Facebook-jelszó VS. Citromail

 ( MysteryKe | 2014. április 14., hétfő - 22:31 )

Sziasztok!

Most, hogy mindenhol a Heartbleed folyik az elektronikus médiában, barátnőm úgy döntött, hogy lecseréli a Facebook és Google jelszavait, amit aztán megjegyeztetett a böngészővel, ő meg elfelejtette :) A számítógépét tegnap újratelepítettem, a jelszó meg így oda lett..... A telefonján a Messenger app be van jelentkezve. A weboldalon hiába szeretett volna új jelszót kérni, az erre vonatkozó email-t nem kapta meg a Citromail fiókjában, most már töbszöri próbálkozásra. Milyen más módja van még, hogy új jelszót kérjen? Mivel a telefonján a Messenger app be van jelentkezve, a Beállításokban az "Adatvédelem és feltételek" menüponton keresztül eléri a webes felületet, majd az elérhetőségi adatainál hiába ad meg másik mail-címet, annak elmentéséhez a jelszót kellene beírnia..... ördögi kör...
Mit tegyen? Várjon még 1-2 napot, hátha megkésve mégis megkapja a Citromail fiókjába a facebook-tól az email-t?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

greppeld végig a merevlemezt, hátha megvan még a jelszót tartalmazó fájl.

Hát, ha nem használtatok szoftveres jelszókezelést, akkor ez intő jel arra, hogy érdemes megfontolni.
Vagy a hardverest.
Kockás füzet a fiókban. ..
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

+1

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

+1

Nézted ezt a linket, amin a megoldás van leírva vagy bannolva vagyok az oldalról és senki nem látja, amit írok?:D

Ha huppert használ, és ignorált téged, akkor nem fogja látni. :)
Járt már így más is. :)
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

Megnéztem és el is küldtem barátnőmnek a linket, nem reagált még erre :)

Vagy irsz szepen a citromailes fiukaknak, hogy ugyan, vegyek mar le a blacklistrol a facebookot.
Anno iwiwnel is ezt csinaltak az adminok, persze a megrendelo utasitsaval ellentetesen...

Minden szir-szar értesítő email megjön neki a facebooktól (megjelölésekről, új üzenetekről, kommentekről), csak ez a levél nem :)

Láttam régebben,hogy van egy "Közösség" mappa, ott már néztétek? Esetleg a Spam?

Spam-ben nézte már. Közösséget nem tudom, megkérdezem :)

A Közösségi mappába sem érkezett meg. Egyébként minden egyéb Facebook értesítő ott van.

citromail? 2014-ben?
lol

t

Én is így gondoltam, csak LOL nélkül :)

Írni kell a supportnak, szerintem segítenek. Mivel telefon azonosítva van, így elméletileg arra tudnak neked küldeni sms-t vagy valamit

Ha nem volt meg a jelszava csak egy példányban, akkor nem is volt fontos :-D

Az van, hogy már számtalan levelet írt a Citromail-nek barátnőm, de se tőlük nem kapott még email-t, sem a facebook-tól. A jelszóváltoztató levél nélküli jelszócsere pedig szintén meghiusult, mert már nem emlékszik barátnőm a biztonsági kérdésekre felelőndő helyes válaszokra. Tud valaki a Citromail-nek egy olyan elérhetőségét, amit használnak is az üzemeltető kollégák? Elvileg munkanapokon 4-8 órán belül kellene válaszolniuk, de már napok óta nem kap választ, azóta többször írt már nekik.

Ha meg szabad kérdezni: biztos, hogy a Citromail nem engedi be a leveleket? Egyébként ha valakinek nagyon fontos a FB, az már régen rossz, de ha nagyon fontos, akkor miért nem volt hozzárendelve mobilszám, amit szintén lehet használni jelszóhelyreállításra? A Google Accountnál hasonló a helyzet, csak egy kicsit bonyolultabban.

Konkrét javaslatom, kicsit drasztikus, de jobb megoldás nincs: a Gmail-nél érdemes beállítani egy átirányítást mobilon, hogy az oda érkező levelek továbbítódjanak egy hozzáférhető mailboxba. Utána pedig a Gmail mobilappból ki kellene lépni egy jóideig, meg minden szart leválasztani, ami Google Accountot használ. Ha a Google-től egy bizonyos idő után kéritek a jelszócserét, a jólnevelt algoritmus komolyan veszi, hogy tényleg nem tudtok belépni és esélyesebb a történet. Ami a FB-ra és a Gmail-re is igaz, hogy ha nagyon sokszor próbálkoztok ugyanazokkal a penészesedő sütikkel, ugyanazzal az IP-vel, még jobban megmakacsolja magát, ha jelszóhelyreállításról van szó.

Ha valamiben kiművelődtem, az többek közt, hogy milyen esetekben hajlandóak a jelszóvisszaállításra a nagyok, akik egyébként az Atyaúristennel sem állnak szóba - értsd: a support nem reagál - hacsak nem volt korábban igénybevéve valamilyen fizetős szolgáltatás akár a Google-n, akár a Facebookon táján.

A telefon jelszótárolója nem egy olvasható SQLite dbfájl? Nekem úgy rémlik, hogy abból kiolvasható a jelszó. Már persze, ha Androidos a készülék.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64