Postfix virtual domain transport nem megy [megoldva]

 ( probi | 2014. január 27., hétfő - 23:31 )

Adott egy Linux szerver, Postfix-el, amin található több virtual domain. Szeretnék átmigrálni egy új domain-t hívjuk akarmi.hu-nak. Létrehoztam postfixadminban az akarmi.hu-t. Most minden olyan felhasználó, akinek ezen a Linux szerveren van e-mail fiókja, és az akarmi.hu domain-re próbál e-mail-t küldeni azt a hibaüzenetet kapja, hogy a felhasználó nem létezik a virtuser table-ben. Ez így is igaz, mert a postafiókokat még nem hoztam létre. Megpróbáltam beállítani a transport-ban, hogy az akarmi.hu domain-t ne helyben kézbesítse. Így néz ki a konfig:

akarmi.hu smtp:[mx.t-online.hu]

postmap transport, és a postfix reload megvolt. Ha konzolról küldök e-mail-t az akarmi.hu-ra azt tovább is dobja a postfix a megfelelő irányba, ha webmail-ről, vagy az 587-es porton SMTP SSL-el, akkor helyben próbálja kézbesíteni. Hogy tudom beállítani, hogy ne így legyen?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez így önmagának ellentmondó konfig. Vedd ki a virtual_mailbox_domains-ből.

Értem, nincs esetleg valami kerül megoldás, hogy a postafiók migrációt is meg lehessen csinálni, és közben a helyi userek is tudjanak e-mail-t küldeni a domainre?

Nem értem a problémafelvetést. A dolog egy egyszerű eldöntendő kérdéssel kezdődik:

- Az "akarmi.hu"-ra beérkező levelek helyben kézbesítődjenek, vagy menjenek tovább valahová máshová?

- Ha a kérdésre "igen" a válasz, akkor legyen benne virtual_mailbox_domains-ben, de NE legyen rá megadva ennek ellentmondó transport szabály,

- Ha a kérdésre "nem" a válasz, akkor NE legyen benne a virtual_mailbox_domains-ben, és legyen megadva egy transport szabállyal, hogy hova menjen tovább. (Ezen esetben még a relay/access szabályokat is meg kell adni, hogy mit szabad relézni.)

Ha migrálsz, akkor először gyártsd le a postafiókokat, és ha ezzel készen vagy, akkor váltsd át a fenti beállítást az egyikről a másikra.

Nem szeretném, egyenlőre hogy helyben kézbesítődjenek, de el szeretném már előre készíteni a domaint és a postafiókokat. Azt találtam ki, hogy létrehozom akarmi2.hu domain-nel a felhasználókat, majd mikor kész vagyok a postafiókokkal és itt vannak a levelezéshez tartozó fájlok is, akkor az adatbázisban kicserélem az akarmi2.hu-t akarmi.hu-ram és a transport-ból kiszedem a bejegyzést.

egyenlore a baltas gyilkos vag.
amire te gondolsz, az "egyelore"!

t

ott a pont :-)

A relay_domains és a transport_maps mutasson ugyanarra a fájlra.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

MySQL a backend? Ha igen, akkor

1. Akkor egyszerűen átírod az SQL query-ket és csókolom :)
2. Mikor már local kézbesítés van, akkor meg visszaírod.

Nem szép,de működik.

A megoldás az lett, amit javasoltál átírtam a lekérdezést a mysql_virtual_domains_maps.cf fájlban

query = SELECT domain FROM domain WHERE domain='%s' and active = '1'

Így csak azokat a domain-eket kézbesíti helyben, amik aktívak. Fel lehet venni a domain-t és usereket, aztán aktívá teszem és helyben kezbesíti.