[Ellopták] HP EliteBook

Kedves fórumtársak!

Főnököm laptopját eltulajdonították a reggel. Aki esetleg véletlenül lát valahol használtan árulni egy HP EliteBook Revolve 810 G2-est, gondoljon rám és dobjon egy üzenetet. Nem mindennapi darab - forgatható és érintőkijelzős monitor - 8CG4340JJ7 van az aljára marva.
Köszi a figyelmet

Hozzászólások

Ezeknek nincs ilyen lopás-ellenes megoldása a BIOS-ban / UEFI-ben?

Amúgy ha céges gépről van szó, édemes használni valamilyen ati-theft tag-es matricákat pl. StopTrack.com. Az mondjuk az adásvételt nem fogja megakadályozni, de elég feltűnő ilyen "LOPOTT ESZKÖZ" felíratú laptoppal mászkálni a nagyvilágban.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Elképzeltem, amint a Vaterán veszek egy laptopot, személyes átvétellel. Az átvételkor látom a festést rajta, hogy lopott. Felhívom emiatt a rendőröket. Szerinted milyen magasról szarnák le az egészet? Felvennék a bejelentést és nem történne semmi. Esetleg, ha olyan az eladó, még jól meg is agyabugyál amiért önkéntest rendőrt játszom...

Ave, Saabi.

Köszönöm az építő jellegű hozzászólást :) Érdekes ez a megoldás.. de teszem azt ráragasztanak valamit arra a felületre? Mondjuk valami fancy gyárinak kinéző matricát, szöveggel. Pont elég arra, hogy ne gyanakodj, azonnal (és jó eséllyel később sem) téped le róla, bár már mindkét megoldás túl késő. Nem kötekedni akarok, csak én biztos ezt csinálnám :P

Kb. 1-1,5 mm vastag fémlemez ez a "matrica", azt azért észreveszi az ember még ha ragasztanak is rá valami elfedést. Ha ezt az eredeti fémlemezt próbálják eltávolítani, alatta marad a "STOLEN EQUIPMENT" szöveg, kb. levakarhatatlanul, de legalábbis látványos nyoma marad.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Erre van real life tapasztalat?
Egy videót találtam, ami minőségében azért megmosolyogtató: https://www.youtube.com/watch?v=MqQqoMnkJqs
Egy kicsit teleshop-os, azért nem fém csavarhúzóval kell nekiállni a dolognak. :)
Az a két csík ragasztó nem tűnik valami nagyon hardcore-nak. (400 Kg szakítóerő igazából ekkora felületen nem eszeveszettül sok. Kis kitartással le lehet kapni ezt nyom nélkül.)
Az középen lévő, ragasztóval bekent rész már érdekesebb. HA egyben ott marad a STOLEN matrica (ezt a videó alapján azért kétlem), akkor sem lenne lehetetlen eltüntetni. Vagy az ember rak rá egy matricát, vagy leszedi pl oldószerrel/csiszolóval. Ha az ember a gép hátuljára rakja (mert egyébként a "könyöklő" résznél biztos kényelmes lenne egy ekkora fémlap), akkor nem biztos, hogy feltűnő, max ad 5k HuF kedvezményt, hogy kopott és mindenki boldog.

A lényeg, hogy szép lassan kell megdolgozni, nem kapkodva. Elsőre egy-két film alatt lenne meg a dolog, utána valsz gyorsabb lenne.

Szia!

Ha nem gond megosztottam egy két helyen, hátha......