Konyvajanlo: Fekete Fold

A menetrendszeru trianonozos topikban hamar elojott az antiszemitizmus, noha a ketto kozott aligha van osszefugges. A jo hir az, hogy az antiszemitizmus kezelheto betegseg (nagyorgy tudna errol tobbet meselni), de tobben is vannak, akik ezt azzal bagatellizaljak el, hogy ennek a tortenelem konyvekben van a helye.

Ezzel egyet is ertek, csak ennek ott van a gyenge pontja, hogy nemelyeken nem latszik meg, hogy tortenelembol is erettsegiztek. Timothy Snyder fent emlitett c. konyve reszletesen bemutatja a holokauszthoz vezeto utat, es amellett ervel, hogy ez akar holnap is megtortenhet. Ha pedig ez valodi veszely, akkor bizony indokoltabb a holokausztot napirenden tartani, mintsem trianont (ami ellenben aligha fog ujra megtortenni).

A korabeli Lengyelorszagban nem ideologiai okbol uldoztek a zsidokat, hanem az anyagiak miatt: egyszeruen ujra akartak osztani a zsidok javait. Allitolag kicsi hazankban is pont ez volt a mozgatorugo. Ez ugyan nem meglepo, ti. hogy a magyar csurhe alantas indulatait nem kellett sokaig tuzelni, hogy a zsidok (vagy barmely mas csoport) ellen forditsak, de ebben az a rossz, hogy ez a tomeg ma is jelen van.

Ami nekem uj info volt, hogy a legtobb zsidot nem Lengyelorszagban meszaroltak le, hanem a nagy honvedo Szovjetunioban. Az igazan ijeszto pedig az, hogy (es ezt szo szerint idezem a konyvtacsko oldalarol):

"Az ukrán, fehérorosz, orosz stb. területeken vélt, illetve valós történelmi sérelmek nyomán, vagy egyszerű pénzéhségből mindenki mindenki ellen felbujtatható volt. A németeknek nem kellett sok propagandát kifejteniük ahhoz, hogy egy zsák krumpli vagy a történelmi bosszú okán bárki nagy örömmel gyilkolja le a szomszédját."

Ez sajnos nagyon ismeros mentalitas, es most nem az akkori szovjetekre gondolok, hanem a mai magyar allapotokra. Na pont ezert nem eleg jo az, ha a holokauszt a tortenelemkonyvek elfeledett melyere kerul...

Hozzászólások

az "a szovjetunioban" a standard valasz barmely "hol gyilkoltak le a legtöbb ____-t?" kerdesre.

"...mintsem trianont (ami ellenben aligha fog ujra megtortenni)..."

Talán van rá garanciánk? - Gondolj csak arra a "józan" hozzáállásra, amit nap mint nap tapasztalunk Magyarországgal kapcsolatban, - a nagy vagy kisebb európai, v. nem európai hatalmak, - irántunk érzett "rokonszenvéből" kiindulva. Valamint gondolj arra, hogy a Kárpátmedencét és az édesvizkészletét, - mennyien "könyvelnék" örömmel saját magukhoz.

Jelenlegi ismereteid szerint, ki védené meg a nagyhatalmak közül ezeket a határokat, ha mi már nem vagyuk rá képesek? - A NATO?? - Ja, persze, - majdnem elfelejtettem, hogy van egy szervezet, amely államközi szerződések alapján, önzetlenül siet Magyarország segítségére, ha a NATO tagországokon kívül, bárki megtámadná a határainkat!

(Még a nagy, legalább eszmei segítséget sem tapasztaljuk, miközben naponta 100-200 nem NATO tagoszágból érkező, illegális határsértő begyűjtésére "futnak" a belügyes határvédőink.) Miközben Amerikából pénzelik e "szabadcsapatok" határsértéseit, náluk már két torony lebontása után világméretű háborút hirdettek a terror ellen. De az elmúlt 1-2 év alatt megvalósult, lassan majd fél millióra rugó, folyamatoson növekvő létszámú illegális határsértés, természetesen nem "terrorizmus". (Főként, ha mindezt még, esélyesen, - a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján, - NATO tagországból szervezik is...)

Abban egyetértek veled, sem a holokausz, sem az emberiség elleni más népírtás-bűtettek nem kell, hogy feledésbe merüljenek. (Csupán sok pénzt kell a "memóriák" folyamatos frissítéshez.., - és a holokauszt-tények szomorú ébrentartásához hasonlóan, számos más nép tragédiájának emlékeztetésére is kellene, hogy "fussa", lsd.: indiánok, kurdok, stb.)

Talán van rá garanciánk?

garancia csak 1 dologra van az eletben: hogy elobb-utobb meghalunk. En arrol beszeltem, hogy az en ttl-em alatt ez biztosan nem fog megtortenni. Ha akarod, fogadhatunk is ra.

Gondolj csak arra a "józan" hozzáállásra, amit nap mint nap tapasztalunk Magyarországgal kapcsolatban

pedig a kormanyzati hazug propaganda ellenere az orszagot senki nem akarja megtamadni/gyarmatta tenni/politikai berendezkedeset megvaltoztatni/random bullshit/stb. es egeszen eddig a pillanatig omlik ide a nemet, francia, stb. adofizetok suskajabol a tamogatas. A valosag az, hogy ha barmi ujat lattal az elmult evekben, akkor az mind EU-s zsebol valosult meg.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

ne bohockodj mar, hogy trianon kapcsan Koszovot es Krimet hozod elo. Magyarorszag tovabbi 1/3-ra zsugoritasarol 0 eselyerol volt szo.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Miért ne? Dunántúlt megkapja Szlovákia, Szlovénia és Horvátország. A sógorok nem kapnak semmit, mert nácik. A Tiszántúlt 1/3-2/3 arányban kapja Ukrajna és Románia. Tessék, megvan az 1/3-ra zsugorítás. Megvan rá az esélye? 89-ben megvolt és ma is megvan, csak egy jó ürügy kell hozzá.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Úriember biztosra nem fogad.
De milyen érveid vannak arra, amik biztosra teszik, a fenti esemény be nem következtét? EU-ra hivatkozni nem ér. "Ők nem olyanokra" hivatkozni nem ér. "Mindenki a barátunkra" hivatkozni nem ér.
Nyugodj meg, ha azon múlna a legtöbb szomszéd ország politikusa egy kanál vízben megfojtana minket, kutyástul, macskástul, ha ez két szavazattal és két fillérrel többet hozna nekik a konyhára.
Miért nem teszik meg? Mert nem engedhetik meg maguknak, és nem hoz annyi hasznot. Most, még.
És az illúziók eloszlatása végett a mi politikusaink sem jobbak. Jobboldalon a jogos bosszú okán, bal oldalon az emberi segítség nevében, csak legyen hozzá jó ürügy.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

EU-ra hivatkozni nem ér.

miert is nem? Btw. urugy barmikor akad. Realis lehetoseg mar nem annyira. Na ezert nem hiszem, hogy rovid- ill. kozeptavon hasonlo tragedia fenyegetne az orszagot.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)