bejovo hivas eseten szetkapcsolas

Fórumok

bejovo hivas eseten szetkapcsolas

Hozzászólások

Hello,

a cimben benne van, amit szeretnek. Szoval az a kerdes, megoldhato-e egy Microcom Deskporte Internal/L modemmel, hogy amikor eppen hasznalom - szoval kimeno hivast kovetek el vele - es persze foglalom a vonalat, erzekelje a bejovo hivasokat, es megszakitsa a kimeno hivast.

Nem valószínű. A bejövő hívásod befut a telefonközpontba és az megnézi a vonalad állapotát. Ha foglalt, akkor foglalt jelzést küld a hívónak.

amennyire én tudom ez telefonközpont téma és így ezt tőlük kell megkérdezned. itt az a neve, hogy "call waiting" és egy rövid sípoló hang jön a telefonon amikor beszélgetsz valakivel, aminek hatására persze a modem leszakad és a telefon kicsörög amikor nem beszélgetésre használod épp hanem internetezésre.
én ennek pont az ellenkezőjét keresem :) az lenne a jó, ha ezt a hangot szűrni lehetne és mondjuk tetszőleges programot lefuttatni (xmessage vagy hasonló), amikor egy ilyen call waiting csipogás bejön a vonalon, így csak akkor szakítanám meg a netezést amikor én akarom (pl letöltéskor idegesítő amikor lekapcsol, ezért ha tudom, hogy le fogok tölteni valamit a call waitinget direkt kikapcsolom).

Amennyiben a telefonkozpont tamogatja a hivasvarakoztatast, a dolog megoldhato.
A V.92 szabvanyu modemek pont ezt tudjak a 'Modem on Hold' nevu funkciojukkal.
Termeszetesen, ha Internet eleresre hasznalod a modemet, az kerdezd az ISP-d, hogy tamogatja-e a V.92 szabvanyt.
Bovebbet innen:
http://www.usr-emea.com/support/s-v92-faq.asp?loc=unkg