Sz*r ez az Android.

Szétvet az ideg. Kaptam a cégtől egy "exkluzív" Samsung Galaxy A5-öst, csak épp azt nem mondták, hogy a megszokott Blackberryhez képest ez egy nagy kalap **ar!
Senki nem használ Androidot céges telefonként?

Azt hogyan lehet beállítani, hogy ha megbeszélésen vagyok ne csipogjanak az e-mailek, csak a hívások csippanjanak párat? És fordítva?

Most komolyan, nincsenek hangprofilok!?

Ki**szom a kukába ezt a sz*rt...

Hozzászólások

Kb. fél másodperc levenni minden hangot. Ha a kezdőképernyőn lefelé simítasz, ott hozzáférsz a beállításokhoz és egy érintéssel kinyomhatod a hangot is.

Lollipophoz még nem tudok hozzászólni, sajnos még ma sem érkezett meg a telefonomra. Ezért (is) már kezdek pipa lenni a Magenta-Sanyi párosra. Valamikor év elejére ígérték a Z3-ra, aztán ebből március lett, de márciusban sem érkezett meg. Most ott tartok, hogy örülhetek, ha júniusban megérkezik.

Cyanogen. A gyári ROM-ok szarra valók, főleg a nagy gyártóknál, mint a Samu vagy Sony. Nem érdekük fejleszteni, mert akkor nem veszed meg az új modellt. Példát lehetne venni egy-két "szarkínai" gyártó hozzállásáról, ami a ROM fejlesztést illeti. Samsung is ne arra törekedne, hogy az abc minden betűjével csináljon egy-egy telefon, tablet modellt. Hanem tartana meg pár darabot, és adna normális támogatást hozzá. A TouchWiz hányást ne is említsük.

Pont 5.0-ban lehet ezt jól megoldani, ha a telefonnak "prioritást" adsz, akkor abban a módban csak az csörög, az email nem fog.

De ahogy látom ez KitKat, szóval marad a külső app.

Ezt a prioritás dolgot valaki egyszer elmagyarázhatná érthetően, mert nekem azzal nem sikerült értelmes beállításokat előállítanom. A telefon jelenleg nem rootolt, és egyelőre nem is tervezem, de a megoldás ettől függetlenül érdekel. Én mondjuk ha ilyen kell, akkor hosszan nyomom a hangerő-le gombot, oszt jónapot.

Nem akarlak elkeseríteni, de Samsung Galaxy A sorozat eléggé elcseszett egy széria. Random hálózatdobálás, szar hangminőség....
Blackberry után ilyet adni kész kínzás. :(

Jutalomtelefon, hogy cs*sznék meg... "Valahogy meg kell jelenni tárgyaláson".
Inkább a kocsiban hagyom reggel, akkor nem zavar az idióta csipogása, amit nem tudok kikapcsolni. Ez kb. annyit ér, mint amit Eszes kolléga javasolt némi iróniával fentebb, hogy némítsam le a francba.

Nekem a power toggles jött be. Ha rootolod akkor lehetoseged nyílik profilok beallitasara, bizonyos orakban elhalkitani (az enyém például éjszaka automatikusan megy repülő üzemmódba, igy az akkuido is jobb), stb. Tehát a titok nyitja custom ROM, például Cyanogen.

--
FeZo

Ha mar szoba kerutl a Samsung, hanyingerem van a gyari notification hangjatol, eveken at azt hittem a default T-Mobile ringtone-nal semmi nem fog engem jobban idegesiteni, de tevedtem. Es meg csak azt se lehet mondani, hogy "ha nem tetszik ne hallgassam", mert az utcan mas vadidegen emberek telefonjat nem allithatom at, ahogy a szomszed WC fulkeben ulo emberet sem a ceges WC-ben.

Llama!

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Nekem bejött a Llama. Fokozatosan alakítottam ki a szabályokat, hogy ha otthon vagyok, vagy a munkahelyen, akkor a nap melyik részében mi legyen a beállítás a hét folyamán. Ez arra jó, ha vannak fix megbeszélések. Ráadásul le lehet vele kapcsoltatni a wifi-t, ha olyan helyen vagy, ahol nincs rá szükséged.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Figyi, kezedbe veszed életed első Androidját, nem találod meg a hangbeállításokat és/vagy profilokat és fröcsögsz? :) Keressünk neked android for beginners doksit?

--
arch,debian,openelec,android

Szelfizni lehet vele? Lehet.
Angry Birds megy rajta? Megy.
Twitter is? Fasza.

Ja, hogy mindenki akivel beszélek megkérdezi, hogy külföldön nyaralok-e, azért olyan szar a vonal, és alap üzleti felhasználásra sem alkalmas, az már nem számít. (Slusszpoén: ez HD voice, a régi BB-m nem)

szerintem a hiba nem benned van. tenyleg idiotasagokat voltak kepes kihagyni az androidbol. most kezdenek rajovogetni, hogy a nokia anno valoban alap dolgokat tudta, es azokat nem lenne szabad nem-tudnia egyetlen rendes telefonnak sem.

nem normalis, hogy barkacsolni kell profilokhoz, gyors cimlistahoz, egyszeru sms kuldeshez, fogadashoz.

Az lehet, hogy ezek hiányoznak, de azóta már eltolódott a fókusz is. A userek 90%-a elégedett, ha megy a facebook. A maradék max. 10% nem képvisel akkora vásárlóerőt, hogy az igényeikre érdemes lenne figyelni. Kivételt képezhetnek kis gyártók, akik nem akarnak eladni 30M készüléket.

Visszaadtam. Egy szenvedés volt az egész, még a titkárnőmnek sem kellett. Marad a BB.
Köszi mindenkinek a konstruktív hozzáállást. Meg is lepett, hogy nem lett flame belőle :-)