Joomla 3 többnyelvű oldal tükörfordítással

Joomla 3-mal szeretnék többnyelvű weblapot készíteni. Rengeteg leírás van a neten, hogy 2.5 óta milyen jó a beépített nyelvkezelés és hogyan kell beállítani - ezzel alapvetően nem is lenne probléma.
Egyetlen gondom, hogy a nyelvek alapján tulajdonképpen elágaztatja a site-ot és onnantól kezdve 2/3/X egymástól teljesen független menü-/tartalomfát kell kezelni és karbantartani.

Keresnék egy tapasztalatból megbízható, jól kezelhető kiegészítőt, ami akár külön rendszerként, akár a belső nyelvkezelésre ráépülve, de a régi JoomFish-hez hasonlóan tükörfordításban kezeli és karbantartja a teljes site-struktúrát.

Ki mit használ, ki mit ajánl? (Google ugyan segít(ene), végigpróbálgathatnék 10-15 modult, de nem szívesen szemetelném össze velük az egyetlen kezelt oldalamat, ha vannak itt olyanok is, akik évek óta tizesével kezelnek Joomlás oldalakat)

Hozzászólások

Csak okoskodom, de segíteni nem tudok: mentsd le az oldaladat, adatbázist, stb, localhoston pedig játszhatsz vele büntetlenül...

Valóban van, amihez ez a megoldás logikus és kényelmes (pl. mikor különböző országok felé nagyrészt különböző tartalmat akarsz kommunikálni - amit esetleg külön helyi csapat is tart karban), de egy sima, egy tartalmat 2-3 "nemzetközi" nyelven megjelenítő oldalhoz kényelmesebb lenne a tükörfordítás (persze, itt is van, hogy 1-1 oldal bizonyos nyelveken nincs, vagy más tartalmú, de ezek a kivételek talán könnyebben lekezelhetőek)

Bocs, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. A "tükörfordítás"-t jelen esetben nem a szövegekre értem, hanem hogy a site minden tartalmi elemének (menüpontok, modulok, cikkek) legyen meg minden nyelven a fordítása, lehetőleg logikailag összekapcsolva egymással, könnyen kezelhetően, ne külön, független tartalmi elemként valahol a struktúrában.

Tényleg nincs egy "30-40 site után kisujjában a Joomla" webmester a fórumon? :(

(up)

Messze nem fő profil, de közöm van 30-40- Joomla oldalhoz.
A mi életünket nagyon megkönnyíti. Egyszerűen nem éri meg mindenhez saját oldalt fejleszteni, karbantartani,...
Ugyanez igaz a WordPressre.

A tükörfordításhoz nem tudok hozzászólni érdembe. Gyakorlatilag minden oldalunknál nyelvenként különbözik a tartalom, azaz nekünk pont az a jó, hogy így kezeli.

A Joomla teljesen problémamentes, amíg szimpla adattartalmat akarsz rajta megjeleníteni és mondjuk nem kell designt módosítani. Ha viszont _bármihez_ hozzá kell nyúlni, az jellemzően orbitális szívásba torkollik. Tehát adattartalomra jó lehet, de ha bármi funkcionalitást akarsz, akkor vége. Azt ne is emlegessük, hogy felraksz 5-6 komponenst és nagyságrendileg belassul. Az is igaz, hogy csak 1.5-ről vannak tapasztalataim, azóta kerülöm nagyívben.

Nem csodaszer. Arra kell használni amire való.
A külső fejlesztések nagy részére minden CMS esetén az jellemző, hogy a minőség csapnivaló. De ugyanez igaz az Android, WP, ... alkalmazásokra is.
Szóval az alaprendszer jó. Ha speciális dolog kell hozzá, akkor még mindig ott van a lehetőség saját fejlesztésre. Ha ingyen és gyorsan kell, akkor meg el kell fogadni, hogy lassú... és te alkalmazkodsz a lehetőségekhez.

A dizájn módosítással nem tudom mi a gondod. Mi teljesen nulláról szoktunk saját templatet csinálni. Szóval, ha valami nem jó, akkor mi nem voltunk jók.

A Joomla alapból jóval többet tud, mint pl. a Wordpress. Ez ugye előny is és hátrány is.
Pont ezért tartják sokan nehézkesnek a használatát, pont ezért nem elég alap html, css ismeret a templatek módosításához,...
Cserébe viszont nem része a telepítésnek még rögtön 10-20 kiterjesztés felpakolása.

Egyébként a WordPress, Joomla, Drupal,... is már az a kategória, hogy tanulni kell a használatát is. El lehet kezdeni nyomkodni ész nélkül, aztán lehet fikázni, hogy milyen gondok vannak, de a legtöbbször itt is az az igaz, hogy a gond a felhasználóban van.

A Joomla egy bullshit! És akkor még kulturált voltam :D

Gondolom sovány vigasz, de a Joomla 1.5/Joom!fish pont úgy működött ahogy Te szeretnéd.