Gmail mentése Linux alól címkékkel

Sziasztok,

keresnék ehhez hasonló, de életben tartott projektet:

http://www.gmail-backup.com

A cél az lenne, hogy a gmail ből le tudjam menteni a leveleket címkékkel együtt, illetve azt vissza is tudjam egy mozdulattal tolni (ha nem egy mozdulat az is jó). Eddig a fenti python scriptet használtam rá, de érdekelne, hogy van e esetleg más megoldás rá ? Lehet shell alapú és grafikus is. A lényeg, hogy ha beadok neki egy gmail acc-ot, akkor a leveleket szedje le. Nem baj, ha lehet scriptelni (mentés ugye).

Köszi minden ötletet.

Hozzászólások

Valamely email-kliens (IMAP-pal) nem jó?

Alapvetően én is TB vel (is) mentem, de egyrészt az nem jól (sehogy) scriptelhető, valamint nem baj, ha van egy olyan mentés ami biztosan módosítás mentes.

Jelenleg erre a linkelt gmail-backup python scriptet használom és elképzelhető, hogy az örökké jó is lesz, csak mivel valamikor 2011 ben megállt a fejlesztése ezért érdekelt, hogy ti tudtok e másról.

nemrég jelentette be a hivatalos megoldását erre, az nem jó? (nem néztem, hogy mit tud)

Itt az offlineimap jól teljesít több fiókkal.

Sziasztok!

Látom elég régen volt szó a Takeout-ról. Azóta eltelt több, mint 6 év. Gondolnánk, hogy ennyi idő után fejlődött sokat a technika, de még most is egy ömlesztett katyvaszt kap az ember archiválás után. Lehet csak valami rejtett beállítás kérdése, hogy szedje szét folderekre... Én sajnos nem találtam ilyet. Ne már, hogy a Google-nek erre nincs esztétikus megoldása! Elég cink, hogy csak Google eszközökkel ezt nem lehet egyszerűen megoldani 2020-ban. Ha .pst-be archiválok, akkor szép minden, de olyan szívesen kihagynám az Outlook-ot a történetből! Van valami javaslatotok arra, hogy miként oldható meg mindez csak a Takeouttal, mindenféle plusz alkalmazás bevonása nélkül? Vagy ha tényleg sehogy, akkor mit javasoltok, mint hatékony és gyors megoldás a kiegészítésére? Annyi lenne a lényeg, hogy egyszerűen lehessen archiválni (ez eddig pipa a Takeouttal) + különüljenek el a beérkezett, elküldött, csillagozott, stb mappák.

A legfrisseb verzió mindig csak a donatelőknek elérhető, a régebbiek publikusak.

Mivel napi szinten használom, donateltem egyszer pár éve, azóta kapok róla mindig emailt, amikor frissítik. (amikor én "vettem", még csak 50 Eur volt, viszont 2014 óta sokat fejlődött, és azóta is kapom rendszeresen a frissítéseket)

Ha pedig GMail mentés, akkor megéri átfutni ezt: https://github.com/imapsync/imapsync/blob/master/FAQ.d/FAQ.Gmail.txt

Nagy Péter

Ilyet nem fogsz találni, ami úgy menti le, hogy címkékkel együtt, meg bármikor szerveren visszaállíthatóan. Csak olyan megoldás van erre szerintem, ami „simán” (értsd: nem göcsörtösen) menti le offline használatra, mindenféle címke és szerveres visszaállíthatóság nélkül.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Lehet félreérthetően fogalmaztam, de olyat nem írtam, hogy szerverre is vissza kellene állítani. Annyi a cél, hogy archiválja le és ha esetleg évente 1x, hozzá kell nyúlni, akkor vissza is lehessen tölteni és pillanatok alatt meg lehessen találni a keresett levelet.

Jelen esetben a tesztelésre szánt fiók mentése után ömlesztve van minden az mbox fileban. Még a beérkezett és elküldött sincs szétszedve. A Takeout használata nagyon szimpi, nem kell hozzá semmi extra. Egyedül a visszaolvasás "szerkezetével" nem vagyok kibékülve. Ha a Gsuite-os leveleket Outlook segítségével mentem .pst-be, akkor szép eredményt kapok. Hasonlót szeretnék a jövőben is, de az Outlook-ot száműzném, ha lenne rá mód.