release early

 ( scottscott | 2014. augusztus 27., szerda - 23:25 )

Kicsit több mint két hete megszületett fiam, Márk. 2680 grammal, 1 héttel az idő előtt. Egyébként szuperül vagyunk, most éppen abban reménykedem, hogy az altatás összejött, és vége a szokásos esti pár órás örületének. :D Szóval egy újabb babás hupper. Jó tanácsok, sorstársak jöhetnek.

Ami geek vonal nálam van:

  • Dolgait (evés, ivás, nagyobb események) egyelőre google táblázatban vezetjük, hogy lássuk a napi rutin alakulását, illetve ha netán orvoshoz megyünk, tudjuk mondani h mi volt vele az elmúlt napokban.
  • Fontosabb momentumokat képpel, dátummal, geotaggel, időjárási adatokkal iOS DayOne nevű appban rögzítem, mint egy kis napló formában (van 2 offline könyve is, csak nem töltjük, illetve még nincs nagyon mivel :D)
  • Képeket egyelőre heti bontásban igyekszem tárolni, gépen (raspi samba), illetve innen box.com-ra szinkronizálom, mert ott volt relative nagyobb tárhely, és tudom h aránylag még linugzon is jól felcsatolható). A legnagyobb munka, hogy hetente a képeket átnézni, válogatni, törölni, majd ami maradhat, felmásolni a sambára. Nekem még csak-csak megy, de asszony ontja a kontent instára és facebookra (pár az ember próbálja visszafogni), és tőle már nehezebb beszerezni a képeket. Ráadásul nálam iOS, nála BlackBerry, szóval még a fájl átvitel sem ugyanaz... Jövőre való tekintettel valszeg havin bontásban kéne tárolni a képeket...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A papír alapú napló vezetését csak azért érdemes *nem* hanyagolni, mert mikor kicsit nagyobbak, imádják forgatni - egyszerűen más, mint ugyanazt neten látni.

ipad !

+1

Gratulálok! Az én fiam már 9 hónapos.
Mi a fényképes dokumentációt úgy oldottuk meg, hogy létrehoztam egy megosztott fotóstream-et az iPhone-omon majd hozzáadtam a párom Apple ID-jét, így az ő telefonján is megjelent, és tud feltölteni. Igaz, ő FB-re inkább tolja ezeket.
Eleinte mi is sok képet csináltunk, kicsit nehézkes volt rendszerezni, illetve az első napokban rengetek képet csináltak a látogatók, tőlük elkérni, stb.
A megosztott stream azért is volt nekünk egyszerűbb, mert van Apple TV, és mikor jön valaki, kényelmes mutogatni.
Ja, én nem foglal helyet a telefonon (net kell a visszanézéshez), se az iCloud tárhelyből, igaz stream-enként "csak" 5000 képet enged.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Gratula! (Nálunk már öregszik a kiscsaj, már majdnem 6 hetes :))

Gratulalok! Nalunk egyelore meg csak tervben van. :)

--
Debian GNU/Linux

A legkirályabb névért +1 :-)

Augusztus 13-ért járna még egy plusz, de az pont két hete volt

:) 13 az épp kicsit több, mint két hete volt.

Jó na, még nem józanodtam ki :-)

Grat! Azért az egy hét korán az szerencsére nem az early :-)

release often ;)

Gratulálok! :)

Az én fiam már 3 hónapos múlt, ő 2700 grammal született.

A geek vonalon a Google-táblázatra +1, bár mi nem a napi rutint vezetjük, csak azt, hogy naponta hogy alakul a ruhában mért súlya evés előtt és után*, illetve hetente a meztelenül mért súlya.

* Ezt már 3 hónap után kezdem fölöslegesnek érezni, de úgy emlékszem, ezt anno a doktor néni javasolta, mert így látjuk, hogy mennyit eszik a pici. Néha persze nézünk nagyokat a mérleg által mutatott érték láttán...

A képek Dropboxra mennek (még), adott dátumra elnevezett mappákba.

---
| Dropbox | Copy | Yandex |