Xfce ablakváltó

Fórumok

Szervusztok!
Eltűnt az ablakváltóm, valószínűleg gondatlan csomagkezelésből kifolyólag, azóta vetek is magamra. Xfce 4.10, Xubuntu 14.04.
Az asztalon futtatok egy Tilda-t, ha az egeret afölé viszem, akkor az kattintás nélül előtérbe kerül a többi ablakhoz képest. Ezt a többi program ablaka nem csinálja. Ellenben a klasszikus alt-tab billentyűpáros nem váltja az ablakokokat.
Kérem szépen szíves segítségeteket, hogy újra élvezhessem a grafikus felületnek ezt a csöpp lehetőségét is.
Előre is köszönöm szépen!

Hozzászólások

ablakváltó? az mi?

ha csak az 'alt+Tab' hiányzik, akkor lehet csak törölted véletlenül a gyorsbillentyűt, vagy mást bind-oltál rá.

Ha maga az ablakkezelő - WM - hiányzik, akkor a kérdés, hogy nem szedted e le az xfwm4-et? Bár akkor keretek sem lennének az ablakok körül.

Szerintem itt inkább a gyorsbillentyűkkel lehet gond.
Tilda. Ez az a quake konzol szerű nem? Ez meg természetesen erre van, hogy föléhúzod az egeret és aktiválódik.

Nem töröltem gyorsbillentyűt. Legalábbis a beállításkezelő/beállítások/billentyűzet menüben nincsen ilyen és nem is volt.A beállítások/ablakkezelő/billentyűzetben pedig jól szerepel.
Az xfwm4 már esélyesebb, de abból pedig minden csomag telepített.
Nem tudom mi a quake konzol szerű izé, de eddig nem így működött, és azt szeretném, ha továbbra sem így működne.

A settings-ben nézz körül. Van egy olyan hely, ahol be lehet állítani akár azt is, hogy egérgörgőre ne kerüljön a fókusz az érintett ablakra, csak görgessen. Valahol arrafelé lesz. Nem tudom megnézni most, mert noha Xfce-t használok, de nem xfwm4-gyel, hanem compizzal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Synaptic-kal rákerestem a ctrl-f gombkombinációval az xfce4 kifejezésre, s mindent telepítettem, ami nem volt addig. Ezután visszaállt a rend. Az ablakváltó ablakocska alt-tab működik. Már csak a tildának kéne elmagyarázni, hogy ne aktíválódjon, ha az egér főléje kerül.

Tilda helyett miért nem használsz Guake-t, vagy a Qt változatát a Yaquake-t? Akkor bebindeled egy tetszőleges gyorsbillentyűre(Yaquake-ban az alapértelmezett az F12), és nem az egérrel éred el. Amúgy a Tildában nincs ilyen beállítási lehetőség?

http://taklertamas.blogspot.com/ ::: http://www.taklertamas.deviantart.com/ :::Be::Shell:::

Mert nekem bevált a tilda arra, hogy az asztalomon legyen a háttérben egy konzol. Eddig jól működött, és a többit nem ismerem. A tiládban nincsen ilyen beállítási lehetőség. F12-re a tilda is tud eltűnni és aktivizálódni, ezt most is tudja. Az egeret épphogy nem szeretném használni hozzá, de ha a tilda fölé kerül az egér, akor automatikus előtérbe kerül a többi ablak fölé, és az az ablak a tilda mögé megy, amin addig dolgoztam. Ezt a viselkedésformát szeretném megszüntetni.

A forráskód szerint ez a működése a mouse_enternél:

    if (tw->disable_auto_hide == FALSE && ev->time != 0)
        tilda_window_set_active(tw);

Vagy kikommentezed a forrásban és újrafordítod. Másik, hogy átírod a FALSE-t TRUE-ra és működni fog. Ehhez is újrafordítod.
Referencia:
https://github.com/lanoxx/tilda/issues/18
https://github.com/aperkins81/tilda/commit/c046808f9e23347b91d9e67a6979…

Ez talan kicsit overkill volt. En tobbszor csinaltam mar olyat, hogy Ubuntu-bol Xubuntura leptem. Ehhez nem a letezo ossze XFCE csomag kell, mindissze a "xubuntu-desktop", az rant magaval mindent amit kell. Korabban en is elkovettem azt a hibat, hogy XFCE-t kezdtem telepiteni es akkro hianyzott ez-az...

Új júzer létrehozása után nála is megszűnik az ablakkezelő léte?
(Nekem már volt olyan, hogy csak júzerszinten vágtam hidegre valamit, aztán mivel elég sok ideig nem jöttem rá a hiba okára, bezúztam a júzert és létrehoztam ismét.)

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---