Youtube rant

Egy böngészőfrissítés (Seamonkey) után valamiért a youtube elkezdte rám erőltetni a html5 lejátszóját. A gond csak az, hogy nincs lehetőség opt outra (nem, a html5 oldalon sem). Nem is lenne ezzel baj, ha a html5 lejátszó nem lenne egy használhatatlan szemét. Pár perc alatt a következő hiányosságok kergetnek máris őrületbe:

  • Fullscreen nem megy, youtube szerint a böngészőmben le van tiltva, majd ad egy javaslatot hogyan engedélyezzem chromeban, nagyon segítőkész...
  • Az alsó sáv egyszerűen nem tűnik el pár másodperc tétlenség után
  • A videó durván kockásodik
  • Nincs snake... :) Flash-es lejátszóban sincs már egy ideje. :(
  • Nem látszó gombok (vagyis kattinthatóak, ha megtalálja az ember)

Lehet temetni a flasht, de nem fér a fejembe, hogy ennyi év után ezek hogy okozhatnak még mindig problémát. Addig én inkább maradnék a pluginnál, az legalább működik. És ehhez nem vagyok hajlandó extensiont telepíteni.

Szerk: fullscreenhez, fullscreen apit kellett engedélyezni, mondjuk az is érdekes az miért van alapértelmezetten tiltva. Na de fullscreenben miért is nem tűnik el a navigation és tab bar?

Hozzászólások

Azt nem írtad, milyen böngésző. Én éppen azon küzdöttem, hogy mindig html5 lejátszót használjon. :)

maradnék a pluginnál, az legalább működik. És ehhez nem vagyok hajlandó extensiont telepíteni.

Veled sem lehet könnyű az élet. Tehát van megoldás, de azt nem vagy hajlandó használni. Szerintem a YouTube-ot nem kötelező használni. A Google ad valamilyen felületet, ha tetszik, használod, ha nem, akkor meg nem. A flash viszont valóban pusztuljon, mielőbb. Első körben a YouTube beszüntethetné a flash alapú elérést. ;)

Milyen kígyó nincs?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Frissítettem a postot.

Az elvvel van bajom. Ugyanis a youtubeon továbbra is elérhető a flashes lejátszó, csak épp opció nincs rá, hogy én dönthessem el, melyik megoldást szeretném használni. Miért a böngészőmet pakoljam tele szeméttel, csak hogy előcsaljak egy elrejtett funkciót? (Egyébként végül mégiscsak ennél a megoldásnál maradtam, de nem szívesen.)

Itt tenném hozzá, hogy pár éve már használtam egy ideig a html5-ös lejátszót, mert a flashes verzióban volt egy idegesítő bug. Akkor az egyetlen ok, amiért végül visszaváltottam az volt, hogy a html5-ös lejátszó érezhetően több erőforrást igényelt, más gondom nem volt vele.

Tudom nem Windowson a flash sokkal rosszabb, és hosszú távon én is szeretnék megszabadulni tőle, de csak akkor, ha nem veszitek vele. Ez jelenleg még nem áll fenn.

"Miért a böngészőmet pakoljam tele szeméttel"

A jobb kérdés, hogy miért nem tud a böngésződ rendes html5 videót lejátszani probléma nélkül, és miért nem támogatja még mindig a fullscreen apit. Ezen kérdések feltétele után pedig vajon miért a youtube-bal van a probléma...

Támogatja. (Ne kérdezd miért nem volt alapértelmezetten bekapcsolva, még az mdn is azt írja, hogy be van.) Az egyébként külön érdekes, hogy más oldalakon, ahol a böngésző controljai elérhetőek, a fullscreen valódi fullscreen, csak a fullscreen apival működik hibásan.

Sajnos nem emlékszem, hogy amikor korábban használtam a html5 playert, akkor hogyan szuperált a fullscreen, de nem tartom valószínűnek, hogy különösebb probléma volt vele, különben emlékeznék rá.

A weboldalnak köze van ahhoz, hogy a böngészőprogramod teljes képernyős módban nem tünteti el "a navigation és tab bar"-t?

:)

Nem pont mostanában dobták ki teljesen a Flasht-t?

lehet én vagyok szerencsés, de nekem a html5 lejátszó jobban működik mint a flashes:D

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Futottam még egy kört a html5 lejátszóval, miután találtam megoldást a fullscreen problémára. A kockásodás és a nem eltűnő videó controlok problémája nem jelentkezett azóta, így tulajdonképpen használható a dolog.

Egyébként ha nem a fullscreen apuval, hanem a beépített videólejátszóval teszem ki fullscreenre a videót, az valódi fullscreent eredményez extension nélkül is.