Az ős meséje

 ( tombenko | 2014. január 12., vasárnap - 3:38 )

Aki nyitott szemmel jár, lehet, hogy észreveszi a forgóajtót...
Az elmúlt években megszoktam, hogy könyvesbolt előtt lesütött szemmel, nyújtott léptekkel haladjak, csak a szívem fájna a sok jóság miatt, Csütörtökön Zita vette észre a bevásárlás után, hogy az üzletsoron a Tóth Könyvkereskedésben leárazás van, mi több, fel is hívta rá a figyelmemet. Eredmény Gergőnek egy dinoszauruszos könyv lett, meg nekem Dawkinstól ~. Eddig kifejezetten kellemes olvasmány, és szerencsére még nem találkoztam a dawkinsi stílust meghatározó vallásrugdosással. Néhány oldalköpés azért előfordult az első pár oldalon, de ilyen szempontból valahogy visszafogta magát. Maga a könyv pedig egészen érdekes, korrektül tárgyalja, hogy hogyan is lehet szépen összerakosgatni a világ élőlényeinek sorát, bár csak egy szűk, de annál lényegesebb szeletét taglalja.
Magát a könyvet röhejes áron, 850HUF-ért sikerült beszerezni, ami egyszerűen elképesztő.
Botondnak jönnek az első fogai, ennek megfelelően kissé nyűgös. Cserébe viszont mindennel az ínyét vakargatja, amit az anyja elég furcsa arcokkal reagált le. :) Hát igen,elég kellemetlen lehet az ilyesmi...
Gergő karácsonyra megkapta a Rush Hour nevű logikai játékot. Úgy nagyjából ráérzett, miről is szól, bár a játékszablyokat még nem képes teljesen felfogni.
DIO - Evilution
Manowar - Secret of Steel
Pentagram - Be Forewarned
Pentagram - All Your Sins
Cathedral - All Your Sins (Pentagram cover)
Amorphis - Tuonela
Amorphis - The Castaway
Amorphis - My Kantele (acoustic reprise)
The Gathering - Kevin's Telescope
The Gathering - Leaves
Skepticism live in London