Kmail jelszókezelés

Fórumok

Sziasztok!

Váltani szeretnék Thunderbirdről Kmailra, azonban vannak bosszantó hiányosságok, jelenségek, amiket nem tudok megoldani.

1. Két email fiókom van, és minden számítógép bekapcsoláskor kéri a kmail a fiókokhoz tartozó jelszavakat. Marha kényelmetlen. A beállításokban ott van a jelszó kipöttyözve, miért nem használja?

2. A két fiók beérkező leveleit a thunderbird képes volt egy ablakban mutatni. Ott volt minden beékező levelem, itt meg külön külön kell megnézegetnem a fiókok saját beérkező mappáit. Nem lehet ezt valahogy egyszerre látni. Próbáltam egy szűrőt létrehozni, amio a beérkező leveleket egy közös mappába helyezte, de így mobilról, vagy webről nem tudom elérni a leveleimet... csak a gépen vannak meg a levelek..
Meglehet ezt oldani valahogy?

Hozzászólások

Na kb. ennyit találtam a googlen is :(
Nincs KDE felhasználó aki Kmail-t használ?


Nincs KDE felhasználó aki Kmail-t használ?

De van, csak én egyéb okból fetchmail(+procmail) ill. exim(+smarthost)-al oldom meg a levelek küldését, fogadását a nagyvilágba, így nem találkozom a jelszóval kapcsolatos problémával. :-)

Illetve mivel kis netbookról ssh-val lépek be, így el tudom érni "mobil"-ról :-)) a leveleimet is.

okostelefon meg nincs, mert az érintőképernyőt nem szeretem.

leveles fiók ugyan elvileg egy van, ill. attól függ honnan nézzük, ez bonyolult :-). Kmail szempontjából egy van. :-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

kipróbáltam a kdewalletet. Háát. Most már kéri 2-szer a fiók jelszót, meg kétszer a wallet jelszót. :) alakul :P Amúgy igen, ez egy Arch féle kevert KDE4/5....

Közben látom, hogy a kwalletmanager el sem tud indulni, kapok folyamatosan végtelen számú kwalletd service disabled hibaüzenetet. Azt hol tudom engedélyezni?

Mintha kwallet kellene hozzá. Most nem tudom kipróbálni.

1, Kde kwallet-et hasznalja alapertelmezetten jelszavak tarolasara, kmail is azon keresztul keri le, de ha az nem fut, valamiert nem azt valasztottad vagy csak nem "nyitod ki" akkor kerni fogja a jelszavakat egyessevel.

2, Milyen protokoll? pop3 eseten alapbol egybe pakolja a leveleket (bar kulon is lehet szedetni), imap eseten kulon fiokokba (talan lehet egybe is rakni, sose probaltam).

3, Hogy mobilrol vagy mashonnan elered-e az nem kmail kerdes, hanem szerveren meghagyod-e a leveleket, hogy toltod le onnan oket, vagy valami offline modre gondoltal hogy gepedrol toltse le mobilod?

köszi

1. kwallet-tel próbálkozok, de problémám van azzal is, lásd fentebb :(

2&3. imap-ot használok. Az hogy nem értem el máshonnan az emailjeimet, az az én problémamegoldásom által generált probléma miatt van :P

Azt akartam megoldani Kmail-ben, hogy a bejövő üzeneteket egy ablakban lássam, így egy kattintással láthatom az összes fiókom beérkezett levelét.

Na ezt egy szűrővel végeztem el, ami azt tette, hogy minden beérkezett levelet áthelyezett egy másik mappába. De így a fiókhoz tartozó beérkezett üzenetek mappából el is távolította ugye, ezért webről, vagy mobilról nem érem el többet a leveleimet, mert azt a kmail a gépen egy másik könyvtárba helyezte át...

A szűrőt leállítottam, így marad az, hogy minden fiókhoz tartozó beérkezett üzenetek mappába bele kell lépegetnem az emailjeim megtekintéséhez. Jól van ez csak kényelmi dolog volna... Thunderbird megoldotta.

Igen, csak akkor meg 2 probléma van szerintem:
1. ahhoz hogy ne jelezzen új üzenetet a kmail, ugyanúgy bele kell menni a fiókokhoz tartozó beérkezett fiókokba és megnézni ott is az üzenetet.
2. Ha a közös mappában törlöm a nem kívánt emailt, az a fiókokban még ott marad, így az teli lesz levéllel. Én meg azt nem szeretem, törlöm ami nem kell és kész. Magánemailek ezek, nem kell őrizgetnem...

Majd még azért próbálkozok vele, de úgy látszik ez csak nekem "killer feature" :)

1. Mappa beállításaiban be lehet állítani, hogy jelezzen-e, ha új üzenet van benne. De nyilván workaroundról van szó.

Még egy tipp: szóközzel lehet lépkedni az olvasatlan levelek között. Be lehet állítani, hogy az összes mappa között lépkedjen (Configure KMail / Misc / Folders).