[solved] wakeup on lan kérdés(ek)

 ( wowbagger | 2014. június 14., szombat - 20:51 )

Kedves Fórumozók!

Egy gépemet szeretném wakeup-on lan-nal használni/felébreszteni sleep/suspend(/esetleg soft-off) állapotból, de eddig valamiért nem sikerült még összehozni.

Amit tudni kell a környezetről:

- egy openwrt-t futtató routerre tettem fel a wol és a luci-app-wol csomagokat
- a gépben egy Asrock H67M-ITX/HT alaplap van
- a gépen CentOS 6 van (pm-utils telepítve)
- a gép UEFI konfig felületén bekapcsoltam a "PCI Devices Power On" opciót
- a tcpdump tanúsága szerint a routerről küldött MagicPacket megérkezik az alaplapi interfészre
- az ethtool szerint az alaplapi kártya támogatja a WoL-t, és a támogatást be is kapcsoltam:

[root@vbox ~]# ethtool eth0
Settings for eth0:
        Supported ports: [ TP MII ]
        Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full 
                                100baseT/Half 100baseT/Full 
                                1000baseT/Half 1000baseT/Full 
        Supported pause frame use: No
        Supports auto-negotiation: Yes
        Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full 
                                100baseT/Half 100baseT/Full 
                                1000baseT/Half 1000baseT/Full 
        Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
        Advertised auto-negotiation: Yes
        Link partner advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full 
                                             100baseT/Half 100baseT/Full 
                                             1000baseT/Full 
        Link partner advertised pause frame use: No
        Link partner advertised auto-negotiation: Yes
        Speed: 1000Mb/s
        Duplex: Full
        Port: MII
        PHYAD: 0
        Transceiver: internal
        Auto-negotiation: on
        Supports Wake-on: pumbg
        Wake-on: g
        Current message level: 0x00000033 (51)
                               drv probe ifdown ifup
        Link detected: yes

A problémám abban rejlik, hogy ha a gépet pm-suspend-del elaltatom, akkor az alaplapi és más hálózati kártyák "elsötétülnek"/a még a linket jelző ledek sem világítanak, és - ezért nem meglepő módon - a MagicPacket kiküldése után sem történik semmi.
Az UEFI-s beállítási lehetőségeket már átböngésztem, az alaplap és az azon levő interface a gyártó bevallása szerint támogatja a WoL-t, így most kicsit megakadtam, és nem tudom, hogy mit lenne még érdemes megnéznem/beállítanom.

Az ötleteket/javaslatokat szívesen fogadom!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Végül sikerült a mutatvány. A következőt kellett kikapcsolni:
Deep Sx - Mobile platforms support Deep S4/S5 in DC only and desktop platforms support Deep S4/S5 in AC only.
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 14.1 | 3.10.32-janos

Ez nálam is probléma. Mármint hogy altatáskor kialszanak a ledek.
Szóval ezek szerint a biosban kell játszani. Hm... akkor próbálgatok.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Vagy a fene tudja. Nekem microserver-nél valami ethtool-os játék kellett, azóta nagyjából működik a wol. (Amíg kap tápot. Utána első indítás kézzel.)

wakeup wake on lan