Nyomtató processzor, memória

 ( kormanyos | 2015. március 30., hétfő - 16:27 )

Sziasztok!

Otthoni általános használatra szeretnék venni egy olcsó, viszonylag alacsony nyomtatási költségű lézernyomtatót. A kérdésem az lenne, hogy mennyire mérvadó a processzor órajele, valamint a memória mérete egy nyomtató esetén? Volt olyan készülék, amiben csak 8 MB memória és 2-300 MHz-es processzor, míg egy hasonló árkategóriájúban már 8-900 MHz-es processzor és 64-128 MB memória volt. Utóbbi persze jóval magasabb költségű nyomtatással jár (jóval drágább a toner), előbbivel elég olcsón ki lehet jönni. Akkor ez a sok magas paraméter parasztvakítás lenne? Elegendő lenne nekem a gyengébb, de olcsóbb költségű nyomtatást eredményező nyomtató? Mindenképpen lézeresben gondolkodom, mert a korábbi tintasugaras többször is beszáradt a ritka használat miatt.

Köszönöm a válaszokat előre is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha nem számít a sebesség vagy a meghajtó tipusa (volt már hogy ugyanaz a nyomtató PCL meghajtókkal hibázott, PS-el kinyomtatta ugyanazt a tervrajzot) akkor szerintem mindegy. Mondjuk akkor lehet cikornya pl, ha egy nagyobbacska PDF feldolgozása megakasztja a nyomtatót egy időre.

sok ram, erős proci = rövidebb várakozási idő nyomtatás előtt. otthonra felesleges.

Ha csak GDI, akkor lehet hogy pl. Linux, DOS felejtős, és nyomtatás feldolgozásához a géped prociját használja. Röviden nem rendelkezik lapleíró nyelv emulációval. Általában az olcsóbbak ilyenek. Ha a leírásban van PCL, PS, stb. akkor használható a fenti rendszereken gond nélkül. Otthoni használatra tökmindegy melyiket veszed. A lapköltség a fontos.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Konkrétan a HP LaserJet Pro P1102 típusú eszközt néztem ki, ennek van elég kevés memóriája és gyenge processzora. Ebben az árkategóriában esetleg tudnátok ajánlani valami jobb alternatívát? Vagy megéri azt a 22k-t?

Nála csak rosszabbat tudok, a lapköltségével csak egy Epson L110 tud versenyezni, de az tintás. Árban nem sok érte, hiszen egy visznylag elpusztíthatatlan gépet kapsz. Ráadásul ha gari után baj van vele, akkor is sok alkatrészt lehet kapni hozzá nagyon olcsón.

Ez egy windowsos softprinter. A drivere állítja elő a kinyomtatandó pixeleket, és tölti le a nyomtatóba, image formájában. Ebben az értelemben tök mindegy, hogy milyen cpu van benne, mert semmi érdemi munkája nincs neki, csak a pixeleket mozgatni, meg a motorokat vezérelni.

Én speciel egy fillért nem adnék érte, mert többre tartom a >10-éves LaserJet 4100-asomat, amit használtan vettem 12 rugóért, de persze mindenki a saját szerencsétlenségének pogácsa :)

Ügyfeleknél van egypár. Csak tonert kell cserélni bennük.

Köszönöm a hasznos válaszokat. Végül erre a HP-re esett a választás, reméljük beválik. :)

Hali,

Felhoznám a topic-ot.

Mi lett linux alatt a P1102-vel a tapasztalat? (Persze linux alatt.)

Köszi.

Nekem HP P1505n van, out of box működik hálózatról és USB-ről is.
---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...