Működőképes skype... Van még ilyen ?

 ( goodbyte | 2014. január 26., vasárnap - 13:53 )

Nagyon sok ismerősömmel tartanám a kapcsolatot Skype-on keresztül.

Ami bosszantó, hogy a jelenlegi verziók szinte használhatatlanul megbízhatatlanok. És az idő múlásával ez egyre rosszabb. Néha már szöveges üzenet küldése közben kifagy, vagy csak nem épül fel a kapcsolat, órák múlva kapok meg üzeneteket, amiket aztán persze sorba rendel. Egy hanghívás után már audio playback problem-et jelent, Pulseaudio-al nem megy a mikorofon, ALSA-val cak friss indítás utána működik, ha még SEMMI más nem használta a hangot!

Jelenlegi gép: Lenovo t410, LMDE 64 bit, NVIDIA videó + legújabb skype, ill android 2.2 + elérhető legújabb skype-ot próbáltam. Ez utóbbi céges telefon, valami vodafone 858 -ra brand-elt ócskaszar -> nem megy rajta újabb Android.

A kérdésem: ajánljatok olyan OS (bármilyen, tényleg bármilyen...) és skype verziót ami videóhívással megbízhatóan működik.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem tudom, mit csinálsz rosszul, nekem Fedora 20-on megy a Skype jól. A verzió:

skype-4.2.0.11-fc16.i586

Mindez pulseaudioval. Video kapcsolatot nem használok, de screen megosztásról állítom, hogy működik. Szerintem a protokollnak vannak hibái, nem jól kezeli, ha egyszerre hívjuk egymást, de ettől azért még használható.

A gép egy régi vas, MSI K9A2CF-F alaplap, 4 GiB DDR2 RAM 800 MHz-en, AMD Phenom II X4 CPU magonként 800 MHz - 3.2 GHz közötti órajelről, nVidia GeForce 8500 GT VGA, nouveau driver hozzá, 3.12.8-as kernel, mindaddig, amíg le nem fordítják az újabbat. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1
Videó hívás nálam sem jellemző, de alapvetően különösebb gondok nélkül használható debian és ubuntu alatt.

+1 Régi vas. EEE1001 Debian7 xfce. Én videót is használok és különösebb gond nélkül fut. Régebben csinált olyat, hogy egyszerűen kilépett. Mostanában nem jellemző. De amúgy megbízhatóan megy. Ami vicces tud lenni: linux alatt használom szinte mindig. Most beléptem kedvesem win-es gépén. És listázta a több száz beszélgetést. Egyrészről érdekes volt visszaolvasni a több héttel ezelőtti írásokat. Másrészről furi belegondolni, hogy ezek ott figyelnek a microsoft szerverein...
Btw microsft. A wines skype 6.11.0.102 win 7-tel kedvesem gépén kilépéskor hibával elszáll. Más gond nincs vele, de ez következetes...

Meglepo modon nem a Microsoft szerverein figyelnek. Az epp belepett partnereidtol szipkazza at az adatokat. Erre akkor jottem ra, amikor kb masfel nap utan kezdtek megjonni tobb hettel ezelotti cuccok Windowsra, mert az egyik partnerem addig offline volt.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Szerintem ez nem így van. Én is csak tippelni tudok, de ott van pl a web.skype.com. Ha nem is tárolják, átmegy a szerveren az összes beszélgetés. Az átküldött fotókat tuti tárolják, linuxon meg sem kapom őket, csak egy linket, ahol megnézhetem.

És amely link böngészőből nem működik, gondolom, skype-os felületen keresztül nézhető meg.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mire gondolsz, mi nem működik böngészőből?

Beszélgető partner küldött file-t, azt hiszem, kép volt, de ez most mindegy is. Régen ez p2p ment, nyomni kellett egy accept-et, s jött a file. Most a Microsoft felhőjébe megy a file, a chat ablakban kapok egy linket. Igen ám, de a linkre kattintva a böngésző nem mutatott semmit, néztem a forrást, úgy sem. Bevallom, Wiresharkkal nem néztem, mi történik. Tehát gyanítom, ezt a linket az újabb Skype-ok tudják elérni egy kommunikációs felületen, valami saját protokollal. Viszont nekem 4.3.0.37-es linuxos Skype-om van, amelyik még a peer to peer file küldést és fogadást támogatta. Vagy valami ilyesmi. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

En epp par hete kaptam fajlt a Linuxos Skype klienssel (a verzio passz, amit a Skype honlapjarol le lehet tolteni), es doccenes nelkul ment a P2P fajlkuldes, nekem auto-acceptre van allitva, es igazabol csak annyit vettem eszre, hogy pittyent egyet, hogy most epp fogadott egy fajlt, udvozlettel.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Akkor nem tudom, mi volt, mert közben beszélgettünk, tehát hálózat nyilván volt. Lehet az is, hogy függ a kliensektől. Mondjuk nem tartom kizártnak, hogy a beszélgető partneremnek a legfrissebb windows-os kliense volt, nekem meg a linuxos legfrissebb, ami valójában jó régi.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én azt vettem észre, akkor van ez, ha csak beilleszt egy képet a beszélgetésbe, ctrl+v-vel, nem fájlként küldi.

A partneremrol tudom, hogy vagy Windowsos vagy Maces kliense volt, de mar korabban is kaptam fajlt mind Windowsos, mind Maces klienstol, kepfajlokat es mast is. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem lehetnek a dologgal problemak, mivel en a legritkabb esetekben kapok fajlokat Skype-on keresztul, egyszeruen azert, mert az ismeroseim nagy resze a Dropboxot pl. sokkal jobban preferalja, es automatikusan ott kuld, meg GDrive-on, mar attol a pillanattol fogva, hogy bejelolt ismerosnek. Annyit akarok jelezni, hogy en ezzel eddig problemat nem tapasztaltam, a kliens jelzi, ha fajl erkezik, bar mondjuk nekem az auto-accept miatt nem kell ablakot felnyomnia pluszban, lehet az a problema.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Az van, hogy régen csak fájlküldés volt, ezt különszedték most fájl és képküldésre. Ha valaki egy képet küld, azt nem fájlként kapod meg, ahogy eddig, hanem képként, amit a linuxos kliens nem támogat, ezért csak egy linket kapsz. A linkre kattintva elvileg be kell jönnie a képnek, a trükk az, hogy semmi folyamatjelző nincs, és megkapod a linket már akkor, amikor a küldő elkezdi feltölteni a képet. Tehát ha túl gyorsan kattintasz rá, akkor egy nagy semmit látsz, ha vársz vele egy kicsit, akkor már be kell jönnie a képnek.

History-ból visszakerestem a linket, továbbra sem működik. Így kezdődik:

https://api.asm.skype.com

Amúgy ennek mi az értelme már azon túl, hogy az MS vagy az NSA látványosan kémkedjen? Mert a kép is file. Akkor legközelebb össze kell zagyválni, titkosítani, tömöríteni kell küldés előtt? De jó! :(


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem eleg csak osszecsomagolni. Kulonben valoszinuleg az az ertelme, hogy mobilrol egy csokkentett meretu elonezetet kapsz a nagyobb kepekrol, hogy pl. mobilnetrol ne a 1280x1024-es eredetit toltsd le.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Az a gond, hogy normal bongezsobol is csak thumbnail jon.

Nalunk ceges standard a skype. Kollega vmi configgal nem bolfogul, lementi a kepernyokepet es elkuldi (ctrl-c, ctrl-v).
Ami megjon, azon nem tudom a szoveget elolvasni, nem tudom nagyitani, stb.

Persze megtehetne, hogy
a) levelben kuldi
b) berakja mondjuk egy iviewbe, kivagja, felnagyitja, menti, majd ezt kuldi

De regebben pont az volt a jo, hogy nem kellett vele szorakozni, rogton kuldheto volt es nezheto. Ma meg nem.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Ugyanezzel szopok, ráadásul én vagyok hülye, hogy nem cserélek le egy egész oprendszert és változtatom meg a szokásrendszeremet egy béna program miatt... Mindenesetre erre a megoldás, ha a web.skype.com is nyitva van, és ott nézed meg a képet, a teljes méretűt fogod kapni.

Koszi, ezt nem tudtam.
Asszem, api.skype.com vagy ilyesmi szokott lenni a cim, ahol a belyegkep jon.
Ha a kiskutyajarol kuldene kepet, leszarnam, de itt pont a szoveg lenne fontos, amit nem tudok kivenni, akarhogy nagyitom.

Megnezem akkor ott.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

+1
Napi szinten használom videóval, pulse-val, Fedora éppenaktuális alatt.
Csaba

A 858-ra pedig van Cyanogen Mod 7.2 portolva, ami android 2.3.6.
Ezzel sokkal használhatóbb a kis telefon. http://prohardver.hu/tema/re_vodafone_858_smart_okos_dontes/hsz_1-50.html

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Kérdés hogy egy céges telefont mennyire szabad az embernek nem hivatalos rom-mal telepítenie?

(Kérdés hogy hogy lehet céges telefonként egy biztonsági hibáktól hemzsegő, már nem támogatott android verzióval felszerelt telefont használni)

(Kérdés hogy hogy lehet céges telefonként egy biztonsági hibáktól hemzsegő, már nem támogatott android verzióval felszerelt telefont használni)

Simán.
Most ide elkezdtem leírni egy történetet ennek kapcsán, de rájöttem, hogy nem hiányzik nekem az esetleges bíróságra járkálás, így inkább DEL lett a sorsa :)

--
DigitalOcean SSD VPS 10$ kredittel(referral url!)

Elég szomorú. Az is, hogy nem oszthatod meg a történetedet de az is, hogy egy simánnal elintézhető a dolog. Egyébként nem látom tényleg a logikát benne. Ha a céges telefont telefonálásra szánják, miért nem adtak mindenkinek egy-egy butatelefont? Lefogadom, hogy megbízhatóbb, és hosszabb ideig kitart, ráadásul költséghatékonyabb is, mint a 858. Ha pedig egyéb feladatot is el kell látnia... Nos... Ismerve a telefont, nem tudom elképzelni mi más funkciót tud betölteni.

A tökéletes Skype működés titka Linuxon:
<csomagkezelő parancsa> <remove argumentum> pulseaudio

Példa:
apt-get remove pulseaudio
yum erase pulseaudio
pacman -R pulseaudio

Amúgy OS X-en is egyre szarabb, ha ez vígasztal, Winen meg már évek óta szar volt.

Bullshit

Arch linux current és teljesen jól megy a skype pulseaudioval.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Nekem is pulseaudio -val megy...

--
arch,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Sok régi kernelmodul vagy nem működik együtt az ALSA-val, vagy a Pulseaudioval, vagy egyikkel sem, vagy mindkettővel jó. Nekem sem volt bajom egyikkel sem soha, simán ment a skype.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Nekem Pulseaudio-val jobban ment Ubuntu alatt, mint sima ALSA-val, raadasul van a Zoiper nevu VoIP kliens, ami kizarolag Pulse-t ismer, szoval ha akarnam se szedhetnem le.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Tudom nem megoldás:
Google Hangouts.

Barátnőmmel sokat Skypoltunk, de kb másfél éve Hangoutsra váltottunk, mert szakadozott alacsony sávszélességnél.

Eredmény:
Jobb kép és hang, azonos sávszél mellett.
Multiplatform:)
Mindig kéznél van.
Telefonnál pedig nem fogyaszt annyi aksit mint a Skype.

+1

Normál esetben azt mondanám, hogy igazad van, de azért több probléma is felmerül.

Egyrészt, a hangouts se valami jó. Nincs desktop kliens, ami véleményem szerint nem kellene, hogy probléma legyen, a chrome app-ról se vennéd észre, hogy nem desktop app, ha nem tudnád. Csakhát hiányos kissé. Ráadásul valami oknál fogva nem lehet hanghívást kezdeményezni belőle, csak trükközéssel. Telefonról lehet. Ráadásul én pont tegnap jártam úgy, hogy miközben vidáman beszélgettem egyik ismerősömmel, egy másik írt, és a hangouts app nem jelzett egyáltalán.

Másrészt nem lehet rávenni mindenkit arra, hogy váltson. Pár ismerőst rá tudsz venni esetleg, de üzleti partnereket, stb már nehezebben.

Nincs desktop kliens

valamint

nem lehet rávenni mindenkit arra, hogy váltson

A fentiek fényében vajon miért is?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi miért is?

Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Van desktop kliens, natív destkop kliens nincs. Van chrome app, amiről meg nem mondanád, hogy az, hacsak nem tudnád, hogy chrome-ból telepítetted, és kell hozzá. Nem értem ez a mai napig miért probléma. Linux userként különösen hálás vagyok érte, mert ha natív desktop kliens létezne csak, az tuti windows only lenne.

Valószínűleg csak a pongyola megfogalmazás okozta a félreértést. Abból indultam ki, hogy engem sem lehetne megtéríteni, ha nem lenne linuxos desktop kliens, hiszen okos telefonom nincs.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Több ismerősöm XMPP klienssel használja (pidgin meg ilyenek), igaz, talán azokkal a hang és/vagy videohivás nem megy.

Nekem egy olyan skype alternatíva kellene, amivel haza tudok telefonálni külföldről. Úgy látom erre is jó a hangouts, még olcsóbb is. Van valakinek erről tapasztalata? Nekem az ideális a pay as you go fizetés lenne, mert elvétve használnám ilyesmire.

Egyelőre pl. az a bajom vele, hogy ahogy látom, a telefonról nem tudok ilyet tenni: http://androidandme.com/2013/11/news/google-hangouts-for-android-wont-get-voice-integration-until-next-year/ (és magában az appban se találtam ilyesmit).

viber?

Justin Viber? :)

BTW IM.

Van-e olyan IM szolgáltatás, ami tud a szövegen kívül kép/hang átvitelt is, és minden platformhoz van ezeket a lehetőségeket kihasználó kliens is?

Jabber jó lenne, de mobilra nem láttam olyan klienst, ami tud képet/hangot is, és ne proxyzna a saját szerverén.
Ja, igen, fontos szempont (lenne), hogy saját hosztolású szervermegoldás érdekel, így a Skype és társaihoz hasonló szolgáltatás nem érdekes.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

A Viber ilyen. Nem mint ha nem lenne a linux kliens egy hulladék.

Véleményem szerint a proxyzás elkerülhetetlen. Hogy hozol létre közvetlen kapcsolatot két fél között, akik mind nat mögött vannak?

Attól függ, ki adminisztrálja a NAT-olós dobozkát. Be kell engedni az adott portot.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Melyik portot? És hova engeded be?

A konkrét software-t nem ismerem. Seren-t használok p2p VoIP-ra, saját routerem NAT-ol, a default port a 8110-es, ezt beengedem, s a lokális hálózaton a gépem IP címe felé irányítom. Értelemszerűen a lokális hálózatomon statikus IP címeket használok. Ugyanakkor bármelyik portra át lehet tenni a komminikációt, ez konfigurálható.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, ez működik akkor, ha te egy fix portot egy fix gépre irányítasz. De amint több gép is használna skype-ot egy hálózaton máris nem működik. Most, hogy a szolgáltatók nem osztogatnak egyéni ip címet még kevésbé fog működni. Egyszerűen minden a P2P ellen dolgozik

Úgy tudom, némi trükközéssel NAT-on is át lehet menni. Lehet, hogy próbálgatásos módon, de van erre megoldás. Amíg a Skype p2p volt, addig is ment NAT mögül.

Egyszerűen minden a P2P ellen dolgozik

Aha, és közben az ember ne higyjen az összeesküvés elméletekben. Törekszem rá, csak nem mindig sikerül...


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mondjuk www.freevoipdeal.com, ez egy betamax klón, jelenleg 2 cent a magyar mobil és 0 cent a magyar vezetékes hívása, nincs kapcsolási díj.

(valami létező amerikai címet adj meg, akkor nincs ÁFA, Paypal-al tudsz fizetni, 10€ a legkisebb feltölthető összeg)

+ a MobileVOIP kliens (bármelyik betamax-os accounttal megy). Van Androidra, gondolom iOS-re is.

betamax voip árak: http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-1.html
Arra figyelj hogy kb. a felén van olyan hogy kapcsolási díj.

ÉN a sipdiscount-ot használom 2 éve ugyanezen kondíciókkal. Vezetékes 0 Ft feltöltéstől 120 napig, mobil 2 cent, minimum feltöltés 10 € amerikai címet megadva (google street view-val kereshetsz egy szimpatikus házat, mondjuk látszólag üreset)

az androidok már natívan kezelik a sip-et, így nem kell külön kliens se, fel lehet venni az accot, aztán amikor hívni akarsz egy számot megkérdi, hogy min hívja.

Szia!

Én telefonálásra ezt használom:
ActionVoip
www.actionvoip.com

windows8 -om van (ebbe már integrálva van) de pár percenként még a program is kilépked. szar az egész.

én kb 1,5 napig használtam win 8at dse nem vettem észre hogy a skype osszeomlana, csak ez az új felületbe integráltság nem jön meg az új felület akadályoz a hatékony használaban.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Lehet, hogy erősen HW függő a dolog, de apám évek óta ubuntu alatt skype-ol (ha jól sejtem ,most éppen mindenből a legújabb van neki - mármint OS és Skype szinten).
Soha nem volt baj a Skype-pal, és mindig default install-t használok a gépéhez - azaz az ALSA/Pulseaudio default működik.
Régebben AMD-s alaplapja volt, most Inteles van - egyikkel sem volt baj sem ALSA/Pulseaudio sem Skype sem más szinten.
Lehet, hogy egykét hangkártya problémás, de erről nem az ALSA/Pulseaudio tehet, hanem a kernelmodul. Mint ahogyan a kamera vs. Skype is lehet problémás.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Skype... Eddig "jó" volt. Akarom mondani futott. most 4.2.0.11 van. Ez nem működik normálisan és nem tudok régebbit beszerezni. Konkrétan a nem működik: Van hogy gondol egyet és elkezdi 100%-on pörgetni a processzort, és kilépni is csak killall-lal lehet, ha fájlt küldenek, vagy küldök, akkor elkezd extrém idegesítően sípolni, pedig már hangot sem adhat ki, majd szintén addig pörgeti a processzort még kiirtom. Egyre szarabb lesz, pedig eddig se volt valami fúdejó...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

> Ez nem működik normálisan és nem tudok régebbit beszerezni.

Pedig nem nagy kunszt, FreeBSD-hez a mai napig régebbit kell letölteni. Ím a titkok kamrája:

PORTNAME= skype
PORTVERSION= 2.1.0.81
MASTER_SITES= http://download.skype.com/linux/
DISTNAME= skype_static-${DISTVERSION}

A trükk, hogy tar.bz2 a kiterjesztés (De PORTVERSION=2.2.0.35 is elérhető, és feltehetően egyéb verziók is.)

btw, FreeBSD alol kivaloan fut a legfrisebb 4.2.0.11-es dynamic skype is, ha beszorsz egy minimal centos 6 i686-ot (es egy qt 4.7-et) /compat/linux ala. A hang/mikrofon hibatlanul megy alsa-oss-en keresztul.

A kernel verzio miatt sir, de azt fel lehet tolni sysctl-bol 2.6.18-ra, es innentol semmi problema.

Kosz az infot, anno lattam, h a PC-BSD-s fiuk atalltak linux_base-c6-ra (-f10-rol), es le is irtak, hogy a Skype miatt elsosorban, de nem nagyon neztem utana, hogy mekkora erofeszites kell ahhoz, hogy a dolgok mukodjenek.

Úgy látom a többség hasonló problémával küzd ...

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Nekem is teljesen jól működik, a video is. Régebben voltak gondjaim a webcam-al (fejjel lefelé állt a kép, de orvosolható volt), de nemtudom melyik kernel óta oké. Úgy is jó, ha menet közben dugom be a webcam-et, azonnal működik.

Ubuntu 12.04 LTS 32bit, teljesen felfrissítve, 3.8-as (Raring) kernellel, PulseAudio-val.

FYI: van Saucy kernel is az LTS-hez... :)

--
PtY - www.onlinedemo.hu

Jaja, tudom, csak még nem frissítettem. A deluged kivételével minden működik rendesen, így nem égető :)

Csak a "teljesen frissítve" és a "raring kernel" együtt nem igaz. Ezt próbáltam jelezni ;)
--
PtY - www.onlinedemo.hu

A raring es a saucy kernelekre opcionalis a valtas, nem? En legalabbis igy emlekszem. Szoval akar ez meg igaz is lehet.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Opcionális, de csak akkor lesz "teljes", ha választod az opciót.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Az, hogy órákkal később jön meg az üzenet nem attól van, hogy a küldő és a fogadó partnernek is onlinenak kell lenni egyszerre?

nem

Xubuntu 13.10, naprakészen.

salaud@dell:~$ sudo apt-get install skype
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
skype-bin sni-qt
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
skype skype-bin sni-qt
0 frissített, 3 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 17,1 MB.
A művelet után 39,6 MB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja [I/n]? Letöltés:1 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ saucy/main sni-qt i386 0.2.6-0ubuntu1 [57,6 kB]
Letöltés:2 http://archive.canonical.com/ubuntu/ saucy/partner skype-bin i386 4.2.0.11-0ubuntu0.12.04.2 [17,0 MB]
Letöltés:3 http://archive.canonical.com/ubuntu/ saucy/partner skype i386 4.2.0.11-0ubuntu0.12.04.2 [16,0 kB]
Letöltve 17,1 MB 7mp alatt (2.335 kB/s)
A korábban ki nem választott sni-qt:i386 csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... jelenleg 224684 fájl vagy könyvtár van telepítve.)
Kicsomagolás: sni-qt:i386 innen: .../sni-qt_0.2.6-0ubuntu1_i386.deb ...
A korábban ki nem választott skype-bin csomag kiválasztása.
Kicsomagolás: skype-bin innen: .../skype-bin_4.2.0.11-0ubuntu0.12.04.2_i386.deb ...
A korábban ki nem választott skype csomag kiválasztása.
Kicsomagolás: skype innen: .../skype_4.2.0.11-0ubuntu0.12.04.2_i386.deb ...
desktop-file-utils triggereinek feldolgozása…
gnome-menus triggereinek feldolgozása…
mime-support triggereinek feldolgozása…
hicolor-icon-theme triggereinek feldolgozása…
Beállítás: sni-qt:i386 (0.2.6-0ubuntu1) ...
Beállítás: skype-bin (4.2.0.11-0ubuntu0.12.04.2) ...
Beállítás: skype (4.2.0.11-0ubuntu0.12.04.2) ...
salaud@dell:~$

Belép, ismerősre ráír, megy, nem lép ki. 10 perc után ismerőst felkértem videohívásra, csont nélkül ment.
Kép-hang megfelelő itt is, ott is. Mindez egy dell inspiron 1545-ön. Pulseaudioval. OTB.

---
em tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Szerintem teljesen tökfölösleges, hogy a társaság egyik fele azt bizonygatja minden a legnagyobb rendben, a másik fele meg panaszkodik hogy már rothadás szagot áraszt a hulla. Tele van az internet skype hibareportokkal, tehát csak annyi történik, hogy valaki szerencsés (annak működik) valaki meg peches (na neki meg nem működik).

Szerintem a hibák egy jó része PEBKAC. Sok felhasználónál alacsony a küszöb.

Nálam is volt probléma pl. a mikrofonnal egy hülye SB Audigy 4-es kártyán, de mint kiderült, a megfelelő alsa mixer beállítások után megjavult a dolog. Nem a Skype-val nem ment a mikrofon, hanem semmivel sem, csak a Skype-val próbáltam ki először.

Az üzenet megkapom/nemkapom játék meg sajnos a skype szerverel (ill mostmás MS) kedvétől függ, nem a klienstől, de ilyesmit mostanában a gugli gtalk-jával is tapasztalok.

Egyetértek. Nálam Ubuntu alatt semmi probléma nincsen vele, Androidon viszont gyak. használhatatlan a hangminősége. Ez viszont nem biztos hogy az android vagy a skype hibája, lehet még a szolgáltaló felé és felől közlekedő kapcsolat minősége is.

----------------
(:> )B

Androidon - legalábbis tableten - az egész skype használhatatlan

Ez keszulekfuggo. Nekem is van olyan keszulekem (egy HTC Vision) amivel hasznalhatatlanul lassu, es van olyan keszulekem, amivel siman csak lassu (HTC One V, nem jut eszembe a rendes kodneve).
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Frissített Ubuntu 12.04 + Skype 4.2.0.11 + Microsoftos ( :) ) webkamerával napi szinten videótelefonálok, soha nem volt még gond.

Update a témához: nemrég nyomtam egy ~1 órás beszélgetést külföldivel az Androidos Skype-al.
A hang kristálytiszta volt eltekintve egy 2 másodperces akadástól.
A kliensben megtaláltam hogy hogyan lehet kirakni a régről megszokott notif bar ikont.
Minden úgy működik ahogy kell...

--
arch,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

> A kérdésem: ajánljatok olyan OS (bármilyen, tényleg bármilyen...) és skype verziót ami videóhívással megbízhatóan működik.

Windows 7,8,8.1 és win7-es asztali skype :)

+1, igazából nagyon régen nem láttam a Windows 7+ és Skype for Windows Desktop kombóval bármi problémát.

szerk: mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nekem a Skype for Linux is tökéletesen működik, Fedora+PulseAudioval.

Ubuntu 12.04 + Skype a Partners repositorybol. #worksforme

Ceges gepen nincs webcam, igy arrol csak csukodzkodni tudok, nyilatkozni nem.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Sziasztok

Skype 4.2-őt szeretnék használni Debian Jessie 64-bit alatt, mert a 4.3 már csak puse-val megy. De nem enged be, kapcsolódási hiba
Fél éve még XP-vel be lehetett lépni az ősrégi 6.x-es verziókkal
Azóta kizárta az MS a régebbi verziókat?
Pulset semmi esetre sem szeretnék telepíteni

kösz

Mi minősül régebbinek? Amit tapasztaltam 4.3.0.37-esen, hogy a hang, chat biztosan működik. Talán a videó is, bár azt rég néztem. A file átvitel viszont mintha centralizált lenne, egy link jön csak át, böngészőből nem megnyitható, az újabb Skype API-t pedig úgy tűnik, hogy a 4.3.0.37-es nem ismeri. Szóval a file átvitel nem megy.

Pulset semmi esetre sem szeretnék telepíteni

Vajon systemd-t? ;) Az eredendő ellenérzésen túl van valami bajod a Pulseaudio-val?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

OSX-en egy régi 2014-es Skype (6.15) verzióval megy video, hang, chat és a fájlátvitel is tökéletesen. Egy deka reklám sincs benne.
Nem véletlenül nem frissítek újabb verzióra.

> Vajon systemd-t? ;) Az eredendő ellenérzésen túl van valami bajod a Pulseaudio-val?

Bar nem engem kerdeztel, de nekem az, hogy elhasznal 10-20% -ot egy magbol es kozben (szamomra) semmi extra funkcionalitast nem ad a rendszerhez. Viszont van meg egy reteg amivel foglalkozni kell.

--
http://blog.htmm.hu/

Na jó, de néha kellhet. Például, ha szükséged van visszhang elnyomásra. VoIP-ra seren-t használok, hangszóróra kiteszem a hangját, így a mikrofon visszahallja a beszélgetőpartnert is. Feltétlenül kell a visszhang elnyomás, ezt amúgy környezeti változóban el lehet mondani a pulseaudio-nak.

Azt tapasztaltam, akkor eszik sok CPU időt a pulseaudio, ha szükség van resampling-re. Például 48 kHz mintavétellel adja a hangot az alkalmazás, a hangkártya 44.1 kHz mintavétellel játszik le. Ekkor nekem is megeszik 16 % CPU időt, egy sima zene lejátszásánál szűk 5 % körül. Bevallom, nem tudom, mi lelte, volt ez kevesebb is, bár lehet, akkor a CPU mag nagyobb frekvenciáról járt.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

VoIP-ra mindig valami rendes headsetet hasznalok, a PA visszhang elnyomasara meg sosem volt szuksegem (ahogy a PA egyeb funkcioira sem jelenleg)

--
http://blog.htmm.hu/

+1

Neha valami filmbe belenezek, zenet hallgatok. Regen tokeletesen ment ALSA-n, de nem evett 20-30% prociidot.
Ecceruen nicns szuksegem a pulseaudio dolgaira, csak a skype miatt van fent.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nekem kényelmes, hogy úgy beszélgetek, nincs semmi a fülemen, a mikro HiFi hangfalain van a beszélgetőpartner hangja, a mikrofon a zsugorcsőbe faragott erősítővel együtt az árnyékolt kábel végén az asztalon nyugszik, beszélgetés közben nyugodtan kimehetek kávét csinálni akár. Ez így visszhang elnyomás nélkül nem megoldható, a program, amit használok, nem tartalmaz echo cancel algoritmust. Viszont a pulseaudio igen.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem is kb, plusz állandóan elment a hang, machinálni
kellett az /etc/asound.conf-ot, meg állandóan a digital kimenetre akarta küldeni a hangot

Köszi

A 4.2-es a régebbi
Utánna olvastam, az működik hogy belépek 4.3-assal
és a Kopete-t használom és van hang CSAK ALSA-val?

Pont a napokban próbáltam Skype-ot telepíteni 64-bites Fedora 23 rendszerre, de nem sikerült. A 32-bites Skype összes 32-bites függőségét sikerült telepítenem dnf-fel, kivétel a Qt4-et (nem érhető el FC23-ra 32 bitesben). Ezért fogtam, és fordítottam kézzel egy 32-bites Qt4-et, majd odaadtam a Skype-nak. El is indult, a felhasználási feltételek elfogadása után viszont Segfault-tal megállt (talán SIGABRT érkezett). Itt fejeztem be a vacakolást vele, nem volt semmi kedvem debuggolni, mi baja lehet (strace nem adott értelmes választ, gdb-zni meg nem fogok, pláne, hogy szerintem nincs is debug info a Skype binárisban). Sajnálom, mert szerettem a Skype-ot, de úgy néz ki, az utóbbi időben mindenre fejlesztik, csak desktop linuxra nem.

(Az otthoni 64-bites Fedora 22 rendszeren még fut, de csak ezért nem fogom downgrade-elni a Fedora 23-as gépet).

Van valami működő skype plugin linuxos chatelőbe? Legjobb lenne pl. pidginbe. Korábban már többször nekiálltam keresni beépülőket (amik a Skype jelenléte nélkül is működnek), de mindig arra jutottam, hogy lényegében nincs ilyen, nem tudom, azóta változott-e a helyzet...?

Skype oldaláról a Fedora 32bites RPM letölt, konzol:
cd [ahol a csomag van]
su
dnf install skype-4.3.0.37-fedora.i586.rpm

Hibátlanul felment és működik. Hogyan próbáltad telepíteni?

Ha nagyon nem boldogulsz, akkor esetleg:
https://web.skype.com/hu/

Béta még, de megy.

szerk: végső megoldás lehet még, ha működik egyáltalán a purple-skypeweb.x86_64, ami pidginbe egy plugin. Esetleg http://ru.fedoracommunity.org/repository, ami tartalmazza a skype csomagot is.
Szerintem minden lehetőséget kimerítettem.

Nem azt írja odafent, hogy a 4.3-hoz pulse kell?

Azt nem ő írta, ő csak annyit írt, hogy telepíteni akarja. De ha meg legányolta belőle a pulseaudiot, akkor simán lehet, hogy rakat más is ment vele a levesbe és azért nem megy. "Gyári" állapotban egy F23-ra felmegy a skype minden gond nélkül és vígan megy pulse-al.

"és vígan megy pulse-al."

Pulse-t akarom elkerülni:)

Ez valami fétis néhány embernél? :D
Én valamit mindig rosszul csinálhatok, mert nálam soha nem volt gond vele.

https://web.skype.com/hu/

A Skype használatának megkezdéséhez kérjük, frissítse a böngészőjét.

:)
Iceweasel 38.5, szerinte a legújabb
Debian 8 , 64 bit

Csak megerősíteni tudom Dacr asztaltársat, Fedora 23-on gond nélkül telepíthető és megy a skype-4.3.0.37-fc16.i586 csomag. Természetesen az oprendszer nálam is 64 bites.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ugyanez a csomag nekem nem egy, Qt4-et hiányol. MATE desktopom van. Majd még kutakodok a csomagok között, hátha megtalálom azt a Qt4-et, ami neki kell.


sudo rpm -i skype-4.3.0.37-fedora.i586.rpm
error: Failed dependencies:
libQtCore.so.4 is needed by skype-4.3.0.37-fc16.i586
libQtDBus.so.4 is needed by skype-4.3.0.37-fc16.i586
libQtGui.so.4 is needed by skype-4.3.0.37-fc16.i586
libQtNetwork.so.4 is needed by skype-4.3.0.37-fc16.i586
libQtWebKit.so.4 is needed by skype-4.3.0.37-fc16.i586
libQtXml.so.4 is needed by skype-4.3.0.37-fc16.i586


dnf install qt-x11.i686 qtwebkit.i686

És már települ is az rpm, megy a Skype ;)

Miért rpm-mel akartad feltenni? Van ám függőségkezelés a Fedorában. Így megcsinálta volna magától. Root joggal:

cd ahol/a/skype/csomag/van
dnf install ./skype*.rpm

Így hozza magával azokat a függőségeket, amelyekre szüksége van.
Közben megoldottad, csak nem a legegyszerűbben, mert te teláltad ki, mi hiányzik neki.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak felszínesen ismerem a dnf-et, és nem tudtam, hogy hajlandó nekem rpm fájlt is feltenni ilyen szépen. Azt hittem, a dnf online repokhoz van (amikben szintén rpm-ek vannak), az offline rpm-eket meg rpm paranccsal kell piszkálni.

A dnf sokat tud, már az elődje, a yum is tudta ezt így. Az rpm az egy réteggel lejjebb van, közvetlenül a csomaggal foglalkozik, hibát ad, ha hiányzik valami. A dnf talán a debianos apt-get, aptitude megfelelője, míg az rpm a dpkg paranccsal rokonítható, de tévedhetek, nincs Debianom.

A dnf-fel például vissza lehet vonni a legutóbbi telepítést, ez akkor lehet érdekes, ha egy rakás függőség is jött vele, s nem emlékszel, melyek voltak azok:

dnf history undo last


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sőt, downgrade-t is tud, még csak undo-zni sem kell (aztán lehet, hogy az egy alias a motorháztető alatt a history-ra, de így kényelmes és bolondbiztos).

Nem ugyanaz a kettő. A downgrade megengedi alacsonyabb verzióra cserélést, az undo pedig visszacsinálja a legutóbbi műveletet. Például telepítés esetén erase lesz belőle. Vagy korábbi downgrade-nél upgrade-el a downgrade előtti állapotra.

Egy apró, bár érthető kellemetlenség az, hogy ezt csak repókból tudja, hiszen a history-ban csomagneveket, verziószámokat tárol, így az alapján cselekszik. Tehát, ha például van egy koji.fedoraproject.org-ról származó csomagom telepítve, de az még nincs az update repóban, majd csinálok egy downgrade-et, vagy erase-t, utána undo-val nem tudja visszatenni a hivatalosnál is frissebb verziót, mert nincs honnan letöltenie. Persze baj nincs, jelzi a hibát, manuálisan továbbra is minden működni fog.

Néhány csomagnak elébe megyek, például most 4.3.3-as kernelem van.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

emlekeim szerint elegge konfigfuggo volt(kb 8-10 eve tortent) h hogyan mukodott, volt egy asrock alaplapom vmi amd procival azon az istennek se ment rendesen gyakran osszeomlott ugyh nemigazan hasznaltam, aztan az alaplap csereje okan intelre valtottam es ugyanarrol a hddrol bebootolva a megfelelo fuggosegeket telepitve (proci alaplap hangkartya stb), ugyanaz a skype ami elotte nem birt ki 24 orat, 24/7-ben ment hetekig hiba nelkul (mondjuk a compiz doglott meg kozben valamiert ugyh kapott egy szuz reinstallt es utana is ment)
most ios es macos alatt hasznalom hiba nelkul, jo a kep es a hangminoseg neha hagy kivannivalot maga utan, dehat a cegen belul ezt kerik h ezen kommunikaljunk

Kösz a válaszokat
Létezik olyan Linux program amire Skype ismerősöket lehet felvenni
és még hanggal is lehet beszélni?
Alig szoktam Skype-t használni, hangra sem de most kellene és nem akarok állandóan átbootolni Win-re
Debian 8, 64 bit

https://login.skype.com/login?application=account
ha nem zavar h webalapu akkor o lesz a baratod

Köszi de itt csak Skype -ról vezetékes vagy mobilhívásokat
látok. Nekem PC to PC hangalapú beszélgetés kellene

Ha dedikált személyről van szó - szülők, barát/barátnő, közeli ismerős -, s nem szempont, hogy népszerű alkalmazás legyen, a beszélgető partner is desktop Linuxot használ, akkor jó a seren, még grafikus felület sem kell hozzá, hiszen terminálon vagy konzolon futtatható. A partner elérését meg tudod oldani dinamikus DNS szolgáltatással. Tud STUN szervert is kezelni, de ehhez meg én nem értek, szóval megoldottam nélküle.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van egy link ott, ami átdob a webes skype kliensre. Azzal tudod ugyanúgy hívni a skype ismerőseidet is. Lehet valami plugint fel kell hozzá tenni mondjuk.

2016 van, emberek, rá kéne már jönni, hogy a Skype szar.

Máskülönben mi az irodában használjuk, csak a baj van vele mindenkinél (windows 8, 10, linux függetlenül), otthon én már nem is javaslom, Hangouts-ot használják helyette.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Amerikai kollegak panaszkodtak nem regen, hogy megjelentek a hangos hirdetesek is.

--
http://blog.htmm.hu/

A skype-ban? Nononono...

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

cat

A végén megvalósítják amit a gmail man reklámba nyomtak.

Igen, a pontpontpont-om utolsó pontja link egy videóra... :)

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

itt ukban is neha feluvolt a skype hirdetes ugyh sajna terjed
mi is csak a fonok miatt hasznaljuk, lassan mar a whatsapp is jobb szolgaltatast ad