Amerikában lehet torrentezni?

 ( papp_jozsef | 2015. augusztus 12., szerda - 12:19 )

Sziasztok!

A kérdés magáért beszél, sok mindent írnak, de kevés az olyan akinek konkrét tapasztalata is van.

Ha az USA-ba utazom, használjak-e torrentet vagy inkább itthol töltsem le ami kell.

A repülőtéren ellenőrzik-e az HDD-t, pendrive-ot vagy laptopot, hogy mi van rajta?

Nem akarok kockáztatni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Használhatsz, de a saját érdekedben proxy és/vagy VPN-en keresztül.

(Millions of BitTorrent users in the United States actively monitored as part of an agreement between the MPAA, RIAA and all the major ISPs. Those caught sharing copyright works will receive several warning messages and will be punished if they continue to infringe.)

Laptopodat/pendrájvodat nem nézik meg.

A számítógépeden pendrive-odon található adat, véleményem szerint, személyes adatnak minősül, ahhoz kizárólag bírói végzéssel nyúlhatnak hozzá.
Amúgy torrentezni mindenhol szabad, hisz az egy technológia, illegális tartalmak letöltését mindenhol büntetik, így, vagy úgy. :)
Én nem kísérleteznék idegen országban ilyennel, de ez egy privát vélemény.

"Értem én, hogy villanyos autó, de mi hajtja?"

A határőrség épp úgy túrhatja át az adataid, ahogy a testnyílásaid. Elég hozzá a gyanú.

Előttem van tűélesen a kép, amikor a határőrök próbálják feltörni a notimon a user/passt.

A vicc az, hogy ha nem USA-n belul repulsz, akkor vagy unlockolod a lapidat/telefonodat, vagy elkobozzak.

Ezt nem igazán értem? Mit unlockoljak?

Jobban érdekli őket a téliszalámi, de annyira nem jó ha emiatt ültetnek vissza a gépre. Én tutira nem kockáztatnám meg de nem is vagyok az a beszélgetős tipus.

Emlékszem, olvastam olyan esetekről, amikor a határőrök azt kérték a delikvenstől, hogy adja át a telefonját, laptopját, és adjon hozzáférést az adataihoz. Úgy emlékszem, másolatot is készítettek, de lehet, hogy keverem más esettel.

Ez persze csak egy kérés, nincs joguk ahhoz, hogy a te akaratod ellenére megnézzék.

De ahhoz persze van joguk, hogy ha nem vagy együttműködő, akkor megtagadják az országba belépést.

Szóval nem feltörni próbálják, hanem megkérnek, hogy lépj be vagy írd le, vagy ilyesmi. Ha azt mondod, hogy nem, akkor azt mondják, OK, akkor viszlát. Bepecsételi, hogy a következő x évben nem léphetsz be, és feltesznek a következő gépre hazafelé.

Ha jol ertem, ilyen helyzetben akar el is kobozhatjak.

https://en.wikipedia.org/wiki/Border_search_exception

Van esélye, hogy szúrópróbaszerűen épp a te laptopodon levő adatokba akarnak belenézni, de ennek a valószínűsége konvergál a nullához. Plusz tételezzük fel, csak a móka kedvéért, hogy magyar nyelvű oprendszer figyel a gépen, és az adatállományok is magyar nyelvűek. Majd átmegy Vida Ildikóba az amerikai határőr?
Ismerősöm rengeteget utazik oda vissza, hozza viszi a laptopját tele filmekkel meg zenékkel és még egyetlenegyszer sem kérték tőle, hogy belenézzenek. 14 év alatt. Biztos csak ekkora mázlista.

+1

Engem rögtön az első amerikai utamon jól átkutattak :). De csak annyi kellett, hogy kapcsoljak be mindent (telefon, laptop, fényképező), a login prompt után nem érdekelte őket. Amúgy meg a céges laptopon nem tárolunk érzékeny adatot, és problem solved.

--

Ez nem tudom mikor volt, de a laptopot regebben bekapcsoltattak. Nekem pl ahogy felvillant a boot logo mondtak, h ok mehet.... Csak latni akarjak h mukodik-e a cucc, amit felviszel gondolomm

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Na ti most a beszállás előtti biztonsági ellenőrzésről beszéltek, vagy a megérkezés utáni határellenőrzésről, ahogy a többiek?

Felszállás előtt nekem is volt a 2000-es évek elején többször, hogy be kellett kapcsolni, mutatni, hogy működőképes laptop, nem egy laptopház amiben aztán bármi lehet.

Igaz, en a beszallas elottirol. Leszallaskor meg sosem ellenoriztek. Megneztek amit kitoltottunk. Most volt hogy jottunk 3an 6 bazi nagy boronddel, akkor atkuldtek a csomagokat a rontgengepen. de meg gepet nem kellett bekapcsolnom

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Mert egy működő képes laptopban nem lehet bármi... Értelmes ellenőrzés mondhatom.

A gyakorlatban szerintem ez másképp néz ki. Ha minden lépés előtt beleegyezés kéne akkor a kokaincsempészek sose buknának le, hiszen az utolsó pillanatban kivágnák magukat azzal, hogy oké fiúk, akkor ehhez most nem járulok hozzá, inkább megyek vissza. Van az a pont, ahonnan már nincs visszaút és nyomozásba csap át az egész. Nem tudom hogy mi a törvény.

Megkérnek, h lépj be. Szerintem nem küldenéd el őket a vérbe. :)

Belépsz vagy nem lépsz be :P

Azért csúnya balhé lenne a vége. Ugyan nincs laptopom, de ha lenne, olyan adatokkal lenne megpakolva, ami "erősen bizalmas" kategória.
Ha megpróbálnak beletúrni, nemhogy per, de kirúgatások is lennének a végére. Maximum megértik a "személyiségi jogok" fogalmát.

"Értem én, hogy villanyos autó, de mi hajtja?"

Magyarán bármit vihetek a laptopomon, csak le legyen jelszavazva? Gondolom linuxot tegyek fel rá?

Nem, mert koteles vagy unlockolni, ha meg akarjak nezni.

Az ok, hogy megnézhetik és még azt is akarhatják, hogy lépj be, stb. De kötve hiszem, hogy állandóan ott ül egy rakás guru, akik simán észreveszik mondjuk, hogy van egy mountolatlan rész (esetleg a partíciót is törölheted, ha feljegyzed az adatait, simán visszaállítod bármikor) vagy egyéb trükk. Plusz azt is kétlem, hogy volna arra idejük, hogy ezeket mindet megnézegessék, amikor egy repülőn van kb 200 ember, akiknél átlagos is lesz 2 ilyen eszköz.
A torrent amúgy nem tilos ott, de ha filmeket akarsz letölteni (vagy bármi mást, ami illegális), akkor azt még itthon tedd meg, esetleg húzz ki magadnak egy VPN-t.
Másik megoldás a TOR, de arra meg ha jól tudom magában harapnak az amcsik (bár nyílván rohadt sok amcsi is használja) és hát a letöltés sebessége se lesz az igazi.

FathoM

Magyarán: Kicsi a valószínűsége, hogy megnézik. De ha pont te vagy az a „szerencsés” akit kiszúrnak, akkor mindent megnézhetnek.

A torrent szempontjából: Ha véletlenül megnézik a gépedet, akkor nem hiszem, hogy enyhítő körülményként figyelembe vennék, hogy nem az USA-ban töltötted le a filmet, vagy bármi mást. A lényeg az lenne, hogy nem vetted meg.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Azon szoktam elgondolkodni, ha épp szupertitkos, szuperértékes adatokat akarnék ki- vagy belopni, és nem opció hogy emilbe elküldöm magamnak, akkor mi akadályoz meg hogy az egészet felmásoljam egy microSD kártyára, amit aztán oda dugok el ahova akarok. Éles szemű vámtiszt legyen a talpán aki észreveszi a nadrággombba vagy táskacsatba rejtett körömnyi baszt.

Azért lássuk be, a biztonsági szolgálatok nem az eszükről híresek... :-D

És azt is, hogy ők nem is ilyesmit keresnek. Ennyi erővel rejtegethetné a csokipapírt is előlük.

Na persze, azt értem, hogy amikor bekapcsoltatják, akkor arra kíváncsiak, hogy az ott tényleg laptop és nem kétkiló plasztik-e.
De volt itt olyan szóbeszéd, hogy a fájlokat nézegették.
Persze elég nyilvánvaló, hogy amikor a szerv a bőröndben/fájlok között turkál, akkor nem azt nézi ami ott van, hanem a reakciókat.

"Éles szemű vámtiszt legyen a talpán aki észreveszi a nadrággombba vagy táskacsatba rejtett körömnyi baszt."
---
Atvilagitanak es azonnal sipolni kezd a szerkezet, ha valamit talal. SD kartya eseteben sem lenne ez maskepp kulonben.
Ha pedig feltolod a seggedbe, az mar epp eleg indok arra, hogy felretessekeljenek es kikerdezzenek.
Ennek ellenere a repteri biztonsag vicc.

"ha valamit talal" - azért ez nem volt egy állati nagy titok. A kérdés az, hogy mennyire van érzékenyre állítva. Abból kiindulva hogy - tök véletlenül - miket vittem már fel repülőre (pedig nem repülök sokat), általában nincs feltekerve, így egy SD kártyától meg se rezdülne.

Probald ki, erre csak azt tudom mondani :).

"...miket vittem már fel repülőre..."

Bár tény, hogy pont SD kártya talán még nem maradt a zsebemben.

De most megint keveritek a biztonsági ellenőrzést a megérkezéskori átvizsgálással.

Induláskor nyugodtan lehet SD kártya vagy pendrive a táskádban, a röntgenen látja a "biztonsági őr" és nem állít meg, mert fegyvert / robbanószert keres.

Érkezéskor a "határőr" megnézi az útleveledet, kikérdez, megnézi, mi van a táskádban, a telefonodon, stb. Ilyenkor nincs már fémkereső meg ilyesmi, ha az sd kártya beleesett a gatya korcába vagy ilyesmi helyre, akkor nincs rá nagy esély, hogy észreveszik.

Igen, ez már többször is keveredett.
Ami még az eszembe jutott az nem is az hogy belépéskor ellenőriznek, hanem kilépéskor, hogy ne juttass ki olyan adatot, ami. Bár ez igen életszerűtlen, még itt is kevesen dolgoznak olyan helyen ahol erre esély van. De ez már nagyon-nagyon más mint az induló, torrentes kérdés.

Ne viccelj már, ha ki akarna valaki juttatni adatot, és csak egy csöppet is ért hozzá, akkor baromira nem fizikai hordozón tenné, hanem neten. Szépen be kell csomagolni, titkosítani, felszabdalni több részre, vízjelben ráültetni zajként a családi fotókra, és mailben elküldeni a világvégére. A büdös életben rá nem jönnek, hogy van ott valami.

Egyébként a necces adatokat nem a kilépésnél próbálják megfogni, hiszen az életszerűtlen, hogy a csillió kilépőt ellenőrizgessék (pláne a netforgalmat), hanem azokat figyelik, akik hozzáférnek az adatokhoz - sokkal egyszerűbb náluk megfogni a problémát, hiszen belőlük sokkal-sokkal kevesebb van.

Az a kérdés, hogy mi igaz ebből: http://www.politico.com/magazine/story/2014/01/tsa-screener-confession-102912.html?ml=m_t1_2h#.UuzGhPldVuS

A próba során talán kiderül egy-két dolog. :-)

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Nemreg neztem meg ezt a dokumentumfilmet:

http://www.imdb.com/title/tt1600841/

Nagyon, de nagyon tanulsagos es elrettento ami a repteri biztonsaggal kapcsolatos. Ajanlom mindenkinek akit erdekel a tema.
Linket kifelejtettem: http://www.snagfilms.com/films/title/please_remove_your_shoes

"Atvilagitanak es azonnal sipolni kezd a szerkezet, ha valamit talal."
Nem kell ezt túlgondolni, ha fogok egy borítékot, szépen megcímzem és felbélyegzem, a többit a posta elintézi. (hacsak nem épp É-Korea a kérdéses ország, de seggbe feltolni valószínűleg ott sem szükséges, illetve épp az lenne a feltűnő, ahogy te is írtad)
Már ha feltesszük hogy valaha ilyesmire lenne szükségem.

Igy van.

Eleve indoklás nélkül visszautasíthatják a belépésed, szóval érdemes együttműködni és nem a képükbe vigyorogni a letiltott géppel :)

A határon a kutya sem nézi mi van rajta, esetleg akkor tudom elképzelni, ha valamiért gyanúba keveredsz.
Meg hát ennyi erővel akkor az okostelefont, meg a dropbox vagy bármi ilyesmi accountodat, sd kártyádat, akármidet is megnézhetnék.
Biztos úgy van megszövegezve a törvény hogy a jogot fenntartják, de a mezei turistát nem zaklatják ilyenekkel.

Annyira nem, hogy 10 oldalas doksijuk van róla. :P

Idézet:
5.1.1 Border searches may be performed by an Officer or other individual authorized to perform or assist in such searches (e g., under 19 U.S.C. 507).

5.1.2 In the course of a border search, with or without individualized suspicion, an Officer may examine electronic devices and may review and analyze the information encountered at the border, subject to the requirements and limitations provided herein and applicable law.

Bennem az merült fel, hogy mi a frász van mondjuk egy céges laptoppal? Az ugye jogilag nem az enyém és pl az enyémen _minden_ minimum védett adatt, de a 90% meg kb top secret. Ha én kiadom a cégem leveheti a fejemet, ha nem nem egednek be az országba mondjuk üzletet kötni?

FathoM

Gondolom pont lesz*rjak hogy uzletet akarsz kotni ha gyanusnak talalnak es nem mutatod meg a laptopod :)
Az a ceg aki oda kuld uzletelni biztos tudja, hogy mi a szitu a hataron es olyan laptopod ad amit mutogathatsz. Ami fontos info azt a hataratlepes utan is ra lehet tolteni, ott is letezik Internet :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Az ok, hogy ők mondjuk leszarjak, de azért ez nem egy egyoldalú dolog. Attól, hogy ott egy határőr, akinek joga van bárkinek a seggébe belenézni, aki átlépi a határt, ettől még fura lenne, ha ezen az alapon nézegetnék a segglyukát annak, aki adott emberünkre vár a reptéren.
A másik, hogy pl az én céges gépemen vannak olyan adatok, amik 3ik félektől származnak és szintén titkosak és annak a határőrnek adott esetben semmi köze hozzá. Sőt visszaélhet vele, mondjuk én is, de nekem szerződésem van a céggel és elég speciális feltételeknek kellett megfelelnem, hogy ezeket láthassam.

FathoM

Ő sem élhet vissza vele, ugyanúgy törvény köti a titoktartásra. A polgári szerződések nem bírálhatják felül a törvényeket.

Nálunk az a policy, hogy ha bekapcsoltatják veled a gépet, hogy körülnézzenek (nem csak az akksi miatt), akkor meg kell tagadnom, és hívni a cég jogi képviselőjét.

Ilyen esetben mit tud tenni a cég jogi képviselője vagy csak annyiban szükséges hogy rajtad kívül más is legyen aki nálatok tanusítja, hogy mi történt?

Megmondom őszintén, még nem került rá sor, és nem is tudom miért így van.

azert a telefonszamot elokereshetned gyorshivora ;P

Az állambiztonsági érdekek felülírják a céges adatbiztonsági elvárásokat. A céged dönthet, hogy mi a fontosabb neki, az üzletkötés, vagy hogy a határvédelem ellenőrizheti a gépet. Nyilván köti őket is mindenféle előírás, nem köthet ki a gépeden levő home video az xhamsteren :)

Minden komoly cegnel van erre policy. Ha multinal dolgozol, akkor kerdezz ra vagy nezz utana. Valoszinuleg megvan erre az eljaras. Ha kisebb cegnel dolgozol, es rendszeresen utazol te vagy munkatarsaid, de nincs policy, akkor erdemes lehet felvetni a dolgot...

Amivel tobbszor talalkoztam:
1. Megbizonyosodsz rola, hogy valoban hivatalos szemely keri el a gepet.
2. Atadod, ha jelszavakat kernek akkor egyuttmukodsz. Ha van titkositott pendrive, azt is feloldod.
3. Amint teheted jelented az incidenst.

Ez alapvetoen arra megy ki, hogy minel kevesebbet szivassanak es ne bukj el mondjuk egy fontos utat egy szuroproba miatt. Raadasul ha egyuttmukodsz akkor jobb eselyed van arra is, hogy lasd mit muvelnek a gepeddel.

Ami adat nalad van, az barmikor kiszivaroghat. Alap, hogy hordozhato szamitogepen csak olyan munkahelyi adatot tarolunk amire jelenleg szukseg van. Ha nem dolgozol ut kozben, akkor jobb torolni mindent az ut elott. Kesobb ott a VPN. Igazan nem a hatar a "veszelyes" (hacsak nem celzottan valasztanak ki), hanem az, hogy elhagyod vagy ellopjak a gepet es vele egyutt az adatokat is.

En is ugy hallottam, hogy ha nem tetszik nekik a hataron valami akkor megtagadjak a belepest, az pedig eleg nagy szivas ha a hatarrol forditanak vissza, mert hat ugye a koltsegeket nem teritik meg...

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Torrentezni szabad, jogvedett tartalmat viszont nem szabad letolteni.
Akkor sem, ha nem akarsz belole penzt keresni.

lol. hany eves vagy? 13? nem eszak-koreaba mesz.

:D

Ott is van internet de csak csendben lehet torrentezni.

Na ezt végigolvastam. Haláli!

Ugyanide tartozik: mennyire javasoljatok, hogy az ember Japanba majd Kinaba 3 laptoppal a taskajaban repuljon? Tehat egy ember visz 3 laptopot es mindharom tenyleg sajatja vagy ceges amit hasznalnia kell. Mindet be tudja kapcsolni, csak lusta az illeto a sajatjan beloni a masik ket (kulon munkaltatotol szarmazo) ceges gep ceges kornyezetet.

Masik kerdes hogy EU-n belul cink-e ez a 3 geppel repules?

Szerintem enek semmi akadalya. En volt, hogy utaztam 2 laptoppal, egy tablettel es egy e-book olvasoval egyszerre. Atvilagitjak a biztonsagi ellenorzesen mindegyiket, es ha nem talalnak bombat bennuk, kesz, mehetsz tovabb. USA-bol ki-be repulok igy sokszor, Japan meg foleg Kina, lehet mas tema.

koszi

Én kettővel szoktam repkedni, sosem volt még baj belőle. Maximum kicsit furcsán néznek, hogy a reptéren 4-5 tálcában fér csak el a cuccom. :)

Azért ha a vámon megállítanak (nem nagyon szoktak egyébként sem), tudd megmagyarázni, hogy miért kell.

EU-n belül tuti nem.
Japánba se, még a gyógyszerek se érdekelték őket, csomó, szerintem értelmetlen(*) dolgot kérdeztek, és kb. alig néztek a táskába (bár lehet hogy nem a verbális válasz érdekelte őket).
Kínáról majd mesélj, az érdekel :D

Kinarol majd meselek de egyelore annyit tudok, hogy kell AIDS teszt a vizumhoz. :D

Ez legyen a legnagyobb baj, ehe. Bár ilyesmi nem rémlik, nem a munkaadódnak kell?

Asszem a ruszkikhoz is kellett, annyira nem elképzelhetetlen. :)

Valóban nem az, csak amikor ezt néztem, akkor nem tűnt fel ilyesmi. Most meg nem tervezek kínai utat, legfeljebb két év múlva.

Huh, ennek majd utanenzek ha kozelebb kerul a cel, nem emlekszem hogy vegul aki mondta, az dolgozni volt-e kinn. De ugy emlekszem hogy a vizumhoz mondta.

Papers, Please

...tehát, ha az usába mész, ne rejtegess illegális adatokat tartalmazó pendriveot a testnyílásaidban ...
:):):)
... de szerintem, ha bárhová mész akkor sem, ... nem azért, mert illegális, hanem 1szerűen gusztustalan ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

:-D

nem reprezentatív:
2x voltam a JFK-n keresztül, de a laptopom egyszer sem érdekelte őket...

a TSA beutazasi szabalyai szerint csak feltoltott elektronikus eszkozzel valo beutazas lehetseges (mind mobiltelefonra, mind hordozhato szamitogepre vonatkoztatva)

Jaja, és ezt szúrópróbaszerűen ellenérzik is, sőt még az is rutineljárás, hogy be kell lépned az accountoddal.

"A repülőtéren ellenőrzik-e az HDD-t, pendrive-ot vagy laptopot, hogy mi van rajta?"

- Igen, es ha nem seedeltel vissza eleget, azert is lecsuknak.

Óriási! XD gyakorikerdesek gyanus
Megcsináltad a napom...

Ennyire azert nem volt hulye kerdes.

Update: de a seedes vicc tetszett :D

> Ennyire azert nem volt hulye kerdes.

+1

Ismerősömnek néztek már körül a fájljai közt, nálam megelégedtek azzal, hogy be tudtam lépni a céges accounttal.

Az US border security azert nez bele, meg nezte meg az accountodat, hogy valoban itthon dolgozol-e van-e tenyleg munkahelyed, stb...
Ezzel nezik azt hogy nem akarsz/nincs-e nyomos okod kintmaradni Vizum nelkul.

De hogy a torrent fileokat nezik-e BAZZ.
Megszakadok megint a rohogestol XD

loop

Egyreszt nem tudhatja a kerdezo, hogy meirt szoktak belenezni, masreszt ha az egyik potencialis jovobeli torvenysertest nezik a hataron, miert ne merulhetne fel, hogy egy masik torvenysertest(?ha az egyaltalan?) neznek-e? Es hogy errol valakinek van-e tapasztalata.

Azoktól kérdem, akik attól félnek, hogy a határőrök belenéznek a top secret dolgaikba: miért van top secret cucc egy könnyen mozdítható eszközön egyáltalán? Jó, biztos van rajta diszk titkosítás, de az nem véd meg mindentől (backdoor, meglesnek a diszk titkosító jelszó begépelése közben, sleep módban hagyott gépről nem is beszélve).

--

+1, nekem még a privát laptopomon sincsenek titkos dolgok...

... oké, szóval nem életbevágóan titkosak... :-)

#define titkos

Bármilyen céges adat már szenzitív lehet, hogy dolgozol, ha nem teszed rá a gépre? :)

Belépés:

Én kb 5 alkalommal voltam USA-ban vagy Kanadában.

Első alkalommal nagyon kérdezgettek a laptopomról, de a végére kiderült, hogy az érdekelte őket, hogy bekapcsolom-e, ill be tudom-e kapcsolni nekik. Ez még itthon történt, akkor még volt BUD-JFK direkt járat.
Második alkalommal még Bécsben (köztes állomás) "választottak ki és átnézték a csomagom és a laptopot kellett bekapcsolni, de amint töltött a win, ki is kapcsoltatták. A wines tablettel ugyanígy. Bombát kerestek itt is benne.

Határ: nekem sosem néztek át semmit. Ha előtte izotópos vizsgálaton jártál, kell igazolás róla, mert rettegnek a sugártól, mint a nyavaja. De ha utazás céljának Bussiness-t jelölöd meg, nem baszogatnak.
Ha véletlenül bármit elkérnek, hogy mutasd meg, kapcsold be, akkor meg kell tegyed, vagy nem léphetsz be az országba, vagy ha beléptél, elkobozzák. 1.: nerm értenek hozzá, plusz a liszenszeket sem fogják keresni. Egyebekben kicsit sem nézik meg, hogy ki vagy. Az arabokat, feketéket, sárgákat, ruszin arcúakat, latinokat fingatják, az átlag európait nem bántják (vsz sokkal kisebb a kockázata, hogy egy békén osztrák kisváros lakója menjen pukkantani USA-ba, mint egy "békés" szír falu lakója)

Torrent: komoly monitorozás van, de megnyugtatlak: Ha hotelben, vagy apartmanban laksz, ahol van ingyen WIFI: tiltják a torrentet, és elég nehéz megkerülni. Még a NAS-omat sem értem el a 5001-es portján, de volt nyitott OPENVPn port (1194?) és így tudtam elérni a cuccaimat a hotelből.

Ezen kívül 2010-ben jöttem haza Hamburgból repülővel, akkor egy viszonylag régi, 2004-es laptopom volt, na azt nagyon-nagyon megnézték, de ott szaglógéppel szagoltatták bomba (vagy kábszi?) után kutatva. Bár mondtam a határőrnek, kérésre darabokra szedem, ha kell, de a vizsgálat után mosolyogva visszaadta.

Bátyám a Verizon-nál volt 3 évig valami vezetéknélküli nettel Brooklyn-ban. Tolta folyamatosan a torrentet. A kutya se szólt hozzá.
Én hazajövetelkor tatyómban egy 1T külső vinyóval jöttem, alig nézték meg.

Jobban érdekelte inkább őket a cipőm, meg a ruházatom.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

A kérdés az, hogy 'szabad'-e...
Lehetni biztosan lehet :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu