PaX vs Freemail

Lehet hogy csak nekem újdonság, de most vettem észre:

PaX control v0.5
Copyright 2004,2005,2006,2007 PaX Team [pageexec@freemail.hu]

Nem a legmegbízhatóbb e-mail szolgáltatót választották :))

Hozzászólások

Akkoriban még nem létezett az NSA megbízható levelező szolgáltatása.

Régen (is) szóba került az email cím választása, de ha jól tévedek azt mondta hogy neki ez megfelel és kész. Másrészt úgy tudom (már) egyedül van a névválasztással ellentétben. Itt is aktív: http://hup.hu/user/2198

Csak oda tudott rootot szerezni meg tizenvalahany eve. A megbizhatatlansagot meg azert tapasztalhatod, mert minden jol nevelt ember becsukja mogott az ajtot, igy miota PaX-ot rakott ra, allandoan esnek-kelnek a programok. Mar irtam neki, hogy uninstallalja, de azt mondja mar nem tudja, mert barmivel probalkozott eddig, ami eszebe jutott, a processzt leallitotta a kernel es nem tortent semmi.
--
zsebHUP-ot használok!

Bra arra utal, hogy anno Paxteam megtörte a Freemail rendszerét, és szépen rendberakta a környezetet azzal, hogy az volt a mindenkori éles tesztkörnyezet. Most már sajnos túl jól működik a PaX, ezért neki sincs hátsó kapu a rendszerbe.

Hint1: google:irónia
Hint2: régen publikus és elég nagy körben ismert volt (Tüdős András elmondta például konferenciákon), hogy a Freemail FreeBSD-n fut, amire egyelőre nincs PaX. Ma már nem az. (Az ismertségére gondoltam.)