[Megoldva]Lego Marvel Super Heroes Xbox 360

 ( pepo | 2013. december 17., kedd - 15:45 )

Sziasztok!

Nagykeresek, kiskeresek segítsetek, legyetek szívesek!

A Lego Marvel Super Heroes Xbox 360 játékot kisfiamnak - aki Karácsonyra kérte - egy konzolos játékokkal foglalkozó weboldalról december elsején megrendeltem. Még időben, úgy érzem, főleg, mert azt írták: raktáron. Pénteken rákérdeztem telefonon, hogy hol tart a kiszállítás. Azt a választ kaptam, hogy a raktárkészlet és a weboldal nincs szinkronban, és tévesen szerepelt, hogy a játék raktáron van: Karácsonyig már nem tudják kiszállítani. (A telefonban elmondtam a gondolataimat a vevői tájékoztatás morális oldaláról... Nem részletezem.)
Azóta túrom a netet, hívogatom a kereskedőket, de nem kecsegtetnek semmi jóval.
Talán valamely kereskedő HUP olvasónak megvan ez a játék.
Ha szerencsém van, akkor tőletek még beszerezhetem, ti vagytok az utolsó reményem, hogy egy 9 éves kisfiú Karácsonya boldog legyen.

PM-ben keressetek meg, legyetek szívesek, még ma utalom is a pénzt.

Előre is nagyon köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia,

Nem írtad, hogy hol nézted, de az alábbi linkeken is azt írja, hogy van:
http://www.gameshop.hu/xbox360/lego-marvel-super-heroes/10261
http://576.hu/Kiemelt.aspx?ProductID=dea547d2-cd3d-4875-b2f6-21fec372b44f
Beszélj velük telefonon! Ha nem pesti vagy, s a kiszállítás nem megy karácsony előtt, akkor annyiban tudok segíteni, hogy megveszem neked, s elküldöm postán/futárral (ahogy kéred).

Sziasztok!

Nem bíztam a véletlenre: az 567-ről is és az Amazonról is megrendeltem (az 567 üsz. elérhetetlen).
Legfeljebb, ha 2 lesz, akkor az egyiket eladom/elajándékozom, de még mindig várom azt a kereskedőt, aki 100%-ban tudja postázni. Az sem baj, ha 3-at fizetek ki, de akinek van gyermeke, megérti.

576 Kökiben, Pólusban lévő üzleteire rácsörögtem, mindkét helyen lehet kapni.

PM ment.
Majd küldj egy telefonszámot, légy szíves.

válasz ment :)

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Ha kell, naphosszat köki <-> újbuda útvonalon utazom, megoldható hogy átadjam valahol, így a világból se kell kimenni érte:)


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Megérkezett!

Minden tiszteletem a tiéd!

Üdv.: Pepo

szuper! :)
ellenőrizd azért a konzolban lemezt, nehogy szenteste jöjjön a meglepetés! (esetleges hiba esetén a számlával kicserélik)

Reggel megnézem.

Ha a gyerek ennyire rá van kattanva, én valami hasonlót azért a játékkal is bejátszanék : http://www.youtube.com/watch?v=P7iQkMuc458

:)))

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

húúú, de aljas...

Semmi köze a videónak a fiamhoz. Szépen leírva kérte Jézuskát, mit szeretne, ha neked van gyermeked, akkor átérzed, ha nincs, akkor ne kibicelj, légy szíves.

Van 2 is, ismerem milyen amikor valamire vagynak, szimplan poennak szantam, de ugy latszik te az a fajta vagy aki nem erti/nem szereti...

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

szerinted ezek szerint ez poén.

Idézet:
egy 9 éves kisfiú Karácsonya boldog legyen.

Remélem, hogy ez erős túlzás volt. Egész évre vonatkozóan mesélhetnék ennek a filozófiájáról, de nem fogok, de főleg karácsonnyal kapcsolatban rossz érzés ezt így olvasni. Amúgy filozofálgatás helyett ajánlom a South Park legutóbbi fekete péntekes epizódját :).

--

Gyermektelen vagy, ezért nem érdekel a véleményed.

Hogy egy kisfiú Karácsonya boldog legyen.
ciposdoboz
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Ha azért nem érdekel a véleményem, mert te meg vagy győződve az ellenkezőjéről, vagy mert simán nem ismersz és nem érdekellek, azt megértem, de mi ez a felsőbbrendűségi érzés? Nekem is egyik életcélom a gyereknevelés, de mit számít, hogy még csak az alapozásnál tartok? Megszülni egy gyereket semmiség, a legalja hajléktalan junkienak is összejön véletlenül. Úgy felnevelni, hogy jó ember legyen belőle, sőt, felismerve a saját gyarlóságodat és hibáidat, esélyt adni neki, hogy még nálad is jobb lehessen, az valami. Majd ha nem börtöntöltelék lesz, hanem mondjuk neki is gyereke lesz, és nem úgy áll neki, hogy majd direkt az ellenkezőjét csinálja, mint az ő szülei, akkor lehetsz büszke magadra, és én is az leszek, meg az egész társadalom is. De egészen addig nehogy már. Addig csak próbálkozni lehet, csak a szándék van, amit lehet értékelni, de mindig lehet rajta javítani, és elfogadni a kritikát, amúgy meg végeredményben egy önálló emberi lény lesz az eredmény, akiből tükröződik majd egyszer a nevelés. Ez szintén egy problémás jelenség a mai társadalomban, nem a személyed ellen szólnak a fentiek. Egyes munkahelyekre célzok, ahol lassan falat lehet emelni a két "társadalom" közé. Tudom már előre, hogy majd erre is kapom a bullshitet egyesektől, de akkor is leírom, mert olyan hülye és naiv vagyok, hogy talán hasznos és pozitív üzenete is van neki.

--

Válasz, hogy ne tudd módosítani.

Azt hiszem, egy hosszú emberöltő is kevés ahhoz, hogy egy ember képes legyen megérteni azt a mechanizmust, ami alapján egy gyermek szellemisége felnőtt szellemiséggé válik úgy, hogy a legtöbb ember igen erősen társadalomba integráltan éli az életét. Látni kell, hogy azonos "cél" érdekében más-más módszer kell attól függően, hogy a társadalom mely rétegében vagy kénytelen ezt a feladatot ellátni.
Sajnos minden életkörülményben működő, üdvös módszer nincs.
Tehát ha megérteni kevés az idő, jól-elvégezni-azt is kevés. Nagyon kevés.
Szerintem vagy van érzéke valakinek a saját körülményei között ehhez, vagy nincs.
(Persze beszélhetnénk arról, hogy vagy van érzéke valakinek egy másik ember körülményei között ehhez, vagy nincs, de erről kimondhatjuk, hogy nem lehetünk már abban sem biztosak, hogy jól érti a másik ember körülményeit.)
Szerintem nem könnyű (így nagy felelősség) megítélni valakit egy ajándék alapján a fenti (hozzászólásonbeli) kérdésekben.

Nem közvetlenül a megválaszolt poszt posztolójának szól, a témabeli kerekasztalhoz kívántam hozzátenni a saját véleményemet.

Ha így állsz hozzá, akkor már biztosan jobb szülő vagy, mint a nagy átlag. Nem is akartalak elítélni, visszaolvasva szerintem félreérthető volt az eredeti kommentben, hogy a mondatodnak csak a végét idéztem be. Egyáltalán nem azt akartam, hogy ne legyen boldog a karácsonya. Csak arra akartam rákérdezni, hogy valóban ettől *függ-e* a boldog karácsonya. Feltételeztem is, hogy nem ettől függ, csak nem volt jól megfogalmazva a fórumnyitó. Viszont vannak olyan elkényeztetett gyerekek, akiknél ez fennáll, velük, és főleg az ő szüleikkel van problémám, és róluk szól az a South Park epizód.

--

pepo =/= pezo.

Tőlem nem tudtál mondatot idézni, ez a második hozzászólásom ebben a témában.

szánalmas vagy...

Szerintem meg (a kétszavas szánalmasozó kommentelőkön kívül) az a szánalmas, hogy a boldogságunkat megszerzett tárgyaktól tesszük függővé, és ezt mélyen beleneveljük a gyerekeinkbe is. Ez mellett maximálisan kiállok, amúgy nem direkt trollkodni akartam, de sejtettem, hogy aki nem lát tovább ennél, és/vagy eddigi élete során megkapott/megszerzett mindent, amit akart, az annak fogja venni. Egyre többen vagyunk, akik szerint a karácsonynak (és az év többi részének) nem a vásárlásról kellene szólnia (ld. South Park referencia). Értem én, hogy a posztoló segítséget kért, és kapott, és örülök, hogy örül, meg a gyereke is örülni fog neki, teljesen őszintén egyáltalán nem akarom ennek az ellenkezőjét. Csak a nem teljesen jól irányzott szándékú megfogalmazásra, meg az az mögötti jelenségre reflektáltam. Ha az az egy idézett mondat nincs ott, akkor no problem, nem is írtam volna be egyáltalán. Messziről hasonlít a helyzetre az a több valós hupos példa, amikor valaki egy webszerver védelmét akarja letesztelni, nem mindegy, hogy a sajátját vagy a konkurenciáét szándékozik "letesztelni". Utóbbi esetben, ha egyáltalán kap választ, azért fel lesz hívva a posztoló figyelme, hogy a szándék eléggé fontos. Jó dolog az ajándékozási szándék is, de nem naptári kötelezettség szerint, mint az adóbevallás, van más eszköz is ilyen célokra.

--

+1 és gratulálok szominak az értelmes kommentjéhez
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Köszönöm a gratulációt, én is úgy érzrem, hogy minden benne volt.

Szakadj le egy gyermekéért rajongó emberről!

Nem vagyok átkozódó típus, de kívánom, hogy gyermeked sírja végig a Karácsonyt, mert az elveid (és a South Park) miatt nem teljesedik be a kívánsága, és akkor talán rájössz.

Egy kollégámtól hallott örökérvényűt fűznék mindehhez: Az elv olyan, mint a fing. Amíg tudja az ember, tartja...

Neked is sok boldogságot kívánok... De hiszen pont erről beszélek, hogy az a rossz, *HA* egy gyerek úgy van nevelve, hogy ha nem kap meg valamit, akkor végigsírja a karácsonyt. Ez a lehető legrosszabb hozzáállás ehhez az ünnephez. Nem állítottam, hogy a témabeli gyermek ilyen. De azt állítom, hogy senki sem úgy születik, hogy ő karácsonyra dolgokat *akar*, ezt ne állítsuk be a dolgok természetes rendjének. Nyilvánvalóan ha odajut a gyerekem, hogy vagy ajándékot kap, vagy végigsírja a karácsonyt, akkor meg fogja kapni tőlem, mert azt te se gondolhatod, hogy direkt rosszat akarok neki vagy bárki más gyerekének, csak emellett magamat fogom hibáztatni, hogy miért jutottunk ide.

--

Szia,
Bocsáss meg, de arra akarsz kijutni, hogy már csak az ajándékokról szól a Karácsony? És pont a postoló, aki ezt jól példázza?
Mert ha igen, nagyon nem tudok veled egyet érteni. Első körben, gondold végig, hogy neveljük a gyerekeket. Karácsonyi ajándékot azért kapnak, mert jók voltak, ha nem, akkor irgum-burgum. Ha legalább az utolsó 1-2 hónapban kitesz magáért, mert akkor megkapja az ajándékot, amit szeretne, már eredményt értél el. Ha ezt utána tartja, jobb ajándékért, akkor már győzelem...
Hogy ez rossz logika lenne? Lehet, de szerintem egy ilyen célzata van. Azt már nem is említeném, hogy mindezt beállítjuk egy szupernaturális, mindent látó hatalom által adott jutalomnak ("Jézuska", amerikai neveltetésűek "Mikulás/Télapó" második körének), ami megadja a gyereknek a pozitív irányú misztikumot.
Persze, el van anyagiasodva a dolog, ha hagyjuk, hogy el legyen. De nem egy gyermekének ajándékot kereső apa tehet erről. Főleg nem, mert nem tudjuk mivel/miért érdemelte ki a gyerek, hogy ennyire küzdjön az ajándékáért az apja. Vagy, esetleg ezzel te tisztában lennél?
A másik, hogy persze, gaz-gonosz vásárlás, és csak az ajándékról szól, meg ilyenek. Gondoltál arra, hogy esetleg együtt játszanának vele, közösen, ezzel élményt teremtve? Tudom, kaphatna falovat is, de komolyan, ha lehet olyat, ami jobban tetszik neki, akkor miért nem azt?
(Azt már nem is említem, hogy manapság a falovacskák ára is elég magas... Unokaöcsémnek akartunk régebben venni, de sikeresen lebeszéltük magunkat. Persze, ezt is lehet készíteni,de otthon kevés ács szerszámom van a második emeleti lakásban. Meg, nem hinném, hogy egy gyalu zúgását élveznék hétvégén a szomszédok... - És ez csak az én egyszerű indokom, miért veszem és nem készítem az ajándékot.)

És ezeket a fentebbieket egy olyan embertől hallottad, akinek a Karácsony csak egy nap a naptárban, amit kissé jobban felfújtak, mint illene. Sem több, sem kevesebb. De mégsem ítélek el mást azért, mert többet lát mögötte, és nem állok neki társadalmi népítéletet hozni, csak mert látok valamit. Inkább próbálom megérteni az ok-okozatát a dolgoknak, ahelyett, hogy "bölcsen" , háttér ismeretek nélkül megvetően nyilatkoznék valakiről, valamiről...

Üdv,
LuiseX
U.i: Bocs, de a te szemléleted számomra nagyobb álszentségnek fest, mint az átlagos Karácsonyi ajándékozási láz...

Alapvetően próbáltam úgy fogalmazni, hogy ne ítélkezzek a kérdező felett. Mint kiderült, nincs is nála probléma. A többivel nem is vitáznék, mert alapvetően egyet értek veled.

--

Várj, van itt pepo és pezo is, nem biztos, hogy ugyanaz a két személy :-)

Ja, ezt benéztem, de mindegy.

--

Köszi a rávilágítást.
A fiam (Pepo nicknevű emberről van szó), március óta szeretné ezt a játékot. Példás, jó szorgalmú gyermekem van. Megérdemli.

+1

arwin, minden hálám a tiéd.
Engedd meg, engedjétek meg, hogy röviden vázoljam az eseményláncolatot és a végkifejletet:

- A webshop *aszott szólni, hogy mégsem tudják a játékot szállítani, pedig időben megrendeltem, melyet 17 nap elteltével sem tudtak teljesíteni, ugyanakkor azt írták, hogy raktáron van a játék. Csak, hogy mindenki tudja, kiről is van szó, közzé teszem a bizonyos webshop oldalát; KonzolGame, hogy véletlenül se fussatok bele egy fals megrendelésbe tőlük.
- Mivel nem vagyok budapesti, így korlátozottak a "futok egy kört a városban" kategóriai lehetőségeim, így a "majdnem" az összes webshopot végigtelefonáltam, mielőtt a szűkös határidőn belül garantáltan ki tudnák szállítani a játékot, de mindenhol a karácsonyi túlrendelési készlethiányra hivatkozva legfeljebb csak eshetőségi választ kaptam.
- Ekkor döntöttem úgy, hogy a HUP közösséghez fordulok. (A válaszok alapján paralel az Amazonról és az 567 oldalról is megrendeltem a játékot, de nagyon neccesnek éreztem a szűkös határidőn belül.)
- Ekkor egy HUP-felhasználó, nevezetesen arwin mérhetetlen jóindulattal, tisztán felebaráti szeretettől vezérelve segített: elfáradt egy nagyobb áruházba, és megvette, majd postázta nekem.
- A játékot "ma meghozta Jézuska" kisfiamnak. A gyermeki örömet nem lehet leírni, szavakba önteni. Ezt arwin-nak köszöni a család!
- Mint írtam fentebb, az 567-től is megrendeltem javaslataitok alapján, akik tegnap - bár lemondtam a megrendelést - , miután arwin postázta a játékot, mégis postázták a játékot, amit a fentiek alapján tisztelettel nem vettem át.

Összességében:
- Az 567 kivételével jó eséllyel egyik webshopnak sincs játék raktárkészlete, csak belehazudnak ez ember pofájába.
- arwin egy önzetlen, rendkívüli ember: Hálával tartozunk neked! Bár ő nem tudja, de a 9 éves fiam Jézuskája te voltál idén.

Köszönjük, arwin.

szivesen! :)
(576, nem 567 :) )