Mobiltárca tesztkészülék (Samsung Galaxy Mini) rendszeresen kikapcsol...

 ( zeller | 2013. október 22., kedd - 14:54 )

A Mobiltárca teszthez kaptam ezt a készüléket (GT S-6500), és egy ideje random módon minden előjel nélkül kikapcsol. Ahogy olvasgatom a fórumokat, a csamcsung telefonokkal másoknak is vannak hasonló "élményeik". Főzött ROM nem pálya, mert nem tudja kezelni az NFC-t, a factory reset sem igazán - fene tudja, mi lenne a mobiltárca app+kártyák sorsa ez után.

Még két hónapot kell ezzel a trutymóval kibírni, aztán ahogy van, adom vissza a szolgáltatónak, mert olyan kedvezményes árat nem tud mondani rá, amiért megvenném. Lassú mint a dög, naponta-kétnaponta újraindítás kell, miközben nincs agyonpakolva alkalmazásokkal, és azok is csak a guglis szatócsboltból vannak felrakva.

Ja, mobilnet off, wifi off folyamatosan, csak ha nagyon kell, akkor kapcsolom be.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem akarlak megsérteni, de felmerült már benned az ötlet, hogy ügyfélszolgálatra besétálsz vele?
-------------------------
neut @ présház

Bemegyek (tesztkészülék, ezért aztán goto Kaposvár utca) de mi lesz a következő lépés? Legyalulják, "új" sw, aztán rakhatok rá vissza mindent, és "hamajdakkoriscsinálja", akkor talán, esetleg aksicsere - készülékcsere biztosan nem, mert a teszt indulásakor kifutó széria volt...
Gondolom neked a csamcsung telefonokkal eddig csak 100%-ban pozitív élményed volt. Nekem meg nem. Sőt, ahogy a neten látom mások is szívnak hasonló problémával.

Most egy Galaxy Ace 2-t nyúzok. Letoltam rajta egy Android 2.3 -> 4.1.2 frissitést minden gond nélkül. Szóval tényleg eddig 100% pozitiv élményem van vele.
-------------------------
neut @ présház

Valaki tud javasolni egy _bevált_ backup/restore megoldást? Alkalmazások, beállítások, tok-vonó úgy, hogy factory reset után/új készülékre visszatolható legyen a mentés minimális mókolással, és minél közelebb legyen az eredmény a mentéskori állapothoz. (Mielőtt megkapom a kérdést, hogy kerestem-e ilyet a g-s szoftverboltban, leírom, hogy igen, de itteni _tapasztalatokra_ vagyok kíváncsi, nem a g által cenz szűrt véleményeke)

Fórumokat túrva egy érdekes ötlet adódott: pár napra aksi ki, SIM átrak a régi jó Nokia 500-ba. Pár nap után SIM vissza, aksi vissza, és (kop-kop-kop) azóta nem csinálja.

A mai nap eseménye - jóval a teszt befejezése után érkezett a levél, hogy sajnos a készülék megvásárlására nincs lehetőség, úgyhogy április folyamán fáradjak be abba az üzletbe, ahol átvettem, és adjam le a készüléket még április folyamán... Naccerű. Mondjuk egy darab e-hulladékkal kevesebb, bár a gyerekeknek játszani jó volt...