Nagyon lassú KDE betöltés Plasma5 (5.5.5)

 ( szkaresz | 2016. március 19., szombat - 12:50 )

Sziasztok !

Fedora 23 a gazdarendszer és ahogy frissül a KDE verzió egyre lassabb lesz. Nem viccelek percek telnek el, mire betöltődik.( Intel Quad Core Q6600 2.4GHz és 8GB RAM) Az SDDM felületig elég hamar eljut a rendszer, de a bejelentkezés után hosszú percek telnek el fekete képernyővel mire megjelenik a desktop. Arra gondoltam valami felesleges folyamat eszi a rendszert, de létrehozva egy új felhasználót, alap beállításokkal talán 5-10 másodpercet nyertem. Esetleg Nektek valami tapasztalat?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Néhány hónapja még nálam is Fedora 23 volt Plasma 5-tel, de használhatatlan volt. A betöltési sebesség volt az egyik indok, amiért áttértem a Mate-re. Egyébként a gép az ilyen: Intel Core i5-2410M, 8GB RAM, Samsung Evo 840 SSD.

Miért pont a MATE? Hasonló tulajdonságú mint a KDE ?

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Számomra a Mate a 2. leghasználhatóbb a Plasma 4 után, de mivel a Fedora már csak a Plasma 5-tel érhető el, ezért marad a Mate. Majd akkor váltok vissza Plasma 5-re, ha megoldódik a többmonitoros támogatottság, mert jelenleg komoly gondok vannak a hot-pluginggel, elsődleges kijelző megválasztással, widgetek mozgathatóságával a monitorok között. Sosem ott jelennek meg a dolgok ahol kellenének. Ha mégis sikerül beállítani, akkor egy reboot vagy egy vga kábel ki / be húzással kezdődik elölről a mizéria.

Nekem a többi asztali környezet valamiért nem üti meg a használhatóság mércéjét.

Nekesm SuSe Leap alatt még egy E-350 is lazán betölti 10-15 másodperc között a KDE-t

szerk: Elnézést, lemértem 19 másodperc volt... De ez akkor is egy E-350 :D

Eleinte nekem is a szokásos tempóban töltött be, de ahogy jöttek a frissítések (és szerencsére javult is sok minden) úgy nőtt az idő. Amikor betölt a Plasma5 utána már jó megy, csak jussunk el odáig. Amúgy kóstolgatom a SuSE Leap kiadást szép. Kb.5 év SuSE kihagyás után fura volt megint látni, de még mindig ott tart legalábbis nálam, hogy PL. van egy szkennerem és kétszer érzékeli. Egyszer van amit használsz, egy szer meg "nincs beállítva" -ként. :)

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

találkoztam már a buggal, többször is szó volt róla már a hup-on is. Valamelyik kde alrendszer (már elfelejtettem melyik, talán az akonadi, vagy a fájl indexelő) megfogja a boot folyamatot, hibaüzenet nem jön. Nálam anno 30-40 másodpercig állt, azóta megjavult (arch linux).

Nézz logokat, valahol látnod kell hogy mi fogja meg. Nem biztos hogy van hibaüzenet, nálam annyi látszott hogy hh.mm.ss-kor indul x folyamat, és +30mp-re rá indul y processz.

Megteszem ;) Ha az akonadi lesz a hunyó attól tartok az meg is marad mert az KNotes-t is őrzi, az meg kell :(

--
Karesz
www.fotokaresz.hu