UPC Horizon HD médiabox tapasztalatok

 ( lcsaszar | 2016. június 29., szerda - 13:44 )

Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata ezzel a médiabox-szal? Én másnap visszaadtam a következők miatt:

- SCART-tal összekötve és RGB+Composit kimenetet választva néha piros kontúr látszik az alakok jobb oldalán. Csak RGB nem választható, és így a képminőség gyatra. A TV-n RGB bemenetet választottam természetesen. A régi médiabox képe tökéletes.
- A hang nagyon halk, még maximumon is. Ha a TV-n felhangosítom, majd átváltok DVD-re, letépi a fejem. A régi médiabox hangereje teljesen jó.
- Az EPG szürke, nagyon apró betűkkel, alig látható. A régi médiabox csatornalistája sokkal jobban olvasható.
- Kedvenc csatornákat minden menübe lépés alkalmával újból ki kell választani. A régi médiaboxnál csak a kedvenc csatornák jönnek elő, ha belépek a csatornalistába.
- Általában is nem ergonómikus a távszabályzója, a gombok elhelyezése nem logikus, nem állnak kézre. A régi is rossz, de máshogy rossz.
- Az ügyfélszolgálat "elfelejtett" tájékoztatni arról, hogy ez a kütyü két kábelt igényel: egy koax kábelt, amin a TV adás jön, és egy plusz UTP kábelt a routerhez, amin a műsor-visszajátszás funkció jön. Nálam a router a dolgozószobában van, a TV és a médiabox a hálószobában, a kettő között nem tudom kihúzni az UTP kábelt, mert hasra esünk benne.
- A visszajátszás funkció (próbaként bekötve az UTP kábelt) azt mondja: "Dőljön hátra, hamarosan stb", de utána valami hibát jelez, és nem jön semmi.
- Gyerekcsatornák egyébként sem lennének visszajátszhatóak, pedig nekünk erre (is) kellett volna. Ezt sem mondta az ügyfélszolgálat.
- Abnormálisan melegszik. A leírásban azt írják, hogy van a készenléti állapot, ami nagy energiafogyasztással jár, és van a teljes kikapcsolás, ami energiakímélő. Utóbbi állapotból viszont percekig tart a bootolás.
- Az óra kijelző túl fényes, éjszaka vakít. A réginél csak a kikapcsolt állapotot kellett leragasztani szigszalaggal, hogy ne vakítson.

Megjegyzem (ez a régire is vonatkozik), hogy a csatorna száma helyett a kijelzőn kiírhatná az éppen nézett adó nevét is, az legalább informatív lenne.

Csak én fogtam ki egy hibás példányt? HDMI-n nem próbáltam, mert a TV-men csak SCART van. Még megjegyzem, hogy a régi médiabox-ról az újra váltva a TV-n semmiféle átállítást nem végeztem, a SCART kábel is a régi, amivel a korábbi médiaboxról gyönyörű volt a kép.

Amúgy az UPC műsorkínálatával és az adás minőségével is elégedett vagyok, leszámítva ezt a negatív tapasztalatot. Választhattak volna méltóbb produktumot is az egyébként jó színvonalú szolgáltatásukhoz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem csak te fogtál ki rossz példányt, itt érdemes elolvasni a hozzászólásokat. http://prohardver.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/friss.html
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065

Nem nyitnek új topikot viszont most jött egy ilyen tv box csoda anyáméknak és van rá valami mód hogy ki tudjam törölni a felesleges csatornákat? Mert elég idegesítő hogy kb minden csatorna mellet ott a hd verzió amiért persze elő is kellene fizetni..