Cdrtools Ubuntu

Cdrkittel nem lehet kiírni Ubuntu alatt egy dual layer Xbox360 DVD-t. A cdrtools-ról azt írják sokkal normálisabb alternatíva. Ezt a PPA-t használtam:
https://launchpad.net/~brandonsnider/+archive/ubuntu/cdrtools

Itt van cdda2wav, cdrecord, mkisofs de pont nincs cdrtools csomag.
A k3b pedig továbbra is üres Bluray lemezt várt egy normál két réteges DVD iso kiírásakor.
Miért nincs pont cdrtools csomag a cdrtools ppa-ban? Miért nem lehet kiírni azt az isot?

Hozzászólások

Mondjuk mert a cdrtools csomagnak pont ez a 3 fő összetevője?

A dvd+rw-tools az ugyanugy nem programnev, mint a a cdrtools. Mind a ketto csomagnev, amely csomagokban van egy kupac program. A cdrtools -ban a lenyegesek az altalad emlegetettek, a dvd+rw-tools-ban pedig a growisofs a legsurubben hasznalt, es vannak olyanok, h dvd+rw-booktype, dvd+rw-format, dvd+rw-mediainfo, dvd-ram-control. Persze az, hogy pontosan mik vannak benne, az nyilvan terjesztes (vagy plane) csomagosszeallitas fuggo. Pontos infokert Schilling illetve Andy Polyakov sajat oldala az etalon.
Ami a k3b-t illeti, anno a nem-registralt cdrtools nem tudott DVD-t irni, csak CD-t, ekkor kellett mindenkeppen a growisofs. Aztan most mar jo par eve az original cdrtool-beli cdrecord is tud DVD-t irni. Raadasul a k3b-ben utolso emlekeim szerint pontosan be lehet allitani, hogy egyes muveletekhez (hang-CD, adat-CD, Video-DVD, adat-DVD, stb) pontosan milyen programot hasznaljon, szoval akar meg a growisofs is kikerulheto. De teny, nekem pl. jobb eredemnyeket adott, mint akar a Schilling-fele cdrecord, akar a forkjai/klonjai.