Kyocera szines oldalak száma SNMP

Fórumok

Sziasztok!
Kyocera nyomtatóból a kinyomtatott szines oldalak számát szeretném SNMP-ből lekérdezni.
Tud valaki hozzá megfelelő OID -et?
Gabi

Hozzászólások

Üdv, hát ez nem lesz egyszerű :)

'.1.3.6.1.2.1.43.10.2.1.4.1.1' <- amit találtam. Egy fekete fehér Kyoval tudtam kipróbálni, "nagyjából" jó total értéket ad vissza erre. (érdekes, hogy a weboldalon 146ezret ír, snmpből kiszedve 149ezret, jo a kérdés hogy hol mászik el)

Valószínűleg ha senki más nem tudja, marad az snmpwalk + manuálisan össze nézni a webes interface-ről az adott color page értéket. Ahol egyezést találsz, na ott lesz.

Viszont ha privát MIB -ben tárolja, akkor elég esélytelen lesz kiszedni (bár oda inkább a kellékállapot és egyebeket szoktak rakni, de kitudja) :(

Tudom, mint írtam fentebb, ha más nem ír be konkrétat, akkor marad az snmpwalk + webes interfész nyomtatón, számok összenézése, bogarászása, stb..

Sajnos elég sz.r meló. Csináltam már pár darabhoz ilyen túrást, RICOH, HP, KONICA. (Ricohn belül is vannak eltérések, sőt Konicákon belül is 'mármint SNMP IDkben')

Egy ilyen csunya sorral oldottam most meg nagy hirtelen:

curl -s -k https://a.b.c.d/dvcinfo/dvccounter/DvcInfo_Counter_PrnCounter.htm  |grep "counterFullColor\[[012]\]"|grep -v "==" |grep -v "\/\/"|awk '{print $3}'|sed s/\;//g|sed s/^M//g|grep -v cntrCommon |awk '{print $1"+"}END{print 0}'|paste -s|bc

ilyet régen csináltam ricoh nyomtatókkal, nekem az vált be, hogy a kért értéket(most ugye színes oldalak száma) kinézem a webfelületről és kigreppelem ezt az értéket egy snmpwalk kimenetéből így meg is van az OID ;)

--------------------
http://grant-it.com/

Ezek szerint, nem csak én vagyok ilyen perverz... :)

"Értem én, hogy villanyos autó, de mi hajtja?"

ha esetleg megtaláltad a megfelelő OID-et, akkor megköszönném ha megosztanád :)

Ha van több ilyen OID (más típusokhoz) azt is nagyon megköszönném. (Akár privátba is jöhet)

Amiket én találtam:

.1.3.6.1.4.1.367.3.2.1.2.1.4.0 - RICOH (nyilván itt a 367 számít, mert ez pl RICOHbol serialt szed ki)
.1.3.6.1.2.1.43.5.1.1.17.1 - Konica gépek (nagy általánosságban tud Océ, Kyocera, stb-vel is együtt dolgozni)
.1.3.6.1.4.1.18334.1.1.1.5.7.2.1.1.0 - Szintén Konica* széria (18334-es rész)

nyilván ez nekem se a teljes lista, csak nagyvonalakban amit hirtelen megtaláltam. De kiindulási alapnak tökéletes lehet másoknak.

Üdv
-krix-

tudom hogy öregszem, de nem lehet letölteni egy MIBet, és megnézni?

Nem minden gyártó publikálja a privát MIBjeit. Pont azért, hogy ne tudja boldog boldogtalan lekérni az XY adatokat SNMPn át, hanem vegye meg szépen a gyártó SW-jét és akkor az mindent le tud kérni :)

A gyártó specifikus public MIBek elérhetőek 20 regisztráció után + kapsz egy szép több 100 oldalas PDFet :) Abból is lehet bogarászni ez tény, csak nem egyszerű :)

"máárketing" :(