Fából HUP-embléma

 ( zetetikhos | 2013. december 26., csütörtök - 10:09 )

Minden Hupper dolgozószoba/iroda éke, dísze. Javasolt helye: a főmonitorral egy síkban, egy kevéssel szemmagasság fölött a falon.

https://plus.google.com/photos/101619242470548972037/albums/5961598357253571857

Tisztelt HUP-olvasók!

Mivel jó ideje olvasom ezt a portált, gondoltam, hogy ha már foglalkozom ilyesmivel, fából készített (forgácsolt, gravírozott, festett, lakozott - lakkozás elhagyható)HUP emblémát ajánlok szíves figyelmetekbe. Mérete kb. 15*15 cm.

Igazi fából készül, egy darabból van kimarva. Az alap a logo oldalaival schwarz (vagy bármilyen színben) glanzra festve, a logo pedig natúr maradt. Zsákbamacskát nem árulok. Az ár 2500 Ft + postaköltség.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A kép már egy elkészült példányt mutat?
Esetleg más emblémák?

Magyarán: portfólió, referenciamunkák? HUP iránti lojalitásból elkészítek egy példányt (más munkáim nem nyilvánosak) és majd valós fotóval frissítem a bejegyzést, mert látom, hogy itt mindenki csak a szemének hisz. Habár ahol dolgozom ott az a mondás, hogy a hitnek a templomban a helye.

Nem arra gondoltam. Egyrészt, ahogy lentebb már írták, egy elkészült darabról kép nem lenne rossz. Másrészt más emblémákat is csinálsz?

Fogok képet küldeni, ám csak Szilveszter után. Így rendben van?
Csinálok más emblémákat is... de miről lenne szó?

Persze, megfelelő. Szilveszter úgyis közel van :)
Egyébként konkrét elképzelés/ötlet nélkül kérdeztem ezt a más emblémát, csak kíváncsiságból (de pl. az oldal profiljába vágó dolgokra gondoltam, mittomén pingvin, debian, stb. lógó logók - vagy esetleg polinak egy Windows/LFS :) ).

Akartam írni neked, csak közben a sógor megszakított, hogy természetesen bármilyen emblémát csinálok, az egyetlen poliverzum kivételével, akinek nem emblémára van szüksége, hanem teljesen más jellegű dologra. :)

Nice Job!

--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Inkább legyen ennél kicsit csúnyább, de a kezem által, vagy legyen közel tökéletes, ha már fizetek érte. A harmadik és negyedik képen jól látszanak a festés által kiemelt hibák. A P púpjának belseje a legrosszabb. Ez még nem az a minőség, amiért pénzt lehet kérni. Ugye egy dísztárgyról van szó, pénzért, nem pedig egy dísztárgyról egy baráttól, ajándékba. Természetesen elfogadnám érte a pénzt, de alapból nem kérném, mert látom, hogy még javulnia kell a minőségnek. Bennem ez a kidolgozottság kínai érzést kelt, és többet várok egy magyar kézművestől/iparostól. Egyáltalán nem vagyok a dolog ellen, de szeretném, remélem és elvárom, hogy a képen láthatónál jobb minőségű terméket kapjanak a vásárlók. És legyen sok vásárló.

:)

Köszönöm a véleményedet. Természetesen - merthogy "szabad" fogyasztói társadalomban élünk - jogod van arra kiadni a pénzed, amire akarod. Amúgy persze, hogy vannak benne "hibák", sehol nem állítottam, hogy puha fenyőből 0.01 mm pontosságú dologgal fogok előállni. (Keményebb fafajták másképp állnak ellen a v-marásnak és a kézi csíszolásnak! Ez nem 100%-ban gépi munka, sajnálom, ha így értettétek.) Élőben ezek a képen kiugró vizuális disszonanciák egyáltalán nem olyan zavarók. A kidolgozottságnak vannak magasabb fokai is természetesen, de az nem 2500 Ft munka- és anyagköltséggel jár.

És mint már mondtam, zsákbamacskát nem árulok.

De miért kellett fenyőből csinálni? (A fenyőszereteten kívül.) Te magad írtad lejjebb, hogy a fenyő "nagyon egyenetlen és a finom megmunkálásnak makacs törésekkel ellenáll". Ez így önmagad tökön szúrása, hiszen csak egyetlen bemutatópéldányod van, és annak kellene megrendeléseket hoznia. Meggyőzőbb lett volna illetve lenne, ha lenne egy keményfából készült minta is, így az emberek láthatnák, hogy megfelelő anyagból a végeredmény is jó lesz, ellenben a fenyőbuzik választhatják a – fenyő sajátosságaiból adódóan – pontatlanabb változatot.

Képzeld magad a lehetséges vásárlók helyzetébe... Először azt látják, hogy nem teljesen stimmel a forma. Aztán te ezt azzal magyarázod, hogy fenyőből ennyiért jobbat nem lehet. Mit gondol erre a vásárló? Azt, hogy ha értesz hozzá és eladni akarsz, miért fenyőből csináltad, és nem a célra alkalmas fából? És akkor most tényleg értesz hozzá, vagy csak megmagyarázod a dolgokat, és mit kapnak majd, ha rendelnek tőled valamit?

Szerintem ha ebből szeretnél megélni és elégedett vásárlókat látni, érdemes arra törekedni, hogy a vásárolni szándékozók fejében a legkevesebb kétség merüljön fel.

:)

Szerintem azért, mert ennek ellenére sokan szeretik e fenyőfából készült dolgokat.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Teljesen igazad van. Elemezni fogom a problémát. Az első példányt meg egyszerűen nem volt szívem kiselejtezni. Bizonyos hibák festés előtt is látszanak, de a végeredmény csak a felső felület csíszolása után látszik meg. Azonban ezek ellenére sem tudok úgy tekinteni erre, mint egy kínai harmadosztályú szarra, mert nem kevés munkám van benne.

Ne haragudj. Én sem értettem a kérdésedet. Hogyan lehetne ez egy elkészült példány? Nyilvánvalóan renderelt.

Nem elég szálkás...

---
Science for fun...

A megjegyzéseddel kapcsolatban Hofi idézése kívánkozik ide: "Roh@dt szálkás kulák... Anyád halász volt, ugye?"

Na, mondom én...

(Egyébként eredetileg tulajdonképpen nem neked szólt a megjegyzés, csak úgy kikívánkozott.)

---
Science for fun...

Gondoltam, ha vicc, akkor folytatom.

Egy szóval nem mondtam, hogy vicc, csak hogy eredetileg nem neked szólt.

---
Science for fun...

Mondjuk egy elkészített mintadarabról képeket készíteni sokkal hasznosabb lett volna.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Javaslat elfogadva :D

A "látványterv" azt sugallja, hogy forgácslapból/bútorlapból készülne.
Remélem nem abból lesz!
Bár megmondom őszintén, hogy igazi fából meg biztosan drágább lesz annál amennyiért még megfelelő példányszámban lenne rá érdeklődő. De bútorlapból meg még annyi sem.

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Igazi fából készülne, egy darabból lenne kimarva, csíszolva, polírozva. Az alap a logo oldalaival, vagy anélkül schwarz glanzra festve, a logo pedig natur maradna vagy fémes (esetleg az igazi logóhoz hasonló barna) színre festve. Zsákbamacskát nem árulok. Az ár max 3000 Ft + postaköltség.

Hát ha egy programozható marógéppel csinálod, talán el lehet érni azt az árat amin lenne rá kereslet!
Megfontolandó lenne az alap és a felirat két különböző fából és akkor maradhatna natúr vagy lakkozott.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Természetesen programozható, professzionális (nem barkácsolt, holtjátékos) marógéppel csinálom... :D Lombfűrésszel - habár SZVSZ nagyon "cool" dolgokra képes - általános iskolás korom óta nem dolgoztam.

Ami pedig az árat illeti: ha egy Hupper 3500 Ft-t képes kiadni egy pólóért, amit max. bevásárláskor vagy gyereksétáltatáskor tud felvenni, de a cégnél már lehet, hogy ciki, akkor azt hiszem, hogy egy időálló, esztétikus emblémáért is képes ennyit áldozni. Ha meg nem, akkor ez - szerintem - nem engem és az árajánlatomat minősíti. Hogy senki se értsen félre, a a tísört egy ruhadarab, ami a mosások számával egyenes arányban elfakul és nyúlik (nekem is van olyan ubuntus polóm, amin már felismerhetetlen az eszmei tartalom), az emblémám megfelelő tárolási (vagyis falra akasztod és otthagyod!) körülmények között évtizedek múlva is ugyanúgy fog kinézni.

Ismerek székely fafaragó művészt. Elkészítené a kép alapján, de nem lenne kettő egyforma.
Várni kell rá és nem olyan olcsó, mint a gépi előállítású.
Milyen fára gondoltál (hárs, dió, körte, tölgy, jávor, puszpáng, stb.)?

Megjegyezném, hogy én is székely művész vagyok. De sajnos nem vagyok képes mondjuk egy 20-as rendelést kézzel kifaragni. Ezért megbízható és aránylag precíz gépeimre kell bízzam a nehéz melót. A finomat (festés, polírozás) bevállaljuk az asszonnyal. :DAmúgy a fafaragó székely bácsi sablonnal dolgozik, én meg gcode-dal. Ettől persze még minden darab egyedi lesz.

A fafélék: fenyő, bükk, tölgy, nyír és hárs. Azonban szerintem nem számít annyira, elég ha minőségi anyagból dolgozik az ember.

Fiatal generáció, új módszerek. :)
Neki épp az egyediség az erénye, nem köszön vissza ugyanaz a darab, csak jellegre hasonló.
Nem panaszkodik, van rendelése bőven, legalább nyárig.

:) No, azért nem vagyok fafaragó, sem művész a szó klasszikus értelmében. De szeretnék tisztes mesterségből megélni, ami egyre nehezebb mifelénk sajnos.

es ezt igy hogy? Felteszed a polcra a csaladi fotok koze? LOL....

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Nyilván nem vagy célcsoport, ha a családi fotóidat egy polcon tartod bekeretezve...

A dolgozó asztal környezetének hangulatosabbá tételére szerintem egészen jó! :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Teljesen egyetértek, engem pl. mindig megnyugtat a HUP-logo látványa. Otthonos, a valamihez-tartozás érzését sugallja. Tudom, hogy ez a dolog nem mindenki ínyére való, ezért a LOL-szerű megjegyzéseket nyilt Anschussnak veszem, és azzal arányosan reagálom le (lásd sj hozzászólását). Nem akarok ebből flame-et indítani. Ez részemről egy projekt, ami valós craftmanship-et igényel. Munkát fektetek bele, hogy mások elégedettek legyenek. Ennyi.

ezért a LOL-szerű megjegyzéseket nyilt Anschussnak veszem

te erted amugy, hogy mi az Anschluss, LOL? De mindegy, mindenkinek jogaban all hulyenek lenni, OMFI...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Az Anschuß németül annyit tesz, mint lebaszás. Az Anschluß-t pedig az általános suliban hallhattad történelem órán, szerencsétlen. Trollkodj máshol.

Éspedig pontosan neked a legnagyobb bajod a csőlátás. Emelkedj önmagad fölé, ha képes vagy rá, és csak azt követően szólj be másoknak.

Ettől kezdve pedig nem válaszolok semmilyen észrevételedre, felőlem azt írhatsz, amit akarsz.

Szépen megismerkedtetek :) Ne etesd! (Szerintem) :)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Váratlanul ért, mint a pápai lemondás, talán azért reagáltam túl. :)

"Váratlanul ért, mint a pápai lemondás" :D

En is inkabb a munkahelyen tennem ki, mint otthon.

Ez könnyen megoldható :D

Talan jo helyen teszem fel a kerdest, ami regota erdekelt. Tulajdonkeppen mit abrazol a HUP logo, mi a "tortenete", ha van ilyen? Latom, hogy H.U.P., de miert HP a ferde teteju U felett?

Nem jó helyen teszed fel a kérdést (nem vagyok szakavatott sem alkotó). De szerény értelmezésem szerint a HP-tól el kell tekinteni. Itt arról van szó, hogy a magyarokat és a portált összeköti a Unix. Azaz ez egy olyan magyar portál, ami a Unixszal kapcsolatos kérdéseket, híreket tartalmazza. A történetéről pedig treyt kell faggatni.

és mennyi, ha viszek fát? Momentán én "fenyőbuzi" vagyok, és kompletten abból bútoroztam anno a gyerekszobám. Szóval "nem felel meg" csakúgy akármilyen fa. :D

--
openSUSE 12.2 x86_64

Örülök, hogy fenyőbuzival akadtam össze. Nekem is az egyik favoritom a fenyő (attól eltekintve, hogy nagyon egyenetlen és a finom megmunkálásnak makacs törésekkel ellenáll). Azonban sajnos nem az alapanyag határozza meg az árat. Hanem a munka és egyéb járulékok, ami által az a "fenyődeszka" elnyeri a formáját. Most gondoljunk csak bele: egy 15*15 cm fadarab még a legnemesebb mahagóniból sem rúghat 3000 Ft-ra. Ha meg igen, akkor jöhet a bükk vagy a tölgy!

Azt gondoltam, hogy a munkadíj kerül ennyibe. Körbenézek van-e tisztán még valamerre néhány deszkám. egyúttal fel is iratkozom egyre :) De max. februárban tudok rá befizetni.

--
openSUSE 12.2 x86_64

Akkor én is max. februárban küldöm. Részemről megegyeztünk. A fát adom.

De ettől függetlenül hozhatsz fát, hát persze, ha olcsón adod. :D

Stramm gyerek lehettél.

:)

fyi "Logo and hup.hu content copyright © 2000-2013 by Gabor Micsko"

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Aki értelmes célra kért eddig engedély, az mindenki kapott. Itt is megemlíteném, hogy a logó és dizájn crown munkáját dicséri, a copyright notice pedig csak és kizárólag az adminisztrálás és képviselet egyszerűsítése miatt van hozzám rendelve.

--
trey @ gépház

Értettem. Nem akarok visszaélni senki munkájával. A "babérokat" csak a rááldozott energiáért aratnám le, a többi mint haszon a megrendelőé és végső soron a brand tulajdonosáé marad.

Készülhetne bináris fából, Stihl-szerű lenne. :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Ennyire nem geek a dolog :) Hány atomot tartalmaz a bináris fa?
Mert az enyém néhány száz billiárdot.

Elég sokféleképpen le lehet írni a HUP feliratot bináris fában, mert függ attól, hogy egyrészt rendezőfát akarsz-e, másrészt pre-, in- vagy postorder bejárással, harmadrészt minden csúcsban legyen betű, vagy csak a levelekben? Vagy csináljunk az összesből egyetlen gráfot. :)

Ezt ha kitenném nagyban egy irodaház tetejére, azt hinnék ott van a HUP vezetés irodája. Vagy jöhetnének a HUP benzinkutak... Minden huppernek kedvezmény járna tankolás után. :D

Egyébként ötletes projekt.

Köszönöm a véleményedet. Már-már én is kiváncsian várom a végeredményt, ami január 6. előtt bemutatásra kerül.

Ha lesz rá igény szívesen kiöntöm méhviaszból, kanóccal vagy anélkül, önköltségi áron az ár a felhasznált viasz súlyától függ.

:D Jó ötlet, de ahhoz matrica is kell, nem?

Ha a matricán az emblémát érted, akkor az természetesen kell hozzá, az alapján készítek egy öntőformát.

Miből, hogyan? Ha nem vagyok indiszkrét.

A pontos mikéntjét még nem tudom, mert egyelőre csak vett szilikon formáim vannak, de a net tele van, hogy hogyan kell szilikon öntőformát készíteni gyertyákhoz.

Értettem. Végül is ez a legegyszerűbb, s mint olyan célravezető.

Sub
Érdekel mi lesz belőle :)

--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

OK, köszi.
Remélhetőleg egy tetszetős embléma lesz belőle.