ASP.NET vs Mono

Fórumok

Besegítek egy hobbiprojektbe, amin egy-két haver dolgozik. Felmerült egy olyan kérdés, hogy lehet-e ASP.NET webformokat futtatni Monoval.

Nekem elsőre a "hülye vagy?" kezdetű szöveg jutott eszembe a problémakörről, de aztán utánanéztem, hogy van-e ilyen. Állítólag van. Gyakorlatilag viszont amikor utoljára C#-ot oktattam (<1 éve), a legutolsó gagyi WinForms beadandó sem működött Monóval.

Most hogy van ez?

Hozzászólások

Ha jól tudom, a WCF az még elég hiányos benne.

Én meg valami olyasmit olvastam, hogy mono gc -je leakel szép lassan valamiért, desktopnak elmegy, de servernek, hosszú használatra nem célszerű.
A másik meg, hogy ha nincs kimondottan nyomós okod rá, nem célszerű olyan dolgot használni, amit kevesen használnak.

Habár a Mono átvette a Microsoft webstackjét (forrás), tehát az ASP.NET WebFormsnak mennie kell kisebb faragásokkal, én mégis az ASP.NET MVC-k javaslom, ugyanis Monosok nem vitték túlzásba a Monodevelop ASP.NET GUI designerének tisztességes megvalósítását. MVC-hez nem kell GUI designer.

Egyetértek Zsoltt kollégával, ha tényleg csak a projekt fejlesztésére akartok koncentrálni, és nem a Mono tákolására, akkor Windowson kell dolgoznotok.
A Xamarin Androidra/iOS-re/Macre ad támogatást a Monohoz, ezekre az eszközökre tökéletesen működik. Az ASP.NET + Mono egy kissé marginális dolog.

Fuszenecker_Róbert