gmail -> freemail UTF8 probléma

Hello,

Egy ideje gmail-ről freemail-re küldött levelek az alábbi kedves üzenettel térnek vissza:

Technical details of permanent failure:
local-part of envelope contains utf8 but remote server did not offer SMTPUTF8

Gmail-ben a beállításokban az Unicode (UTF-8) kódolás elkerülése a kimenő üzenetekben
be van kapcsolva.

Ötlet ?
Thnx!

Hozzászólások

"Egy ideje", "local-part of envelope contains utf8 but remote server did not offer SMTPUTF8"
Biztos jó a címzett, és régen működött vele? A Freemail tud(ott) egyáltalán UTF-8 SMTP című postafiókot kezelni? Nekem most nem sikerült ilyet aliasként létrehoznom: "Érvénytelen freemail alias: 'árvíztűrőtükörfúrógép1357'"

A hibaüzenettel egybehangzóan valóban nem hirdeti az SMTPUTF8-at:


# telnet fmx.freemail.hu. 25
Trying 195.228.245.2...
Connected to fmx.freemail.hu.
Escape character is '^]'.
220 freemail.hu ESMTP
EHLO AAAA
250-freemail.hu
250-AUTH LOGIN CRAM-MD5 PLAIN
250-AUTH=LOGIN CRAM-MD5 PLAIN
250-PIPELINING
250 8BITMIME
QUIT
221 freemail.hu
Connection closed by foreign host.
#

Csak hogy egyértelművé tegyük: azt mondod, van több olyan ma is működő postafiókhoz tartozó @freemail.hu mailcím, amelyekben a @ előtti rész tartalmaz nem ASCII (pl. ékezetes) karaktert, azaz tárgya az RFC6531-nek?

Ha ez így van, akkor ezt meg lehet kérdezni az Üzenetküldés alatt (pl. bemásolhatod a fenti SMTP session transcriptet), hogy mi változott az elmúlt időszakban, és mi okból vették ki az SMTPUTF8-at. A gépház nem ír ilyen típusú hibáról vagy módosításról.

Úgy fest megvan a probléma oka. Van egy email cím, ami úgy fest, hogy kovacsné@freemail.hu. Erre gmail-ből nem lehet levelet küldeni. freemail-ből csont nélkül.

A "freemail-ből" a webfelületet jelenti? Melyiket? Felettébb érdekes, nekem a webfelület ezt a hibaüzenetet adja:

Érvénytelen email cím a "Címzett" mezőben:
kovacsné@freemail.hu

"Köszi, írok nekik."
Válaszoltak?

"Erre gmail-ből nem lehet levelet küldeni. freemail-ből csont nélkül."
Ez nem a gmail hibája, hanem ha valóban így van, akkor a freemailé. De mint említettem az előbb, nálam webfelületről "kovacsné@freemail.hu" nem megy, és ékezetes címet sem enged létrehozni.

Gondoltam, hogy nem pont "kovacsné" a local-part. A kérdés szempontjából mindegy is. A lényeg, hogy ékezetes local-part, és nem ASCII. Lehetne "gézabácsiunokája2020" is. A freemail webfelülete nem engedett ékezetes localpartot beírni a címzett mezőbe, a küldés gombra kattintás után popup ablakban hibaüzenetet adott (küldtem róla egy képernyőképet is). (Nem ide tartozik, csak megjegyzésként, hogy domainnévben sem engedi.)

Nem freemail webfelülete által adott hibaüzenet nem azzal van összefüggésben, hogy létezik-e a mailcím, hiszen ASCII local-partos, de nem létező @freemail címzettnek írt levélre mailben jön a válasz a mailer daemontól:


Hi. This is the qmail-send program at freemail.hu.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<kovacsneeeeeeeeeee@freemail.hu>:
Sorry, no mailbox here by that name. (#5.1.1)

Ezen kívül továbbra is érdekelne, hogy egyáltalán hogyan hozta létre a nem ilyen nevű "kovacsné" ezt a címét, mert jelenleg nem enged a Freemail ékezetes mailcímet kreálni.

Szerk.:
A Szimpla beengedi, de sem @freemail.hu, sem külső címre küldött levél után nem érkezik vissza NDN. Az elsődleges felület, az előzőek szerint js-ből hibakezeli. A Szimpla eme helytelen viselkedését jelezheted a Freemail felé. Adódik a kérdés, hogy csak NDN nem generálódik a nem létező címekre küldött levélre válaszul, vagy eleve az ékezetes local-partos címzettel rendelkező levelet sehova sem kézbesíti a rendszer, azaz lehet, hogy hiába van valakinek esetleg a régmúltból ékezetes local-partos címe, arra még a Szimplán beadott mail sem érkezik meg. Tudtál kétoldalú levelezést folytatni a nem "kovacsné"-val, azaz megkapta a te leveled, válazolt rá, és te is sikeresen megkaptad az ő válaszát? Érdekességként meg lehetne nézni mindkét levél fejlécét.

Összegezve: a Google jól működik, a Freemail kívülről és az elsődleges webfelületről szintén, de a Szimpla webfelület nem jó.

Kimerítő volt a válaszod, köszönöm!
kovacsné egy meglehetősen kretén szülő a feleségem óvodájában, szóval a kétoldalú kommunikáció erősen megkérdőjelezhető. Azért egy próbát teszek.
Ezt a mail címet nem tudom mikor és hogy sikerült létrehoznia, de tény hogy van és működik.
Este reprodukálom az esetet és jelzem a gépház felé.
Köszönöm még 1x!