Fehér nyomtatás

Fórumok

Üdv!

Érdekel a véleményetek az egyik ötletemmel kapcsolatban.
Szeretnék fehérrel nyomtatni, de a fehér nyomtatók baromira drágák, viszont van pár chip nélküli toneres HP-m.
Lehet kapni fehér töltőport. Szerintetek ha a fekete kazettát felnyomom fehér porral, akkor jó lehet?
Tudom, hogy szemcse méretre meg ilyenekre figyelnem kell, lehet hogy nem is találok jó port...

Hozzászólások

Csak tipp, de szerintem ehhez a toner-nek nagyon tisztanak kene lennie, vagy legalabbis nem fekete pornak kellett volna benne lennie elotte. Szoval leginkabb szurket fog az nyomtatni egy ideig, raadasul eleg valtozekonyan. De majd meseld el. ;)

Ez azért ennyire nem egyszerű. A festéknek ugyanis fednie kell, méghozzá elég tisztességesen. Az nem úgy van, hogy fogunk egy szűz fekete nyomtatót, egy tisztára mosott kazettát, aztán beletöltjük a valahonnan származó fehér port.
Fehérrel – ritka esetektől eltekintve – vélhetően egy már létező nyomatra szeretnénk nyomtatni, tehát abban is biztosnak kell lennünk, hogy nem marad pl. az égető hengeren egy kevés a nyomatból, ami az utána jövőket összekoszolja.
Gondolom, nem véletlen, hogy 4000 USD-nél kezdődik egy ilyen nyomtató, mert ha olyan egyszerű lenne, minden középkategóriás színes lézer tudná.

Újabb probléma, egyelőre nem találtam kis hazánkban fehér töltőport!

A kerdes inkabb az, hogy mit szeretnel feheren nyomtatni? Fotot? Szoveget? Mert pl a fotonyomtatasnal elegge ajanlott ugy szinkorrigalni a kepeket, hogy ne legyen benne 100% feher es onnantol tudsz normal papirra nyomtatni.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Javítsatok ki,de szerintem mindenképp bele kell nyúlni a nyomtató színkezelő profiljába, ne adj Isten firmware modra is szükség lehet.
Nem olyan egyszerű ez. Magam is belefutottam egyszer egy ilyenbe. Ezüstöt szerettem volna nyomtatni sötét papírra. Nem lehetett, csak szita technológiával. Úgy oldottam meg,hogy ezüst papírra nyomtattam sötétzöld hátteret,és így inverz módon már működött.