Viber 3G gond

 ( pityulaman1983 | 2013. augusztus 30., péntek - 12:59 )

Sziasztok,

Két napja sz.rakodik a viber, a telefon Iphone 4S, nem jailbraikelt. A probléma csak 3G alatt jelentkezik, wifin keresztül működik. A jelenség az az, hogy ha írok üzenetet, akkor azt jelzi, hogy nem sikerül elküldeni. Viszont bizonyos üzenetek megérkeznek, legalábbis kapok rá választ :) A telefon ezekre az üzenetekre is azt írja, hogy sikertelen. Már felmerült bennem, hogy talán yodafone-ék blokkolják a voip alkalmazásokat, de mivel random működik a dolog, gondoltam futok vele egy kört. Program bezár, elindít, telefon off-on, újratelepítés sem oldja meg a problémát. A következő lépés az lesz, hogy a sim kártyámat átrakom egy másik (androidos) telefonba. Tapasztalt már esetleg valaki hasonlót? Esetleg meg is találta a megoldást?

Update: Azt elfelejtettem leírni, hogy minden más (levelezés, böngészés) működik. A következő lehetőségek merültek fel bennem a hibával kapcsolatban:
- Szolgáltató blokkolja az alkalmazást --> Tarifacsomag váltás
- Készülékkel kapcsolatos hiba --> Telefoncsere
- Viber kliens probléma --> Telefoncsere/Bug report

Valakinek van még valami ötlete esetleg?

Update: Az üzenetküldés rendben működik. Ki érti ezt, én nem :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia!

A vodafone nem minden csomagnal engedelyezi a voip hasznalatat a weboldaluk szerint.
PL https://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/tarifak/elofizeteses/matrix az "Egyeb tudnivalok" szekcioban. Nem tudom milyen elofizetesed van de ennek neznek eloszor utanna.

Szia,

Igen, megvan, ez lesz a probléma. Beszélek a szolgáltatóval, hogy mennyi pénzzel szeretnének még lehúzni, hogy működjön.

De egyébként furcsa, mert nem tudják teljes egészében blokkolni. Bár a kliens program nem mutatja, de az üzenetek elmennek, lehet, hogy nem mind, van amelyikre érkezik válasz.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

tesztre VPN?

Az lesz.

Szerk.: Az nem generál nagy adatforgalmat btw? Havonta 500 MB áll rendelkezésre és az esetek nagy többségében bőven elég.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

Önmagában? a keepalive üzenetre gondolsz?

Igen. Konkrétan az a kérdés, hogy a keepalive üzenetnyivel nagyobb adatforgalmat generál? Mert akkor nyugodt vagyok.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

Ha csak üzenetküldés a fontos, akkor gondolkozz el egy Whatsapp-ra váltáson. Évek óta használom, semmi gond vele. Mivel ez a voip tiltás egyre jobban el fog harapózni (egy vagy két hónapja a telenor a smartarifa extrából is kipaterolta), elég könnyen meg lehet majd győzni az ismerőseidet egy váltásra.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Sziasztok!

A Whatsapp tényleg jó, ingyenes egy évre, majd évente 1 USD. Annó megvettem iPhonera /ez az ingyen, majd évi 1 usb csak androidon ment/, addigra átváltottak az android modellre iOS-nél is, így aki megvette előtte, annak örök license lett. Megbízhatóan működik, ha gyenge a net, látod mikor csatlakozik, mikor küldd el az esetleg el nem küldött üzenetet.

Viber most beizzította ezeket a desktop klienseket, talán ez előny, de linuxra elvileg úgy sincs, így nem hiányzik, illetve első emlékem a Viber-rel az, hogy az első és egyetlen alkalmazásom volt ami az iPhone 3GS-t képes volt kifagyasztani és újraindításra kényszeríteni. :)

Üdv,
Richárd

Egyelőre dolgozom a VPN-es megoldáson, a technológiaváltás kb a legutolsó a prioritási listán. Mindenesetre érdekes, hogy a mobilszolgáltatók mennyire nem haladnak a korral. Én külön kiegészítő opcióként is árulnám.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

Ha érdekel, tudok adni egy openVPN hozzáférést tesztelni.

Köszi, de úgyis akartam saját vpn-t csinálni. Biztonság szempontjából is jobban preferálom.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.