Eclipse gepigeny

 ( tudos | 2014. szeptember 17., szerda - 0:50 )

Gyors kerdes:

Meg tudnatok-e mondani, hogy mi a legfrissebb Eclipse verzio gepigenye? (ADT pluginnal vagy anelkul)?
Egy kicsi laptopra tennem fel, aminek az USB-vel is gondjai vannak.
Szoval ha nem menne rajta, akkor inkabb nem erolkodnek.

Koszonom a gyors valaszokat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én PHP-val használom, Netbeans 7.x és 8.x-et, ami egészen hasonló volt sebességben és memóriahasználatban az Eclipse-hoz.
ADT-nek jóval több memória kell mint a PHP-hoz, legalábbis pár éve amikor használtam így volt.
A PHP-vel használ most 300-500 MB memóriát, 2 projekttel.

Ha lassú a processzor és/vagy nincs elég memória, akkor a gépeléskor nagyon akadni fog, tehát használhatatlan lesz.
Amivel megfelelően működött nekem az Eclipse/Netbeans: Core2Duo-s processzor, 2 GB memória, de jól optimalizált Windows (vagy például Linux), sok felesleges szolgáltatás kikapcsolásával 300 MB-ra csökkent a Win memória használata és akkor nem akadt már az Eclipse, mert nem kellett pagefile-hoz nyúlnia.

Sakk-matt,
KaTT :)

"ADT-nek jóval több memória kell mint a PHP-hoz" Ez így igaz, meg kell még egy rakás szolgáltatás meg miegymás... Core2Duo + 4Gb + SSD a szerintem minimális konfig, amin értelmesen lehet fejleszteni.
-
Groovy funkcionális eszközök

Leginkább ram igényes (persze ez projekt függő), mert pl az indexek karbantartása sok fáradozásba telik neki (és kvázi minden karakterleütés után típust ellenőriz meg fordít meg egy rakás dolgot csinál). Mekkora a laptop 30X20x2 cm-es vagy mégkissebb?

Halkan megjegyzem, hogy nemsok idegesítőbb dolog van, mint mikor folyton folyvást a fejlesztőkörnyezetre kell várni (Building workspace...), aztán betelik a pohár és a kikapcsolsz mindenféle szolgáltatást, aztán meg csak a szívás van. Szóval ha tanulni/játszadozni kell, akkor elmegy a dolog, de ha produktív munkára akarod használni, akkor javaslom valami normális gépen álljál neki, mert a building workspace-t nem fizeti az ügyfél ;)

-
Groovy funkcionális eszközök

Az Eclipse nagyon sok háttérszálat használ, így minimum HyperThread-es, de inkább legalább kétmagos CPU, amin érdemes nekigyűrkőzni. HT nélüli egymagoson mindenképpen lassú lesz.
Asztali gépen egy 2 magos Core2-esen (E8400, 3GHz, 6MB cache) már szépen elszaladgál a Luna, anno 3.8-as Eclipse-ig egy komolyabb P4-esen (Prescott, HyperThread, 3GHz, 2M cache) egészen használható volt, sok RAM-al és gyors diszkekkel.
Laptopon most egy Core i3-assal használom (2 mag + HT), ez elég a Luna-nak. Vicces, hogy az IDEA már igencsak kevesli.
Ami fontos, hogy sok RAM kell (4GB minimum kell szerintem), a lemez talán annyira nem számít, csak amíg elindul az Eclipse.

Egy kis érdekesség a teljesítményekről: egyik projekten, amin dolgozunk, az én laptopomon a mavenes full build idő kb 6,5 perc, kollégám Macbook Pro-ján kb 6 perc. Nálam Core i3 SandyBridge, 8G RAM, hdd-n buildelek, neki Core i5 Haswell, 16G RAM, PCIx-es SSD. Mondjuk ritka elcseszett a maven struktúra, de érdekes, hogy nincs jelentős különbség.

Koszonom a valaszokat, ezek alapjan meg nalam is valahogy el kell docognie.

Azt elfelejtettem hozzatenni, hogy egy HP Compaq 2510p-m van, SSD-vel es 4GB RAM-mal. Proci ketmagos, kevessel 1GHz felett megy.

Viszont csak kis meretu, sajat projecteket keszitenek rajta.

Esetleg van lehetoseg a folosleges dolgok kikapcsolasara? Pl indexeles nem kell egy kis projecthez.

Kb a spell checker-t érdemes kikapcsolni. Ha az "indexelést" akarnád kikapcsolni, akkor felesleges az Eclipse, jó helyette a GEdit és társai is :)
Az Eclipse úgy működik, hogy amint mentesz egy file-t, azonnal lefordítja és feldolgozza a szerkezetét. Így, mivel állandó inkrementális build van, mindig van friss információ a class-okról, és az intelligens kiegészítések is viszonylag gyorsan működnek. IDEA például másképp csinálja, ezért nagyobb is a gépigénye. Netbeanst nem ismerem.

Azért az, hogy az IDEA-nak nagyobb a gépigénye elég érdekes kijelentés, azért cseréltem le az eclipset mert állandóan belassult, az IDEA ellenben stabil és gyors. Mondjuk nekem nem low end gépem van, 6 magos xeon..., de a laptopomon is elég tisztességesen fut.

Nálam egy adott projekten lassabb az IDEA, gépelés közben is érezhető a lag. Nagyon elbaltázott projekt, bőven 100+ maven modullal, és Core i3 mobil CPU. 6 magos Xeon-on meg ami lassú, azzal valami baj van.
Eclipse meg tud stabil lenni, nem mindegy, hogyan van összelegózva. Mellesleg az IDEA-t is láttam már elszállni.
Véleményem szerint van sok előnye az IDEA-nak az Eclipse-hez képest, de ez fordítva is megvan, mindkettőnek vannak idegesítő hülyeségei. Kinek ez, kinek az fekszik jobban, valaki meg a Netbeans-t szereti.

Most vagyok gépvásárlás előtt, így érdekelnek a tapasztalatok az adott gépen (612 passmark) való használatról.