4G/LTE tapasztalatok Bp belso részein

 ( ruczati | 2016. augusztus 25., csütörtök - 14:15 )

Új helyre költöztem, kell vmi szélessávú dolog. A házban csak Telekom van 7000ért adják az otthoni innernetet, amit kicsit sokallok, így elkezdtem nézelődni LTE felé. Ezzel meg az a baj, h 0/0 a garantált sávszél. Örülnék, ha vki meg tudná osztani a legalább rövidtávú tapasztalatait e téren, mennyire esélyes az, h tényleg 0 a sávszél. Amúgy a vodafone-t néztem, 20G-s csomag van pariban a T drótos netjével. Illetve érdekel más javaslat is, köszi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mi cégesen 2 telephelyen használunk fixen telepített LTE mobilnetet. Az egyik random időnként (1-5 nap) szakadozik, a másik mióta felraktam (1 hónapja) online. A 0/0 sávszél ilyen használatnál gyakorlatilag kizárt (azt arra írják, ha mobil eszközzel kimész lefedetlen területre, akkor sorry!)

ui.: Telenor-os kártyák, Mikrotik SXT LTE-ben

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

20 gigánál bármikor többet fogsz forgalmazni, szóval sok értelme szerintem nincs...

A Telenornál most néztem, 100G van 5.990-ért, de ebben nincs benne a "böngészés, e-mailezés, MyTV nézés": https://www.telenor.hu/hipernet-home

Voda homenet
http://www.vodafone.hu/homenet
Ugyan itt sincs garantált sávszélesség, viszont a belvárosban, illetve a város belső kerületeiben fullos a 4G lefedettség.
5990 huf/hó, 50giga adatforgalom +100giga csúcsidőn (24:00-6:00) kívül.
Ugyan én Redes vagyok, de még sosem volt gondom sem sebességgel, sem lefedettséggel.

Troll:

„Otthoni mobilinternet
extra adattal!

A tarifában 50GB + 100 GB csúcsidőn kívüli (24:00-06:00) adatmennyiséget biztosítunk a 92%-os lefedettségű 4G kültéri hálózatunkon”

A rövid leírás alapján ez hajléktalanoknak ideális. Gyk: Kit érdekel a kültéri lefedettség otthoni mobilinternet esetén?

Ha az ablakba rakod az eszközt, az közel kültér ;)

Hasonló téma: hup.hu/node/147827

Két hónapja használok Telenoros mobilnetet Budapesten és meglepően jó az LTE lefedettség. Az 1-es villamos vonalán végig, 4-6-oson az általam használt részen bőven van meg persze a metrón is bár ez itt nem releváns. Kint óbudán szépen bejön a 4G+/LTE Advanced is egész jó sebességeket produkál. Kb. 5%-ban találkoztam azzal, hogy nincs csak 3G, de tényleg nagyon ritka.

Üzembiztonság, késleltetés, csomagvesztés terén a legegyszerűbb ADSL csomaggal is előrébb vagy, mint a mobilnettel, és nincs adatforgalmi korlát.

A Telekom weboldala ugyan (1 év hűség mellett) listaáron 5.700 Ft-ért akarja adni a Netmánia S csomagot, de amint beírok irányítószámot és címet, egyből "akciós" lesz, és csak 3.900 Ft. Nálad mi a helyzet?

Ezzel vitatkoznék. Az ADSL a manapság még általánosan használt leggyengébb technológia. Nem bírja a manapság elvárt/általános sebességeket, lag-ol, szakad, stb. Eljárt felette az idő. A fent említett 2 telepített mobilnettel konkrétan ADSL-eket váltottam ki - azóta nincsenek problémák.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Az ADSL akkor lagol és szakad, ha gyenge a jel-zaj arány, ami leginkább a DSLAM-tól való túl nagy távolság, vagy elégtelen kábelezés miatt van.

Az ADSL megfelelő jel-zaj arány esetén bombabiztos tud lenni. Arra kell odafigyelni, hogy nem szabad az adottságokhoz képest túl magas sebességprofilt beállítani.

OK, csak a mobilnet - mint alternatíva - általában ott szokott felmerülni, ahol max. ADSL van, az is a DSLAM-tól K messze. (A belvárosban sokszor ott a kábelnet, micro, optika, stb., mint alternatíva)

"Arra kell odafigyelni, hogy nem szabad az adottságokhoz képest túl magas sebességprofilt beállítani" - na, pont ez az! Hogy ebbe a hibába 10+ évvel ezelőtt belefutott nálam az - akkor még - Axelero és 2 hónapon át kerestük a hibát, az még elment. De hogy még manapság is elő-elő kerül ilyen jellegű hiba a fórumokon, mert a szolgáltatók b@sznak rá odafigyelni!?

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

egyedüli szolgáltató a házban (valszeg ebben a közös képviselő is benne van nyakig), így listaáron megy a dolog.

A vodáról sok jót nem tudok elmondani, a 3 közül ők a leggyengébbek technikailag (bár ez nyilván helyfüggő).
Az lte amúgy jó, de nem otthonra, ott hamar kifutsz a limitből. Nekem bp-n (főleg 9ker, 13ker, 4ker) tés háló az esetek 99%-ában tökéletes beltéren is, ritka hogy ledöglik. Persze előfordul.
De "korlátlan" telekom vs. 20g akármilyen lte esetén egyértelműen az elsőt választanám.

ha van valami vezetekes akkor en annal maradnek. mobilnet sem olcsobb, es a forgalomkorlatot mindenkepp megszivod (pl. telenor azt mondta a web es email nem szamit bele. van egy szerverunk videken hipernet stick-el ami mailban 10 percenkent elkuldi a logokat es a kamerak kepet, semmi mast nem csinal, megis tok random adatforgalmat szamolnak, es fel evente egyszer kihozzak hogy tulleptuk a 10G korlatot)

amugy nekem a Blaha korul hasit a telenor, sebesseggel nincs gond, csak azzal hogy par ora alatt le tudod hasznalni a havi keretet :(