3D hőbörgés

Van bátyám, vett egy Androidos 3D tv-t, van két hozzá való bt szemüvege, blu-ray lejátszóval minden fain.

De milyen dolog már az, hogy önmagában natívan maga a tévé nem tudja a youtube-on lévő 3D videókat lejátszani?
Jó, lépjünk tovább, youtubeot sz*rjuk le, elvégre csak azért vett ilyen tévét, hogy a jutbob is 3D működjön.

Aztán, igen, nem vett blu ray lejátszót és nem szeretné a bd lemezeket vásárolgatni sokezer forintokért, hanem BD50 iso-t tölt le - DE SEMMIVEL nem lehet lejátszani aktív 3D-vel sehogy a filmeket.

Felraktam a tévére a kodit, rádugjuk a vinyót, iso megvan, megnyitotta, 2D-ben megy kizárólag minden. Jó, lépjünk tovább, a laptopját rádugtuk, hátha a negyed milliós sonynak nem megy a 3D, akkor majd lejátsza a laptop. A laptop felismeri, mint 3D megjelenítő, de egy program sem vesz tudomást arról, hogy a megnyitott iso-kat 3D módban kéne lejátszani.

Rádugtuk az én gépemet, hopp, megjelentek plusz menüpontok az nvidia vezérlőpultban. WTF, miért működik máshogy a gépem, mint az övé. Van ott egy varázsló, hopp be is konfiguráltuk a 3D beállításokat, mostmár 3D-k az ikonok windowson, a tévé felismerte, hogy 3D content, csudás.
Megnyitjuk az iso-t a gépen KODIban. TOVÁBBRA is 2D, de a felirat legalább előrébb van. Beállítod, hogy 3D és ugyanúgy 2D-ben játsza.

Nézem nekem, hogy mik vannak amik használhatók 3D blu ray lejátszása pc to 3DTV, de semmi releváns találat.
Az nvidia oldalán van egy haszontalan program, ami kodeket kér, majd kap és nem tud mit kezdeni a BD lemezekkel, DVD-t követel.

Jelenleg dühöngök és nem tudom hovatovább. SBS még mindig ott van, de 40" felett az már azért mégsem olyan.
Nem tudom elhinni, hogy egy számítógéppel ne lehessen egy ilyen egyszerű dolgot megoldani.

Nem tudom - a víz a hülye, vagy a kacsa nem tud úszni...?

Hozzászólások

"De milyen dolog már az, hogy önmagában natívan maga a tévé nem tudja a youtube-on lévő 3D videókat lejátszani?"

Nem értek hozzá, de nem bonyolítod túl? Illetve biztos vagy benne, hogy a tv-nek automatikusan fel kellene ismernie a 3D tartalmat?
Véletlenül épp tegnap próbálgattam 3D-t. RPi+Kodi egy philips tv-re kötve. Helyből a tv nem tudja, hogy 3D a kontent (miből is kéne tudnia?), szépen egymás melletti/alatti képeket mutat (youtube 3d videókat játszottam le). Menüben kell kiválasztani, hogy most épp 3D megy, és hogy milyen (függőlegesen v. vízszintesen osztott kép) és kész, onnantól jó. Nem próbáltam külön, de gondolom a tv saját youtube kliensével is ugyanígy menne. Szerintem a forrás mindegy.

Amiről te beszélsz az az sbs vagy half ou megoldások. Ebben az esetben feleződnek a képpontok vízszintesen, vagy függőlegesen, jelenleg most is csak így tud filmezni.
Amiről én beszélek az az a megoldás, amikor párhuzamosan megy L és R oldali videó, amiből a lejátszó egy 120 Hz-es 3D tévén nagyon gyorsan egymást cserélgetve, váltakozva jeleníti meg a képet a szemüvegek segítségével megválogatva, hogy melyik szemeden melyik kép látszódjon - minőségromlás nélkül.

Ilyenek a 10 ezer ft-os blu-ray filmek, amik a boltokban kaphatók.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

A 3D bluray lemezeken nem 120Hz-s jobb-bal kep valtogatas van (ez kikeszitene a codecet). A lemezen MVC lesz, itt rendesen le van tarolva AVC-vel az egyik szem kepe (ezt latja a hagyomanyos bluray player is), majd ehhez van tarolva egy elteres kep, amibol osszerakhato a masik szem.

Hogy ez megjelenjen a TV-n, kompatibilis hardver kell, es megfelelo kabel. Ha ezt szamitogeprol akarod, akkor ehhez a megfelelo szoftver kell. En a dual projektoros passziv 3D setupommal csak a Windows playtformon hasznalhato Stereo­scopic Playerrel tudok igy blurayt nezni, de ezzel is csak "feltort" blurayt. A bolti lemezek csak a powerdvd-vel mennek, igy viszont nem tudok az en kimeneti formatumomnak megfelelo 3D uzemmodba atkapcsolni.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

"Aztán, igen, nem vett blu ray lejátszót és nem szeretné a bd lemezeket vásárolgatni sokezer forintokért"

Igazabol nem is ertem a dolgot. Most valaki vagy akar 3D minoseget, vagy nem, de ezt el kellene donteni.

Sajnos a 3D kora meg nem jott el olyan ertelemben, hogy univerzalis megoldasok legyenek mindenhol, jelenleg tobb, egymassal versengo technologia harcol a piacert, es meg nem hirdettek gyoztest. Ez nem egy XviD video, amit beraksz egy akarmilyen playerbe es szol. Utana kell olvasni, mely lejatszok tamogatjak, es mely TV-ket. Egyebkent en se tudom elkepzelni, hogy a TV-t ne lehetne force 3D-be kapcsolni, biztosan felkeszitettek a gyartok a keszuleket arra, hogy random, kepinfokat nem atado forrasbol is le tudjon jatszani terbeli kepet.

Elso ket korben a kacsat kellene megoktatni az uszas mibenleterol, aztan ha nem valik be, meg lehet, hogy a viz a hulye - de az elsullyedo kiskacsaknal jellemzoen nem ez a helyzet.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik