Farewell Hai Nam

http://index.hu/kultur/eletmod/2015/09/16/bezart_a_legnepszerubb_budape…

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ahol egy csapat vendég Hepatitis-el távozik, én többször nem eszem. Akkor is, ha ez volt a város messze legjobb vietnami levesezője.

update.: úgy voltam vele hogy biztosan nem megyek vissza, de végül megtettem. Annyit vettem észre hogy a frissen odakészített csírát már levették a leves mellől és beszórják (gondolom tálalás előtt) a forró levesbe. Talán valami szakmai tanács hatására, hátha megint egy hepás vendég sz.ros kézzel fogja meg a kilincset :)

Hozzászólások

Gondolom, a higiénés előírásokat, úgy mint például kézmosás, valamelyik dolgozó nem vette komolyan. Közétkeztetésben, ahol sokakat szolgálnak ki, ez különösen fontos.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

YMMV – Ettem itt régen, furcsa és jó élmény volt, nem haltam bele.
--
If your computer is a wooden ship, X is the termite colony that might eat through the hull of your ship and sink it some day. Firefox is the cluster of icebergs that are currently surrounding your ship. ―NH

Szar van a palacsintában!

(az a baj, amikor szó szerint ;)

--
trey @ gépház

Ez elvileg nem olyan hepa, ami orokre megmarad, hanem "csak" mint egy rossz influenza (par honap), de majd egy hozzaerto pontosit.

Amugy lehet beszallito is ludas. Es sokkal nagyobb nevek is keverednek neha ilyen helyzetbe szerte a vilagon. En kivarnam a vizsgalat veget a soha-tobbe-oda kijelentes elott. (Egyebkent nem ismerem, a hepa-para kapcsan hallottam eloszor roluk.)

off:
(nyilván nem én vagyok a gurmankodás csúcsán) de erről a "molekuláris gasztronómia" nevű bullshit-ről most hallok először. Ez olyasmi mint a "kézműves" sörök meg a "dizájner" drogok által elkezdett népbutító baromságok?

"A molekuláris gasztronómia egy modern konyhatechnikai trend, melynek lényege, hogy különböző kémiai és fizikai folyamatokat alkalmaznak a készítés és a tálalás folyamán."
Aha, szóval a sütés-főzés, késsel feldarabolás, hámozás, habverő, fűszerezés és egyéb kőkorszaki tevékenységek nem számítanak fizikai-kémiai folymatoknak? Eszem megáll... és csökkenteni akarjuk a természettudományos tárgyak óraszámát iskolában, h. helyette mindenféle bölcsész és szcientológus fasságokat tanuljanak a gyerekek, Aztán meg felnőve ilyen faszságokat írjanak le újságíróként.
/off
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Ez nem szcientológia, se nem boszorkányság. Annyi az egész hogy folyékony nitrogénnel és egyebekkel kísérleteznek az ételkészítés során.
Heston Blumenthal egy világszerte elismert szakács, szinte művész, a hagyományos értelemben.
Ja, és a The Fat Duck nevű éttermbe (Bray, Berkshire) 3 Michelin csillagot nyert.
Szóval nem a megfelelő embert kezdted savazni.

--
arch,debian,openelec,android

Nem a szakácsot/művészt ekézem, hanem a hülye HVG-s újságírót, aki az egészet úgy tálalja mint ami a holdraszállásnál sokkal jelentősebb és tudományosabb cselekedet lenne. Művészet, ok, nem lehet egzaktul definiálni, na de belekeverni olyan áltudományos magyaráatokat, mint hogy ez "fizikai és kémiai" lépéseken alapul, mintha a krumplihámozás nem az lenne. Ennnyi.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

A molekuláris gasztronómia jópofa dolog. Ajánlom a Spinning Plates című dokumentumfilmből is bemutatott Alinea éttermet, ahol Grant Achatz egészen érdekes dolgokkal kísérletezik.

Itt a film trailere: https://www.youtube.com/watch?v=k5Tdvmw6AxQ

Néhány Alinea kaja, például az ehető héliumos lufi: https://www.youtube.com/watch?v=Xriye9t1Ef0

Ez nem annyira az evésről szól, inkább az ételekkel és az evéssel kapcsolatos élményekről.

"En kivarnam a vizsgalat veget a soha-tobbe-oda kijelentes elott."
Az a baj hogy igy nem tudok rendesen leulni levesezni, mindig is eszembe fog jutni hogy innen ~10 ember kórházba került hepatitissel. Tökmindegy mi történik ezután, miben változtatnak, mit mond a vizsgálat.

--
arch,debian,openelec,android

Egyszer ettem itt, mosogatószer ízű volt a leves. Akkor sem értettem, miért hájpolja mindenki.

Azóta kimérték, túl jók az íz/szagérzékelőim.

Eleg hosszu a lappangasi ido, hogy azert meg megvarjuk, hogy valoban ok voltak -e a bunosok.

Amugy marad a hao sen (sarkan center, budapest) pho-t enni es az azsia center felso bufesoraban is a vietnamiak kezdtek jofajtakat fozni. (mikor ott voltunk, epp harom vietnami neni vagdosta hozza a friss koriandert, ahogy kell)