APC Smart UPS 600 RMI-hez keresek kábelt/bekötést

Fórumok

Sziasztok!

Van egy ilyenünk a klinikán, gondoltam eljátszok vele, ha már van rajta egy soros(-nak tűnő...) port, miért ne beszéljenek a rákötött géppel...
Miután "sima" kábellel nem megy (számítottam rá), elkezdtem keresgélni az apc honlapján a típust, de mintha nem is létezne...
Magyar oldalakon van róla infó, kép, kapható hozzá akku, sőt, felújított példány is van, de az apc-től semmilyen infót nem tudtam kicsiholni.

Tud valaki segíteni akár kábellel, akár bekötési leírással? Win7-tel kéne beszélnie, tehát semmi egzotikum... :)

Köszönöm!

Hozzászólások

Melyik klinika?
Ez még szerintem olyan, amit simán visz a networkupstools smartups driver-e. Ja látom, hogy win7-tel kéne beszélni. Ahhoz APC Network Shutdown-t próbálnám első körben.
Az sosups.hu-nál kérdezném meg, hogy ehhez milyen kábel kell. Árulnak is utángyártottat. Ajánlani tudom őket. Van náluk MOK kedvezmény is.

Üdv:
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat, végül a fent linkelt oldalon találtam bekötést, és sikerült egy drótot kreálni (egy kedves ismerős megforrasztotta).
Most az apcupsd-vel próbálkozok, az apctest megy, a service még nem nagyon akar, de a szoftvert már majdcsak összetákolom.
A hw viszont jó lett, köszönöm!

ui: Bevallotta magáról az eszköz, hogy 04/08/93-ban gyártották, valószínű ezért nincs róla infó az apc-nél. Viszont most is megy! :)
<-------
You can't grep on dead trees.

Nem, igazából komoly gond nem volt vele.
A NUT-tal nem boldogultam 5 perc olvasás után :), meg ahogy nézgelődtem, belebotlottam az apcupsd-be, ami meg kifejezetten az APC-khez van.
Tettem vele egy próbát, és egész szépen sikerült pár perc alatt összekalapálni.

Egyelőre csak a monitorozás megy, nem foglalkoztam azzal, hogy valamilyen eseménnyel (shutdown, hibernálás, etc) összedrótozzam az UPS jelzéseit, lehet, ebben a NUT jobb lesz.
Arra biztos jó volt az apcupsd, hogy gyorsan kiderítsem, a kábel jó, és az alap infókat ki tudom nyerni az eszközből.

(Ha nem felejtem el, majd frissítem, hogy mi lett a vége)
<-------
You can't grep on dead trees.