Sz*r ez az Android.

 ( nemmiki | 2015. április 9., csütörtök - 17:42 )

Szétvet az ideg. Kaptam a cégtől egy "exkluzív" Samsung Galaxy A5-öst, csak épp azt nem mondták, hogy a megszokott Blackberryhez képest ez egy nagy kalap **ar!
Senki nem használ Androidot céges telefonként?

Azt hogyan lehet beállítani, hogy ha megbeszélésen vagyok ne csipogjanak az e-mailek, csak a hívások csippanjanak párat? És fordítva?

Most komolyan, nincsenek hangprofilok!?

Ki**szom a kukába ezt a sz*rt...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kb. fél másodperc levenni minden hangot. Ha a kezdőképernyőn lefelé simítasz, ott hozzáférsz a beállításokhoz és egy érintéssel kinyomhatod a hangot is.

Az 5.0-ban ezt szerintem is eléggé elbaszta a Google.

Eddig ha előadáson, megbeszélésen voltam, akkor minden rezgett, de nem szólt. Na, ilyet most nem lehet beállítani - vagy csak én nem találom...
--
blogom

Lollipophoz még nem tudok hozzászólni, sajnos még ma sem érkezett meg a telefonomra. Ezért (is) már kezdek pipa lenni a Magenta-Sanyi párosra. Valamikor év elejére ígérték a Z3-ra, aztán ebből március lett, de márciusban sem érkezett meg. Most ott tartok, hogy örülhetek, ha júniusban megérkezik.

Cyanogen. A gyári ROM-ok szarra valók, főleg a nagy gyártóknál, mint a Samu vagy Sony. Nem érdekük fejleszteni, mert akkor nem veszed meg az új modellt. Példát lehetne venni egy-két "szarkínai" gyártó hozzállásáról, ami a ROM fejlesztést illeti. Samsung is ne arra törekedne, hogy az abc minden betűjével csináljon egy-egy telefon, tablet modellt. Hanem tartana meg pár darabot, és adna normális támogatást hozzá. A TouchWiz hányást ne is említsük.

A Sony ROM-ja (ma már) nem olyan rossz. Egyébként sem akarom a telefont rootolni, meg ilyesmi, meg amúgy is... nincs még új készülékük, amit rámdumálhatnának.

De gustibus non est disputandum.

1) Kinyitod a kepernyozarat
2) ratenyerelsz a hangero gombra, amig nem rezzen egyet
3) ???
4) Profit!
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ha nincs hívás, nincs profit. Ha csipogás van az e-mailek miatt, a kollégák rondán néznek.
Nem kidobni/kikapcsolni/kocsiban hagyni szeretném, hanem azt, hogy az értesítési hangok szűnjenek meg, de a hívást jelző csengőhang ne.

Pont 5.0-ban lehet ezt jól megoldani, ha a telefonnak "prioritást" adsz, akkor abban a módban csak az csörög, az email nem fog.

De ahogy látom ez KitKat, szóval marad a külső app.

Tudsz javasolni valami jó programot erre? Bár szégyen, hogy alapból nem tudja.
Olyan kellene, ami egyszerű, működik, nem spamel szét reklámokkal és nem viszi az adataim sehova.

IPhone?

Tudja?

No, Sir. Calls are not ringing that's way!

Megnézem, köszönöm.

Az első nem működött, a másodikkal még kísérletezem, és nagyon ígéretes. Köszönöm!

A második úgy tűnik jó lett, köszönöm. Egyelőre megtartom ezt a hulladékot.

Ezt a prioritás dolgot valaki egyszer elmagyarázhatná érthetően, mert nekem azzal nem sikerült értelmes beállításokat előállítanom. A telefon jelenleg nem rootolt, és egyelőre nem is tervezem, de a megoldás ettől függetlenül érdekel. Én mondjuk ha ilyen kell, akkor hosszan nyomom a hangerő-le gombot, oszt jónapot.

Nekem egyelőre ez a megoldas :( Ezt a prioritás dolgot szerintem elkefélték.

Nem lenne rossz, mert finomabban lehet bütykölni a hangokat, mint az on-off néma üzemmód, csak nincs hozzá megfelelő kontroll interfész. Még.

Nem akarlak elkeseríteni, de Samsung Galaxy A sorozat eléggé elcseszett egy széria. Random hálózatdobálás, szar hangminőség....
Blackberry után ilyet adni kész kínzás. :(

Jutalomtelefon, hogy cs*sznék meg... "Valahogy meg kell jelenni tárgyaláson".
Inkább a kocsiban hagyom reggel, akkor nem zavar az idióta csipogása, amit nem tudok kikapcsolni. Ez kb. annyit ér, mint amit Eszes kolléga javasolt némi iróniával fentebb, hogy némítsam le a francba.

Tényleg ezzel az indokkal nyomták a kezedbe? Add vissza, erre ezerszer jobb a blackberry.

Pedig még örültem is neki. Csak azt nem értem, hogy miért viszik ezek a hulladékok a piac 90%-át!? Jól megy rajtuk az Angry Birds?

Igen, meg lehet vele villantani hogy új, menő, vékony telefonod van.

Hétfőn odaadom a titkárnőmnek, ha nem sikerül megoldanom ezt a balhét. Bár ő mást is tudna villantani.

Nekem a power toggles jött be. Ha rootolod akkor lehetoseged nyílik profilok beallitasara, bizonyos orakban elhalkitani (az enyém például éjszaka automatikusan megy repülő üzemmódba, igy az akkuido is jobb), stb. Tehát a titok nyitja custom ROM, például Cyanogen.

--
FeZo

Céges telefon. Rootolni még lehet, hogy rootolnám, de másik firmware nem mehet rá.

Ha mar szoba kerutl a Samsung, hanyingerem van a gyari notification hangjatol, eveken at azt hittem a default T-Mobile ringtone-nal semmi nem fog engem jobban idegesiteni, de tevedtem. Es meg csak azt se lehet mondani, hogy "ha nem tetszik ne hallgassam", mert az utcan mas vadidegen emberek telefonjat nem allithatom at, ahogy a szomszed WC fulkeben ulo emberet sem a ceges WC-ben.

Ha elvárom másoktól egy értekezleten, hogy ne prüttyögjön össze-vissza a telefonjuk, csak ha tényleg nagyon fontos, akkor joggal várhatják el ezt tőlem is. Jelenleg úgy állunk, hogy mindenki teljesíti az elvárást, csak én nem. Vagy ha teljesítem, akkor nem ér el senki.

Talan neked is jo (athidalo) megoldas: http://hup.hu/node/139876#comment-1856796
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Kipróbáltam, ugrál az asztalon. Ez legalább nem ciki, hanem vicces.

Llama!

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Ez érdekes, köszönöm! Némileg baltával verébre stílus, de a célnak megfelelhet.

Nekem bejött a Llama. Fokozatosan alakítottam ki a szabályokat, hogy ha otthon vagyok, vagy a munkahelyen, akkor a nap melyik részében mi legyen a beállítás a hét folyamán. Ez arra jó, ha vannak fix megbeszélések. Ráadásul le lehet vele kapcsoltatni a wifi-t, ha olyan helyen vagy, ahol nincs rá szükséged.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Tény hogy sokat tud. Ha nem jön be amit fentebb javasoltak, akkor kipróbálom. Köszönöm.

Figyi, kezedbe veszed életed első Androidját, nem találod meg a hangbeállításokat és/vagy profilokat és fröcsögsz? :) Keressünk neked android for beginners doksit?

--
arch,debian,openelec,android

Légyszi keressetek akkor nekem is, mert amikor utoljára négypont-akárhányas androidos telefon volt a kezemben, nem tudott OOTB olyat, hogy mondjuk a naptár foglaltsági adatai alapján állítsa automatikusan rezgőre a telefont, majd vissza.

Hát szerintem ez nem olyan, amit mindenki használna általánosan. Sőt, a legtöbben a naptárat sem. Inkább üzleti felhasználás, arra meg ott a BlackBerry.

Well, yeah, hát erről szól az OP is. :D

Szelfizni lehet vele? Lehet.
Angry Birds megy rajta? Megy.
Twitter is? Fasza.

Ja, hogy mindenki akivel beszélek megkérdezi, hogy külföldön nyaralok-e, azért olyan szar a vonal, és alap üzleti felhasználásra sem alkalmas, az már nem számít. (Slusszpoén: ez HD voice, a régi BB-m nem)

Aha, megköszönném. Remélem van benne olyan rész, hogy "hogyan ne bőgjek le a kollégák előtt a debil telefonommal"

Goto 1: no calls, no business.

Ahogy látom elég sokan nem értik mi a gondom. Következtetés: én vagyok hülye, vagy én várok el túl sokat egy telefontól

szerintem a hiba nem benned van. tenyleg idiotasagokat voltak kepes kihagyni az androidbol. most kezdenek rajovogetni, hogy a nokia anno valoban alap dolgokat tudta, es azokat nem lenne szabad nem-tudnia egyetlen rendes telefonnak sem.

nem normalis, hogy barkacsolni kell profilokhoz, gyors cimlistahoz, egyszeru sms kuldeshez, fogadashoz.

Az lehet, hogy ezek hiányoznak, de azóta már eltolódott a fókusz is. A userek 90%-a elégedett, ha megy a facebook. A maradék max. 10% nem képvisel akkora vásárlóerőt, hogy az igényeikre érdemes lenne figyelni. Kivételt képezhetnek kis gyártók, akik nem akarnak eladni 30M készüléket.

Google mondjuk, megoldotta, hogy megy a facebook, alap webes komunikacio integralasa, fotozas, helymegosztas. Lassan fokuszalhatnanak az uzleti, hagyomanyos telefon funkciokra is? :)

[en is elegedett vagyok azzal, ami van, de nem is vagyok uzleti, telefonalgatos felhasznalo]

Épp most született a Work. Majd lesz ez még jobb is.

#define Work

Jahogy Android 5.0. Kosz, ezt eddig nem is lattam.

Visszaadtam. Egy szenvedés volt az egész, még a titkárnőmnek sem kellett. Marad a BB.
Köszi mindenkinek a konstruktív hozzáállást. Meg is lepett, hogy nem lett flame belőle :-)

Váljék egészségedre :-) Neked úgy tűnik, a 0.4% piaci részesedésű OS felel meg. Van ilyen... (Az Android 76.6%-on állt ugyanekkor (2014Q4, IDC adatok alapján)

Köszönöm. Nyugodtabb vagyok, ha nem kell berhelnem, helyette viszont megy az üzlet.
A desktop Linux részesedése sem nagy.

Viszont egy üzleti résre rátaláltál: beállítások automatikus tekergetése naptárbejegyzések alapján :-P

Először valósítsák meg a manuális tekergetést rendesen, utána jöhet az automatizálás. Kár hogy nem vagyok programozó.

Akkor a manuális tekergetéshez való alkalmazás a piaci rés másik szelete :-P