Eheti csomagfrissítés :-(

Kb 2-3 hete frissült végre a FreeBSD ports-ban (és persze a bináris csomagok között is) a GNOME, és lett GNOME3. Naccerű - már annak, aki azt akarna használni. Nekem egyelőre azt jelentette, hogy az elmúlt 2 héten ömlöttek az ebből adódó csomagjavítások - és persze az újratelepítendó csomagok. (És várhatóan még van 2-3 hétig ez megszűnni nem nagyon fog, max elhalkulni.) A múlt heti frissítés se volt kevés, de a mai az minden várakozásomat alulmúlta. Egyrészt a csomagok darabszámát, másrészt sikertelenségét tekintve.

A mai frissítés lehúzott majd egy gigát. Letörölt egy kupac csomagot, telepített egy tucat újat, és frissített 10 marékkal. Node mindezt oly módon, hogy eredményül nem volt FF, LO, a fél XFCE hiányzott, és egy csomó segégprogram is ment a levesbe; ilyen senkinek nem kellő marhaságok, mint Evince, gThumb, Gimp, Brasero vagy éppen az XSane; ami külön gyönyör, hogy az általam használt levelezőt is mindenestül kikukázta :-( Szerencsére szemfülesen mikor kiírta, hogy mit tenne, akkor a törlendőeket felírtam, így viszonylag fájdalommentesen vissza tudtam rakni azokat, amikről még ma is azt képzelem, hogy esetleg szükség lenne rá. Ez mindenesetre nem tetszik. (Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a csomagfrissítés úgy indult, hogy fél ablaknyi SAT solverre vonatkozó hibaüzenettel jelezte, hogy valami azért nem OK, így némileg gyanakodva figyeltem a működését.)

Ráadásul valami szar még mindig van a palacsintában, mert leszarta a lokális repómat, és távolról hozott egy csomagot, amivel csak az a baj, hogy mivel gyárilag van egy általam érthetetlennek minősített (ráadásul szükségtelen) GTK-1.2-s (!) függősége, ezért boldogan felrántotta még a glib-1.2-t és a gtk-1.2-t is. Mindegy, ha már erre jártam, ezt is kijavítottam.

Szóval jó ez a pkgNG, de van még mit finomítani rajta.

Hozzászólások

- szar
- bugos
- szar
- szar
- bugos
- Szóval jó ez

értem

Bizonyára, az is gyakorta okoz ilyen kellemetlenségeket. Persze csak azoknak, akiket nem szeret. Vagy a napszél, vagy mágneses vihar miatt. Vagy nemtom, de hogy nekem az elmúl kb. két évben ehhez foghatót nem csinált, az tuti. Ha valamit el is "szúrt", azt is leginkább az én figyelmetlenségem miatt. De leginkább teszi a dolgát. (Azt most hagyjuk, hogy xyz arch leszármazott rendszeren mit csinál.)

Pontosan milyen verziora frissult a Gnome? Koszi

---
Tetragir

Ezt már eljátszottam a múltkori hülyéskedésnél, amikor ettől állítólag nem tölti le újra azokat a csomgokat, amikkel nem történt semmi. Igazából már akkor se segített (most meg utólag pláne nem fog, de ha valaki még előtte áll a frissítésnek, lehet ogy érdems megpróbálnia). No mindegy, kösz az ötletet.