MNYP-tag még valaki?

Én igen, de az alábbi cikk szerint már nem sokáig:
http://444.hu/2014/11/21/lemeszaroljak-a-maradek-magannyugdijpenztaraka…

Ennek örömére megnéztem, hogy a 2010-ben felfüggesztett (hiszen azóta munkáltató által fizetett összeg nem megy rá, én meg annyira nem bíztam a kormányban, hogy fizessek) számlámon mekkora összeg van.
47%-kal több, mint amennyivel "maradtam".
Ilyen ütemben két év múlva majdnem a 2010-es összeg duplája lenne a számlámon... Hat év alatt. (persze tudom, a múltbéli hozamok, blabla)

3000 milliárd forintból ennyi hozammal mára 4400 mrd lenne. Ehhez képest mi lett?

Költsétek művirágra.

Hozzászólások

kérd/vedd ki.
ha nem adják, akkor is.

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

nekem csak ebből a biznicsből 3 millió okom van lövöldözni rájuk.
más egyebekből cirka 2 millió.

nos, ennek az összegnek a töredékéből felbérelt albánokkal is lehet találkozni.
úgy látszik, nem elég csak ráncigálni a kordonvasat a rendőr előtt. illendő volna beljebb merészkedni a jégen.

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

Nem, nem kellene csak ücsörögni, de erőszakkal nem biztos, hogy azt a célt éred el, amit szeretnél. :(
A rendőrsorfal fizikai megsemmisítése helyett pld nekem sokkal szimpatikusabb lenne a mini szterelnök úr távmunkára sarkallása azzal, hogy a lakása környékén áll csendben pár tízezer ember, megbénítva a környék forgalmát.

nem is a rendőrsorfalon való megtorlásra céloztam. azoknak csak a 2010 előtti és a mostani szolgálati törvényt kell megmutatni (hátha észreveszik minimum a terjedelmi különbségeket), aztán a drága jó parancsnokukat rábeszélni vagy a passzív jelenlétre, vagy a tömeg mellé állásra.
azt viszont tudatni kell velük, hogy nem baj ha tovább védik a diktatúrát, viszont a megdöntése esetén nem kell hisztizni kötéllel a nyakukban vagy a sortűz előtt...
(csau fíling, kevésbé eu kompatibilis, viszont egyszer már valahol-valamikor bevált)

a kecója előtt való dekkolás jó elgondolás, csakhogy a TEK kevésbé tűrné el, de lehet hogy a bejelentett eseményt meg sem engednék -ez a valószínűbb-.
a be nem jelentett vagy el nem fogadott tüntetést meg nyilván felszámolnák.

vagyunk páran, akiknek nincs túl sok vesztenivalójuk. nagyjából 2011 óta.

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

akkor adott a tema a kovetkezo tuntetesre. A Ligasok jo fejek voltak, szolidaritast vallaltak a netado, vidajildiko es tsai elleni temakkal. Hatha megindul valami, amihez az kell, hogy az egyszeri ember megertse, az egyiknek itt tesz keresztbe a fideszmaffia, a masiknak meg ott, ezert az ellenseg kozos...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Egy baj van az egésszel: amikor a felbőszült tömeg leamortizálta a Kossuth teret, a TV-székházat (mindegy melyiket, egyiket se nézem :), és összehordta a politikusok fej nélküli hulláit a nagy máglyára, majd kellemesen megmelegedett a sülthússzagú narancs láng mellett... Na utána mi lesz?

Értem, hogy ahogy a tehetséges honatyáink egyesével "megérintik" az egyes csoportokat, úgy forog egyre több ember szeme vérben, de miért nem tud kitermelni ez az ország egy értelmes réteget, amely szakmai megközelítéssel, szakértő módon próbálná rendberakni azt?

miért nem tud kitermelni ez az ország egy értelmes réteget, amely szakmai megközelítéssel, szakértő módon próbálná rendberakni azt?

valoszinuleg hianyzik az az ertelmes reteg, amibol kiemelkedhetnek egyesek, hogy akkor most ok az orszagot akarjak szolgalni...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

>miért nem tud kitermelni ez az ország egy értelmes réteget

Létezik, bár elég vékony. A probléma az, hogy a nagypofájú ostoba - olykor konkrétan agybeteg - senkik állandó pofázása mellett nekik már nincs kedvük megszólalni se.

(hrgy84, yert, sj, bthomyka, zeller, etc, i'm looking at you)

Ennek az a következménye, hogy történjen is a közéletben bármi, az egyik nagypofájú senkit maximum egy másik nagypofájú senki fog váltani. QED

tl;dr: az ország alulművelt egyet%20értő fogyatékosokkal van tele.

drága csillagom, nem értem a problémádat, igaz le is szarom.
neked ne fájjon, ha mindenki érdekében egy szűk csoport (akár látványosan) eltiporja ezeket a faszfejeket (is). utána majd jöhetsz a színre, hogy demokratikusan helyre rakjad azt, amit ezek (is) elbasztak. az ilyen nagypofájú agybeteg senkik akarnak helyet csinálni a normális vízfolyásnak, míg a hozzád hasonló értelem csak mereng a gondolataival.

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

Létezik, bár elég vékony. A probléma az, hogy a nagypofájú ostoba - olykor konkrétan agybeteg - senkik állandó pofázása mellett nekik már nincs kedvük megszólalni se.

hat, a jelek szerint te nyilvanvaloan nem tartozol kozejuk, mert ahhoz kepest, hogy csak egy par hetes fikanick vagy a 20k-s regeddel, elegge otromba modon ugatsz bele a felnottek dolgaba. Gondolom, apuci nyelve jo szogben leffentett be a nagy narancsos seggbe, amiert nagyot szakithatott valamelyik gyomorforgato mutyiban, kicsi hulye fiacskaja (I see you) meg itt jatssza a pici, dino agyat...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Mert a kutya nem szqvazna ra. Az emberek 70%anak ez kell. egy faszi aki oda all es buszken a mellet kihuzva azt mondja, hogy en vagyok az uj Robin Hood, elvettem a gazdagok penzet es most nektek adom. Gyere fektess be ebben az orszagban, majd a tied is elveszem
---
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

"47%-kal több, mint amennyivel "maradtam".
Ilyen ütemben két év múlva majdnem a 2010-es összeg duplája lenne a számlámon... Hat év alatt. (persze tudom, a múltbéli hozamok, blabla)"

Igen, zseniális kormányunk egy tőzsdei mélyponton, magas kötvénykamatok mellett (hosszú állampapírok pillanatnyi értéke olyankor feleződhet is) "védte meg" a magánnyugdíjakat, de sok biztosítónál még így is voltak reálhozamok. Szóval megszivattak mindenkit rendesen, S&P index azóta megduplázódott például, de legalább lehetett mondani, hogy eltőzsdézték a pénzt, mert ugye egy nyugdíjcélú megtakarításnál nem az a lényeg, hogy 40 év múlva mennyi lesz. Ahh, annyira balfaszok, hogy arra már nincsen szó, se több szóból álló kifejezés.

Akkor azt mondták, hogy miénk a választás szabadsága, de erősen toltak az állami pénztemető felé. Aztán ellehetetlenítették a maradék pénztárak egy részét, így sokaknak (nekem is) át kellett lépni. Elég jelét adtuk, hogy magunktól nem adjuk oda a zsetont, úgyhogy valamit ki kellett találniuk. (A többit töröltem, mert nem szalonképes.)

> 47%-kal több, mint amennyivel "maradtam".

Azért vedd észre, hogy 10.000 ember magánnyugdíj megtakarításait nagyobb hatékonysággal lehet kezelni, mint 10.000.000-ét.

Nem ugyanaz, ha megveszel 100 MOL részvényt és 10.000-et. Valamelyik bank meglépte, hogy elütött egy nullát és mindenki rajtuk röhögött és a milliárdos káron, amit vesztettek.

Ergo: a te hozamod azért magas, mert a többiek visszaléptek. Ezzel legyél tisztában.

Hát sajnos nem mindenki olyan ügyes, mint te, hogy képes legyen 50 millió informatikust találni Budapesten egy induló vállalathoz.

A legtöbb ember korlátolt, mint én. Ne magadból indulj ki, hanem abból, hogy nem mindenki képes 20 millió embert felpakolni a 4-es villamosra, csak az olyan különleges tulajdonságokkal rendelkező emberek tudják ezt, mint te.

Lehet, hogy nem nagyon értettem meg, amit írtál.

Az MNYP-knek nyereséget kell generálni. 10.000 taggal egyszerűbb, mint 5 millióval.

Kicsit olyan, mint amikor az egyetemre felvételizésnél 100-at választasz ki, a krémet, vagy pedig 10.000-et, de akkor már jöjjön mindenki, aki él és mozog.

A magyar piac korlátos, külföldi papírokat meg nem vásárolhatnak maximum limitáltan.

az a problemad, hogy rosszul tudod.
nem csak hazai papirokat lehet a portfoliokba rakni..
bar jellemzoen ha a konzervativ portfoliot valasztottad a penztaraknal akkor tobbnyire bevasaroltak rovidlejaratu magyar allampapirba oszt jonapot. de ha nem, akkor 10-50% kozott kaphattal kulfoldi reszvenyeket is.

A tortenelem ismetli onmagat:
Pontosan 65 éve ezen a napon kezdődött a Standard ügy, a Standard Villamossági Rt. "megmentése".
"Az eljárás előzménye, hogy a céget már 1948-ban államosítani akarták, és már 1945-től érték hatósági vegzálások."

https://btk.ppke.hu/phd/tortenelemtudomany/szorenyi_attila/disszertacio…

"Megmentik" a nyugdijasok vagyonat is:
http://hvg.hu/gazdasag/20141122_Az_allam_nyugdijasok_ezreinek_ad_a_nyug…

De szerencsere sikerult megujitani a KGST tagsagot:

"Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Nyikolaj Koszov-ot, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) elnökét, akivel egyetértési nyilatkozatot írtak alá Magyarország korábbi NBB tagsága tervezett megújításáról. Az NBB-t 1970-ben alapították, a KGST egyik fontos fejlesztési bankja volt."

"Vagy adják önként, vagy olyan körülményeket teremtünk, hogy ne legyen más választásuk." Ja, hogy valami ilyet a nem magyar tulajdonú közműcégekkel kapcsolatban emlegettek? Na és... Most majd kiterjesztik a hipermarketekre, pénzügyi területre... Meg úgy mindenhova, ahova nekik tetszik.

Szalonképes véleményt nem nagyon tudok mondani...

Nem voltam, nem vagyok, es nem is leszek.

Igyekszem a lehetseges minimum kiadast elerni az allam fele.

En eleg ugyes vagyok, nincs szuksegem a nagy allambacsi gondoskodasara.
Nem veletlen, hogy az orosz oldal fele megy partunk es kormanyunk, mivel a teljes mentalitasuk, es a birodalom epitesi kiserletuk is errol szol. Letrehozni egy "posztmodern" uralkodo reteget, es eliminalni a lehetseges ellenlabasokat. Modszer mindegy. Barki is veszi at a politikai hatalmat, a gazdasagi hatalom nagyresze a kezukben marad es "kitorik a nyakat" az ellenfelnek, majd szepen visszasorolnak.

Jol csinaljak.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

A gazdasági hatalom lószart sem ér, ha géppisztoly sorfal előtt állsz. Románia megmutatta, hogy mit kell csinálni. https://www.youtube.com/watch?v=wWIbCtz_Xwk
Itt még nem gondolta a Kárpátok Géniusza, hogy 4 nap múlva kivégzik, mint egy kutyát.
Pedig ő luxusban élt.
https://www.youtube.com/watch?v=e4pZIr5h0-8

Mindenki nyugodjon le a picsaba. A manyup pénz sosem volt a tiétek. Nem rendelkezhettel felette. Ez így nem tulajdon.

------------------------
Jézus reset téged

1997. évi LXXXII. törvény
5§. (4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amely az e törvényben foglaltak szerint örökölhető, illetve erre vonatkozóan kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, illetve az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap és a központi költségvetés tartozik helytállni.

Az állam is ezt csinálja: figyi, fizess nyugdíjjárulékot és tb-járulékot, és kapsz nyugdíjat és ingyenes orvosi ellátást. Kivéve, hogy a kórházak ellátási minősége rossz, nem mindent támogat az OEP, szinte kötelező a hálapénz, ha azt szeretnéd, hogy ne úgy bánjanak veled, mint egy kidobott kutyával és a nyugdíjad sem garantált.

A tapasztalatok alapján (például amit a magánorvosok nyújtanak), egy magánszemélyben/cégben jobban meg lehet bízni, mint az államban.

>Az állam is ezt csinálja: figyi, fizess nyugdíjjárulékot és tb-járulékot, és kapsz nyugdíjat és ingyenes orvosi ellátást.

Jahh, ezért jó ötlet magáncégekhez is becsatornázni egy részét, cserébe ugyanúgy szart/semmit kapsz, de legalább jóízűt kokózhatnak/vedelhetnek/kurvázhatnak a politikusokon kívül a bankárok is abból a pénzből, amit én jóhiszeműen a nyugdíjas éveimre teszek félre az állami erőszakmonopólium hatására befizetek.

A maszek és SZTK-s egyészségügy közötti megjegyzésedre meg csak annyit mondanék, hogy nem a "magánszemély" a megbízhatóbb, hanem az akinek lököd a dellát. Ha fizetsz neki hálapénzt vagy rendes fizetést kap(na), az állami kórházban dolgozó orvosban is megbízhatsz (legalábbis annyira, mint a magánzóban).

Az előző hozzászólásom egyébként nem is a fenti kérdéskört hivatott boncolgatni, pusztán a "magánnyugdíjpénztári befizetés magántulajdon" kijelentés abszurditására kívántam felhívni a figyelmet. Nem értem hogy állíthat valaki ilyet komoly arccal, amikor tudvalevő, hogy azt a pénzt neked büntetés terhe mellett __kötelező__ volt befizetned, nyugdíjas korod (vagy sajnálatos elmúlásod) előtt __nem férhetsz__ hozzá, és a befektetés módjára sincs túl nagy ráhatásod. Ezután felőlem az alkotmányba is beírhatják, hogy magántulajdon, akkor sem lesz az.
Ennek megfelelően teljesen helyesnek tartom a visszavételét, annak meg, hogy nem helyesen használják fel a pénzt, nem ez a törvény az oka, hanem a mélyen tisztelt választópolgárok, akik még mindig nem tanulták meg a lámpavasak kreatív felhasználását, ha ismétlődően átbasszák a fejüket a palánkon.
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

Saját tapasztalatból mondom, hogy nem a pénztől függ az, hogy ki mennyire lelkiismeretes és megbízható.
Eleve az alkalmazotti státusz, ahol rohadtul semmi következménye nincs annak, hogy az "ügyfél" mennyire elégedett egy negatív ösztönző arra, hogy szarul végezd a munkád. A fizetésed -ha az egyéb paramétereknek megfelelsz- megkapod.

Ha kapsz a cégedtől részvényjuttatási program keretében részvényt, amihez csak 1-2-5-10 év múlva tudsz hozzáférni, vagy ha haszonélvezeti joga van valakinek a neveden lévő ingatlanon, az milyen tulajdon, hiszen nem engedik, hogy szabadon hozzáférj!
--
zsebHUP-ot használok!

Mint az állami nyugdíj. Vagy bármilyen, a magyar kormány jogalkotó képessége által utolérhető befektetési forma, amit egy törvénymódosítással meg tudnak sarcolni, vagy el tudnak venni.

Lásd pld. a bankbetéteket. Közvetlenül még nem volt merszük hozzájuk nyúlni, de közvetetten már apasztják azokat is (kamatadó (55 mrd, 13 ezer/aktív kereső/év), tranzakciós illeték (270 mrd, 65 ezer forint évente aktív keresőnként) stb).

Fail. Egyszerűen csak próbálj gondolkozni: Akinek a mindennapi betevője attól függ, hogy az állam mennyit ad neki nyugdíj gyanánt, azt nagyon könnyű ezzel a pénzzel irányítani. Mint a gyerek és a zsebpénz esete - szembeállítva azzal, amikor a gyereknek önálló jövedelme is van.

Az SZDSZ nem kifejezetten az öngondoskodásról szólt.

A teljes politikusgárda az utolsó pillanatban még gyorsan törvényt módosított, hogy előrehozott nyugdíjba mehessen és továbbra is az adófizetők pénzéből lebzselhessenek. Ehhez persze a Fidesz is asszisztált, megszavazta.

Többre értékeltem volna a tisztelt bagázst, ha elmentek volna autót fényezni, vagy bármit csinálni, csak ne én tartsam el őket.

Valahol megertem ezt a politikát. A jovedelemadot könnyű elcsalni ezért ez legyen alacsony. A fogyasztási adókat nehéz elcsalni. Konnyu beszedni. Aki többet költ többet adozik. Állami nyugdíj nem lesz. A kommunista párt megsporolt parezer milliárdot a csaladtamogatason így kevés(kevesebb) lesz a kereső. Nyilván a jobban keresők között lesz a több jobban adózó gyerek később. A kormányzati kommunikációról inkább ne beszéljünk.

------------------------
Jézus reset téged

Ki lehet vetni 100%-os adot is, a (netto) bert pedig adokedvezmenykent adni - kinek-kinek erdem szerint.
Igy mindig az aktualis hatalom tudja jol szabalyozni a bereket, nem a kizsakmanyolo tokesek! :]

Vagyok meg.. tobb millionyi okkal arra, hogy maradjak :>