ha tömöd a cigit...

...akkor biztos tudod, miről ugatok most.
(ha meg nem tömöd, vagy nem cigizel, akkor ne is olvasd tovább)

history:
2011-ben, amikor elkezdtem fuvarozni, a napi egy doboz kék bondot lecseréltem heti egy nagyzacskós dohányra. egyrészt némi kikapcsolódás, másrészt 10 doboz cigi árát nézve akkoriban majd' egy egész doboz árát lehetett megspórolni. valamint a német rendőr nem kobozta el sem a zacskó dohányt, sem az abból tömött cigit (a mennyisége miatt), ellentétben az egy csík cigivel. vicc egyébként, hogy túristaként vihetsz magaddal németbe egy csík cigit, de pl melósként legfeljebb két dobozt....
(anno kérdezték egy kontroll alkalmával, hogy "nem sok ez a 8 doboz cigi?" mondtam nem, éppen kirándulok... kiröhögtek és nem vették el.)

szal' akkoriban hetente, kéthetente váltottam a dohányt, mert egyik szarabb volt mint a másik.
(bond, viceroy és egyéb, alsókategóriás szarok hamar kukába végezték. morzsolódik, száraz, kihullik, szóval lóf*sz mind)
aztán akkor bepróbálkoztam a kék szofival, azzal húztam két hónapot - nem nyűgözött le. jött egy csomag primus. na ez igen, de az íze nem a legjobb, szóval részemről leves.

másél éve viszont a narancs pall mall nevű szarságra tértem át. eleddig háromszor sikerült szart csomagolniuk 2850 Ft-ért (a kibontás után szembesülsz a száraz, kezelhetetlen, dohányra hasonlító szarsággal). az első alkalommal azt gondoltam, b*ssza az anyját. a második alkalommal kimondtam, a múlt héten pedig befejeztem ezzel.
a 110 grammos csomag alja konkrétan kuka, annyira apró, morzsás, száraz, hogy kezelhetetlen. viszont van arcuk reklámozni a zacskón, hogy akár 250 szál cigit lehet tölteni belőle. nyilván, ha valaki csak félig pakolja meg a cigihüvelyt... (cigihüvely esetében viszont 2011 óta primus multifilter. talán az egyik legjobb)

tegnap vásároltam egy szintén 110 grammos arany marlboro dohányt. ahogy az előzőek, ez is ritkán van/volt nyitogatva, mert általában szánok/szántam időt egy-egy nagyobb adag "legyártására", szóval nálam a dohány kiszáradásának esélye eléggé alacsony...

tehát a szintén 110 gramm MB dohányból hozzávetőleg 170 szálat sikerült produkálni, szemben a narancs PM ~100 szálra való mennyiségével.
a zacskó alján pedig hozzávetőleg 3-4 szál cigire való morzsalék maradt, úgyhogy ezt nem sóhajtozva basztam ki a kukába, mint ahogy narancs PM-ben megmaradó, féldoboz cigire valót szoktam...
150 Ft-tal drágább, ez igazán leszarható árkülönbség...

Hozzászólások

En tomtem, sodortam, vamot fizettem (60 euro) a hamburgi repteren, mert ket csikkal mereszkedtem at, aztan rajottem, hogy jobb nelkule. Ha jol emlekszem valamikor 2009 januarjaban volt egy 30%-os dragulas, akkor eldontottem, hogy tobbet nem vasarolok bagot. Elszivtam ami volt, aztan, 19 ev utan, elhagytam egyik naprol a masikra. Nem bantam meg es ami a legjobb volt, kezdtem ujra erezni az etel izet, az ujjaimrol eltunt a sarga folt es a ruhaim sem voltak tobbe fustszaguak. Jelen pillanatban kivetelesen undoritonak, visszataszitonak (nem akarok senkit megserteni) tartom a bagoszagu embereket, foleg a noket es azokat akik nyilvanos helyeken (peldaul buszmegallo) beallnak az emberek koze es ragyujtanak.
--
FeZo

Arról nem is beszélve, hogy a NemDohányosokat diszkriminálják a munkahelyen.
Ha egy dohányos óránként 10 percet odavan, amíg bagózik, akkor az természetes "fizetett szabadság".
Ha egy nemdohányos csinálja ugyan ezt, akkor szemet szúr a főnöknek és lustának titulálja.

Én tízen egynéhány évig cigarettáztam, de végig undorítónak tartottam. Mármint a szagát. Utáltam, hogy büdös a ruhám, főleg a vastag téli cuccok, a kabát meg főleg.
A leszokásom kb olyan volt mint a Trainspottingban a drogos csávóé. Egész nap almát zabáltam, pótcselekvésként, meg feszültség levezetésként. Nem lehetett hozzám szólni, mert egyből robbantam. Ez az állapot kb 2 hónapig tartott, aztán szépen elmúlt.
Innentől kezdve 1 évig abszolút nem gyújtottam rá. Néha nagyon kívántam, de egyre ritkábban. Utána előfordult, hogy ittas állapotban elszívtam egy-két szálat.
5. év környékén már zavart, ha dohányoztak mellettem. Viszont néha még mindig megkívántam. Ekkoriban gondoltam, hogy leszokni nem lehet, csak abbahagyni.
Most 12 éve nem dohányzom. Már soha nem hiányzik. Nem zavar, ha körülöttem valaki rágyújt. Most mondom azt, hogy igen, leszoktam. Már akkor sem jut eszembe, ha iszogatunk a haverokkal, még ha egyesek dohányoznak is, akkor se. Viszont nem vetek meg egy-egy jó szivart, vagy pipát néha. De ez nem pótcselekvés, ez kizárólag az élvezetekről szól, ha nincs, akkor nem hiányzik.

Én is, bár nem jártam annyit külföldre, hogy ez izgasson. A végén már pipadohányt szívtam. Útközben a suliba menet félúton elfogyott a cigi meg a dohány. Az utolsó fél doboz hüvely megvan, gondoltam, nem dobom ki, vajon mennyi ideig bírom nélküle - eddig megy. Nem akarom kiirtani a bagósokat, még csak elkülönítőbe sem zárnám, még emlékszem, milyen érzés ha nem gyújthat rá az ember. Azt viszont aktív dohányosként sem toleráltam senkitől, hogy a másik képébe fújja a füstöt, meg lehet oldani kulturáltan, humánusan a problémát.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

es ennyi input alapjan meg nem esett le, hogy a dohanygyarak szimplan csak szart arulnak fuggoknek? :)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Én anno, amikor töltöttem a cigit (már évek óta leszoktam, hála istennek), pont azért tértem át erre a megoldásra, mert kategóriákkal jobb dohányokból tudtam egy doboz cigi áráért füstölni valót csinálni magamnak. Akkoriban minimum Domingo volt nálam a favorit, de nagyon hamar bejövős lett a Tilbury, aztán meg a Drum. A lényeg az, hogy az igazi, sodrásra vagy töltésre gyártott dohányok közelébe sem tudnak érni, ezek a saját márkás szarok a cigigyártók részéről. Viszont az is igaz, hogy amennyire elszálltak a dihány árak, nem biztos, hogy manapság a régi kedvenc márkáimat megvenném, lehetséges, hogy én is ilyen Bond, meg Szofi, meg hasonló szemeteket vásárolnák.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nekem a camel dohány jött be, henger alakú dobozban. A zacskós szerintem csak akkor éri meg ha nagyon hamar elfogy, mert nem lehet visszazárni rendesen és csonttá szárad.
De különben nagyon nehéz rendes cigarettadohányt venni itthon, ha fogadnom kéne akkor a söpredéket csomagolják be.
De a camel egész jó.

szerk.: ötlet kiszáradt dohány felélesztésére: 2-3 gerezd alma szelet éjszakára, lezárva.

--
arch,debian,openelec,android

Ahogy föntebb írtam. El kell különíteni a kifejezetten sodrásra illetve töltésre gyártott dohányokat, a cigigyártók saját dohányaitól. Egy Camel dohány sosem lesz az a minőség, mint ami a cigibe van. Azért van kivétel, mert pl. a Lucky Strikesnak, Gauloises van kifejezetten töltős dohánya. Ráadásul a hazai dohánygyárakban előállított márkás cigik is szarabbak, mint az eredetiek. Viszont a márkás töltős meg sodrós dohányok mind export cucc, nem itt gyártják ezeket. Ezekből jellemzően nincs is nagy kiszerelés, csak a 40 grammos, esetleg kisebb cuccok.

Aztán rengeteget rendeltem webről, főleg olyanokat, amiket nálunk nem is lehetett kapni. Na, ott voltak csudi finom füstölni valók, pl. a Djarum dohányok, amiből nálunk csak cigiket lehet kapni.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nem tudom. Szerintem most már igen, de öt-hat éve még nem volt az. Legalábbis én nem tudtam róla. De hiába is szerettem volna nálunk igazi gyümölcs darabokkal megbolondított dohányokat venni, vagy fahéjjas cuccott, nálunk nem lehetett kapni. Aztán voltak ezek a dohány mentes gyógynövényekből készült termékek (aztán lehet, károsabbak voltak mint bármi más), na ilyeneket egy darabig kínai boltokban be lehetett szerezni, aztán amikor letiltották, maradt a net, vagy Szlovákia.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Én nem dohányzom egy cseppet sem, de após-anyós, mint a gyárkémény... A lényeg: ő is tömi és gyakran meghinti pár csepp vízzel a maradék dohányt a kiszáradás elkerülésére. Nem próbáltad így?

>ha tömöd a cigit...
>...akkor biztos tudod, miről ugatok most.

Ja. Pláne mikor töltik, vagy sodorják. Csak a részeg kamionosok tömnek, bár ők se cigit.

Ne blogolj részegen, htx.

No rainbow, no sugar