Novell GroupWise levelek letöltése, arhiválása, elérhetősége, hogyan oldanád meg?

 ( john_silver | 2014. december 16., kedd - 10:08 )

Sziasztok!

A kedves közösség ötleteit várnám az alábbi feladat megoldásához.

Szimpla felhasználó vagyok.

A munkahelyemen Novell GroupWise biztosítja a levelezést. A biztosított tárhely 100 Mb-t ami igen kevés, ha a saját gépemre archiválom a leveleimet akkor kívülről nem fogom tudni elérni a továbbiakban.
Novell GroupWise WebAccess biztosított csak így lehet cégen kívülről elérni a levelezést.

Amit szeretnék, a teljes levelezést lényegében átirányítani egy másik postafiókba amelynek a tárhelye gyakorlatilag korlátlan és elérem bentről és kintről egyaránt, ha megoldható a titkosítottan való tárolás az a legjobb.

Nincs lehetőség tárhely növelés kérésére, nincs olyan központi archiválás amihez én is hozzáférek, nincs szándékomban kijátszani semmiféle előírást, nem a levelek jogosulatlan elérését szeretném biztosítani, nem vagyok ipari kém, stb. (mindenki helyettesítse be ami számára negatív)

Egyetlen dolgot szeretnék egyben elérni a levelezésemet, mert ez a jelenlegi formájában nem az igazi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Vegyél fel egy szimpla forward szabályt az átirányításhoz, ha ezt engedi a céges policy (kliensből célszerű). Amúgy a 100megás postafiók nem is kicsi annyira, lehet elég lenne más módon szelektálni az archiválandó leveleket (pl.: elintézett ügyek levelei kerülnek az archívumba).

A forwardhoz azért annyit megjegyeznék, hogy nem elegáns a céges levelezést külső "szolgáltatóhoz" átirányítani.

Köszönöm, ahogy végigolvastam a lehetőségeket ez marad az egyetlen megoldás. Sajnos a 100 Mb igenis kevés, és biztos, hogy mindig az fog kelleni amit éppen előtte archiváltam. Tudom, hogy nem elegáns, de ez az egyetlen lehetőségem.

+1

A legtöbb aktív levelezést használó cégnél azonnal szükség van akár 5-10 évvel ezelőtti levelekre is. 100Mb LOL. Meredek.

Hát ha nem is 5-10 évvel ezelőttire, de a 100 Mb egy hónap alig használat mellett is majdnem tele van, ha beindul a munka szerintem egy hét alatt tele lesz.