Megoldva RDP -----> RedHat Enterprise Server

Sziasztok,

Mik az ajanlott megoldasok amit lehetoleg nem 2 mp alatt fognak feltorni? Tudom hogy mindenki mindent parancssorbol szeret csinalni de neha jol jonne grafikus feluleten is butykoreszni.

Spice VNC XRDP egyeb?

VPN nelkul vagy VPN-el?

Megelegedtem egy SSH X11Forward beallitassal :)

Hozzászólások

SSH, X11Forward
Bar mi az amit grafikusan kell matatni egy RedHat-on????

Oke ertem, de mi az amit a tanulashoz grafikusan inditanal el?

Palimpsest? system-config-XXX?

Mindegyiket jobb inkabb megtanulni ugy, hogy man-t olvasgatsz es a nagyon jo Red Hat dokumentaciokat.
A Red Hat dokumentaciokat meg azert is ajanlom, mert jol vannak csoportositva es szerkesztve. De mindehol javaslom a "...using CLI" reszt atnezni inkabb. A grafikus eszkozok valtoznak, de a cli --help es a man nem hazudik. :D

Akkor nekem nem te tartottál rapid course-t :)

lvm hirtelen passz, firewall configot multkor matattam benne, sajnos rá kellett jönnöm, hogy koncepcionálisan szar, viszont pl autconfig gyors.

Azt kell lásd, hogy neked nyilván minden gyorsabb a helyén, mert te folyamatosan mutogatod az egész stacket, egy átlagos user viszont napi munkában nem látja legalább a felét rendszeresen, ezért nincs benne a kisujjában. És UIon sokszor azért gyorsabb, mert intuitív. Tudom én, hogy mi a tökömet kell kb bekonfolni, hogy menjen, meg hogy működik, de ha a ui-n az orrom alá van tolva, akkor gyorsabb. Nyilván, ha egyébként megvan, hogy ebben a három fileban az a két paraméter, akkor gyorsabb megütni vimmel. (És nyilván, élesben az ember nem arra céloz, hogy akárhogy, csak össze legyen taknyolva :) )

Főleg, hogy a másik dolog, ami elég egyértelmű tapasztalat, hogy a manok és az /usr/share/doc alapvetően szar, rengeteg mindent kín kibányászni onnan, ami nem megy fejből, és amit cli esetén egy gyors guglival egy példát az arcomba tolva már csinálom is.

En eleve nem ertem miert van GUI a vizsgan. Eles kornyezetben viszonylag keves helyen van GUI a szervereken.
Amugy meg kinek mi a lassabb az elegge realtiv. Mivel en mondjuk 4-5 evente configuralok sambat ezert a szintaktikaja nincs a kisujjamban ergo doksit kene olvasnom hozza.
Mig grafikus feluleten osszekattintani mondjuk 4 perc. Szoval mankonak es idonyeresnek igenis jo lehet. Nyilvan valamit meg sokkal gyorsabb command linebol.
En ugyemlekszem hasznaltam a grafikus feluletet vizsgan, de mivel mar 6 eve volt elegge homalyba vesz mit is csinaltam.

http://wiki.x2go.org/doku.php/doc:de-compat

Lusta vagyok megnézni a verziószámot :) 3.0 és 3.6 között elvileg igen, felette elvileg igen, ha van flashback mód, de bugos lesz.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

VNC SSH-ban tunnelezve, ha már mindenképp az egeret akarod kergetni. De tényleg jobb inkább megtanulni a parancsokat.