"Nemzeti konzultáció" után...

Lehetne szavazás is, de még sok a kérdés ahhoz, hogy átlátható lehetőségekkel kiírható legyen. Jelenleg munka nélkül vagyok, pályakezdőként így nekem minden "fagyipénz" számít ezért valószínűleg befolyásolna a bevezetés főleg forgalomarányos módban.

Mellesleg hányinger hogy ami lassan alanyi jogon jár a fejlettebb régiókban azt itt ...

http://www.origo.hu/itthon/20150109-napokon-belul-indul-az-internet-konzultacio.html

Nem adta fel és valahol tudható, hogy kiforgatják úgy, hogy be legyen vezetve. - Esetleg a zsoldosai (nyugger/indián/rokonsag) megoldjak neki -

Mivel a magyar internetes nép krémje megfordul a HUP-on így bátorkodom feltenni a kérdéseimet.

Változtatna-e a szokásaidon?

Ha nem
akkor mi okból/okokból?

Ha igen
mi a lélektani határ, amitől kezdve?
melyik területen? (hobby, szabadidő, szórakozás) /*torrent, stream, youtube, hulu, ...*/
csomag sebesség alapján árába építenék lecserélném lassabbra.

Fix/forgalomarány verzióban is érdekelne.

Esetleg akinek ez unalmas téma vagy idegesíti az vegye szimplán figyelmen kívül.

Hozzászólások

Egyszer (kétszer) már megmutattuk magunkat, és azt mondtuk, hogy "nem lesz netadó". Meg is hátráltak, "ennyike".
Azóta amúgy esett vagy harmadával a támogatottságuk, szóval szerintem nem is nagyon akarják ezt erőltetni, ez a konzultálgatósdi csak pótcselekvés. Már amikor bejelentették akkor is annak tűnt, azóta pedig különösen.

Amúgy meg ha a - pletykák szerint napi 500 milliós veszteséget termelő - mkb megvásárlása belefér, akkor én adók eltörlésére és/vagy csökkentésére látok teret, és nem adóemelésre vagy új adó bevezetésére. Amúgy az mnyp pénz hatodából megvett mol csomagon is buktunk vagy 10 évnyi netadót, és akkor még csak a felszínét kapargatom a dolgoknak. Szóval bitch please...

Egyébként nem tartom elvből elvetendőnek az internetforgalom utáni adófizetést, de nem ezt, nem így, főleg nem ezek után, és főleg nem ezeknek.

Ha ebből a - hihetetlenül fajsúlyos politikus által vezetett - izéből netán mégiscsak egy újabb adó (vagy egyéb teher) méltóztatna kibontakozni, akkor találkozunk az utcán.

Nem, nem helyesírás volt.

Nem is beszéd- és értelemgyakorlat, de azzá alakult.

Tisztázni akartam, hogy a jegybankról mint intézményről, vagy a jegybank elnökéről érdeklődsz.

A fentieket fenntartva és megerősítve kijelentem: Járai volt az első, aki mellékletnek tekintette a jegybank feladatáról szóló passzust, de azért elővette, ha nem ütközött nagyon a pártkönyvében foglaltakkal.
Matolcsy pedig nem jegybankelnök: ha nem jelenidőben létezne, azt hinném, Mikszáth találta ki.

"Változtatna-e a szokásaidon?"

igen. a mostani eroszakmentessegemet levetkoznem es nagyon durva lennek minden fideszessel es fidesz szimpatizanssal. :)

"az erőszak mindent megold"

Természetesen nem. A liberális demokráciát éppen azért találták ki, hogy az istenadta ne kapával-kaszával hajtsa el azt, aki a bögyében van; ugyanerre szolgálnak a fékek és ellensúlyok: hogy az istenadta ne érezze magát sarokba szorított patkánynak.

A libdem pünkt az, ami ellen Szemünk Fénye meghirdette a dózeros doktrinát, miután a fékeken és ellensúlyokon már kipróbálta.

szél:vetés = vihar:aratás

A liberális vagy sem demokráciában ezt a bagázst szépen újraválasztották kevesebb, mint egy éve. Mert nem volt normális kihívója, és mert érdektelenség volt. Naiv dolognak tűnik nekem ilyen kevéssel utána kaszás-kapás felkelést vizionálni, ráadásul olyan absztrakt fogalmakat téve a zászlókra, hogy "liberális demokráciát, nem másmilyent," miközben az ellenzéki pártok maguk sem tudnának maguk közül kormányt állítani.

törvényesen nem lehet kívülről feloszlatni a parlamentet, sajnos.

Vagy inkább szerencsére. Képzeld el: megtörtént a választás, hatalomra (kormányra) került az A párt. Vége az üres ígérgetésnek, tenni is kell valamit, mert az ország anyagilag nem áll jól. Bevezet egy új adót, ami a közgazdászok szerint kell (ezzel azt akarom mondani, hogy a bevezetése indokolt), viszont a vesztes B párt hergeli az országot, hogy "denemeztígérték!". Lázadás, parlament feloszlatása, mert a nép így megteheti. Új választás, az A pártban csalódtak, megválasztják a B pártot. Nyilván az ország kasszája nem töltődött fel, így csak kell valami plusz bevétel. Innen kezdődik minden újra.
Szóval jobb az, ha a (könnyen befolyásolható) nép nem tehet meg mindent, hanem a "hatalma" korlátozott.

Képzeld el: megtörtént a választás, hatalomra (kormányra) került az A párt. Vége az üres ígérgetésnek, tenni is kell valamit, mert az ország anyagilag nem áll jól.

Képzeld el, hogy a pártok a választás alatt már tudják, hogy utána kívülről bármikor feloszlathatják a kormányt. Valószínűleg igen kínos mérlegelés lenne, hogy mit merjenek ígérni.

Ezzel megszűnne ez a teljesen értelmetlen 4 éves húzd meg/ereszd meg gazdálkodás, mert folyamatosan kellene jó teljesítményt nyújtani. Nem állítom, hogy ez lenne minden problémának megoldása, de egyáltalán nem biztos, hogy a jelenleginél rosszabb lenne.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Képzeld el, hogy a pártok a választás alatt már tudják, hogy utána kívülről bármikor feloszlathatják a kormányt. Valószínűleg igen kínos mérlegelés lenne, hogy mit merjenek ígérni.

Képzeld el, nem csak a be nem teljesült ígéretekkel lehet megfogni az aktuális kormányt - a mostani és a baloldali kormányok elleni tüntetések közül egy se a be nem tartott ígéretek miatt történt.
Bármilyen, a népet negatívan érintő intézkedésre hivatkozva lehet szítani az ellenállást (vizitdíj, tandíj (mindkét oldalon), internetadó, stb.).

Ezzel megszűnne ez a teljesen értelmetlen 4 éves húzd meg/ereszd meg gazdálkodás, mert folyamatosan kellene jó teljesítményt nyújtani.

Szerintem éppen ezzel jönnének elő a komoly problémák, mert a kormánynak fogalma sincs, meddig marad hatalmon. Most legalább (elvileg) tud négy évre tervezni (ha már ötéves tervek nincsenek :) ). Ha a hatalom időtartama bizonytalan, semmilyen hosszan elhúzódó változtatásba (akár jó, akár rossz) nem fog belekezdeni, mert egy félbehagyott változtatás többet árthat, mintha maradt volna minden a régiben.
Ennek a "húzd meg/ereszd meg gazdálkodásnak" a gyökere szerintem máshol van: a két oldal gyakorlatilag semmiben nem ért egyet (ráadásul zsigerből utasítja el a másikat). Amit az egyik elkezd, a másik rossznak tartja, lerombolja, és ő kezdi újra, stb.

Tudom, azért mondtam, hogy messze nem tökéletes. De a jelenlegi helyzet (pl mintavételi effektusok kihasználása a statisztikák hamisítására) szerintem eljutott olyan mélyre, ahonnan már ez is előrelépés lenne.

Most legalább (elvileg) tud négy évre tervezni
Na és eddig milyen tervek születtek ebből? 3 év megszorítás, hogy utána a választás évében lehessen kiköltekezni, és ezzel remélhetőleg az emberekkel elfelejtetni, hogy mi volt előtte. Egyértelműen a rendszer kényszeríti rá erre, aki nem tartja be 1.) megszorítási fázis elmarad: akkora államadósságot csinál, hogy azóta is nyögjük vagy 2.) kiköltekezési fázis elmarad: elbukja a választást.

Bármilyen, a népet negatívan érintő intézkedésre hivatkozva lehet szítani az ellenállást
Ha a hatalom időtartama bizonytalan, semmilyen hosszan elhúzódó változtatásba nem fog belekezdeni
Ez igaz, ezért a kormányok rá lennének kényszerülve, hogy felnőttként kezeljék a lakosságot. A döntések előtt valódi társadalmi egyeztetés meg hasonlók... Lehet rossz kilátásokkal is választást nyerni (Churchill), ha a társadalom megérti, hogy miért van szükség rá.

Meg úgy általában véve, a "lánglelkű vezetőnk majd jól irányba kormányozza az országot" valahogy az elmúlt pár évtized... vagy inkább évszázadban nem annyira vált be nekünk, úgyhogy nem is biztos, hogy akkora baj, ha 10x is meggondolják mielőtt belekezdenek valami hosszútávú változtatásba.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Nem kell ahhoz új szerelem, hogy a rossz házasságból kilépjen az elnyomott fél.
Minél inkább akadályozza ezt a domináns, annál nagyobb az esélye arra, hogy távol is tartsák, vagy egyszerűen elássák a kertben.

Az az egyszerűség ebben, hogy nem jósolni köll, csak történelmet lapozni.
... és az a megdöbbentő, hogy a fijuk jószerével mást sem tanultak, csak történelmet, és mégse/mégis...

Végül is úgy kábé márciusig saccolom a fiúknak, hogy maradnak, addig még van idő konzultálgatni..
Addig meg már majd csak el leszek valahogy..
A lejtőn nincs megállás. Még nekik sem és az már bizony elkezdődött.. "A forradalom felfalja gyermekeit.."
--
God bless you, Captain Hindsight..

Tekintve, hogy nincs devizahitelem, nagyon remélem, hogy nem kapok forintosításos eredményt róla. Úgy gondolod, hogy széles tömegek fognak az utcára vonulni és véres forradalom következik? Vagy belátva eltévelyedését a választók elképzeléseitől, szépen csendben feloszlatja magát a parlament és új választást ír ki? (És csak zárójelben: egy időközi választáson lényegesen különböző parlament alakulna vajon a mostanitól?)
Oldalakban pedig nem leszek hajlandó gondolkodni, legfeljebb konkrét ügyek esetében. Internetadót? Kösz nem. Nemzeti konzultációt? Kösz nem. Forradalmat? Kösz nem. Választási rendszer átalakítása, hogy a területi képviselők visszahívhatók legyenek? Benne lennék. Parlamentbe jutási küszöb leszállítása? Benne lennék.
Nem valószínű, hogy mindenben egy oldalon álljunk, de az sem, hogy mindenben ellentétesen.

Csakhogy a kétharmad és a szinte kétharmad között nincs érdemi különbség. Lásd: http://szigetvariviktor.blog.hu/2014/12/16/gyurcsany_vona_es_a_ketharmad
Ráadásul a "betonbaöntött" alkotmányozgatósdi sokadik iterációján is túl vannak már, elég ritkák azok az alkalmak, amikor kétharmados törvényekről szavazhatnak a képviselők, vígan el lehet kormányozni sima többséggel is.

A gránitbaöntöttet jellemzően személyre szabott kivételgyártások érdekében faragták újra. Erősen kétséges - főleg, mivel megint (permanensen) a kodifikált zabrálás elébe nézünk - hogy ne rína ezen túl is jómagyar jóosztálytárs, jósógor, jóapós a gyevi bíró szerepéért.

Más kérdés, hogy arról a pártról beszélünk, amelyik a '98-tól 2002-ig tartó első körében azzal (is) hullajtotta le a vastag orcájáról a demokratikus álarcot, hogy rendelettel bírált felül felsőbb jogforrást. Pedig akkor még nem volt alkalma megszállni az államgépezet egészét, és ellenzéke is volt.

Az első felére +1. Ráadásul majdnem biztos vagyok benne, hogy a szatellitpárt soraiból hirelen valaki átigazol a főpártba és máris újra megvan a 2/3.
A második felével viszont nem annyira értek egyet. Veszélyes mértékben 2/3-orientált lett a jogrendszer (lásd adójogszabályok sarkallatosban rögzítése), igen könnyen béna kacsa állapotba kerülhetnek nélküle.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Igen, változtatna, külföldről használnám az internetet. Bár ez már enélkül is csak idő kérdése.

Legyen elég a 27% áfa, minden más csak lehúzás.

Változtatna-e a szokásaidon?

Igen, lassan elérik, hogy kénytelen legyen változtatni a szokásaimon, és euroban, fontban vagy dollárban fizetni annak az országnak a boltjaiban, ahová költözöm hamarosan, ha ez így folytatódik...

Olyan szomorú, hogy eljutottunk odáig, hogy nem az utcaseprők, hanem informatikusok beszélgetnek így, ilyen témáról :(

B verzió, hogy Hun maradunk. Ekkor nem hiszem, hogy bármilyen változást is fog hozni, úgyis jobbra csak munkára használom a netet, arra meg muszáj. Facebook/Youtube majd kicsit visszaszorul. Ennyi.

En egyetlen esetben tartanam elfogadhatonak az internetadot: Ha ipv4-es cimenkent lenne kiszabva. Kenytelenek lennenk elsokent tesztelni az ipv6 only megoldasokat, ergo technologiailag fejlettebbek lennenk elobb utobb tole a kornyezetunknel. Masoknak is at kell majd allni ugyanis, es a magyar szakember lesz erre a legjobb segitseg a legtobb ev tapasztalattal, vilagszinvonaluak lehetnenk.

Olvasgatva Sky News-t találtam ezt a nem mai cikket.

Esetleg a következő lépés a Nemzeti Internetszolgáltató után vagy inkább ne adjak ötleteket.

Nekem változtatna. Szerény búcsút vennék steam kollekciómtól. (Igen én osztán jól meg veszegettem a jogtiszta dolgokat és lehet pofára esek vele LoL). Szépen nem használnám a cloud szolgáltatásokat. Értem itt dropboxot például. Az email-t úgyse tudom kikerülni. Habár amilyen világot élünk itt. Még lehet eljutunk oda hogy cd-n olcsóbb lesz pdf-et küldeni mint emailba. :D Fizetve lenne a maximális minimum és kész. Szerintem olyan nincs hogy teljesen elhatárolódik valaki a nettől.

Elindult: https://www.internetkon.hu/

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....