Google Music rhythmbox-ban

Fórumok

Hogyan lehet GMusic plugint telepíteni rhythmboxba?

Ezt a két megoldás próbáltam de egyik sem működik:

https://github.com/nvbn/rhythmbox-gmusic
pip hibaüzenet nélkül felrakja a gmusicapi-t de a rhythmboxb pluginok között továbbra sincs google music.

http://www.webupd8.org/2013/08/rhythmbox-google-play-music-plugin.html
A repóból hiányzik a Trusty csomag.

Hozzászólások

SUB. Egyáltalán van a Google Musichoz publikus API?

Nem engedi, kipróbáltam. Egyből érkezett egy levél gmailre, hogy 'szabálytalan bejelentkezési kísérlet történt, valaki lehetséges fel akarja törni a fiókodat...'
Felhasználónevet és jelszót kér a tomahawk. Ma már csak úgy használhat külsős app Google acc adatokat ha arra böngészőn keresztül engedélyt kér.
Ez egyébként jó gondolat a gúglitól mert valóban nem szerencsés ha mindenféle appnak megadod a jelszavadat.

Nem a kód elkéréséről szól a dolog. A google a saját rendszerén azonosítja a felhasználót, ennek folyamata titkosított, az alkalmazás nem láthatja. Viszont, ha az alkalmazás biztosít egy https böngészésre alkalmas felületet, akár ő is szolgáltathatja a "böngészőt" a folyamathoz.
Amit az alkalmazás megkap az egy token (meg esetleg némi adat), ami egyedileg kezelhető, visszavonható.
Hasonló token-t a felhasználó is előállíthat a böngészőjében ("alkalmazásjelszó"), ha az alkalmazás nem képes a fenti folyamatra. Lényeg, hogy az alkalmazás egy pillanatra se lássa a felhasználó jelszavát.

így oldja meg a qhangups is ("az alkalmazás biztosít egy https böngészésre alkalmas felületet").
Ezt a mai webkit/http libekkel, nyelvi kiterjesztésekkel annyira nem is ördöngös megcsinálni. Az említett qhangups pl a python-robobrowser-t használja erre többek közt. Ezekben az megoldásokban plusz, hogy a "böngészőben" kapott adatokat az app is látja, esetünkben pl. a tokent el is kapja. Persze így az app a jelszót is elkaphatja...

Nem ismerem annyira ezt a területet, de nem csak az említett browser-motor, hanem pl. xml, html parser is függősége a stuffnak, ergo ezt pl. le sem kellett fejleszteni.
Az alkalmazások elzárása a direkt authtól így csak addig ér valamit, amíg rá nem repülnek a fejlesztők az ilyen megoldásokra. Ehhez pedig minden adott, és nem is csak pythonban.