Google Play-ből való eltávolítás oka

 ( wachag | 2016. november 24., csütörtök - 12:48 )

Használtam egy alkalmazást (com.lewei.multiple.lidirc). Egyik napról a másikra fejlesztőstül törlődött a Google Playből, működő utód nélkül.

Hajt a kíváncsiság: elérhető-e valahol a törlés indoka (ami lehet az, hogy magát törölte a fejlesztő).

Kicsit azért is érdekel, mert maga az alkalmazás csinált némi olyan dolgot, ami az automatikus biztonsági ellenőrzéseket megnehezíti (konkrétan a .dex titkosítva van*).

Emellett azért is bosszantó, mert pont a WIFI-s vezérelhetőség miatt vettem a ketyeréjüket (bár ez nem fáj annyira, van mentésem az apk-ról)

* a natív libek mondjuk nem.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az ebbe a témakörbe eső összes kényes témákat övezi az egyik legnagyobb titkolózás az összes store-tulajdonos cégnél. Te osszál csak meg magadról mindent facsén, kommentelgess az app oldalán, írkáljad a review-kat, de azt h. mi milyen módon működünk, 7pecsétes titok-jogászhadsereg őrzi, és levadászunk ha rájössz a millió kis titkunk közül bármire is! Egy MSFT-Apple-Gugli-Facse cégnél MINDEN titok, ami nem explicite nemtitok.
--

"Hajt a kíváncsiság: elérhető-e valahol a törlés indoka (ami lehet az, hogy magát törölte a fejlesztő)."

Nem valószínü, ha a Google bannol egy appot vagy magát a fejlesztőt, akkor a fejlesztő csak egy olyan általános tartalmú levelet fog kapni hogy bannolták mert megsértette az ÁSZF-et/fejlesztési irányelveket. Általában egyébként nem ok nélkül bannolnak, főleg ha az egész accountot megszüntetik.

Ha a fejlesztő magát törölte, akkor esetleg ha van/volt a saját blogján facebookon stb lehet találni információt ha közzétette az okokat.

Playről csak kártékony vagy szerzői jogokat sértő alkalmazást szednek le úgy, hogy ahhoz később a megvásárlói sem férnek hozzá. GPL sértés miatt is szedtek már le így appot, a pénzt pedig visszautalta a Google a vásárlóknak.
Ha a fejlesztő szedi le valamilyen okkal, akkor viszont megmarad a vásárlóinál, csak újratelőpitésnél ki kell keresni a My Apps listából mert sima app keresésnél már nem jön elő. Természetesen ingyenes app esetén is megmaradnak az appok a letöltőiknél, mintha megvásárolták volna. Például a hirhedt Flappy birds is megmaradt azoknál akik még időben letöltötték. Vagy a Rovio is rendszeresen von vissza játékokat, mint Amazing Alex vagy RETRY. De akik már megvették, illetve letöltötték azok továbbra is letölthetik.

Írtam tegnap nekik (akiktől az eszközt vettem), hogy hahó, eltűnt az app a Google Playből, erre azt a választ voltak képesek az arcomba nyomni, hogy töltsem le újra. Grat.

Erről ez jutott eszembe: "Keyboard not found. Press F1 to continue." :)