Webkonferencia/webinar/távoktatás megoldás

Tudom, vótmá'. Az én kérdésem viszont picit különbözik pl. ettől az OP-től.

Az a probléma, hogy van egy informatikus hallgatóból álló lelkesebb csapat, akik tartanának oktatásokat. Az online (webinar-jellegű) forma lenne a preferált, több dolog miatt:
- nincs helyhez (esetleg időhöz?) kötve, ami egyetemistáknál nem egy kifejezett hátrány
- könnyebb mutogatni az IT-s cuccokat, mintha projektorral kivetítenék, a hátsó sor meg nem lát semmit

Na de. Webinart tartani nem olcsó mulatság. Nem is szoftvert keresek, abból tudom, van elég, még ingyenes is. BBB, OpenMeetings, stb. A gond viszont az, hogy egy csak önkéntesekből álló team, akiknek az egyetlen gazdasági tevékenysége a domain/tárhely bérlés saját zsebből, nem tud fenntartani egy BBB szervert.

Jelenleg, több napnyi agyalás után oda jutottak/-tunk, hogy Azure-on/DO-n/stb. bérelni kell egy gépet, ami az üresjáratban a lehető legkisebb instance méretben fut, a tényleges előadás idejére pedig felskálázzuk a megfelelő méretre. Pro, hogy ez így olcsó. Kontra, hogy baromi macerás, és az előadó nem feltétlenül cloud-szakértő, illetve nem is feltétlenül kellene neki admin jog a szerverhez, tehát sok esetben két emberes lenne a feladat. Baromi macerás tud lenni, de nincs jobb.

... vagy mégis? :)

--

ps: a másik, amit néztünk, az ingyenes AnyMeeting, de ott meg az a gyanús, hogy 200 emberes webinart simán csinálhatsz ingyen, ez pedig máshol már komoly (önkéntes diákoknak, nyilván) pénzekbe kerül. Illetve az sem ártana, ha tudna rögzíteni, de azt még nagyjából túl lehetne élni, ha ez lenne az egyetlen hiányosság. Van-e esetleg valakinek ezzel tapasztalata?

Hozzászólások

http://join.me ?

Pro verzió 250 résztvevős webinarhoz évi 100 USD körül van (esetleg Contact Sales, hátha adnak non-profit kedvezményt). Mac, Windows támogatott alapból, a winehq szerint Linux alatt nagyjából megy Wine-nal.

Jó tipp a Linuxakadémia következő szemeszterére: Hogy telepítsünk saját Webinar -t

A hogyan az már nem kérdés. Inkább a mire. :) Próbaként feltettem egy DO-s VM-re a BBB-t, csak a srácoknak nincs havi 80 dollárja arra, hogy az idő kb. 95%-ában teljesen passzív rendszert fenntartsák. Innen jött az ötlet a skálázásra, ugye, csak hát az meg elég macerás.

Hello,

ha informatikus hallgatók csinálják, akkor az intézményüknek jár a Digitális Oktatási Alapcsomag.
Üzemelteti a Microsoft, külsősöket meg tudsz hívni az Általad szervezett konferenciákra, fejenként 1TB tárhely a webinar anyagoknak, ingyen...

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.