Nyomtató processzor, memória

Fórumok

Sziasztok!

Otthoni általános használatra szeretnék venni egy olcsó, viszonylag alacsony nyomtatási költségű lézernyomtatót. A kérdésem az lenne, hogy mennyire mérvadó a processzor órajele, valamint a memória mérete egy nyomtató esetén? Volt olyan készülék, amiben csak 8 MB memória és 2-300 MHz-es processzor, míg egy hasonló árkategóriájúban már 8-900 MHz-es processzor és 64-128 MB memória volt. Utóbbi persze jóval magasabb költségű nyomtatással jár (jóval drágább a toner), előbbivel elég olcsón ki lehet jönni. Akkor ez a sok magas paraméter parasztvakítás lenne? Elegendő lenne nekem a gyengébb, de olcsóbb költségű nyomtatást eredményező nyomtató? Mindenképpen lézeresben gondolkodom, mert a korábbi tintasugaras többször is beszáradt a ritka használat miatt.

Köszönöm a válaszokat előre is.

Hozzászólások

Ha nem számít a sebesség vagy a meghajtó tipusa (volt már hogy ugyanaz a nyomtató PCL meghajtókkal hibázott, PS-el kinyomtatta ugyanazt a tervrajzot) akkor szerintem mindegy. Mondjuk akkor lehet cikornya pl, ha egy nagyobbacska PDF feldolgozása megakasztja a nyomtatót egy időre.

sok ram, erős proci = rövidebb várakozási idő nyomtatás előtt. otthonra felesleges.

Ha csak GDI, akkor lehet hogy pl. Linux, DOS felejtős, és nyomtatás feldolgozásához a géped prociját használja. Röviden nem rendelkezik lapleíró nyelv emulációval. Általában az olcsóbbak ilyenek. Ha a leírásban van PCL, PS, stb. akkor használható a fenti rendszereken gond nélkül. Otthoni használatra tökmindegy melyiket veszed. A lapköltség a fontos.

Ez egy windowsos softprinter. A drivere állítja elő a kinyomtatandó pixeleket, és tölti le a nyomtatóba, image formájában. Ebben az értelemben tök mindegy, hogy milyen cpu van benne, mert semmi érdemi munkája nincs neki, csak a pixeleket mozgatni, meg a motorokat vezérelni.

Én speciel egy fillért nem adnék érte, mert többre tartom a >10-éves LaserJet 4100-asomat, amit használtan vettem 12 rugóért, de persze mindenki a saját szerencsétlenségének pogácsa :)

Nekem HP P1505n van, out of box működik hálózatról és USB-ről is.
---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...