek, akiket a királynő lovaggá ütött. Bármiért. Pl. mert jó énekes, vagy sikeres üzletember, vagy mert a dédapja kíméletlenül vérbe fojtotta a megszállt pirézek függetlenségi mozgalmát.
Ezekre persze senki nem szavazott, soha.

Azért az remélem, még dereng, hogy a magyarországi választási rendszerben vannak listás helyek, meg egyéni mandátumok is. Ha az egyiknek az eredményét számolod csak, akkor persze simán kihozod belőle, hogy a 43 % az 2/3.

Marhára elbeszélünk egymás mellett. Lassan írom, hogy azok is megértsék, akiknek ez nehezen megy. Magyarországon választunk 4 évente. Ennek lesz valami eredménye. Ez alapján lesz egy parlamentünk és egy kormányunk. Ugyanakkor, EU tagként egy rakás jogszabály vonatkozásában jogharmonizációt kell érvényesíteni, azaz a parlament nem szavazhat csak úgy egy előterjesztésről, mert mi magyarok valamit valahogyan szeretnénk, hanem annak meg kell felelni az EU elvárásainak. Tehát nem szuverén, nem szabad az ország, a kormány nem tudja vezetni Magyarországot. Tegyük fel, én felvetek a képviselőm fogadóóráján valamit, ő előterjeszti, támogatná a parlament, mert jó ötlet - majd elbukik, mert nem EU-konform. Tetszik érteni, mit jelent az, hogy nem vagyunk szabadok?

Noha van egy általunk megválasztott párt, miniszterelnök - most abba ne menjünk bele, hogy a végső szó a köztársasági elnöké, a kormány tagjait a miniszterelnök nevezi ki -, s ezzel lényegében egy kormányunk. Viszont semmire sem megyünk vele, ha azok az EU bürokraták mondják meg, honnan fúj a déli szél, akiket nem választottunk meg. Hiába demokratikus az EU, attól még kicsi a súlyunk, s az egészen más problémákkal küzdő német ezáltal jelentős mértékben beleszól a mi életünkbe is, holott nem ismer minket, ellenérdekelt fél.

Ezért írtam, hogy ez így nem demokrácia, mert nem a megválasztott kormányunk manageli az országot, hanem ő az, aki kommunikálja az EU népszerűtlen intézkedéseit úgy, hogy ne legyen polgárháború belőle. Kicsi a kormány mozgástere, mert nem vagyunk önálló nemzetállam, nem vagyunk szuverén állam, az EU tagsággal lemondtunk a szabadságunkról.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy helyen csúszol el: úgyanúgy van beleszólás, hiszen az EU bürokraták dolgaiba a magyaroknak is van beleszólása, ez történik is gyakran. Csak van egy plusz réteg, ami tényleg szűr.

Én attól még szabadnak mondom magam, hogy az elmúlt 27 évemben (amióta élek) egy kormány se volt, aki normálisan az én érdekeimet képviselte volna és ne szólt volna bele. Oktatóként kicsi a súlyom, mert az egészen más problémákkal küzdő tömeg beleszól az én életembe, holott nem ismer engem, ellenérdekelt fél.

Ugyanez, csak nagyobb skálán. Valamit valamiért. Azért ne mondd, hogy olyan drámaian érintene.

Szerk: Egyébként ha vigasztal (bár nem hinném, hogy fog): nyugati rokonaim emlegetik, hogy az ottaniaknak meg az a problémájuk, hogy Kelet/Közép-Európa nyeli el az ő pénzüket, mert nincs átláthatóság, normális infrastruktúra, stb. Mindenhol vannak problémák.

Még egy szerk:
Amikor az Andrássy úton zajongó sörbiciklik, meg felvonulások vannak, és az engem zavar, akkor hiába szólok bárkinek, felsőbb szinten dől el, kicsi a szavam ahhoz, hogy az én véleményemre figyeljenek. Te meg (általános te) vígan mész és felvonulsz, és nem hiszed el, hogy engem ez zavar. Nekem meg korlátozódik a szabadságom. Ha Andrássy út mellett lakóként lenne egy kis közösségem nagy Budapest helyett, akkor ez a probléma nem lenne. Így meg a sok hülye budai átjön randalírozni, én meg rosszul élek. Ugyanez a bajod nagyban.

Írtam, hogy értem én, hogy van szava Magyarországnak az EU-ban, csak kicsi, mert kicsi a súlya. Éppen ezért nem teljesül a választók akarata, mert Hans - bárki is legyen ő - beleszól az életembe, holott ő nem magyar állampolgár. És igen, nagyon zavar, hogy lemondtunk a szabadságunkról. Helyesebben szólva én nem, mert én a belépés ellen szavaztam, de a többség így döntött. Nyomaszt is ez az ámokfutás, amit Merkelék rendeznek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem is van szavam a magyar közéletben, de kicsi, mert kicsi a súlya. Nem is teljesül az akaratom, mert Jóska - bárki is legyen ő - beleszól az enyémbe. És igen, nagyon zavar, hogy lemondtunk a normális oktatásról. Helyesebben szólva én nem, mert én a jelenlegi politikai pártjaink (mind jobb és bal oldal) ellen szavaztam, de a többség így döntött. Nyomaszt is ez az ámokfutás, amit a parlamentben rendeznek.

1/743.1e6 < 1/9.88e6

De ezen felül ugye kissebb közösség könnyebben jut valamiféle konszenzusra, mint egy nagy, különösképp, ha ezen kis közösségnek van valamiféle rendezőelv az életében: a hagyományai, szokásai, kultúrája. Éppen ezért nem lenne szabad ezt szétverni, mert képtelenek leszünk valami mögé egységesen beállni. A sokaság random akaratának eredője nagyjából mindig zérus lesz.

Amúgy kezd fárasztani, hogy csak azt keresed, mibe köthetsz bele. Lehet játszani, hogy lecseréled a szavakat, de csúsztatás, hiszen nem mindegy, mekkora a sokaság, s ezen sokaság akaratában mennyi közös van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"De ezen felül ugye kissebb közösség könnyebben jut valamiféle konszenzusra, mint egy nagy, különösképp, ha ezen kis közösségnek van valamiféle rendezőelv az életében: a hagyományai, szokásai, kultúrája."

De nem jut konszenzusra rendezőelv mentén... sose lesz konszenzus, arra várhatsz, hogy majd a közös hagyományok, a szokások vagy a kultúra okán konszenzus lesz, mert mindig mindenki különbözik és eddig mindig jött valaki és megosztotta a tömeget valamilyen hagyomány, szokás vagy kultúra mentén. Ha a nép fele bort iszik, a másik fele sört, akkor nehéz lesz konszenzusra jutni, főleg, ha jön valaki és azt mondja, hogy az igazi magyar ember bort iszik, máris van indok, hogy a magyarok fele miért utálja a másik felét.

Akkor lesz konszenzus, ha egyszer végre elzavarják a picsába azokat, akik sommás kijelentéseket tesznek, hogy ki az igazi magyar és békésen isznak tovább egy asztalnál sört és bort, ki mit szeret.

>Akkor lesz konszenzus, ha egyszer végre elzavarják a picsába azokat, akik sommás kijelentéseket tesznek, hogy ki az igazi magyar és békésen isznak tovább egy asztalnál sört és bort, ki mit szeret.

Már megint előkerült egy 1918-as komment, hihetetlen milyen áldatlan állapotok uralkodnak a hup szerverén...

Egyébként Yanco, korabeli elődeid is tettek ilyen értelmű nyafogásokat és nem igazán értették meg már akkor sem, hogy mások állandó basztatása helyett inkább örülniük kéne annak hogy szelel a fenekük, nameg később aztán - LeninFiúk username alatt - el is kezdték "elzavarni a picsába" a népeket, csak aztán átjött a /pol/-ról néhány jókötésű user, és néhány formás raid keretein belül úgy feltolta a saját végterméketeket a felfuvalkodott szürkeállományotokba, hogy azóta is krokodilkönnyeket hullajtotok az események ezen alakulása felett.

Kedvenc pártjaid totális megsemmisülése, valamint a Brexit és az Istencsászár eljövetele újabb finom jelzés, hogy nem ártana leállni a természetellenes hülyeségek állandó shitpostolásával...

--
... különben.

"is krokodilkönnyeket hullajtotok":gabucino

Na, sejtettem, hogy lenyúlták szegecs profilját, most már biztos.

"Kedvenc pártjaid totális megsemmisülése"

Nincs kedvenc pártom. :)

"...valamint a Brexit és az Istencsászár eljövetele újabb finom jelzés, hogy nem ártana leállni a természetellenes hülyeségek állandó shitpostolásával..."

Ó, whishful thinking. Attól, hogy valami szar, attól a fos nem lesz jobb, mert még várat se lehet belőle építeni. Az emberi hülyeség meg határtalan, ezt tudjuk.

>lenyúlták

... és kezdődik a sarokbaszorulás esetére rendszeresített sírás, meg persze mindig a másik a lenézendő aljanép aki hazudik, zsarol és lop, stb...

>whishful

Aztán előbb-utóbb mindig kibukik, hogy ezek a fekvőnyolcas méretű arccal ellátott, önmagukat a moralitás utolsó fellegvárának képzelő kozmopolita internacionalisták valahol hrogya méltán legendás szintjén állnak nyelvtudás szintjén

--
is

Legalább van mibe kapaszkodni.

Ilyenkor látni mennyire megfertőz egy életet, ha az ember valamiért kilóg a többiek közül és csúfolják már kisgyerek korában.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

"kissebb közösség könnyebben jut valamiféle konszenzusra"

Miért is állnánk meg Magyarország függetlenedésénél akkor? :) Szeretnék független Vas megyét, mert az urak ott fent 'pesten nem tudják milyen a vidéki élet, nem az én érdekeimet képviselik :)

Azért, mert a túl kis közösség életképtelen. Nincs annyi ember és infrastruktúra egy megyében, hogy a ma szükséges technológiákat, szakember készletet lefedje. Ezzel szemben egy ország elegendő ehhez. Nyilván nagyobb egység gazdasági szempontból lehet még jobb, de mint sokadjára mondom, nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság szolgálja az ember boldogulását. Tehát a rugalmas döntéshozatal, az azonos szokások, kultúra, nem utolsósorban nyelv(!) a kisebb méretek mellett érvek, míg a gazdaság a nagyobb méretek mellett. A kettő optimuma valahol a nemzetállamok mérete.

Ugyanakkor világos, hogy a gazdaságból sokat szakítók, a tőkések érdekei egyértelműen azonosak a gazdaság érdekeivel, de ez nem esik egybe a munkát vállaló néptömegek érdekeivel.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"A kettő optimuma valahol a nemzetállamok mérete."

De nincs olyan, hogy a nemzetállamok mérete. Nézz meg egy Oroszországot, Kanadát, Kínát, és hasonlítsd már azok méretét mondjuk Magyarországhoz, de kereshetek elő néhány Magyarországnál jóval kisebb országot is.

"A demokrácia mégis csak arról szól, hogy az a kormány vezeti az országot, amelyet a nép megválasztott. Az nem demokrácia, hogy választunk egy kirakati bábut..."

És habonyra szavaztál?
De tovább megyek: szavaztál káder jánosra? Szavaztál egyáltalán orbánra? Szavaztál egy fenét.

Te pontosan hogy kirakati bábura szavaztál, az a neve hogy országgyűlési képviselő. Aki baromira nem téged képvisel, nem a te érdekeidet képviseli, dehogyis. Hanem megmondja neki egy főfasz hogy melyik gombot kell megnyomnia és azt megnyomja. Ennyi a szumma teljesítménye. Illetve néha a kezébe adnak valami papírt hogy ezt aláírod és beadod önálló képviselői indítványként, aztán majd megszavazzuk. És jellemzően fogalma sincs arról hogy mi van a beadott papíron, de nem is érdekli. Mint ahogy a te sorsod se.

Persze ez formailag demokrácia...

Abban meg semmi antidemokratikus nincs, hogy a magyar választópolgárok akaratának megfelelően EU-tag az ország, és ez némileg szűkíti a mindenkori kormány döntési lehetőségeit.

"Másik példa. Volt arról is szó, hogy az EU elmeszelné a munkanap áthelyezéseinket, előre ledolgozott olyan napokat, ahol az ünnepnap és a hétvége közé esik egy munkanap. Jellemzően keddi, csütörtöki ünnepekről, s ennek kapcsán hétfői, pénteki munkanapokról van szó. Mert, hogy problémát okoz az elszámolásban, a pénzügyi rendszerben, a kereskedelemben. Hát tudod, csesszék meg, írják át a banki software-eket, s hagyják meg a jól kitalált, jól bevált hosszú hétvégéinket, amikor is szabadság kivétele nélkül el lehet utazni pár napra. A gazdaság illetve a pénzügyi rendszer van az emberért, nem pedig fordítva, de tudom, nem kevesen úgy látják, hogy a pénzügyi rendszer a szent tehén, s ennek kiszolgálására az emberáldozat nem probléma."

Eredmény szempontjából nem mindegy, hogy a hétfőt, vagy a szombatot veszem ki szabadnapként? Így viszont kötelezően el van döntve, hogy nekem szombatot kell kivennem, ha nem akarok dolgozni. Tudod mit? Csesszék meg az emberek a hosszú hétvégét! Ha el akar menni 4 napra, vegyen ki szabadnapot. Télen pl. inkább dolgozom egy napot hétfőn, mint szombaton. Mit is mondtál feljebb az önrendelkezési jogról?

Annyira jobbra van tabulálva, hogy nem keresem az előző hozzászólásom. Szóval: a szabadságot a munkaadó adja ki, nem pedig a munkavállaló veszi ki. Azt a néhány napot, amellyel a munkavállaló rendelkezik, jellemzően a nyaralásra tartogatja. Tehát szép amit írsz, csak nem igaz. Így viszont lehet néha hosszabb időt pihenni úgy, hogy ebbe a munkaadónak nincs beleszólása.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyrészt a munkával és szabadságokkal kapcsolatos törvényhez sok köze nincs az EU-nak, azt nemzeti önérzetből sikerült úgy istenesen elbaszni, másrészt még mindig benne van az, hogy hét nap szabadságról a munkavállaló dönt, csak előre be kell jelentenie legalább 15 nappal korábban... és amilyen morál van általában egy áthelyezett munkanapon, még jobban is jár a munkáltató, ha kiadja rendes szabadságként...

Most akkor miről is vitatkozunk? Igen, így munkanap áthelyezés esetén jó eséllyel kiadja a szombatot a munkáltató, de ha nem, az sem nagy veszteség, hiszen legfeljebb egyszokványos hétvégének tesz keresztbe. Ugyanakkor munkanap áthelyezés nélkül nem adja ki a hétfőt vagy pénteket, így esély sincs elutazni egy hosszú hétvégére. Azt is írtam, hogy igen, a munkavállaló rendelkezik néhány nappal, de azt értelemszerűen tartogatja a nyaralásra, hogy a nyaralását ne fúrják meg.

Ami meg a morált illeti, egyik nap olyan mint a másik, ezzel nem tudok mit kezdeni. Néha azt is elfelejtem, épp milyen nap van. Az áthelyezés lényege az egymást követő 4 szabadnap szabadság felhasználása nélkül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Ugyanakkor munkanap áthelyezés nélkül nem adja ki a hétfőt vagy pénteket, így esély sincs elutazni egy hosszú hétvégére."

Pont ugyanolyan morál van egy szünet-szünet-munkanap-szünet esetén, szóval kérésre kiadja, mert jobban jár.

"Az áthelyezés lényege az egymást követő 4 szabadnap szabadság felhasználása nélkül."

Ezt mindenki érti, csak sokaknak nem fontos.

Hát, ha így nézzük, megint csak értelmetlenné vált a vitánk, hiszen sokaknak nem fontos a szabadságuk, a privacy, a gyökereik, a nemzetállamok, a szülőföldjük, a hagyományaik, szokásaik. Lényegében az életük sem, csak működjön a telefonjuk, meg legyen Facebook.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az tök hasznos lenne hogy más időzónában lennénk mint az összes többi környékbeli ország. Gondolom előbb-utóbb az összes szoftver meg kvarcóra meg termosztát meg minden frissítve lenne (nem).

De ez a példa is jól mutatja ("mire megiszom a kávémat már úgyis világos van), hogy nem látsz és gondolsz tovább a saját kis életeden.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

De ez a példa is jól mutatja ("mire megiszom a kávémat már úgyis világos van), hogy nem látsz és gondolsz tovább a saját kis életeden.

Miért is kellene? Erről eszembe jut egy volt kollégám stratégiája. Meg volt jelölve öt hely, hova menjünk céges karácsonyi eszegetést, iszogatást tartani. Lehetett 1-től 5-ig javaslatot tenni, hova menne az ember legszívesebben, s hova legkevésbé. A többség ostoba volt, 1-től 5-ig adták az egyes számokat, mígnem a kollégám gondolt egyet, ahova menni szeretett volna, oda 1-est írt, az összes többi helyre 5-öst. Logikus, mert így az ő szavazatának nagyobb volt a súlya. :)

Ami a software frissítést illeti: rakjunk már rendet a fejekben, a kutya úristenit neki! A technika szolgálja az embert, vagy az ember a technikát? Ha erre a kérdésre megvan a válasz, beszélgethetünk tovább.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem vagyok gyökértelen világpolgár, így nem érint.

Azért kérdezek valamit: ha teszem azt, hamarosan eltörlik a roaming díjakat, megtehetem, hogy egy francia vagy német szolgáltatótól veszek SIM-kártyát, mert az a szolgáltató versenyképesebben kínálja szolgáltatását, mint akár ugyanaz a cég Magyarországon, s a kártyát itthon használom, vagy azért ilyenkor hirtelen nem is lesz olyan szabad az EU?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Alapvetően errefelé halad a dolog, csak túl sok van a nemzeti saját pecsenyéjét sütögető érdekvédőből, mint amilyen Te is vagy. Az áruk, a szolgáltatások, a személyek és a tőke szabad mozgása ugyanis kétélű fegyver, ráadásul a balfaszokat a penge mindkét éle meg szokta vágni.

Már most is megteheted, hogy külföldi SIM kártyát használsz Magyarországon, ha ez neked jobban megéri.
van olyan haverom, akinek van egy angol SIM kártyája is Magyarországon, mert a munkájához jól jön egy angol mobil szám.
Az én angol Vodafone előfizetésemmel pl. az EU-n belül bárhol ingyen telefonálok és küldhetek SMS-t. Ha adat nem kell valakinek (csak 500MB van ingyen), akkor ez pl. teljesen jó lehet. (Feltéve, ha olcsóbb).

...jelenlegi szervezett formája...

Ez nem szervezett. Az emberek maguktól élhető államokba tartanak (nem ide). V.ö.: amikor a magyarok elmennek innen, szintén nem csak Ausztriában állnak meg. Nagyjából a lengyelek és miattunk lép épp ki a UK az EU-ból...

BTW: Én alapvetően támogatnám a határok lezárását (a kormány politikáját), ha azt is látnám, hogy az eleseteket, kisgyerekes családokat befogadjuk valamilyen szigorú szabályok mentén (pl. ha nem integrálódnak 5 éven belül, akkor tipli haza). Ezzel szemben jelenleg az zajlik, hogy válogatás nélkül mindenkit visszafordítunk. Egyedül érkező kisgyerekeket is. Innentől kezdve számomra az egész buli védhetetlen. Elsősorban ugyanis emberek vagyunk, nem csak magyarok. A fasiszta gyülöletkampány pedig csak hab volt a tortán. Szóval a magyar nemzet arculata már rég siralmas, nem kell ehhez semmi.
--
http://naszta.hu

Alapvetően az az üzenet valóban nem szerencsés, hogy jöjjön mindenki, ebben Viktornak igaza van. Abban is igaza van, hogy egy államnak (EU, Magyarország stb.) meg kell tudnia védeni a határait. Elszokott tőle hál' Istennek Európa, de minden fejlett állam (USA, Japán stb.) védi a határait, nekünk is meg kell. Felnőttek esetében tehát, nyugodtan lehet válogatni, ahogy a legtöbb fejlett állam teszi. Nyilván ha valaki olyan államból jön, ami biztonságos, csak szegény, azt nem kell beengedni. Aki meg nem biztonságos államból jön, azt meg beengedjük, mert emberek vagyunk.

Miért más a gyerek? Mert egy nem biztonságos államban áruvá válik. Ráadásul egy gyerek még formálható. Ha egyedül érkezik, akkor jó eséllyel magyar családban nő fel, praktikusan mire felnő magyar lesz.
--
http://naszta.hu

"Mi, a polgárok akarjuk az államot, mert valószínűleg nem lenne jó, ha minden második éjszaka újabb szabadcsapatok erőszakolnák a feleségeinket, gyerekeinket, hordanák szét javainkat, és így tovább"

Mega-LOL!
Tudom ezer éve még a mi őseink is ilyesmiket csináltak, nade eltelt ezer év!!!
Az emberiségnek tudati (gondolkodásbeli) evolúción kellene már lassan átesnie, mert mint fenti példán látszik még ma is minden egyes döntésünket (tudat alatt, érzelmi szinten) valamilyen félelem irányít. Ki kellene már nőni a nemzetek és vallások időszakát!

Az emberiségnek tudati (gondolkodásbeli) evolúción kellene már lassan átesnie

Miért?

még ma is minden egyes döntésünket (tudat alatt, érzelmi szinten) valamilyen félelem irányít

Ez miért probléma szerinted? Az óvatosság kifizetődő, ha egyszer csak a dolgok nem a megszokott módon történnek.

Ki kellene már nőni a nemzetek és vallások időszakát!

Miért kellene? Mondd, gondolatrendőrség is lesz? Tehát nem szabad nemzetben és vallásban gondolkodni ezentúl?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Miért kellene?

Mert pl. azt az energiát, amit az egymás ellen acsarkodásba ölünk (vallás), azt lehetne arra is használni, hogy hitelesen éljünk.
Mert pl. azt az energiát, amit az egymás ellen acsarkodásba ölünk (nemzet), azt lehetne arra is használni, hogy rendbe tegyük a környezetünk.

Szóltam magamhoz is.

Off: jelen világban azt sejtem, hogy ha jönne valami külső, nem embertől való támadás (akár aszteroida, akár a valódi gyíkemberek a Szíriuszról), akkor rövid úton el is pusztulnánk, mert már az elején (a nagy nemzeti és vallási bizalmatlankodások miatt) elbuknánk.

Hát, ahol egy ilyen jelenség előfordulhat (dátumok), ott akár ez is simán...

Azért van annyi különbség, hogy én csak álmodozom arról, hogy egyszer ezek nem így fognak számítani, ahogy jelenleg (nyálasan fogalmazva: nem szétválaszt, hanem összeköt), ő meg erőszakkal próbálta is megvalósítani, és hasra is esett vele (mert ez szerintem nem egyik napról a másikra történik meg). Jah, idealista vagyok.

Van együttműködés a nemzetek között. Kulturális, politikai, gazdasági, tudományos egyaránt. A gond abból van, amikor valaki úgy gondolja, ő jobban tudja a tutit, és a másiknak is úgy kell élnie. Ilyen például az USA kényszeres demokrácia exportja. Nagyjából ez generálta az ISIS és elődei létrejöttét. A bizalmatlanság az emberi önzésből fakad: ha valaki azt érzi, őt átverik, kihasználják, nyilván bizalmatlan lesz. S kétség ne férjen hozzá, aki megtollasodik, nem a saját munkájából teszi, hanem másokéból, csak úgy kommunikálja, hogy megérdemli a jót, mert manageli mások munkáját, tehát akkor mindenki jussából lecsippent egy kicsit.

A másik dolog az, hogy az embert nem csak racionalitás vezérli, a közérzetének igen sok emocionális vonatkozása van, ezért há ne mondja meg senki senkinek, hogy kiket kell kötelezően szeretni, kit nem szabad utálni, legyen-e délutáni szieszta, vagy ne legyen, akar-e enni és termeszteni valaki génmódosított növényi alapanyagokat illetve ezekből készült élelmiszert, s így tovább. A nemzet egy kultúrát, egy transzformációs mátrixot is jelent, tehát azt, hogy adott ingerekre a nemzet tagjai hogyan reagálnak, viselkedésformát, érzelmi igényeket is. Mivel a különböző nemzetek esetén ezek jelentősen eltérnek, nem szerencsés ezeket keverni, mert frusztrácihoz, azon belül agresszióhoz vezet. Vagy folytottan, az csak boldogtalanságot okoz, vagy nyíltan, akkor meg vér fog folyni.

Éppen ezért hagyjuk meg ennek az érzelmi igénynek a megélését, s ne bántsuk a nemzetet!

Bátorkodom megjegyezni, véleményem szerint ugyanúgy fals, amit a nemzet léte ellen írtál, mintha azt írnád, számoljunk le a szexualitással, mert azt az energiát, amelyet a párkeresésre, a vágyaink megélésére fordítunk, fordíthatnánk a társadalmi, technikai, gazdasági fejlődésünkre. Ez csak azért nem böki a tőkések csőrét, mert éppen ez az egyik legnagyobb motiváció a fogyasztásra, az emberek közötti versenyre, a kapitalizmus csúcsra járatására. Vajon miért a 18-49 éveseket vizsgálja minden piaci felmérés? A kérdés költői.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A google tudja a telefonszámomat (kb. ez minden, amit a hétköznapi teendőim egyszerűbbé tételéért kapnak), és nem emlékszem, hogy bármikor arra kellett volna következtetnem, hogy valaki ezért talált meg.

A népességnyilvántartó (vagy hogy írják most a cégtábláján) szintén tudja, és konkrét hívások kapcsolhatók ahhoz, hogy ők azt a telefonszámot (nem csak azt*) el- illetve kiadják (attól függően, hogy üzleti vagy politikai haszon a cél).

Az utóbbi sem zavar, mert nincs az a robot vagy Meggyőző Mancika, aki alól udvariasan vagy durván - mindenkinek érdemei szerint - ne tudnám bontani a vonalat.
Azt mindenesetre a legkevésbé sem tudom tanulságként levonni, hogy genya multi, genya NSA.

(* Nekem a legegyértelműbb jele annak, hogy a személyes adatok védelme egy blöff, akkor jelentkezett, amikor megvettem az első, használt kocsimat. A kocsi a családban is az első volt, ezért aztán soha semmilyen, gépjárművel kapcsolatos ügyünk és levelezésünk nem létezett. Miután bejelentettem az okmányirodában, a törzskönyv kiérkezésére 3 hetet kellett várni, de az első szórólap a típusorientált szervíz ajánlataival egy hét múlva már a postaládában várt.)

Ha lenne _megfelelő_ titkosítási megoldás a nagyok kommunikációs csatornája felett, akkor kisebb lenne a gond.

(Megfelelő alatt azt értem, hogy könnyű beüzemelni, illetve könnyű használni az egyszeri user-nek is, illetve nem helyeződik át az infó egy másik harmadik fél hozzáféréséhez).

Közelebb jutottam a problémához, de nem állítom, hogy értem. Úgy néz ki, azt szúrta ki a Google, hogy IPv6-on belépve próbálják eléri a fiókot. A Telekom - ha jól sejtem - közelmúltban indított IPv6-on szolgáltatást, bár nem tudom, nem néztem utána, nekem meg nem a Telekom szolgáltat. A LAN-on lévő PC-n az IPv6 tiltva van. Megnéztem a címet a gateway-ben, az stimmel. Mármint ahhoz képest, amire a Google azt mondta, hogy honnan próbálták a postafiókot elérni.

Vagy az van, hogy a gateway-t nyomták fel, s próbáltak IPv6-on belépni róla a Gmail fiókba - mellesleg az eszköz félig meg volt halva, a webes felületét nem lehetett elérni, s az IP TV sem ment rajta keresztül, újra kellett indítani -, vagy valami rejtélyes úton az IPv4-es kérés alagúton közlekedett, vagy nem tudom.

Tehát a Google gyanúja nem volt alaptalan, de a telefonszám kérését akkor is erősnek, elfogadhatatlannak gondolom.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Biztosan nem ez történt, mert az illető gépére tegnap ssh-n beléptem, s Fedora 25-re upgrade-eltem azt. Ha NAT mögött lett volna, nem tudok ssh-val belépni. Illetve írtam, hogy a Google-től kapott levelet, abból nyíló linken meg lehetett nézni, hogy a mail fiókba történő belépési kísérletek IPv6 címről történtek. Viszont a prefix megegyezett azzal, amit a router kapott, tehát véleményem szerint a routerről indult a login. Ezért gyanítom, hogy felnyomták a router-t. Mellesleg net volt, port forwarding működött, webes felülete elérhetetlen volt, az IP TV sem ment. Aztán mondtam, vegyék el tőle a tápot, majd vissza, tehát indítsák újra.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A hasonló esetek elkerülésére:
- legyen megadva telefonszám
- legyen beállitva 2level auth
- legyen beállitva fallback email cim

Ha ezek megvannak, mindenképpen vissza tudod kapni a fiókodat, legrosszabb esetben küldenek (ingyen) SMS-ben kódot hozzá.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ez már egy polgárjogi topic lett. :) :D
A nagyoknak van igaza, ezen kár vitatkozni!
Ahol a pénz, ott a jogi védelem.
Ez ellen mit tehetsz?

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Es azt tudtatok, hogy tobb felnott kepzesi szervezetnel is
ugynevezett kozos gmail cimet hasznalnak, ami azt jelenti
hogy a kapcsolat tartas, tanulnivalo kozlese jelentos
mertekben ezen a cimen tortenik?
Ez mar tobb eves gyakorlat.
20-30 fos csoportokrol van szo, mindannyian ismerik a jelszot,
es 20-30 kulonbozo helyrol, 20-30 kulonbozo kornyezetbol hasznaljak
napi szinten.
Vajon erre is fog lepni valamit a G?

ÉLETSZERŰTLEN ez a gondolkodásmód. Ti., sokan nem is képesek "fiókot" regisztrálni maguknak, másrészt mások megcsinálják sokak helyett. És minek is, pl. egy kis csapat célorientált felhasználásához, személyenként? Ennélfogva, bármilyen regisztrált fiók soha nem lesz kezelhető 100 %-ig valódi személyesként. (Én is használom időnként a feleségem fiókjait is.)

(Pls, legalább kommentként írjátok bele az offtopikba, hogy "gmail"...)

Az ismerősöd adja meg nyugodtan a telefonszámát. Úgyis tudja a Google, hiszen ha szerepel csak egy valaki másnak a telefonkönyvében (az email címével együtt), már össze is tudják kötni.

Ami jobban zavar: ha Tor-on keresztül próbálok fiókot létrehozni, egyből kéri a telefonszámot. Pedig ilyen esetben ugye direkt nem akarnám megadni.