FreeBSD-11.BETA3

Mint az a FreeBSD News oldalon is látszik, tegnap kijött a 11BETA3. Fel is raktam gyorsan egy netbookon futó 10.3 alatti bhyve-VM-be. (A cél konkrétan a natív bhyve parancsok helyett a vm-bhyve program tesztelése volt.) Rövid eredménylista:

- még mindig el van kefélve a telepítő, és (a konzol) billentyűzetkiosztásának beállítását a régi módszer szerint végzi el (azaz a syscons-nak megfelelő keymap="hu.iso2.102keys.kbd" lest az rc.conf-ban, nem a vt-nek jó: keymap="hu.102" ) - ezt ugye boot után boldogan jelzi is a rendszer.

- a vm-bhyve pedig gyárilag még mindig hülye, és ha wifi interfészhez bridge-elem a VM-ek hálózati interfészét, akkor még mindig nekem kellene a megfelelő tűzfal alapú natolást beállítani - azaz helyből nincs DHCP a kliensekben.

Hozzászólások

még mindig el van kefélve a telepítő, és (a konzol) billentyűzetkiosztásának beállítását a régi módszer szerint végzi el (azaz a syscons-nak megfelelő keymap="hu.iso2.102keys.kbd" lest az rc.conf-ban, nem a vt-nek jó: keymap="hu.102" ) - ezt ugye boot után boldogan jelzi is a rendszer.

Küldtél bugreportot?