RUPAD: Magas biztonságú táblagép az orosz bűnüldöző szerveknek

"A táblagépünk hardveresen is képes felvenni a versenyt nyugati vetélytársaival, de a végső cél nem ez volt. A lényeg a szoftver, ami képes biztonságosan tárolni bizalmas információkat, kapcsolatokat, továbbá lehetővé teszi a biztonságos internetelérést is." - nyilatkozta a CRIEISU képviselője, Dimitrij Petrov. A táblagép továbbá képes működni víz alatt 1m mélységig 30 percen keresztül, 2 méter magasságig törésálló, -22 és +55 celsius között működőképes.

Forrás: Hídfő.net

Az oroszok komolyn gondolják az NSA mentesítést.

Hozzászólások

Lehet hogy az NSA-t távol tartja, na de az NKVD-t/CSEKÁ-t/KGB-t is.?
Amúgy szerintem a "lényeges információk" eleve nem kerülnek rögzítésre lopható/mozdítható/lefényképezhető eszközre, lényegtelen hogy mi állítanak róla..

God bless you, Captain Hindsight..

Mint pl. a Sony PlayStation Network-bol annak idejen kiszippantott adatok (rengeteg szemelyes adat (talan bankkartya-adatok is), rengeteg felhasznalotol) - de ezt tenyleg en sem minositenem "lenyeges" informacionak.

Es bar E. 5n0wden-t nem neveznem hulyenek, de megis csak kikerultek dolgok - gondolom az amcsi Nemzetbiztonsagi Hivatal azokat is lenyegtelennek nyilvanitotta korabban.

Meg lehetne sorolni.

/sza2

Az ügy eltusolásába fektetett -és amúgy végtelen mennyiségben rendelkezésre álló- erőforrások alapján az M3-as melletti Shell-kút parkolójában húzósabb dolgokat lehet látni-hallani, mint amiket a csávó elkotyogott..
Ráhel Ájfónja, na az "lényeges" információkat tartalmaz, amígó..

God bless you, Captain Hindsight..

"Az oroszok komolyn gondolják az NSA mentesítést."

Ne vicceljunk mar. Ha tenyleg erdekes adatokat tarolnak rajta, akkor szereznek egyet (kulonosen hogy a civileknek is elerheto lesz), visszafejtik, keresnek benne egy 0dayt es pillanatok alatt beownoljak az osszeset. Ez egy 3 fos magyar itsec cegnek sem okozna kulonosebb nehezseget, nyilvan az NSA majd keptelen lesz megugrani.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

0day mit keresel rajta? Remote exploit? Azt nehezen fog találni egy 3 fős magyar ipsec csapat. Persze nagyot mondó Jánosokkal tele vannak a magyar fórumok is.
Még helyi sebezhetőség sem rutinmunka, és ott további probléma az, hogyan juttatod el a célgépekre ha egy zárt forrásból szereznek be appokat rá.
Egyébként sincs semmi garancia arra, hogy a kereskedelmi és a rendvédelmi táblaképek ugyanazt a rendszer(-változatot) kapják.
A rendvédelmiek közül azok, akiknél felmerül a kémgyanú lehetősége, kaphatnak olyan változatot ahol nem fixálnak egy secholet, másik kollégánál másik secholet nem javítanak. Ha az adott secholera érkezik a támadás megvan az áruló. Ha egy kis magyar csapat valóban arra lenne képes amit állítasz, képzeld mire képesek az oroszok. :-)