Windows 10 fast startup vs hálózati meghajtó vs frissítések

A történet úgy kezdődött, hogy feltettem a Windows 10-et...

A folytatás: van egy samba-s hálózati meghajtó, ezt minden újraindításkor automatikusan csatlakoztatja a rendszer, mivel az ügyviteli rendszer ebbe dolgozik. Mint kiderült, a Windows 10 "fast startup" módja nem csatlakoztatja újra a hálózati meghajtókat, miután felébresztette a gépet. Semmi gond, kb. 3 órás googlizás után kiderült mi is ez, hogy kell letiltani és hasonlók. Miután letiltottam, minden rendben.

A történet 2 napja új epizóddal bővült, mikor is hívtak a telefonon, hogy "áll az egész rendszer, semmi sem működik". Sikerül RDP-vel ránézni a gépre, látom, hogy fut valamilyen frissítés, stb. A legszebb azonban, hogy a frissítés automatikusan visszakapcsolta a fast startupot, ezért az újraindítás után már nincs hálózati meghajtó.

Kérdéseim:
1. Vajh miért nem sikerült megcsinálni úgy a fast startupot, hogy vissza tudja csatolni a hálózati meghajtókat?
2. Ha egyszer le van tiltva a fast startup, miért kell azt fríssítésben visszakapcsolni?
3. Le lehet véglegesen tiltani ezt a "feature"-t?

Hozzászólások

Csoportházirendbe sajna ki sincs vezetve ez a feature, engem is érdekelne, van-e valakinek működő módszere. Amúgy is reggel még kómásak a dolgozók, csak megzavarja őket, ha már azonnal dolgozhatnak, és nem lehet a gépre fogni 3 perc kávészünetet :D
De persze nem csak ez a gond, ez is olyan, mint az alvó üzemmód, mimóza a driverekre és a gépre.

Nálunk a gyors rendszerindítás alapban beállított azaz engedélyezett módja mellet bekapcsoláskor simán felmappeli a korábban mappelt meghajtókat.
Mondjuk én minden asztali gépen letiltottam az alvást és a hibernálást.
Nálunk este kikapcsolják a gépeket, reggel meg be.
A gyors rendszerindítást a dual-boot-os (Win és Linux) gépeken kapcsoltam csak ki, mert a Linux nem tudta felcsatolni a NTFS fájlrendszereket, mondván nem lett szabályosan lecsatolva.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ha jol tudom a fast start elofeltetele a hibarnalas engedelyezett legyen. Kapcsold ki a hibernalast.

Ügyfél Win10 laptopon már kb 4 hónapja előfordult, hogy se hálózati meghajtó, se hálózati nyomtató (gateway megvolt, dhcp-től kapott LAN ip megvolt, böngészni tudott) az istennek sem volt elérhető update és restart után. "netsh winsock reset all" megoldotta, sajna megoldást nem tudok adni, csak azt hogy rettegni kell a win10-től...

Win10 teli van ilyen, és ehhez hasonló furcsaságokkal. Nem baj, üffél kifizeti a munkaidőt, vagy visszavált 8.1-re.