Hallókészülék: mikrofon -> füles

Fórumok

Sziasztok,

Szeretnék egy olyan hallókészüléket összehozni, aminek az egyik vége egy asztali mikrofon, a másik vége egy fülhallgató. A fülhallgatóban fáziskésés nélkül kéne szólni annak, amit a mikrofon hall. Milyen eszközzel lehetne ezt megoldani?

Hozzászólások

Azt tudod hogy azert egy jo hallokeszulek ennel bonyolultabb (peldaul DSP elengedhetetlen).

Másrészt a halláskárosodás mértéke és jellege személyenként eltérő és ennek megfelelően érdemes korrigálni. Továbbá előnyös, ha a beszédhangot kiemeli a hallókészülék.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Tudni kellene, hogy melyik frekvencián mekkora a hallásvesztés (audiogram). Ugyanis ha túl nagy, akkor már trükközni kell (compressor, limiter, stb...), és onnantól már bonyolultabb a dolog.

-------------------
http://rtvstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Mint gyakorló hallókészülékes, annyit írnék, hogy a legkényelmesebb füles sincs sehol egy hallókészülék viseléséhez képest komfortban. Nem tudom, hogy mi a cél (a high level, a low levelt látom), de napi sok órában funkcionáló dolognak el nem tudnék képzelni mást. (skype) meetingekhez használok "feltekert" fülest, de meeting után örülök, hogy visszatehetem a hallókészüléket.

A vázolt dolgot egy sima erősítő megoldja, viszont elég hülyeségnek hangzik.