Hol vegyek webdesignt?

 ( kumgabor | 2016. március 11., péntek - 12:36 )

Sziasztok!

Hol érdemes webdesignt vásárolni?

A szempontok:
- szabványos legyen
- reszponzív, mobiltelefonon és tableten is szép és jól kezelhető legyen
- sallangoktól mentes, letisztult, profi megoldás legyen

Tudom, hogy sok weboldal ezzel foglalkozik, én ezek közül keresném a legjobbakat.

Köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A mi oldalunkat a Chilisoft készítette

dedikált szerver bérlés - www.klixnetwork.hu

Pillanatnyilag nem tudja felkeresni a(z) www.klixnetwork.hu webhelyet, mivel a webhely olyan titkosított hitelesítő adatokat küldött, amelyeket a Chrome nem tud feldolgozni. A hálózati hibák és támadások rendszerint átmenetiek, ezért az említett oldal később valószínűleg már működni fog.

Sorry, our web page is not working properly without JavaScript. Please enable it in your browser!

Regen rosz :D
--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Az oldal felejtős :(

"Sajnos a honlapunk a JavaScript engedélyezése nélkül nem működik megfelelően. Kérjük engedélyezze a böngészőjében a JavaScript működését!"

Friss a böngésző (Firefox 44.0.2), még mielőtt megint erre hivatkoznának. Más oka van, tudom is mi az, ezért felejtős.

JS nélkül romlana a felhasználói élmény, ezért írja ki ezt... Te mire gondolsz, igazán érdekel?

A https / tanusítvány hibára mondtam, hogy azért van mert régi böngészőt és vagy OS-t használ..

Sokan használunk script-blokkoló kiegészítőket, mivel elegünk lett az erőszakos reklámokból, kártékony kódokból. (Lásd Firefox 'Most Popular Extensions', 6 legnépszerűbb kiegészítőből 4 ezt a célt szolgálja, és ezek népszerűsége dinamikusan növekszik.)

A html5 szabvány korszakában a honlap-készítők ne legyenek már annyira lusták, illetve önzőek, hogy a fő tartalmat csak scriptek futtatásával lehet elérni.
Nem elég ha a kívánt tartalom csak a programozó számítógépén (telefonos segítség és beállítgatás után a megrendelőnél) jelenik meg jól, valójában az ÜGYFELEK-nek készülnek a honlapok, ezt a tényt nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Megoldás: honlapot úgy kell elkészíteni, hogy javascript nélkül is tartalmazzon elegendő hasznos, érdeklődést keltő, tájékoztató információt. A scriptek teszik a honlapok használatát igazán ergonomikussá, ezért nem vagyok ellenük, megvan azok helye is, de súlyos hibának tartom, ha a script-blokkolók testreszabása nélkül a honlap használhatatlan.

Na igen, nekem noscript alap. Ha valamit nem tudok javascript nelkul megnezni, akkor az nem is volt fontos.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Pusztán nem szép, így aki blokkolót használ az kimarad :) egyébként meg aki elő alá felé utánugró szir szar reklámokat használ, az egyébként is szánalmas és kerülendő ebben egyet értek.

"aki blokkolót használ az kimarad :)"

Ki veszít többet?
- Az a cég, aki elveszti azokat a potenciális ügyfeleket, akik bár ráakadtak a honlapjukra, de elhagyták azt,
- vagy azok az ügyfelek (vevők), akiknek további 2 kattintásra van szükségük ahhoz, hogy a konkurens cég honlapján kössenek ki?

Azzal a 2 kattintassal az o oldalat is megnezheted :)

Igen. De vajon a kettő kattintást mire fogja felhasználni? Elhagyja a cég oldalát egy konkurens cég oldaláért, vagy pedig marad a cég oldalán és kikapcsolja a JS-kikapcsolást? A netezőnek kb. mindegy, hogy "A" cég vagy "B" cég.
Ha egy cég oldala nem megy rendesen, sok időt kell várni, hogy betöltsön, fogja a gépet, akkor, ha van más lehetőség, megyek a következő cég oldalára, nem pedig azt kutatom, hogy miért nem tölt be, mi fogja a gépet, stb.

En azt tapasztalom, hogy az *emberek le*jak. Nem hasznalnak noscriptet sem.
*emberek:=emberek*0.999
A maradek meg igy jart :)
Attol, hogy van egy oldalon JS, nem kell lassan betoltenie, nem kell kartekony kodot tartalmaznia. Remeljuk minden noscripthuszar JS nelkul hasznal gmailt, google keresot vagy barmi effelet.

Nem azt mondtam, hogy minden JS-t használó oldal lassú. Azt mondtam, ha az oldal lassú, használhatatlan, akkor (amennyiben van konkurencia) otthagyom. Szerintem sokan vannak így.
Olyanok is vannak, akik a JS-t bármely (vélt vagy valós) okból nem bírják, ezért tiltják. Ha JS nélkül az oldal nem tartalmaz érdemi információt, a NOJS-es otthagyja.
Én is úgy vélem, ha JS kell ahhoz, hogy bármi érdemleges megjelenjen, nem jó jel (persze ettől még a cég lehet jó a saját területén).

Egyébként a gmail-en és a google keresőn kívül is van világ (megjegyzem, a kereső JS nélkül is használható, bár tény, hogy az eye-candy-fancy elemek ilyenkor nincsenek).

"Ha JS nélkül az oldal nem tartalmaz érdemi információt, a NOJS-es otthagyja."
gmail _barmi_erdemleges_ :D igen, klikkelned kell, raadasul nem is linkre hanem egy formra.

A JavaScriptet engedélyezni kell, ha használni akarja a következőt normál nézetben: Gmail. Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. A normál nézet használatához a böngésző beállításainak módosításával engedélyezze a JavaScriptet, majd próbálja meg újra.

A(z) Gmail JavaScriptet nem használó alapvető HTML-nézetének használatához, tegye a következőket:

.

Ha a(z) Gmail terméket mobiltelefonon vagy hasonló eszközön szeretné megtekinteni, tegye a következőt:

.
Nincs itt vita, a lassu oldal szar, hanem hogy van-e 2016 tajan letjogosultsaga a JS-nek. Akar default is.

Már írtam:

Idézet:
Egyébként a gmail-en és a google keresőn kívül is van világ

De akkor egy feladvány: (hogyan) lehet használni a gmail-t JS nélkül?

https://mail.google.com/?ui=html

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

dorsy-nak lett volna feladvány :)

Az ún. "basic HTML" nézettel.

Itt találod a részleteket: https://support.google.com/mail/answer/15049?hl=en

dorsy-nak lett volna feladvány :)

(nehezen) és az nem is a "normalis" mod :)
De az ultimate valasz az, hogy levelezoklienssel :D

Nehezen? Régebben nem így használtuk? Nem érzem úgy, hogy régebben nehezebben lehetett volna használni, mint most, mindenféle ajax-csodákkal.

Jaja, a levelezőkliens még jobb :)

"Nem érzem úgy, hogy régebben nehezebben lehetett volna használni"

Vagy csak annyira hozzá vagyunk szokva a mai világhoz, hogy nem tűnik fel mennyivel rosszabb volt régen. Vagy csak régen mások voltak az igények. Nem tudom.

En nagyon a JS ellen voltam, mert sokkal jobban szerettem az AS3-at, es nem bocsatottam meg a nagy cegeknek, hogy a JS-t toltak valami normalis nyelv helyett. Hosszu evekig ellenkeztem, es ugyan frontenddel is foglalkozom, de nagyon kinszenvedes (volt), ha html-js-css-hez kellett nyulnom. De most valami megvaltozott, talan letisztult kicsit a dolog, vannak erettebb frameworkok, a scope kezelese az olyan amilyen, meg azert el tudnek kepzelni olyat, hogy a bongeszo tudna futtatni, mittudomen, Ruby-t, lehet azt is hasznalnam.

Van a mondas, hogy amit nem tudsz megakadalyozni, annak allj az elere, szoval inkabb megprobalok ebbol profitalni, mintsem szivatni magam azzal, hogy szenvedesnek tekintem az egeszet. Es igy kezdtem el egy pet-projectet MEAN stacken, mondjuk Angular nelkul, jQuery+Handlebars komboval. Meglepoen konnyu ezzel amugy baromi gyorsan fejleszteni, mondjuk hanyadek kodot is, neki is kell majd allnom kicsit rendbekapni, de a fura scope-ok, meg a this-that problema, megfejelve azzal, hogy megirni a kodot egyszeru a tipusossag hianya miatt, de olvasni utana annyira mar nem egyszeru. Meg fura az is, hogy ugyanaz a nyelv van minden szinten, ez, mint alapvetoen Java embert nagyon meg tud kavarni. Kell egy par masodperc, mire rajovok, hogy backend, vagy frontend kodot latok. Viszont a MongoDB is egy csodalatos dolog, baromi jol tamogatja az egesz stack a rohamtempoban prototipizalast.

Es emiatt gyozott meg a MEAN. Mert nagyon sok otletem azon csuszott el, hogy uj nyelveket/metodologiakat/logikat kellett volna hamar felvennem, ha desktopra, vagy mobilra akartam volna valamit osszedobni, hogy leteszteljek valamit. De most siman osszedobom a kodot, megnezem, hogy van-e ertelme a dolognak, vagy se, vagy ha magamnak csinalom az appot, akkor meg ugyis az eredmeny erdekel, nem az, hogy milyen baromi technologiailag csodalatos kodot alkottam es megtanultam kozben csillio uj dolgot. Ujat tanulni mindig jo, csak nem akkor, mikor valamit gyorsan el kell intezni.

Szoval erre tok jo a platform. Nyilvan, ha kinovi magat a project, akkor at kell tenni valami ertelmes, es fenntarhato nyelvre, de azt meg lehet szep finoman bevezetni, egy-egy modult ujrairva, uj at mar az uj nyelven kezdve, stb. Hoppa, hat ezert tokeletes a microservice megkozelites! Emiatt (vagy epp ezert), a kodbazis tobb szeletre bomlik, egy egy modul egy-egy service-nek felel meg, emiatt meg kezelheto marad a kodmeret, es fenntarthato, szeparalt felelosegekkel. Es igy most elgondolkodtam, hogy igy tekinthetunk OOP - nem nyelvkent, de - megoldaskent a JS-re, ha a microserviceket egy-egy osztalynak tekintunk. Nagyjabol az osszes alapelv teljesul, nyilvan nincs kikenyszeritve, de odafigyelve mukodhet. Kerdes, hogy a halozati, vagy egyeb forgalom overheadje megeri-e a dolgot, vagy se. Erdekes.

Ööööö.... ezt biztos az én hozzászólásomra szántad?

Nem biztos, de mostmar itt hagyom :)

Mintha tudnal vele barmi mast kezdeni mar :D

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Így van!
Ha valaki a küszöbön elhasal, akkor mit lehet várni tőle utána?
Hiba lenne egy céget a honlapjával azonosítani, viszont azt is meg kellett valakinek rendelni, jóvá kellett hagyni.

Mások megjegyzéseire reagálva: korábban írtam, a JS csodás dolog, ergonomikussá (használhatóvá) teszi a honlap egyes funkcióit.

HUP is használ JS-t, ezért a NoScript kiegészítőben beállítottam megbízhatónak ezt a domain-t. Ugyanígy jártam el pár olyan rendszeresen látogatott oldalon, ahol erre szükség volt. De csak azoknál!

Mondjuk én a Flash-t a rendszerből is kigyomláltam.

+1
Ha egy oldal nem nézhető meg JS nélkül, ott a tervező nagy balfék lehet!

És az, aki olyan oldalt csinál, amin csak a "kapcsolat" link nem csinál semmit JS nélkül? :D

Az csak kis balfék :)

Vagy csak az egyszerűbb utat választotta, ami a felhasználók 99%-ának az igényét lefedi, az 1%-ért meg nem érdemes extra munkát belefektetni, főleg amikor tegnapra kell kész lennie mindennek.

Valószínűleg régi böngészőt használsz :)

tartsd maskent :D

?!?

Templatemonster egy jo osszefogo oldal

wordpress-hez én is itt szoktam

+1

Ezzel vigyazzatok, szedett mar ossze innen ismeros malware-t

(Lesz valami hasznos tartalom a site-odon? Ha nem, akkor jó drága designra lesz szükség.)

Nem lesz. Azért keresek designt :-)

--
Kum G.
Linux pólót a PingvinBoltból!

Hirdess versenyt freelancer oldalon :)

Érdekes ötlet, köszönöm.

--
Kum G.
Linux pólót a PingvinBoltból!

Köszönöm a válaszokat.

--
Kum G.
Linux pólót a PingvinBoltból!

http://www.rockettheme.com

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Csak engem zavar a kérdés hogy mihez?

Ezt én is feltettem magamban, de nyilván a designhoz igazítaná a CMS-t is a kérdező.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

saját motorhoz

--
Kum Gábor
Linux pólót a PingvinBoltból!