1 hetes telefonon összetört kijelzőüveg

Fórumok

Sziasztok!
Kb. 1 hete vettünk itt egy ilyet: http://www.speedshop.hu/termekek/2011295/wayteq-talk-5h.html (amúgy egész jó telefon, ha valakit érdekel írok róla)
Nem netes vásárlás volt, csak neten néztük ki de a Megaparkos üzletben vettük meg személyesen.
Ma reggel esett ~50cm -t és átrepedt a kijelzője.
Mit tanácsoltok? Első körben nyilván megy a telefon a speednek hogy ők mit tudnak ajánlani.
Garancia nyilván nem fedi le ezt a dolgot.
De vannak egyéb opciók, pl. valami unofficial helyen megcsináltatni. Ezek be szoktak ilyenkor jönni? Garancia ilyenkor ugrik ugye?
Köszi!

Update: köszi az infókat, elkezdtem 3rd party szervizeknek írogatni, illetve írok a speednek is, később frissítek mások okulására

Hozzászólások

a legolcsóbb megoldás ha megkeresed magad az alkatrészt(pl. ebay) és beleteszed. Garanciáról és annak a feltételeiről a speddshopnál érdeklődhetsz.

Ahogy írtad a garancia biztos nem vonatkozik erre (akkor sem vonatkozna rá, ha neten vettétek volna).

Kérj egy hivatalos speedes szerviz ajánlatot, ami valószínűleg a drágábbik megoldás lesz, de mivel ez a hivatalos út, ezért megmaradna a garancia.
Ezt hasonlítsd össze egy 3rd party szerviz árral (esetleg ebay-ről rendelt alkatrésszel) és utána el tudod dönteni, hogy megéri-e a hivatlos szerviz és a megmaradó garancia vagy nem.

Mindenképp ráfizetéses a történet, kérdés, hogy mennyire.

Teljesen privát vélemény:
Ha elfogadható -olcsó- a hivatalos szerviz ár, akkor azt választanám, de erre elég kicsi az esély. Maga a telefon sem drága típus, saccra egy ilyen kijelző és/vagy előlapi üveg csere hivatalos szervizben simán elérheti a teló árának a felét (20-25K, de ne legyen igazam).
Mivel nekem még sosem volt garanciális bajom telefonnal, ezért ha a 3rd party megoldás jóval olcsóbb, akkor azt választanám, nem érdekelne a gari vesztés.

kérdéses, h az 1 év gariban mit tudsz érvényesíteni, illetve 1 év múlva lehet-e gazdaságosan javítani, ha bármi baja lenne.
Btw valami hasinló volt nekem is, de behalt a kijelzőjén a tapi. MOndjuk ennél bonyibb a történet, lényeg, h én még kínából rendeltem. Nem küldtem vissza, elkönyveltem a bukót és kész.

Sikerult megcsinaltani?
Haszanlod meg? En is ebben gondolkozok, mert ahogy neztem ar ertek aranyban nagyon jo megoldas. Erdekelne a tapasztaltod.

a boltban árulunk ilyent de eddig csak a gond volt majdnem mindegyikkel, nem működő jack csati, random memóriavesztés, akksi elhalálozás, kieső gombok, inkább vmelyik navon mizu

OFF
am az új navonok között van egy egyszerű hagyományos nyomógombos készülék a bt100as, a magyar forgalmazó mivel itteni helybéli elérulta a bt jelentését, ButaTelefon

Szia!
Igen! Aliexpress -en elkezdtek felbukkanni az alkatrészek, és különböző tokok (végre tudtunk venni gél-műanyag tokot).
Meg is rendeltük, 10-ből kijött az üveg és a tok, ingyen futárral. Most várunk.
(a külső, érintős üveg és a belső kijelző két külön alkatrész).

A telefon szerintem nagyon jó, ennyi pénzért nagyon erős a hardver, hatalmas a kijelző (a képe nem olyan szép mint pl. a Nexus4-emnek, de nem is gagyi hatású).
Az összerakás szerintem jó, nem recseg-ropog.
A (Wayteq-es) Android build egész jó, teljesen AOSP hatása van, csak feldobtak még 2-3 másik appot (pl. MindigTV).
Ezt a telefont több márkajelzés alatt is forgalmazzák, az ázsiai modelleknek köszönhetően könnyűszerrel lehet hivatalos MIUI -t felrakni rá (van magyar leírás hozzá, a Wayteq-es úgy tudom ráadásul prerooted, ráadásul magyarítást is tartalmaz a leírás. Majd szólj ha kell).
Ha ilyet veszel akkor az üvegre NAGYON vigyázz. Különben nem karcolódik, csak törik (úgyhogy gél tok musthave).

--
arch,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Húgomnak az Xperia L készülékével történt hasonló, ott pókhálószerűen repedezett meg a kijelző plexi, az érintő része működik, ettől még tudja használni a telefont. Elmondása szerint nem ejtette le, és nem ült rá véletlenül sem.
Valszeg már nem garis a teló (ennek még utána kell nézni).

---
| Dropbox | Copy | Yandex |